Koelhouden.nl

Koelvriescombinatie A+++

De meest energiezuinige koelvriescombinatie heeft energielabel A. Hierdoor kun je over de gehele levensduur van het apparaat tot wel 750 euro besparen op je energierekening. Opzoek naar de beste energiezuinige koelvriescombinatie met energieklasse A van 2024? Neem dan snel een kijkje hieronder!
1

Samsung RB38A7B6AB1/EF

2

Samsung RB38C7B6AB1/EF

3

Samsung RB38C7B6AS9/EF

4

Samsung RB38C7B6A39/EF

5

Liebherr CBNbda 5723-20

Laatste update: 19 juli 2024

1

Samsung RB38A7B6AB1/EF

2

Samsung RB38C7B6AB1/EF

3

Samsung RB38C7B6AS9/EF

4

Samsung RB38C7B6A39/EF

5

Liebherr CBNbda 5723-20

Laatste update: 19 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

 • Sinds maart 2021 zijn de energielabels van koel vriescombinaties vervangen door nieuwe energielabels.
 • Met een koel vriescombinatie kun je tegelijkertijd koelen en vriezen.
 • Aan de hand van het energielabel kun je zien hoeveel jaarlijkse kosten je voor de beste koelvriescombinatie zult maken.
 • De koelvriescombinatie a+++ is de Samsung RB38A7B6AB1/EF

Wat is een koelvriescombinatie met A+++

Een koel vriescombinatie is een koelkast met een apart vriesgedeelte. Het vriesgedeelte kan zich onder of boven het koelgedeelte bevinden.

Alle koel vriescombinaties zijn voorzien van een energielabel. Een koel vriescombinatie met energielabel A+++ is echter verleden tijd, aangezien de energielabels sinds maart 2021 opnieuw ingedeeld zijn. De reden hiervoor is om het duidelijker voor de consument te maken. De vele plusjes werden als onduidelijk gezien en apparaten die helemaal niet energiezuinig waren kregen al snel energielabel A+. De energielabels lopen tegenwoordig van A tot en met G en er wordt niet meer met plusjes gewerkt. Een koel vriescombinatie met energielabel A is hierbij een erg energiezuinige koel vriescombinatie en een koel vriescombinatie met energielabel G is een niet energiezuinige koel vriescombinatie.

Bovendien vallen de nieuwe energielabels een stuk lager uit. Een koel vriescombinatie met label A +++ heeft nu energielabel B of C. De koel vriescombinatie is niet minder zuinig geworden, de regels zijn slechts strenger geworden.

Beste koelvriescombinaties met energielabel A

Ben jij op zoek naar een energiezuinige koelvriescombinatie met energielabel A? Wij hebben de beste koelvriescombinatie uitgezocht zodat jij een nieuwe koel vriescombinatie kopen kunt om je etenswaren en boodschappen in te bewaren. Een koel vriescombinatie is een koelkast met een apart vriesvak. Dit vriesvak kan boven of onder het koelgedeelte geplaatst worden. Gebruik met een koel vriescombinatie de vriesruimte om je producten mee in te vriezen en de koelruimte om de rest van je etenswaren in te koelen. Zo heb je voldoende ruimte voor al je producten in één apparaat.

1

Beste koelvriescombinatie a+++

Voordelen Nadelen
Energiezuinig
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Groot vriesvak
Veel inhoud
Duur
Je past de vrijstaande Samsung RB38A7B6AB1 koel-vriescombinatie geheel naar eigen wens aan. Zo tover je het vriesgedeelte om naar extra koelruimte in de Convertible Zone, bijvoorbeeld wanneer je een feestje organiseert. De vershoudzone gebruik je als één zone voor al je verse groente. Je maakt hier ook 2 zones van, zodat je runderlappen met een koudere temperatuur bewaart. Dankzij de ruime inhoud heb je plek voor de boodschappen van 5 personen of meer. Met de Metal Cool Plate verlies je geen koude lucht wanneer je iets uit de koelkast pakt. Ondertussen zorgt de Twin Cooling Plus ervoor dat je boodschappen niet uitdrogen, door het koel- en vriessysteem gescheiden te houden. Hierdoor ruikt je diepvriespizza niet naar je restje curry.
2
De Samsung RB38A7B6AB1 is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een Convertible Zone voor extra koelruimte. Het heeft ook een Vershoudzone die in 2 delen verdeeld kan worden voor verschillende temperaturen. De Metal Cooling Plate houdt kou vast en bespaart energie. Met energieklasse A bespaart het tot € 864,- aan energiekosten.De koelkast heeft een ruime inhoud van 387 liter, waarvan 273 liter voor het koelgedeelte en 114 liter voor het vriesgedeelte. Het geluidsniveau is 35 dB, wat als stil kan worden beschouwd. De koel-vriescombinatie is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Het heeft ook een vershoudzone die ervoor zorgt dat groente, fruit en vlees langer vers blijven. Dit is handig als je regelmatig boodschappen doet en voorraad wilt aanleggen.
3
De Samsung RB38C7B6AS9/EF is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een ruime inhoud van 387 liter. Het apparaat heeft een energieklasse A, wat betekent dat het energiezuinig is en je kosten bespaart. De koelkast heeft een topklasse bouw- en koelkwaliteit, waardoor het betrouwbaar en efficiënt koelt.Met een geluidsniveau van 35 dB is het apparaat stil en ideaal voor mensen die een rustige omgeving waarderen. Daarnaast is de koel-vriescombinatie geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Het apparaat heeft ook een vershoudzone, waarin je jouw etenswaren langer vers kunt houden. Dit is handig voor het bewaren van delicate producten zoals vlees, vis en groenten.Met de Samsung RB38C7B6AS9/EF kun je je etenswaren op de juiste temperatuur houden zonder je zorgen te maken over het energieverbruik en voedselverspilling.
4
De Samsung RB38C7B6A39/EF is een ruime en energiezuinige koel-vriescombinatie met vershoudzones en een laag geluidsniveau. De lades kunnen worden gesplitst voor meer ruimte voor groente en fruit, en de vrieslades zijn ijsvrij dankzij No Frost. Deze vrijstaande koelkast heeft een strak design dat in elke keuken past en biedt voldoende ruimte voor al jouw etenswaren.Met een energieklasse A en een jaarlijks energieverbruik van 108 kWh, bespaar je op je energierekening en draag je bij aan een duurzamere levensstijl. De bouw- en koelkwaliteit van deze koel-vriescombinatie zijn topklasse, wat betekent dat je kunt rekenen op betrouwbaarheid en een lange levensduur. Met een netto inhoud van 387 liter is deze koel-vriescombinatie geschikt voor 5 personen of meer. Het geluidsniveau van 35 dB zorgt voor een stille werking, ideaal voor mensen die een rustige omgeving waarderen.Deze koel-vriescombinatie is ook geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, zolang de temperatuur boven de 10 graden blijft. De vershoudzone zorgt ervoor dat jouw verse producten langer vers blijven.
5
De Liebherr CBNbda 5723-20 is een energiezuinige koel-vriescombinatie met een geluidsniveau van 33 decibel. Het model biedt ruimte voor de boodschappen van 5 personen of meer en heeft 2 BioFresh vershoudzones voor vlees, vis en kaas. Met de EasyTwist Ice dispenser maak je snel ijsblokjes en het PowerCooling systeem zorgt ervoor dat je boodschappen langer vers blijven.De koelkast heeft een vrijstaand design en hoeft dankzij de No Frost technologie nooit te worden ontdooid. Met een energieklasse A en een jaarlijks energieverbruik van 116 kWh is deze koel-vriescombinatie energiezuinig en bespaart het op de energierekening. De bouw- en koelkwaliteit zijn topklasse, waardoor de koelkast betrouwbaar en duurzaam is.Met een netto inhoud van 361 liter en een geluidsniveau van 33 dB is de Liebherr CBNbda 5723-20 geschikt voor 5 personen of meer en kan het in de schuur of garage worden geplaatst. De vershoudzone zorgt ervoor dat je groenten, fruit en andere verse etenswaren langer vers blijven.

Verschil in verbruik tussen energielabels

Voor het kopen van de beste koelvriescombinaties is het belangrijk om de verschillende energielabels in kaart te brengen. Hieronder zie je het gemiddelde energieverbruik en bijbehorende energiekosten.

Energieklasse A

Voor energiezuinige koel vriescombinaties is het nieuwe energielabel A de beste optie. Dit is de meest energiezuinige optie en in vergelijking tot de oude energielabels is dit nieuwe energielabel moeilijk te bereiken.

 1. Energieverbruik per jaar: 110 kWh
 2. Kosten per jaar: 50 euro

Energieklasse B

Energieklasse B is als tweede een van de meest energiezuinige opties voor een koel vriescombinatie.

 1. Energieverbruik per jaar: 130 kWh
 2. Kosten per jaar: 55 euro

Energieklasse C

Koel vriescombinaties met het nieuwe energielabel C zitten op hetzelfde niveau als het oude energielabel A++/A+++. Dit is dus nog steeds een erg energiezuinige optie.

 1. Energieverbruik per jaar: 160 kWh
 2. Kosten per jaar: 70 euro

Energieklasse D

Energieklasse D is de klasse waar je de meeste koel vriescombinaties in vindt.

 1. Energieverbruik per jaar: 200 kWh
 2. Kosten per jaar: 90 euro

Energieklasse E

Dit label geeft een verbruik van 240 kWh en jaarlijkse kosten van 110 euro aan.

 1. Energieverbruik per jaar: 240 kWh
 2. Kosten per jaar: 110 euro

Energieklasse F

Koel vriescombinaties met energielabel F behoren tot de minst energiezuinige koel vriescombinaties.

 1. Energieverbruik per jaar: 275 kWh
 2. Kosten per jaar: 125 euro

Energieklasse G

Koel vriescombinaties met energielabel G zijn niet energiezuinig. Je vindt er bovendien ook weinig in het assortiment.

 1. Energieverbruik per jaar: 300 kWh
 2. Kosten per jaar: 145 euro