Koelhouden.nl

Koelvriescombinatie

Op zoek naar een nieuwe koelvriescombinatie? Wij helpen je op weg. We zetten op een rij waar je op kunt letten bij de keuze voor een nieuwe koelvriescombinatie en zetten de 4 koelvriescombinaties met de beste prijs-kwaliteit verhouding voor je op een rij. Voor nog meer keuzegemak vul je de keuzehulp in, zo kom je altijd uit bij een selectie koelvriescombinaties die aan de door jou gestelde eisen voldoen!
1

Samsung RB34C605CB1/EF

2

Samsung RB34C605CS9/EF

3

Samsung RB34C605CWW/EF

4

Samsung RB36T602CSA

5

Samsung RB38C705CB1/EF

Laatste update: 25 juni 2024

1

Samsung RB34C605CB1/EF

2

Samsung RB34C605CS9/EF

3

Samsung RB34C605CWW/EF

4

Samsung RB36T602CSA

5

Samsung RB38C705CB1/EF

Laatste update: 25 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een koelvriescombinatie is een koelkast met een vriesgedeelte.
  • Een vrijstaande koelvriescombinatie kun je overal plaatsen.
  • Een inbouw koelvriescombinatie kun je in een keuken inbouwen.
  • De koelvriescombinatie is de Samsung RB34C605CB1/EF

De beste koelvriescombinatie van 2024

Welke koelvriescombinatie geschikt is begint bij de eerste vraag: kies je voor een inbouw koelvriescombinatie of een vrijstaande koelvriescombinatie? Na deze selectie kun je verder ingaan op de afmeting, handige functies, looks en prijs.

We hebben de 5 koelvriescombinaties met de beste prijs-kwaliteit verhouding voor je op een rij gezet. Deze keuze is gebaseerd op de duurzaamheid, het energielabel, de handige functies en extra’s en de prijs van de koelvriescombinatie. De consument bepaald hierin de uiteindelijke kwaliteitsstempel van de koelvriescombinatie!

Snel navigeren:

1

Beste koelvriescombinatie

De Samsung RB34C605CB1/EF is een energiezuinige koel-vriescombinatie met verschillende handige functies. Met de Optimal Fresh+ lade en de Humidity Fresh lade kun je de temperatuur en luchtvochtigheid naar wens instellen. Het apparaat heeft een laag geluidsniveau en is daarom geschikt voor een open keuken.De koel-vriescombinatie heeft een no-frost functie, waardoor ontdooien niet meer nodig is. Het energieverbruik is gemiddeld en de bouw- en koelkwaliteit zijn van topklasse. Met een netto inhoud van 344 liter is de koel-vriescombinatie geschikt voor een huishouden van 3 tot 4 personen. Het geluidsniveau is 35 dB, wat als stil kan worden beschouwd. De koel-vriescombinatie kan ook in de schuur of garage worden geplaatst, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Daarnaast heeft het apparaat een vershoudzone, waardoor etenswaren langer vers blijven.
2
De Samsung RB34C605CS9/EF is een vrijstaande koel-vriescombinatie met verschillende lades waarmee je de temperatuur en luchtvochtigheid afzonderlijk kunt instellen. Het lage geluidsniveau maakt hem geschikt voor een open keuken en de energieklasse C zorgt voor energiezuinigheid en besparing op de jaarlijkse energiekosten.Dankzij de No Frost technologie hoef je de vriezer nooit meer te ontdooien, wat je tijd en moeite bespaart. Met een netto inhoud van 344 liter is deze koel-vriescombinatie geschikt voor een huishouden van 5 personen of meer. Het geluidsniveau van 35 dB zorgt voor een rustige en stille omgeving. Daarnaast is deze koel-vriescombinatie geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.De vershoudzone zorgt ervoor dat je etenswaren langer vers blijven. Kortom, de Samsung RB34C605CS9/EF is een efficiënte en praktische oplossing voor het bewaren van jouw voedsel.
3
De Samsung RB34C605CWW/EF koel-vriescombinatie heeft verschillende functies om jouw etenswaren langer vers te houden. Je kunt de temperatuur afzonderlijk instellen en de luchtvochtigheid aanpassen. Met een geluidsniveau van 35 decibel is de koelkast stil en energiezuinig, wat kosten bespaart.Dankzij de No Frost technologie hoef je de koelkast nooit te ontdooien, wat tijd en moeite bespaart. De koel-vriescombinatie heeft een strak design dat in elke keuken past en biedt voldoende ruimte voor al jouw etenswaren. Met een energieklasse C heeft de koel-vriescombinatie een gemiddeld energieverbruik. De bouw- en koelkwaliteit zijn topklasse, wat betekent dat je kunt rekenen op betrouwbaarheid en een lange levensduur.Met een netto inhoud van 344 liter is de koel-vriescombinatie geschikt voor 3-4 personen. Het geluidsniveau van 35 dB zorgt voor een rustige en stille omgeving. De koel-vriescombinatie is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. De vershoudzone zorgt ervoor dat jouw etenswaren langer vers blijven.
4
De Samsung RB36T602CSA is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een netto inhoud van 365 liter, geschikt voor huishoudens van 3-4 personen. Het koelgedeelte heeft 251 liter en beschikt over 3 deurvakken en 2 plateaus, terwijl het vriesgedeelte 114 liter en 3 vrieslades heeft. Met het No Frost-systeem hoef je de vriezer nooit meer te ontdooien.De koel-vriescombinatie heeft een energieklasse C met een gemiddeld energieverbruik van 166 kWh per jaar, wat neerkomt op ongeveer 66,4 euro aan energiekosten. De bouwkwaliteit is topklasse en de koelkwaliteit valt in de middenklasse. Het geluidsniveau is 35 dB, waardoor het apparaat als stil kan worden beschouwd. De koel-vriescombinatie is geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Daarnaast heeft het apparaat een vershoudzone, waardoor verse producten langer vers blijven.
5
De Samsung RB38C705CB1/EF is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een netto inhoud van 390 liter. Het heeft aparte temperaturen in de Optimal Fresh+ zone en kan superkoelen en supervriezen. Dankzij No Frost hoef je het vriesgedeelte niet te ontdooien.Met een app op je smartphone kan je de vakantiestand eenvoudig inschakelen. De koel-vriescombinatie heeft een energieklasse C en een geluidsniveau van 35 dB, wat betekent dat het apparaat stil is. Het heeft een topklasse bouw- en koelkwaliteit, waardoor je kunt rekenen op betrouwbaarheid en een lange levensduur.De koel-vriescombinatie is geschikt voor 5 personen of meer en biedt voldoende ruimte voor het bewaren van voedsel en dranken. Het is ook geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Daarnaast heeft het een vershoudzone, waardoor je jouw verse producten langer vers kunt houden.

1

Beste koelvriescombinatie

De Samsung BRB26705EWW/EF is een inbouw koel-vriescombinatie met een aanpasbaar interieur, ruime opslagruimte en constante koeltemperatuur. Dankzij het All Around Cooling systeem en No Frost technologie blijven je eten en pizzadozen langer vers zonder ijsophoping. Met de supervriesfunctie kun je ook snel grote hoeveelheden invriezen. Het vriesgedeelte hoef je nooit te ontdooien dankzij de No Frost technologie.De koelkast heeft een energieklasse E, wat betekent dat het een relatief hoog energieverbruik heeft. De bouw- en koelkwaliteit zijn topklasse, wat betrouwbaarheid en een lange levensduur garandeert. De netto inhoud van de koel-vriescombinatie is 267 liter, geschikt voor een huishouden van 3 tot 4 personen. Het geluidsniveau is 35 dB, waardoor het apparaat als stil kan worden beschouwd. De koel-vriescombinatie is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Daarnaast heeft de koel-vriescombinatie een vershoudzone, waardoor je jouw verse producten langer vers kunt houden.
2
De Samsung BRB26713DWW/EF is een stille inbouw koel-vriescombinatie met een geluidsniveau van 35 dB. Het vlees en vis blijven vers in de vershoudzone bij 0 graden Celsius. Dankzij de No Frost technologie hoef je het vriesgedeelte nooit te ontdooien.De koelkast heeft een energieklasse D en verbruikt ongeveer 185 kWh per jaar, wat neerkomt op ongeveer 74 euro aan energiekosten. De bouw- en koelkwaliteit van de koel-vriescombinatie zijn van topklasse, wat betekent dat je kunt rekenen op betrouwbaarheid en een lange levensduur. De netto inhoud van de koel-vriescombinatie is 264 liter, wat geschikt is voor een huishouden van 3 tot 4 personen. Het geluidsniveau van de koel-vriescombinatie is 35 dB, waardoor je geen last hebt van storende geluiden. De koel-vriescombinatie is ook geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Tot slot heeft de koel-vriescombinatie een vershoudzone, waardoor je jouw verse producten langer vers kunt houden.
3
De ETNA KCD4178 is een inbouw koel-vriescombinatie met voldoende ruimte voor 3 tot 4 personen. Het heeft 4 plateaus, een vershoudzone en 3 diepvrieslades. Je kunt gemakkelijk schuiven met de plateaus en de bovenste lade uitschuiven om eenvoudig eten te pakken.Helaas heeft deze koelkast geen anti-ijsvorming functie, wat betekent dat je het vriesgedeelte 6 keer per jaar moet ontdooien. Met een energieklasse F heeft deze koel-vriescombinatie een relatief hoog energieverbruik van 269 kWh per jaar, wat jouw energiekosten met ongeveer 107,6 euro per jaar verhoogt. De bouwkwaliteit is middenklasse en de koelkwaliteit is basisklasse.De netto inhoud van het koelgedeelte is groot met 181 liter en het vriesgedeelte heeft een netto inhoud van 68 liter, wat normaal is. Het geluidsniveau is gemiddeld met 38 dB. Deze koel-vriescombinatie is niet geschikt voor plaatsing in de schuur of garage en heeft geen vershoudzone.
4
De Samsung inbouw koel-vriescombinatie BRB26602FWW/EF heeft een koelinhoud van 193 liter en een vriesgedeelte van 74 liter. Het All Around Cooling systeem zorgt voor een constante koeltemperatuur en het vriesgedeelte heeft supervriezen en No Frost.De koelkast is geschikt om in te bouwen en heeft een energieklasse F, wat resulteert in hogere energiekosten. De bouw- en koelkwaliteit van de koel-vriescombinatie zijn topklasse, waardoor je kunt rekenen op betrouwbaarheid en een lange levensduur. De netto inhoud van de koel-vriescombinatie is 267 liter, wat geschikt is voor een huishouden van 3 tot 4 personen. Het geluidsniveau is 35 dB, waardoor het apparaat als stil kan worden beschouwd.De koel-vriescombinatie is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Daarnaast heeft de koel-vriescombinatie een vershoudzone, waardoor etenswaren langer vers blijven.
5
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Veel inhoud
Duur
Niet zuinig
Bewaar groente en fruit tot 2 keer langer in de Siemens KI86NAFF0. In de hyperFresh Plus lade stel je zelf eenvoudig de luchtvochtigheid in. Doe jij je grote boodschappen in één keer? Zet dan de superCooling functie aan voor je naar de winkel gaat. De koelkast verlaagt dan tijdelijk de temperatuur in het koelgedeelte naar 2 graden Celsius. Wanneer jij je nieuwe, nog niet gekoelde, boodschappen in de koelkast legt, koelen deze gelijk goed. Ook voorkom je een temperatuurstijging in het koelgedeelte. In de 3 vriesvakken plaats je al je diepvriesproducten. In de grote bigBox lade heb je genoeg ruimte voor grote en hoge dozen. Dankzij No Frost is het ontdooien van het vriesgedeelte verleden tijd.

Nieuwe koelvriescombinatie kopen

Een koelvriescombinatie is een essentieel apparaat in ieder huishouden. Er is voor iedere keuken en ieder gezin een geschikte koelvriescombinatie: groot en klein, vrijstaand of ingebouwd, met extra vriesruimte of met handige functies. Welke koelvriescombinatie het meest geschikt is voor jou keuken hangt af van de plek in de keuken, het aantal gebruikers, je persoonlijke voorkeur en je budget. Omdat het aanbod aan koelvriescombinaties groot is en er veel online webshops zijn, brengen wij je op de hoogte van de best beoordeelde modellen. Ook zetten we voor je op een rij waar je zoal op kunt letten bij de aanschaf van een nieuwe koelvriescombinatie.

Wij helpen je graag op weg naar de juiste keuze! Om het je nog gemakkelijker te maken hebben we een keuzehulp gemaakt en zetten we de 4 koelvriescombinaties met de beste prijs-kwaliteit verhouding voor je op een rij. We zetten de prijzen van de verschillende aanbieders op een rij zodat je zeker weet dat je niet teveel betaald.

Het verbruik van een koelvriescombinatie

Dat een energiezuinige koelvriescombinatie meer kost in aanschaf dan een minder zuinig model is een feit. Toch is het de moeite waard om in een zuinige koelvriescombinatie te investeren, niet alleen voor het milieu, maar ook omdat je dit uiteindelijk weer terugziet in je portemonnee. Je ecologische voetafdruk is minder groot en de jaarlijkse kosten worden daarmee ook een stuk lager. Zo kan het zijn dat je het verschil in aankoopprijs terugverdiend.

Het energielabel

Het energielabel van een nieuwe koelvriescombinatie varieert van A+ tot A+++-10%. Kies voor het meest gunstige energielabel. Een percentage achter het label geeft aan hoeveel procent de koelvriescombinatie zuiniger is dan een A+++ model. Een A+ koelvriescombinatie lijkt zuinig, maar het verschil met een A+++-10% is zeker de moeite waard! Een A++++-10% model kan zo 180

Energiekosten berekenen

Wil je zelf uitrekenen wat de energiekosten van de koelvriescombinatie in euro’s per jaar zijn? Gebruik van de volgende formulie: €0,23 × gemiddeld verbruik in kWh per jaar. Het gemiddelde verbruik per jaar is vermeld op de energielabel en is gebaseerd op 220 wasbeurten per jaar. Mocht je hiervan afwijken en een energieverbruik willen berekenen wat meer overeenkomt met het verwachtte te draaien aantal wasbeurten per jaar wat bij jou past, dan kun je de volgende formules toepassen: gemiddeld verbruik in kWh per jaar / 200 = gemiddeld verbruik per wasbeurt. Gemiddeld verbruik per wasbeurt × aantal wasbeurten per week × 52. Zo weet je precies waar je aan toe bent, en bereken je gemakkelijk wat een gunstiger energielabel je jaarlijks aan kosten kan schelen.

Energiekosten per label

Wil je een snelle indicatie van de energiekosten en de energiebesparing bij een energiezuinige koelvriescombinatie? We hebben de energiekosten per label voor je op een rij gezet. Deze cijfers zijn gebaseerd op een standaard koelvriescombinatie met een enkele deur. Een tafelmodel gebruikt minder en een Amerikaanse koelvriescombinatie gebruikt soms wel twee keer zoveel.

EnergiekostenKosten per jaarEnergiebesparingTe verwachten besparing
A+++€ 33A+++-10%€ 55
A++€ 44A+++-20%€ 110
A+€ 51A+++-30%€ 165
A€ 63A+++-40%€ 220
B€ 85A+++-50%€ 275
C€ 110A+++-60%€ 357
D€ 164A+++-70%€ 417

Functies van een koelvriescombinatie

Er zijn aardig wat dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe koelvriescombinatie. En naast de standaard onderdelen zoals de afmeting en het type model, zijn er ook andere aspecten die bepalen wat de beste koelvriescombinatie voor jou is. Denk aan de hoogte van het vriesvak en de indeling van de koelvriescombinatie zelf. Zo wordt de ideale verhouding tussen koelen en vriezen bepaald door de voorkeuren en grootte van het gezin. Ook kan een koelvriescombinatie met een flexibele inrichting of een flexibele draairichting van de deur erg handig zijn. Heb je veel flessen of juist veel verse groenten? Geen probleem, je past het geheel aan aan je eigen voorkeur, en dit kan per dag veranderd worden!

De keuze voor een nieuwe koelvriescombinatie hangt van een aantal onderdelen af, en die onderdelen zetten we voor je op een rij en leggen uit waar je op kunt letten. Of elk onderdeel voor jou van belang is hangt af van je persoonlijke voorkeur, maar een lijst om te voorkomen dat je iets over het hoofd ziet komt altijd van pas.

Energielabel

Een energiezuinige koelvriescombinatie levert veel voordelen: minder impact op het milieu en minder impact op de portemonnee. Het energielabel onder de loep nemen is dan ook niet zo gek, want dit bepaald voor een groot deel de aankoopprijs en de gebruikerskosten. Ben je je bewust van je energieverbruik en wil je dit zoveel mogelijk verminderen? Kies dan voor het meest energiezuinige label. Op dit moment is dat A+++-10, dit betekend dat deze koelvriescombinatie nog 10% zuiniger is dan een koelvriescombinatie met het label A+++. De aanschafprijs van een energiezuinig model ligt gemiddeld hoger, maar daarentegen liggen de gebruikerskosten vele malen lager.

Een voordeel van een koelvriescombinatie is natuurlijk dat je al energie bespaard door beide apparaten te combineren in één: één apparaat kost tenslotte minder energie dan beide apparaten samen!

Inbouw of vrijstaand

Deze keuze is compleet afhankelijker van je eigen voorkeur en de ruimte waar de koelvriescombinatie geplaatst wordt. Is er ruimte voor een inbouw of juist een losse koelvriescombinatie? Wil je de koelvriescombinatie camoufleren met een keukenkastje of mag het apparaat juist gezien worden?

Afmeting

Één van de belangrijkse, en meest praktische, eigenschappen om op te letten bij de aankoop van een koelvriescombinatie is de grootte. Vooral bij een inbouw koelvriescombinatie is dit van toepassing. Tip: meet de hoogte van het onderste meubeldeur op. Dit komt dan overeen met de “hoogte onderste deurpaneel” bij de productinformatie van een koelkvriescombinatie. In principe zijn de nismaten gestandaardiseerd maar zorg dat je deze toch even controleert.

Instructies voor het juist opmeten van de nismaten:

  1. Meet de hoogte van het keukenpaneel van de onderste deur op met een rolmaat
  2. Open de het keukenkastje en meet de hoogte van het plankje wat onderin het kastje zit, en achter het deurtje valt.
  3. Haal deze hoogte van de hoogte van de onderste deur af zodat je de hoogte van de inhoud van het kastje overhoudt. Deze afmeting komt dan overeen met de specificatie “hoogte onderste deurpaneel”.
  4. Meet nu de hoogte van de nis, ook wel de binnenkant van de keukenkast op.
  5. Naast de hoogte meet je ook de breedte en de diepte van de nis op en controleer je of deze overeenkomt met de informatie bij de specificaties van de koelvriescombinatie.
  6. Mocht je een onderbouwmodel willen, zoals een koelvriescombinatie onder het aanrecht, dan is het handig rekening te houden met het ventilatierooster wat zich aan de onderkant bevindt. De standaard hoogte van de nis is 82 centimeter en de koelvriescombinatie is altijd enkele centimeters te verstellen door middel van verstelbare pootjes.

Draairichting van de deur

Bij een inbouw koelvriescombinatie zal de draairichting van de deur standaard rechts zijn. Echter zijn er ook koelvriescombinaties waar de deur moeiteloos omgedraaid kan worden. Mocht jij de deur van jouw inbouw koelvriescombinatie dus andersom willen hebben, let er dan op of de draairichting aangepast kan worden. Bij vrijstaande koelvriescombinaties kun je hier ook rekening mee te houden. Misschien staat er rechts of links van de koelvriescombinatie wel een muur of kast en is het dus wel degelijk handig om hier op te letten.

Netto inhoud

Staat er een inhoud weergegeven bij de eigenschappen van de koelvriescombanatie? Dan betreft dit de netto inhoud van zowel de koelruimte als de vriesruimte. Een koelvriescombinatie die even groot is van buiten, kan van binnen toch net een andere netto inhoud hebben door een andere indeling. De inhoud van de koelruimte en vriesruimte kan variëren, zo kun je kiezen voor een koelvriescombinatie met een groot koelgedeelte en een kleiner vriesgedeelte als dat beter bij jou en je behoeften past. De netto inhoud van het koelgedeelte is 150 tot meer dan 250 liter. Een ‘kleine’ inhoud heeft 150-250 liter, een ‘normale’ inhoud betreft 250-300 liter, een ‘ruime’ inhoud 300-350 liter en een ‘zeer ruime’ inhoud meer dan 350 liter. De netto inhoud van het vriesgedeelte varieert van minder dan 60 tot meer dan 90 liter. Of je pizzadoos in de vriezer past hangt af van de afmeting. Een standaard pizzadoor is 27 centimeter, een large pizzadoor 32 centimeter.

Koelkwaliteit

Hoe goed de koelkwaliteit is, bepaald hoe goed jou drinken en eten wordt bewaard. Een betere koelkwaliteit zorgt er uiteraard voor dat eten minder snel bederft. De koelkwaliteit van een koelvriescombinatie wordt bepaald door de specificaties. Er wordt gelet of er een inverter compressor of vershoudzone aanwezig is, welke luchtcirculatie er gebruikt wordt, of de temperatuur apart instelbaar is en of er een superkoel functie of anti-ijsvorming functie is. Daarnaast kijken we ook naar de bewaartijd bij stroomuitval, want hoe lang houdt de koelvriescombinatie het eten koel als de stroom uitvalt? Tenslotte kijken we naar de hoeveelheid eten dat ingevroren kan worden per 24 uur. Doe jij weekboodschappen en vries je graag veel eten in? Dan is dit voor jou erg handig. We delen de koelkwaliteit vervolgens op in drie klassen: de basisklasse, de middenklasse en de topklasse. We raden aan om een topklasse te kiezen. In deze koelvriescombinaties is het interne klimaat het beste geregeld.

Verstelbaarheid van de indeling

Vaak hebben koelvriescombinaties mogelijkheden om de schapjes te verplaatsen. Echter verschilt het per koelvriescombinatie. Zo heeft de ene koelvriescombinatie voor elk schapje 3 hoogtes die niet veel van elkaar verschillen, en heeft de andere koelvriescombinatie over de gehele hoogte van de koelvriescombinatie mogelijkheden om schapjes te plaatsen. Dit lijkt niet noodzakelijk, maar om ervoor te zorgen dat jij jouw eten en drinken zo handig en goed mogelijk kunt bewaren, is het handig om hier wel op te letten. Een praktische indeling geeft namelijk een stuk meer ruimt, wel zo handig!

Ventilator

Door de ventilator circuleert de lucht in de koelvriescombinatie en is de temperatuur overal in de koelvriescombinatie gelijk. Zo hoef je het vlees niet op een bepaadle schap te plaatsen omdat het daar koeler is dan op een andere plek.

No-Frost techniek

Deze techniek zorgt ervoor dat de lucht in de koelvriescombinatie niet vochtig is waardoor er geen ijsafzetting tegen de want plaatsvindt. Dit zorgt ervoor dat je de het vriesdeel niet meer hoeft te laten ontdooien. Bij een no-frost hoeft het vriesdeel helemaal niet ontdooit te worden, bij een low-frost moet dit ongeveer twee keer per jaar. Bij een koelvriescombinatie zonder deze functie wordt aangeraden om het vriesdeel zes keer per jaar te ontdooien.

Snelvries-functie

Dit is een functie die je op voorhand kunt inschakelen wanneer je weet dat er een grote hoeveelheid aan voedsel ingevroren moet worden. Het vriesdeel van de koelvriescombinatie zal dan met maximale capaciteit zorgen voor het zo goed en snel mogelijk vriezen van de producten.

Extra functies

De gebruiksvriendelijkheid wordt onder andere bepaald door de no-frost of low-frost functie en het kunnen herindelen van de indeling van de vrijstaande koelvriescombinatie. Toch zijn er nog wat kleine dingen waar je op kunt letten, welke wel degelijk handig kunnen zijn bij het gebruik van de koelvriescombinatie. Denk hierbij aan een flessenrek, of de deureigenschappen. Zo voorkomt een koelvriescombinatie met een soft closing deur dat de deur te hard dicht gaat. Ook kun je kiezen voor een koelvriescombinatie met een deuralarm of vrieslades in plaats van één vriesvak.

Geschikt voor de schuur

Een koelvriescombinatie kan ook in de schuur geplaatst worden. Wel zo handig, een extra opbergruimte die geen plaats inneemt in de (bij)keuken. Zeker bij een kleine keuken maar een groter huishouden is dit een ideale oplossing. Hiervoor houd je rekening met de temperatuur. Komt de temperatuur niet onder de 0 graden in de schuur? Dan kies je een koelvriescombinatie met een omgevingstemperatuur van 0 graden. Is de schuur geïsoleerd? Dan kun je ook kiezen voor een koelvriescombinatie met een SN, SN-T of SN-ST klimaatklasse. Deze koelvriescombinaties hebben een ondergrens van 10 graden. Is het toch kouder in de ruimte? Dan zal de koelvriescombinatie niet voldoende goed werken en kan het eten onvoldoende bevroren of gekoeld worden en hierdoor bederven. Het is dus handig om hier rekening mee te houden bij de aanschaf voor een koelvriescombinatie voor de schuur!

Prijs

De prijs van een koelvriescombinatie varieert van een kleine €200 tot zo’n €3000. De prijs die je betaald wordt vooral bepaald door de energiezuinigheid, de grootte, de capaciteit, de kwaliteit en de duurzaamheid van de koelvriescombinatie. Over het algemeen gaan duurdere koelvriescombinaties langer mee. Dat zit hem in de kleine dingen als het beter blijven sluiten van deuren of het beter behouden van de koelfunctie. Echter verschilt de prijs-kwaliteit verhouding natuurlijk per merk en model en is vergelijken zeker de moeite waard. Bovenaan deze pagina zetten wij de beste koelvriescombinaties voor je op een rij.