Koelhouden.nl

Kleine koelvriescombinatie

Een kleine koelvriescombinatie heeft een inhoud van 150 liter of lager. Dit maakt hem geschikt voor een klein huishouden. Opzoek naar de beste kleine koelvriescombinatie van 2023? Neem dan snel een kijkje hieronder!
1

Samsung RB36T602CSA

2

Samsung RB34T605CB1

3

Samsung RB34T672DWW

4

Samsung RB38A7B6BS9/EF

5

Samsung RB38A7B6BB1/EF

Laatste update: 25 september 2023

1

Samsung RB36T602CSA

2

Samsung RB34T605CB1

3

Samsung RB34T672DWW

4

Samsung RB38A7B6BS9/EF

5

Samsung RB38A7B6BB1/EF

Laatste update: 25 september 2023

Yannick
Yannick

Koel expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Een kleine koelvriescombinatie heeft een inhoud van 150 liter of lager.
  • Er zijn 2 types kleine koelvriescombinaties: een ‘tafelmodel’ & ‘mini koelvriescombinatie’.
  • Houd altijd rekening met het energielabel bij aanschaf van een kleine koelvriescombinatie
  • De kleine koelvriescombinatie is de Samsung RB36T602CSA

De beste kleine koelvriescombinatie

De beste kleine koelvriescombinatie wordt gekozen op basis van een goede prijs-kwaliteitverhouding. Deze wordt weer bepaald door meerdere factoren, denk aan het energielabel, de duurzaamheid van het product, het gebruikersgemak en natuurlijk de prijs. Hoe beter het energielabel, hoe beter voor het milieu en de portemonnee. Hoe beter de materialen en hoe beter de bouwkwaliteit, hoe duurzamer het product en hoe langer je er plezier van hebt. Maar ook het gebruikersgemak wordt meegenomen: is de indeling variabel en dus aan te passen aan bepaalde behoeften? En is de draairichting van de deur handig? Hoe is de bediening? Hierin wordt de mening van de consument als belangrijk gezien en die stempel is dan ook doorslaggevend.

Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Open deur alarm
Groot vriesvak
Veel inhoud
De Samsung RB36T602CSA is een vrijstaande koelkast met voldoende koel- en vriesruimte voor huishoudens van 3 of 4 personen. Het koelgedeelte van 251 liter ruim je dankzij de 3 deurvakken en 2 plateaus naar eigen wens in. Op het wijnplateau leg je al je favoriete flessen. Door het vlakke oppervlakte passen alle vormen flessen hierop. De koelkast beschikt daarnaast ook over een vriesruimte van 114 liter met 3 vrieslades. Dankzij het No Frost-systeem ontstaat er geen ijsvorming. Het is daarom niet nodig om het vriesgedeelte te ontdooien. Dat scheelt jou weer een vervelend klusje.
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Groot vriesvak
De zwarte Samsung RB34T605CB1 heeft allerlei handige snufjes in huis om jouw boodschappen zo goed mogelijk te bewaren. De Optimal Fresh+ lade heeft 2 apart instelbare zones, zodat je zelf bepaalt of je meer ruimte voor gehakt of wortels maakt. Je kiest dan voor één of 2 temperaturen, zodat je zeker weet dat je vlees en groenten allebei de juiste temperatuur behouden. Je legt je mango's, druiven en bloemkool in de Humidity Fresh lade met instelbare luchtvochtigheid. Zo behouden je boodschappen hun vitamines en blijven ze langer vers. Dit alles doet de koelkast dankzij de inverter motor ook nog eens stil, zodat je geen last hebt van harde geluiden. Daarnaast betaal je met zijn C energieklasse weinig energiekosten per jaar.
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Open deur alarm
Groot vriesvak
De Samsung RB34T672DWW koelt alle boodschappen gelijkmatig. Door All Around Cooling maakt het niet uit waar je jouw product neerlegt. Het is overal even koel. Onder in de 230 liter koelruimte vind je een ruime groentelade met daarboven 4 plateaus en een flessenrek. Zo heb je altijd voldoende ruimte voor je flessen fris en water. Dankzij het geluidsniveau van 35 decibel heb je niet door dat de koelkast aanstaat. In het onderste, brede deurvak heb je genoeg ruimte voor al je grote pakken sap en melk. De vriesruimte is verdeeld over 3 lades. Dankzij No Frost is het ontdooien hiervan verleden tijd.
Voordelen Nadelen
Zuinig
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Groot vriesvak
Veel inhoud
Duur
Je gebruikt de Convertible Zone van de Samsung RB38A7B6BS9 koel-vriescombinatie als vries- of koelgedeelte. Handig, wanneer je een feestje organiseert en meer koelruimte nodig hebt. De vershoudzone gebruik je als één zone voor je paprika's en bleekselderij. Je deelt deze ook op in 2 zones, zodat je hamburgers in het koude gedeelte bewaart. Dankzij de ruime inhoud bewaar je de boodschappen van 5 gezinsleden of meer. De Metal Cool Plate houdt koude lucht vast wanneer je iets uit de koelkast past, zodat je etenswaren langer vers blijven. Dankzij Twin Cooling Plus komen de geuren uit het koelgedeelte niet bij je ingevroren soep. Hierdoor drogen je boodschappen niet uit. Dankzij energieklasse B betaal je weinig energiekosten per jaar.
Voordelen Nadelen
Zuinig
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Groot vriesvak
Veel inhoud
Duur
Je gebruikt de Convertible Zone van de Samsung RB38A7B6BB1 koel-vriescombinatie als vries- of koelgedeelte. Handig, wanneer je een feestje organiseert en meer koelruimte nodig hebt. De vershoudzone gebruik je als één zone voor je paprika's en bleekselderij. Je deelt deze ook op in 2 zones, zodat je hamburgers in het koude gedeelte bewaart. Dankzij de ruime inhoud bewaar je de boodschappen van 5 gezinsleden of meer. De Metal Cool Plate houdt koude lucht vast wanneer je iets uit de koelkast pakt, zodat je etenswaren langer vers blijven. Dankzij Twin Cooling Plus komen de geuren uit het koelgedeelte niet bij je ingevroren soep. Hierdoor drogen je boodschappen niet uit. Dankzij energieklasse B betaal je weinig energiekosten per jaar.

Nieuwe kleine koelvriescombinatie kopen

Ben je op zoek naar een nieuwe koelvriescombinatie? Dan zul je zien dat een koelvriescombinatie verkrijgbaar is in alle soorten en maten. Van een grote Amerikaanse koelvriescombinatie voor het hele huishouden tot een kleine koelvriescombinatie die dienst kan doen als een bier- of broodbeleg opslag in een kleine studentenkamer. Wel zo handig als je weinig ruimte hebt, maar wel eten en/of drinken wilt koelen of invriezen. Een ander voordeel van een kleine koelvriescombinatie is dat deze een stuk minder energie verbruikt.

Twee typen kleine koelvriescombinaties

Er zijn twee typen binnen de kleine koelvriescombinatie: een ‘tafelmodel’ of een ‘mini koelvriescombinaties’.

Tafelmodel

Een tafelmodel heeft een afmeting van 85 centimeter hoog en 48 tot 61 centimeter breed. Ben je op zoek naar een kleine koelvriescombinatie? Let dan goed op of er een vriesdeel in zit. Een tafelmodel heeft namelijk niet altijd een vriesdeel. Heeft een kleine koelvriescombinatie dit wel, dan zal het vriesdeel een inhoud van 11 tot 19 liter hebben. Dit is klein maar kan zeker voldoende zijn in een één- of tweepersoonshuidhouden, of als er een tweede koelvriescombinatie in de bijkeuken of garage staat. Het vriesvak heeft een eigen deur, waardoor de temperatuur goed gereguleerd blijft.

Mini koelvriescombinatie

Een mini koelvriescombinatie heeft een afmeting van 52 centimeter hoog en 44 centimeter breed. De inhoud komt dan neer op ongeveer 35 tot 42 L en is echt bedoeld om op een andere koelvriescombinatie of op een bar te plaatsen. Dit kan natuurlijk ook dienen als een kleine koelkast voor de essentiële dingen in een studentenkamer. De mini koelvriescombinatie is niet geschikt voor een 2- of meerpersoons huishouden.

Het energielabel

Behalve de afmeting, is er meer om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuwe kleine koelvriescombinatie. Denk aan: het energielabel, de draairichting van de deur, wel of geen no frost. Let er ook goed op of er een vriesvak in zit. In deze modellen is dat niet standaard het geval.

Dit bepaald de gebruikerskosten. Een voordeel van een kleine koelvriescombinatie of een mini koelvriescombinatie is natuurlijk dat deze al minder energie verbruikt: er moet tenslotte minder ruimte gekoeld worden. Toch is een gusntig energielabel niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. De jaarlijkse energiekosten zullen aanzienlijk lager zijn. Mocht de aankoopprijs dus hoger liggen, dan verdien je dat vaak (meer dan) terug!