Koelhouden.nl

AEG ATB48D1AW

Bekijk de goedkoopste AEG ATB48D1AW

De AEG ATB48D1AW is te koop bij

Review
AEG ATB48D1AW

De AEG ATB48D1AW is een handige tafelmodel vriezer, vooral geschikt voor kleinere ruimtes zoals een open keuken of een klein appartement. Het apparaat heeft een afgedekte condensor, wat ervoor zorgt dat er minder snel stof in komt en je dus minder onderhoud hebt. Er is een handige ‘supervriezen’-knop om de temperatuur tijdelijk te verlagen wanneer je nieuwe boodschappen toevoegt. Toch is het apparaat met een energielabel D niet de zuinigste optie.

Als je kijkt naar het energieverbruik, heeft dit model een energielabel D met een jaarlijks verbruik van 131 kWh. Dat is niet heel zuinig en iets om rekening mee te houden als je bewust bezig bent met energiebesparing. De vriezer heeft wel een afgedekte condensor, die het energieverbruik enigszins optimaliseert, maar er zijn zuinigere modellen beschikbaar.

In termen van bouwkwaliteit en capaciteit is de AEG ATB48D1AW een basismodel met een netto inhoud van 85 liter. Het is dus vooral geschikt voor kleinere huishoudens of als extra vriezer. Het geluidsniveau van 38 dB is redelijk normaal en zal in een open keuken waarschijnlijk niet storen. Het apparaat is ook geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, mits de temperatuur daar boven de 10 graden blijft.

AEG ATB48D1AW vriezer review

De AEG ATB48D1AW is een tafelmodel vriezer die zich kenmerkt door zijn compacte formaat en gebruiksgemak. Dankzij de afgedekte condensor blijft het apparaat langer schoon en efficiënt in energieverbruik. Met ruimte voor twee volle boodschappentassen en een 'supervriezen'-knop biedt het model praktische functionaliteiten. Echter, met een energielabel D is het niet het meest energiezuinige model op de markt. Het apparaat behoort tot de basisklasse qua bouwkwaliteit en heeft een netto inhoud van 85 liter. Daarnaast is het met een geluidsniveau van 38 dB redelijk stil en is het geschikt voor plaatsing in een schuur of garage mits de temperatuur boven de 10 graden blijft.

Type vriezer: Tafelmodel vriezer met afgedekte condensor

De AEG ATB48D1AW is een tafelmodel vriezer, wat inhoudt dat het een compact formaat heeft. Dit is vooral handig als je een open keuken hebt of in een kleiner appartement woont. De afgedekte condensor zorgt ervoor dat stof minder snel in het apparaat komt, waardoor je minder onderhoud hebt en het apparaat efficiënt blijft werken. De 'supervriezen'-knop is een mooie toevoeging. Als je nieuwe boodschappen in de vriezer legt, kun je deze functie inschakelen om de temperatuur tijdelijk te verlagen. Hierdoor behouden de etenswaren hun smaak en vitamines.

Stroomverbruik: Energielabel D met jaarlijks verbruik van 131 kWh

Met een energielabel D valt de AEG ATB48D1AW niet binnen de categorie van de meest energiezuinige vriezers. Het jaarlijks energieverbruik van 131 kWh vertaalt zich naar ongeveer 52 euro aan energiekosten per jaar. Dit is iets om rekening mee te houden als je bewust bezig bent met energiebesparing. Hoewel de afgedekte condensor helpt om het energieverbruik enigszins te optimaliseren, zijn er zuinigere modellen beschikbaar als dat een belangrijk criterium voor je is.

Bouwkwaliteit: Basisklasse bouwkwaliteit

De AEG ATB48D1AW heeft een bouwkwaliteit die in de basisklasse valt. Dit betekent dat het apparaat betrouwbaar is, maar niet is gebouwd om vele jaren mee te gaan. De materialen en afwerking zijn voldoende, maar als je op zoek bent naar een vriezer die je voor de lange termijn wilt gebruiken, zijn er betere opties. Ondanks dat, is het apparaat goed genoeg voor dagelijks gebruik en biedt het een redelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Inhoud: Netto inhoud van 85 liter

De AEG ATB48D1AW heeft een netto inhoud van 85 liter. Dit valt binnen de categorie 'klein' en is voldoende voor een kleiner huishouden of als extra vriezer. De ruimte is goed ingedeeld, en je kunt er ongeveer twee volle boodschappentassen in kwijt. Als je dus een groot gezin hebt of veel vriesruimte nodig hebt, is dit misschien niet de beste keuze voor je. Maar voor kleinere huishoudens of voor gebruik als extra vriezer is de capaciteit meer dan genoeg.

Geluidsniveau: 38 dB, valt onder 'normaal'

Met een geluidsniveau van 38 dB valt de AEG ATB48D1AW in de categorie 'normaal'. Dit betekent dat het apparaat niet overdreven veel lawaai maakt, maar ook niet fluisterstil is. Als je de vriezer in een open keuken plaatst, zal het geluidsniveau waarschijnlijk geen groot probleem zijn. Het is geen fluisterstil model, maar het zal je waarschijnlijk niet storen tijdens dagelijkse bezigheden.

Geschikt voor schuur of garage: Ja, mits boven 10 graden

De AEG ATB48D1AW is geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, mits de temperatuur boven de 10 graden blijft. Dit geeft je extra flexibiliteit in de keuze van locatie. Als je een extra vriezer nodig hebt voor buiten de keuken, is dit een goede optie. Echter, let op de temperatuur in de wintermaanden. Als het te koud wordt, kan dit de efficiëntie en levensduur van het apparaat beïnvloeden.