Koelhouden.nl

Grote koelvriescombinatie

Een grote koelvriescombinatie heeft een netto inhoud van 250 liter of meer. Opzoek naar de beste grote koelvriescombinatie van 2024? Wij hebben deze voor jou hieronder opgesomd:

1

Samsung RB34C605CS9/EF

2

Samsung RB36T602CSA

3

Samsung RB38C705CB1/EF

4

Samsung RB38C603CWW/EF

5

Samsung RB38C705CSR/EF

Laatste update: 24 juni 2024

1

Samsung RB34C605CS9/EF

2

Samsung RB36T602CSA

3

Samsung RB38C705CB1/EF

4

Samsung RB38C603CWW/EF

5

Samsung RB38C705CSR/EF

Laatste update: 24 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een grote koelvriescombinatie heeft een netto inhoud van 250 liter of meer.
  • Je hebt geen 2 aparte apparaten nodig met een grote koelvriescombinatie.
  • Een grotere koelvriescombinatie verbruikt altijd meer aan energiekosten dan een kleinere
  • De grote koelvriescombinatie is de Samsung RB34C605CS9/EF

De beste grote koelvriescombinatie

De beste grote koelvriescombinatie wordt gekozen aan de hand van een aantal factoren, denk aan de duurzaamheid, het energielabel, de kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en natuurlijk de prijs. Uiteindelijk bepaald de prijs-kwaliteit verhouding welke koelvriescombinatie de beste is. De kwaliteit wordt dan niet aan bepaald aan de hand van de duurzaamheid en de gebruikte materialen, maar ook aan de reviews van gebruikers.

1

Beste grote koelvriescombinatie

De Samsung RB34C605CS9/EF is een vrijstaande koel-vriescombinatie met verschillende lades waarmee je de temperatuur en luchtvochtigheid afzonderlijk kunt instellen. Het lage geluidsniveau maakt hem geschikt voor een open keuken en de energieklasse C zorgt voor energiezuinigheid en besparing op de jaarlijkse energiekosten.Dankzij de No Frost technologie hoef je de vriezer nooit meer te ontdooien, wat je tijd en moeite bespaart. Met een netto inhoud van 344 liter is deze koel-vriescombinatie geschikt voor een huishouden van 5 personen of meer. Het geluidsniveau van 35 dB zorgt voor een rustige en stille omgeving. Daarnaast is deze koel-vriescombinatie geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.De vershoudzone zorgt ervoor dat je etenswaren langer vers blijven. Kortom, de Samsung RB34C605CS9/EF is een efficiënte en praktische oplossing voor het bewaren van jouw voedsel.
2
De Samsung RB36T602CSA is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een netto inhoud van 365 liter, geschikt voor huishoudens van 3-4 personen. Het koelgedeelte heeft 251 liter en beschikt over 3 deurvakken en 2 plateaus, terwijl het vriesgedeelte 114 liter en 3 vrieslades heeft. Met het No Frost-systeem hoef je de vriezer nooit meer te ontdooien.De koel-vriescombinatie heeft een energieklasse C met een gemiddeld energieverbruik van 166 kWh per jaar, wat neerkomt op ongeveer 66,4 euro aan energiekosten. De bouwkwaliteit is topklasse en de koelkwaliteit valt in de middenklasse. Het geluidsniveau is 35 dB, waardoor het apparaat als stil kan worden beschouwd. De koel-vriescombinatie is geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Daarnaast heeft het apparaat een vershoudzone, waardoor verse producten langer vers blijven.
3
De Samsung RB38C705CB1/EF is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een netto inhoud van 390 liter. Het heeft aparte temperaturen in de Optimal Fresh+ zone en kan superkoelen en supervriezen. Dankzij No Frost hoef je het vriesgedeelte niet te ontdooien.Met een app op je smartphone kan je de vakantiestand eenvoudig inschakelen. De koel-vriescombinatie heeft een energieklasse C en een geluidsniveau van 35 dB, wat betekent dat het apparaat stil is. Het heeft een topklasse bouw- en koelkwaliteit, waardoor je kunt rekenen op betrouwbaarheid en een lange levensduur.De koel-vriescombinatie is geschikt voor 5 personen of meer en biedt voldoende ruimte voor het bewaren van voedsel en dranken. Het is ook geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Daarnaast heeft het een vershoudzone, waardoor je jouw verse producten langer vers kunt houden.
4
De Samsung RB38C603CWW/EF is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een netto koelinhoud van 230 liter. De koelkast heeft genoeg ruimte voor de boodschappen van 5 personen of meer. Je kunt je boodschappen verdelen over de 4 plateaus en je groenten en fruit in de vershoudlades leggen. Het vriesgedeelte is aanwezig, waardoor je ook diepvriesproducten kunt bewaren.De koel-vriescombinatie heeft een energieklasse C, wat betekent dat het een gemiddeld energieverbruik heeft. Het heeft een topklasse bouw- en koelkwaliteit, wat betekent dat je kunt rekenen op betrouwbaarheid en een lange levensduur. Met een netto inhoud van 390 liter is deze koel-vriescombinatie geschikt voor 5 personen of meer. Het geluidsniveau is 35 dB, wat betekent dat het apparaat als stil kan worden beschouwd. Het is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven 10 graden Celsius blijft.Het heeft ook een vershoudzone, waardoor je jouw verse producten langer vers kunt houden.
5
De Samsung RB38C705CSR/EF koel-vriescombinatie is een vrijstaande koelkast met aparte temperaturen voor het koel- en vriesgedeelte. Dankzij de No Frost technologie hoef je de vriezer nooit meer te ontdooien. Met een energieklasse C heeft de koelkast een gemiddeld energieverbruik van 169 kWh per jaar.De bouw- en koelkwaliteit van de koelkast zijn topklasse, wat zorgt voor betrouwbaarheid en een langere levensduur. Met een netto inhoud van 390 liter is de koel-vriescombinatie geschikt voor 5 personen of meer. Het geluidsniveau van 35 dB maakt de koelkast stil en geschikt voor een open keuken of woonkamer. Daarnaast is de koelkast geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.De koel-vriescombinatie heeft ook een vershoudzone, waardoor verse producten langer vers blijven.

Nieuwe grote koelvriescombinatie kopen

Een koelvriescombinatie is er in alle soorten en maten, van een kleine koelvriescombinatie voor op een tafel of bar tot aan een grote Amerikaanse koelvriescombinatie. Welk model geschikt is voor jou huishouden hangt van veel factoren af, waaronder de grootte van het huishouden.

Voordelen

Een grote koelvriescombinatie heeft een aantal voordelen, maar ook nadelen. Het grootste voordeel is de grote ruimte om eten en drinken te koelen, wel zo handig met een groot huishouden of wanneer je graag weekboodschappen doet. Een grote koelvriescombinatie kan wel 330 tot 404 liter koelruimte en 105 tot 125 liter vriesruimte hebben. Daar komt bij dat de indeling van de koelvriescombinatie vaak geheel naar eigen smaak ingericht kan worden. In een kleinere koelvriescombinatie kun je wel wat schuiven met de hoogte van de plankjes, maar bij een grote koelvriescombinatie kun je veel meer aanpassen. Nog een voordeel is het feit dat je niet 2 aparte apparaten nodig hebt. Je hebt geen aparte koelvriescombinatie in de bijkeuken of garage nodig, want de Amerikaanse koelvriescombinatie heeft genoeg ruimte.

Nadelen

Daartegenover heeft een grotere koelvriescombinatie altijd meer energiekosten dan een kleinere, dus wanneer de koelvriescombinatie maar halfvol zit, is het juist geen slimme keuze. Toch kun je door één grote koelvriescombinatie neer te zetten ook energie besparen: het energieverbruik van één grote koelvriescombinatie is vaak lager dan van twee kleinere koelvriescombinaties, wel zo gunstig voor de energiekosten. Wat betreft de locatie van een grote koelvriescombinatie, moet je er wel rekening mee houden dat de grote modellen geen inbouw koelvriescombinaties betreffen. De ècht grote modellen zijn vrijstaande modellen, waardoor je de grote koelvriescombinatie wel als apart meubel in de keuken hebt staan.

Grote amerikaanse koelvriescombinatie

Een Amerikaanse koelvriescombinatie heeft nog meer ruimte. Denk aan 405 tot 440 liter koelruimte en 180 tot 330 vriesruimte, wat aanzienlijk meer ruimte is dan een grote koelvriescombinatie met een enkele deur. Deze koelvriescombinatie staat, net als de andere grote modellen, vrijstaand in de keuken. Vaak is een Amerikaanse koelvriescombinatie zo ontworpen dat het juist een eye-catcher vormt in de keuken. Houdt er bij het meten van de plek van de koelvriescombinatie wel rekening mee dat in enkele gevallen de deuren zodanig geopend worden dat de koelvriescombinatie meer ruimte nodig heeft in de breedte. Een Amerikaanse koelvriescombinatie kan dus niet altijd direct tegen andere kast aan gezet worden.

Er zijn modellen met handige opties, zoals een ijsblokjes machine of een klep waar je de (fris)drankflessen in kan zetten die je veel gebruikt, waardoor je niet de hele deur hoeft te openen. Dit laatste is natuurlijk gebruiksgemak, maar ook energiezuinig, omdat je hierdoor minder kou verliest bij het openen van het kleinere vak. Een Amerikaanse koelvriescombinatie heeft vaak een handige indeling met speciale rekken voor flessen, wat je niet in elke kleinere koelvriescombinatie terugvindt.