Koelhouden.nl

Vrijstaande koelvriescombinatie

Een vrijstaande koelvriescombinatie kun je overal plaatsen. Opzoek naar de beste vrijstaande koelvriescombinatie van 2024? Neem dan een kijkje hieronder!
1

Samsung RB34C605CB1/EF

2

Samsung RB36T602CSA

3

Samsung RB34C605CS9/EF

4

Samsung RB34C605CWW/EF

5

Samsung RB38C705CB1/EF

Laatste update: 24 juni 2024

1

Samsung RB34C605CB1/EF

2

Samsung RB36T602CSA

3

Samsung RB34C605CS9/EF

4

Samsung RB34C605CWW/EF

5

Samsung RB38C705CB1/EF

Laatste update: 24 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een koelvriescombinatie kan eten en drinken koelen en invriezen.
  • Een vrijstaande koelvriescombinatie kan overal worden geplaatst.
  • Het scheelt vaak behoorlijk in aanschafprijs: twee apparaten kosten namelijk meer dan één.
  • De vrijstaande koelvriescombinatie is de Samsung RB34C605CB1/EF

De beste vrijstaande koelvriescombinatie van 2024

Of je nu een nieuwe keuken of een al bestaande keuken hebt waar je een nieuwe vrijstaande koelvriescombinatie voor zoekt, er is voor elke keuken wel een passende koelvriescombinatie te vinden. Het aanbod is groot en koelvriescombinaties verschillen in grootte, inhoud, indeling, energielabel, prijs en gebruikersgemak. Omdat te voorkomen dat jij alle eigenschappen van de koelvriescombinaties tegenover elkaar moet zetten, helpen we je op weg en zetten we de beste vrijstaande koelvriescombinaties op een rij. Ook zetten we op een rij waar je op kunt letten bij de keuze voor een nieuwe vrijstaande koelvriescombinatie. Zo kies je met gemak de voor jou het meest geschikte koelvriescombinatie.

1

Beste vrijstaande koelvriescombinatie

De Samsung RB34C605CB1/EF is een energiezuinige koel-vriescombinatie met verschillende handige functies. Met de Optimal Fresh+ lade en de Humidity Fresh lade kun je de temperatuur en luchtvochtigheid naar wens instellen. Het apparaat heeft een laag geluidsniveau en is daarom geschikt voor een open keuken.De koel-vriescombinatie heeft een no-frost functie, waardoor ontdooien niet meer nodig is. Het energieverbruik is gemiddeld en de bouw- en koelkwaliteit zijn van topklasse. Met een netto inhoud van 344 liter is de koel-vriescombinatie geschikt voor een huishouden van 3 tot 4 personen. Het geluidsniveau is 35 dB, wat als stil kan worden beschouwd. De koel-vriescombinatie kan ook in de schuur of garage worden geplaatst, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Daarnaast heeft het apparaat een vershoudzone, waardoor etenswaren langer vers blijven.
2
De Samsung RB36T602CSA is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een netto inhoud van 365 liter, geschikt voor huishoudens van 3-4 personen. Het koelgedeelte heeft 251 liter en beschikt over 3 deurvakken en 2 plateaus, terwijl het vriesgedeelte 114 liter en 3 vrieslades heeft. Met het No Frost-systeem hoef je de vriezer nooit meer te ontdooien.De koel-vriescombinatie heeft een energieklasse C met een gemiddeld energieverbruik van 166 kWh per jaar, wat neerkomt op ongeveer 66,4 euro aan energiekosten. De bouwkwaliteit is topklasse en de koelkwaliteit valt in de middenklasse. Het geluidsniveau is 35 dB, waardoor het apparaat als stil kan worden beschouwd. De koel-vriescombinatie is geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Daarnaast heeft het apparaat een vershoudzone, waardoor verse producten langer vers blijven.
3
De Samsung RB34C605CS9/EF is een vrijstaande koel-vriescombinatie met verschillende lades waarmee je de temperatuur en luchtvochtigheid afzonderlijk kunt instellen. Het lage geluidsniveau maakt hem geschikt voor een open keuken en de energieklasse C zorgt voor energiezuinigheid en besparing op de jaarlijkse energiekosten.Dankzij de No Frost technologie hoef je de vriezer nooit meer te ontdooien, wat je tijd en moeite bespaart. Met een netto inhoud van 344 liter is deze koel-vriescombinatie geschikt voor een huishouden van 5 personen of meer. Het geluidsniveau van 35 dB zorgt voor een rustige en stille omgeving. Daarnaast is deze koel-vriescombinatie geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.De vershoudzone zorgt ervoor dat je etenswaren langer vers blijven. Kortom, de Samsung RB34C605CS9/EF is een efficiënte en praktische oplossing voor het bewaren van jouw voedsel.
4
De Samsung RB34C605CWW/EF koel-vriescombinatie heeft verschillende functies om jouw etenswaren langer vers te houden. Je kunt de temperatuur afzonderlijk instellen en de luchtvochtigheid aanpassen. Met een geluidsniveau van 35 decibel is de koelkast stil en energiezuinig, wat kosten bespaart.Dankzij de No Frost technologie hoef je de koelkast nooit te ontdooien, wat tijd en moeite bespaart. De koel-vriescombinatie heeft een strak design dat in elke keuken past en biedt voldoende ruimte voor al jouw etenswaren. Met een energieklasse C heeft de koel-vriescombinatie een gemiddeld energieverbruik. De bouw- en koelkwaliteit zijn topklasse, wat betekent dat je kunt rekenen op betrouwbaarheid en een lange levensduur.Met een netto inhoud van 344 liter is de koel-vriescombinatie geschikt voor 3-4 personen. Het geluidsniveau van 35 dB zorgt voor een rustige en stille omgeving. De koel-vriescombinatie is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. De vershoudzone zorgt ervoor dat jouw etenswaren langer vers blijven.
5
De Samsung RB38C705CB1/EF is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een netto inhoud van 390 liter. Het heeft aparte temperaturen in de Optimal Fresh+ zone en kan superkoelen en supervriezen. Dankzij No Frost hoef je het vriesgedeelte niet te ontdooien.Met een app op je smartphone kan je de vakantiestand eenvoudig inschakelen. De koel-vriescombinatie heeft een energieklasse C en een geluidsniveau van 35 dB, wat betekent dat het apparaat stil is. Het heeft een topklasse bouw- en koelkwaliteit, waardoor je kunt rekenen op betrouwbaarheid en een lange levensduur.De koel-vriescombinatie is geschikt voor 5 personen of meer en biedt voldoende ruimte voor het bewaren van voedsel en dranken. Het is ook geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Daarnaast heeft het een vershoudzone, waardoor je jouw verse producten langer vers kunt houden.

Voordelen van een vrijstaande koelvriescombinatie

Een vrijstaande hoge koelvriescombinatie biedt een aantal voordelen, die we voor jou op een rij gezet hebben:

  1. Een koelvriescombinatie combineert beide functies: het koelen en vriezen van het eten en drinken. Hierdoor kun je, indien deze groot genoeg is, vaak met één apparaat uit de voeten en voorkom je dat je meerdere apparaten nodig hebt. Dit scheelt niet alleen in ruimte, maar ook in energiekosten.
  2. Een vrijstaande koelvriescombinatie wordt, zoals de naam al zegt, niet verstopt in een keukenkastje, maar krijgt een zichtbare plek in de keuken. Gelukkig zijn er tegenwoordig fraaie modellen zodat er voor elke keuken een geschikte koelvriescombinatie te vinden is. Van ‘camouflage koelvriescombinaties’ tot echte eye-catchers.
  3. Het scheelt vaak behoorlijk in aanschafprijs: twee apparaten kosten namelijk meer dan één.

Waar let je op bij de aankoop van vrijstaande koelvriescombinaties

Of je nu gaat voor een opvallende koelvriescombinatie of een neutrale koelvriescombinatie zodat deze juist niet teveel opvalt, er zijn voldoende opties voor iedereen. Naast de looks, de afmetingen van de koelvriescombinatie en de draairichting van de deur, koop je een koelvriescombinatie ook op andere kenmerken. Zo kun je bijvoorbeeld ook letten op de inhoud en de praktische kant van de koelkast. We zetten voor je op een rij waar je op kunt letten bij de keuze voor een geschikte vrijstaande koelvriescombinatie, zo weet je zeker dat je niks over het hoofd ziet!

Energielabel

Het energielabel van een vrijstaande koelvriescombinatie varieert van A+ tot A+++-10%. Een koelvriescombinatie is milieubewust bij een A+++ energielabel of hoger. Dit kan aanzienlijk schelen in energiekosten. Hoeveel je bespaart met een energiezuinigere koelvriescombinatie is te berekenen aan de hand van het energielabl zelf, kijk hiervoor naar het aantal kWh per jaar. Een zuinig model kost vaak in aanschaf wat meer, maar dit verdien je vrijwel altijd terug. Nog een tip om energiezuinig te koelen: kijk goed naar de afmeting die je nodig hebt. Koop geen onnodig grote koelkast.

Koelkwaliteit

De koelkwaliteit bepaald hoe goed jou drinken en eten wordt bewaard. Een betere koelkwaliteit zorgt er uiteraard voor dat eten minder snel bederft. De koelkwaliteit van een koelvriescombinatie wordt bepaald door meerdere factoren: of er een inverter compressor aanwezig is, welke luchtcirculatie er gebruikt wordt, of er een vershoudzone is, of de temperatuur apart instelbaar is, of er een superkoel functie is en of er een anti-ijsvorming is. Daarnaast kijken we ook naar de bewaartijd bij stroomuitval, want hoe lang houdt de koelvriescombinatie het eten dan nog koel? Tenslotte kijken we naar de hoeveelheid invriesbaar eten per 24 uur: dus hoeveel kilogram kan er per 24 uur bevroren worden? 

We delen de koelkwaliteit vervolgens op in drie klassen: de basisklasse, de middenklasse en de topklasse. We raden aan om een topklasse te kiezen. In deze koelvriescombinaties is het interne klimaat het beste geregeld.

Indeling

De indeling van de koelvriescombinatie is iets waar je in eerste instantie niet direct bij stil staat. Nu is het zonde om er tijdens het indelen van de geïnstalleerde koelvriescombinatie achter te komen dat de schappen niet praktisch zijn voor de voedingsmiddelen die jij kwijt wilt.

Het is altijd handig om te weten of de indeling aangepast kan worden. Bij sommige koelvriescombinaties is dit niet het geval, bij anderen kun je de schappen enkele centimeters aanpassen, en er zijn ook koelvriescombinaties waar je eindeloos creatief kunt zijn. Dat laatste is natuurlijk onwijs handig, maar misschien voor jou niet nodig.

Nog een tip om op te letten: het vriesgedeelte kan zowel boven als onder het koelgedeelte zitten. Het vriesgedeelte zit vaak onderaan, maar mocht het handig zijn om deze bovenaan te hebben dan kun je hier rekening mee houden.

Inhoud

Welke inhoud de koelruimte heeft hangt af van de grootte en de indeling van de koelvriescombinatie. Een vrijstaande koelvriescombinatie is variabel in grootte, dit geldt ook voor de verhouding tussen het koelgedeelte en het vriesgedeelte. Het koelgedeelte varieert van 150 tot 350 liter, waar het vriesgedeelte varieert van minder dan 60 tot meer dan 90 liter. Wil je weten of je pizzadoos in het vriesgedeelte past? De afmeting van een medium pizzadoos is 27 centimeter, een large pizzadoos 32 centimeter en een X-large pizzadoor 36 centimeter.

Draairichting van de deur

Ook is het nuttig om rekening te houden met de draairichting van de deur, met name bij een vrijstaande koelvriescombinatie. Bij een vrijstaande koelvriescombinatie is de kant van de deur vaak te wisselen, waardoor je zelf je voorkeur kunt instellen. Wel zo handig wanneer de koelkast naast een andere kast of muur staat en de draairichting inde ene richting dus wenselijker is dan de andere. Echter zijn er ook koelkasten waar dit niet het geval is, houdt hier dus wel rekening mee.

Anti ijs- en rijpvorming

Tegenwoordig hebben steeds meer koelkasten de anti-frost, smart-frost of low-frost functie. Dit zorgt ervoor dat je het vriesdeel (bijna) niet meer handmatig hoeft te ontdooien en schoonmaken. Deze functie voorkomt dat er ijs op de zijkanten van de vriezer verzameld, wat ruimte kan schelen in een vriezer, vooral wanneer je een kleine vriesruimte hebt. Bij een no-frost hoeft het vriesdeel helemaal niet ontdooit te worden, bij een low-frost moet dit ongeveer twee keer per jaar. Bij een koelvriescombinatie zonder deze functie wordt aangeraden om het vriesdeel zes keer per jaar te ontdooien.

Extra functies

De gebruiksvriendelijkheid wordt onder andere bepaald door de no-frost of low-frost functie en het kunnen herindelen van de indeling van de vrijstaande koelvriescombinatie. Toch zijn er nog wat kleine dingen waar je op kunt letten, welke wel degelijk handig kunnen zijn bij het gebruik van de koelvriescombinatie. Denk hierbij aan een flessenrek, of de deureigenschappen. Zo voorkomt een koelvriescombinatie met een soft closing deur dat de deur te hard dicht gaat. Ook kun je kiezen voor een koelvriescombinatie met een deuralarm of vrieslades in plaats van één vriesvak.

Geschikt voor een schuur

Een koelvriescombinatie kan ook in de schuur geplaatst worden. Wel zo handig, een extra opbergruimte die geen plaats inneemt in de (bij)keuken. Zeker bij een kleine keuken maar een groter huishouden is dit een ideale oplossing. Hiervoor houd je rekening met de temperatuur. Komt de temperatuur niet onder de 0 graden in de schuur? Dan kies je een koelvriescombinatie met een omgevingstemperatuur van 0 graden. Is de schuur geïsoleerd? Dan kun je ook kiezen voor een koelvriescombinatie met een SN, SN-T of SN-ST klimaatklasse. Deze koelvriescombinaties hebben een ondergrens van 10 graden. Is het toch kouder in de ruimte? Dan zal de koelvriescombinatie niet voldoende goed werken en kan het eten onvoldoende bevroren of gekoeld worden en hierdoor bederven. Het is dus handig om hier rekening mee te houden bij de aanschaf voor een koelvriescombinatie voor de schuur!