Koelhouden.nl

Koelvriescombinatie merken

Hieronder hebben wij de beste koelvriescombinatie merken voor jou opgesomd:

  • Liebherr
  • Siemens
  • Bosch
  • Miele
  • Atag

Deze merken verkopen de beste koelvriescombinaties. Daarnaast beschikken deze koelvriescombinaties meestal over veel functies die het gebruiksgemak vergroten. 

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Per merk kan de levensduur verschillen, kies dus bewust.
  • Ieder merk heeft verschillende functies waar je uit kan kiezen.
  • De prijs van ieder merk is erg verschillend, kies het merk wat bij je budget past.

Welk merk koelvriescombinatie is het beste

Wanneer we het hebben over huishoudelijke apparaten blijkt vaak de koelkast toch wel een van de belangrijkste te zijn. Wie geniet er nou niet van een ijskoud biertje of een lekker ijsje uit eigen vriezer? Daarom is het belangrijk om een van de beste koelvriescombinatie in huis te halen die nog wel een jaartje of 15 meegaat. Maar wanneer weet je nou of je een goede keuze hebt gemaakt? In dit artikel gaan we je hierbij helpen door alle merken op een rij te zetten met hun voor- en nadelen, en waar je op moet letten als je een koelvriescombinatie wilt aanschaffen. Daarnaast zullen we laten zien hoe ze getest worden, zodat jij weet welke kenmerken het belangrijkst zijn voor de beste koelvriescombinatie.

Uiteraard zijn er veel merken beschikbaar op de markt, we zullen een paar hiervan verder toelichten. In de afgelopen jaren zijn er veel extra functies verschenen op de beste koelvriescombinaties, waardoor je soms door het bos de bomen niet meer kunt zien. Echter, is prijs niet altijd de doorslaggevende factor. Een koelkast die minder technologische snufjes heeft is waarschijnlijk gebouwd van degelijke materialen, waardoor deze wellicht een jaartje langer meegaat dan de concurrent. Hier moet je ook goed naar kijken als je een nieuwe keuken gaat aanschaffen; vaak neem je hier een inbouwkoelkast bij.

We zullen een klein lijstje met aandachtspunten voor de aanschaf opsommen en daaronder in een tabel merken samenvatten met hun sterke en zwakke punten, om erachter te komen wat het beste merk koelvriescombinatie is. Aandachtspunten voor de aanschaf van de koelvriescombinatie zijn bijvoorbeeld ruimte in de koelkast, het instellen van de temperatuur, bediening. Ook is het belangrijk om na te denken of de koelkast goed schoon te houden is.

MerkPlus- en minpuntenPrijsrange
BoschPlus: Vulinhoud (330 liter) en boodschappen blijven lang vers
Min: Geen greep om de koelkast makkelijk te openen
€500 – €1.500
LGPlus: App om te bedienen en deurkoeling
Min: Geen greep om de koelkast makkelijk te openen
€600 – €1.000
LiebherrPlus: No frost; nooit meer ontdooien en erg zuinig (A+++)
Min: Geen vershoudzone
€500 – €1.500​
SamsungPlus: Waterdispenser op de deur en no frost; nooit meer ontdooien
Min: Geen deuralarm wanneer deur open blijft staan
€500 – €800
SiemensPlus: Roestvrijstalen deur (beschadigt niet snel) en erg ruim (279 liter)
Min: Geen greep om de koelkast gemakkelijk te openen
€500 – €1.300
SMEGPlus: Erg stil (31 decibel) en luchtcirculatie
Min: Rechtsdraaiend (kan niet omgekeerd worden)
€1.500 – €1.700

In de tabel is goed te zien dat de meeste koelkasten tegenwoordig over No Frost-technologie beschikken, dat betekent dat er geen ijsvorming ontstaat en je dus nooit meer je koelvriescombinatie hoeft te ontdooien. Verder beginnen de meeste merken rond dezelfde prijs (€500), maar de uitloop is erg groot. Zo is een Smeg bijvoorbeeld erg aan de prijs, maar voor retroliefhebbers is dat echt een must-have. Siemens heeft kwalitatief de beste koelvriescombinaties, en voor een lekker snel koud glas water moet je bij Samsung zijn. Er zijn opties voor iedereen, dus de beste koelvriescombinatie is een redelijke persoonlijke keuze.

Beste koelvriescombinatie merken getest

Er zijn gelukkig ook onderzoeken die je kunnen helpen bij het maken van je keuze. De Consumentenbond voert onafhankelijk onderzoek uit om de klant te helpen en de beste koelvriescombinaties op een rij te zetten. Ze testen op een aantal cruciale punten die we hieronder kort zullen behandelen. Uiteraard begint de test bij het koelvermogen van een koelkast; is de temperatuur koel genoeg en blijft deze constant? Er wordt gesproken van een optimale temperatuur, 4 graden voor koelen en -18 voor vriezen. Als dat getest gaan ze door naar de vriescapaciteit. Er word getest hoelang het duurt voordat de temperatuur -18 bereikt, en word er bekeken of het voedsel daarna niet te warm word. Ook wordt er natuurlijk gekeken naar het energiegebruik van het apparaat, tegenwoordig hebben alle koelvriescombinaties energielabel A, maar hier is veel fluctuatie in mogelijk.

Daarnaast blijven ook het geluid en het gebruikersgemak niet ongetest. Lage bromgeluiden kunnen namelijk door de consument als erg storend worden ervaren. Onder het gebruikersgemak word onder andere verstaan of de lades handig werken, de vulinhoud, de bediening, verlichting en de speciale functies die de koelkast wellicht heeft. Kortom, er is veel mogelijk bij het aanschaffen van een koelvriescombinatie. Het is lastig om de beste koelvriescombinatie vast te stellen, omdat er zoveel goede beschikbaar zijn. We hopen dat je door dit artikel meer inzicht hebt gekregen in wat belangrijk voor jou is bij de aanschaf.