Koelhouden.nl

Grote koelvriescombinatie

Een grote koelvriescombinatie heeft een netto inhoud van 250 liter of meer. Opzoek naar de beste grote koelvriescombinatie van 2023? Wij hebben deze voor jou hieronder opgesomd:

1

Samsung RB36T602CSA

2

Samsung RB38A7B6BS9/EF

3

Samsung RB38A7B6BB1/EF

4

Samsung RB38A7B6AB1/EF

5

Bosch KGE49AWCA

Laatste update: 25 september 2023

1

Samsung RB36T602CSA

2

Samsung RB38A7B6BS9/EF

3

Samsung RB38A7B6BB1/EF

4

Samsung RB38A7B6AB1/EF

5

Bosch KGE49AWCA

Laatste update: 25 september 2023

Yannick
Yannick

Koel expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Een grote koelvriescombinatie heeft een netto inhoud van 250 liter of meer.
  • Je hebt geen 2 aparte apparaten nodig met een grote koelvriescombinatie.
  • Een grotere koelvriescombinatie verbruikt altijd meer aan energiekosten dan een kleinere
  • De grote koelvriescombinatie is de Samsung RB36T602CSA

De beste grote koelvriescombinatie

De beste grote koelvriescombinatie wordt gekozen aan de hand van een aantal factoren, denk aan de duurzaamheid, het energielabel, de kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en natuurlijk de prijs. Uiteindelijk bepaald de prijs-kwaliteit verhouding welke koelvriescombinatie de beste is. De kwaliteit wordt dan niet aan bepaald aan de hand van de duurzaamheid en de gebruikte materialen, maar ook aan de reviews van gebruikers.

Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Open deur alarm
Groot vriesvak
Veel inhoud
De Samsung RB36T602CSA is een vrijstaande koelkast met voldoende koel- en vriesruimte voor huishoudens van 3 of 4 personen. Het koelgedeelte van 251 liter ruim je dankzij de 3 deurvakken en 2 plateaus naar eigen wens in. Op het wijnplateau leg je al je favoriete flessen. Door het vlakke oppervlakte passen alle vormen flessen hierop. De koelkast beschikt daarnaast ook over een vriesruimte van 114 liter met 3 vrieslades. Dankzij het No Frost-systeem ontstaat er geen ijsvorming. Het is daarom niet nodig om het vriesgedeelte te ontdooien. Dat scheelt jou weer een vervelend klusje.
Voordelen Nadelen
Zuinig
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Groot vriesvak
Veel inhoud
Duur
Je gebruikt de Convertible Zone van de Samsung RB38A7B6BS9 koel-vriescombinatie als vries- of koelgedeelte. Handig, wanneer je een feestje organiseert en meer koelruimte nodig hebt. De vershoudzone gebruik je als één zone voor je paprika's en bleekselderij. Je deelt deze ook op in 2 zones, zodat je hamburgers in het koude gedeelte bewaart. Dankzij de ruime inhoud bewaar je de boodschappen van 5 gezinsleden of meer. De Metal Cool Plate houdt koude lucht vast wanneer je iets uit de koelkast past, zodat je etenswaren langer vers blijven. Dankzij Twin Cooling Plus komen de geuren uit het koelgedeelte niet bij je ingevroren soep. Hierdoor drogen je boodschappen niet uit. Dankzij energieklasse B betaal je weinig energiekosten per jaar.
Voordelen Nadelen
Zuinig
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Groot vriesvak
Veel inhoud
Duur
Je gebruikt de Convertible Zone van de Samsung RB38A7B6BB1 koel-vriescombinatie als vries- of koelgedeelte. Handig, wanneer je een feestje organiseert en meer koelruimte nodig hebt. De vershoudzone gebruik je als één zone voor je paprika's en bleekselderij. Je deelt deze ook op in 2 zones, zodat je hamburgers in het koude gedeelte bewaart. Dankzij de ruime inhoud bewaar je de boodschappen van 5 gezinsleden of meer. De Metal Cool Plate houdt koude lucht vast wanneer je iets uit de koelkast pakt, zodat je etenswaren langer vers blijven. Dankzij Twin Cooling Plus komen de geuren uit het koelgedeelte niet bij je ingevroren soep. Hierdoor drogen je boodschappen niet uit. Dankzij energieklasse B betaal je weinig energiekosten per jaar.
Voordelen Nadelen
Energiezuinig
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Groot vriesvak
Veel inhoud
Duur
Je past de vrijstaande Samsung RB38A7B6AB1 koel-vriescombinatie geheel naar eigen wens aan. Zo tover je het vriesgedeelte om naar extra koelruimte in de Convertible Zone, bijvoorbeeld wanneer je een feestje organiseert. De vershoudzone gebruik je als één zone voor al je verse groente. Je maakt hier ook 2 zones van, zodat je runderlappen met een koudere temperatuur bewaart. Dankzij de ruime inhoud heb je plek voor de boodschappen van 5 personen of meer. Met de Metal Cool Plate verlies je geen koude lucht wanneer je iets uit de koelkast pakt. Ondertussen zorgt de Twin Cooling Plus ervoor dat je boodschappen niet uitdrogen, door het koel- en vriessysteem gescheiden te houden. Hierdoor ruikt je diepvriespizza niet naar je restje curry.
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Veel inhoud
Deze 70 centimeter brede Bosch KGE49AWCA is met 419 liter inhoud en een C label een ruime, zuinige koelkast. De VitaFresh lades houden je etenswaren langer vers. Hierdoor behouden je verse vis en paprika's is hun vitaminen en mineralen tot 3 keer langer. Heb je meer ruimte nodig voor een grote pan soep? Je verplaatst de plateaus gemakkelijk naar boven of beneden. In het vriesvak gebruik je de handige BigBox lade om een hele kalkoen te bewaren. Heb je een grote hoeveelheid boodschappen? Met de superkoelen functie koelt de koelkast tijdelijk zo koud mogelijk om al je nieuwe producten snel af te koelen. Zo blijft de koelkast op gelijke temperatuur en blijven je andere producten langer houdbaar.

Nieuwe grote koelvriescombinatie kopen

Een koelvriescombinatie is er in alle soorten en maten, van een kleine koelvriescombinatie voor op een tafel of bar tot aan een grote Amerikaanse koelvriescombinatie. Welk model geschikt is voor jou huishouden hangt van veel factoren af, waaronder de grootte van het huishouden.

Voordelen

Een grote koelvriescombinatie heeft een aantal voordelen, maar ook nadelen. Het grootste voordeel is de grote ruimte om eten en drinken te koelen, wel zo handig met een groot huishouden of wanneer je graag weekboodschappen doet. Een grote koelvriescombinatie kan wel 330 tot 404 liter koelruimte en 105 tot 125 liter vriesruimte hebben. Daar komt bij dat de indeling van de koelvriescombinatie vaak geheel naar eigen smaak ingericht kan worden. In een kleinere koelvriescombinatie kun je wel wat schuiven met de hoogte van de plankjes, maar bij een grote koelvriescombinatie kun je veel meer aanpassen. Nog een voordeel is het feit dat je niet 2 aparte apparaten nodig hebt. Je hebt geen aparte koelvriescombinatie in de bijkeuken of garage nodig, want de Amerikaanse koelvriescombinatie heeft genoeg ruimte.

Nadelen

Daartegenover heeft een grotere koelvriescombinatie altijd meer energiekosten dan een kleinere, dus wanneer de koelvriescombinatie maar halfvol zit, is het juist geen slimme keuze. Toch kun je door één grote koelvriescombinatie neer te zetten ook energie besparen: het energieverbruik van één grote koelvriescombinatie is vaak lager dan van twee kleinere koelvriescombinaties, wel zo gunstig voor de energiekosten. Wat betreft de locatie van een grote koelvriescombinatie, moet je er wel rekening mee houden dat de grote modellen geen inbouw koelvriescombinaties betreffen. De ècht grote modellen zijn vrijstaande modellen, waardoor je de grote koelvriescombinatie wel als apart meubel in de keuken hebt staan.

Grote amerikaanse koelvriescombinatie

Een Amerikaanse koelvriescombinatie heeft nog meer ruimte. Denk aan 405 tot 440 liter koelruimte en 180 tot 330 vriesruimte, wat aanzienlijk meer ruimte is dan een grote koelvriescombinatie met een enkele deur. Deze koelvriescombinatie staat, net als de andere grote modellen, vrijstaand in de keuken. Vaak is een Amerikaanse koelvriescombinatie zo ontworpen dat het juist een eye-catcher vormt in de keuken. Houdt er bij het meten van de plek van de koelvriescombinatie wel rekening mee dat in enkele gevallen de deuren zodanig geopend worden dat de koelvriescombinatie meer ruimte nodig heeft in de breedte. Een Amerikaanse koelvriescombinatie kan dus niet altijd direct tegen andere kast aan gezet worden.

Er zijn modellen met handige opties, zoals een ijsblokjes machine of een klep waar je de (fris)drankflessen in kan zetten die je veel gebruikt, waardoor je niet de hele deur hoeft te openen. Dit laatste is natuurlijk gebruiksgemak, maar ook energiezuinig, omdat je hierdoor minder kou verliest bij het openen van het kleinere vak. Een Amerikaanse koelvriescombinatie heeft vaak een handige indeling met speciale rekken voor flessen, wat je niet in elke kleinere koelvriescombinatie terugvindt.