Koelhouden.nl

Inbouw koelvriescombinatie

Een inbouw koelvriescombinatie kun je inbouwen in jouw keuken. Erg fijn als je de koelvriescombinatie wilt laten opgaan in de rest van het interieur. Opzoek naar de beste inbouw koelvriescombinatie van 2024? Deze vind je hieronder!
1

Samsung BRB26705EWW/EF

2

Samsung BRB26713DWW/EF

3

ETNA KCD4178

4

Samsung BRB26602FWW/EF

5

Siemens KI86NAFF0

Laatste update: 19 juli 2024

1

Samsung BRB26705EWW/EF

2

Samsung BRB26713DWW/EF

3

ETNA KCD4178

4

Samsung BRB26602FWW/EF

5

Siemens KI86NAFF0

Laatste update: 19 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een inbouw koelvriescombinatie kun je inbouwen in jouw keuken.
  • De prijs van een inbouw koelvriescombinatie liggen ongeveer tussen de €300 en €1700.
  • Bij een inbouw koelvriescombinatie moet je goed letten op de afmetingen van het apparaat.
  • De inbouw koelvriescombinatie is de Samsung BRB26705EWW/EF

De beste inbouw koelvriescombinatie van 2024

De prijs van een inbouw koelvriescombinatie liggen ongeveer tussen de €300 en €1700. De vuistregel, “hoe duurder, hoe beter” is hierbij meestal van toepassing, maar de prijs-kwaliteit verhouding varieert. Om deze te bepalen, kijken we naar verschillende factoren. Denk hierbij aan: het energielabel, de kwaliteit, de duurzaamheid, de gebruikte materialen en de gebruiksvriendelijkheid. Hierbij spelen ook de reviews van de gebruikers een grote rol: zij weten tenslotte of de inbouw koelvriescombinatie ook echt heeft wat er beloofd wordt. Om te voorkomen dat je zelf de specificaties en kosten tegenover elkaar moeten zetten, hebben wij voor jou een top 5 gemaakt. Zo zie je gemakkelijk welke inbouw koelvriescombinatie het beste uit de test komt, wel zo handig!

De Samsung BRB26705EWW/EF is een inbouw koel-vriescombinatie met een aanpasbaar interieur, ruime opslagruimte en constante koeltemperatuur. Dankzij het All Around Cooling systeem en No Frost technologie blijven je eten en pizzadozen langer vers zonder ijsophoping. Met de supervriesfunctie kun je ook snel grote hoeveelheden invriezen. Het vriesgedeelte hoef je nooit te ontdooien dankzij de No Frost technologie.De koelkast heeft een energieklasse E, wat betekent dat het een relatief hoog energieverbruik heeft. De bouw- en koelkwaliteit zijn topklasse, wat betrouwbaarheid en een lange levensduur garandeert. De netto inhoud van de koel-vriescombinatie is 267 liter, geschikt voor een huishouden van 3 tot 4 personen. Het geluidsniveau is 35 dB, waardoor het apparaat als stil kan worden beschouwd. De koel-vriescombinatie is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Daarnaast heeft de koel-vriescombinatie een vershoudzone, waardoor je jouw verse producten langer vers kunt houden.
De Samsung BRB26713DWW/EF is een stille inbouw koel-vriescombinatie met een geluidsniveau van 35 dB. Het vlees en vis blijven vers in de vershoudzone bij 0 graden Celsius. Dankzij de No Frost technologie hoef je het vriesgedeelte nooit te ontdooien.De koelkast heeft een energieklasse D en verbruikt ongeveer 185 kWh per jaar, wat neerkomt op ongeveer 74 euro aan energiekosten. De bouw- en koelkwaliteit van de koel-vriescombinatie zijn van topklasse, wat betekent dat je kunt rekenen op betrouwbaarheid en een lange levensduur. De netto inhoud van de koel-vriescombinatie is 264 liter, wat geschikt is voor een huishouden van 3 tot 4 personen. Het geluidsniveau van de koel-vriescombinatie is 35 dB, waardoor je geen last hebt van storende geluiden. De koel-vriescombinatie is ook geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Tot slot heeft de koel-vriescombinatie een vershoudzone, waardoor je jouw verse producten langer vers kunt houden.
De ETNA KCD4178 is een inbouw koel-vriescombinatie met voldoende ruimte voor 3 tot 4 personen. Het heeft 4 plateaus, een vershoudzone en 3 diepvrieslades. Je kunt gemakkelijk schuiven met de plateaus en de bovenste lade uitschuiven om eenvoudig eten te pakken.Helaas heeft deze koelkast geen anti-ijsvorming functie, wat betekent dat je het vriesgedeelte 6 keer per jaar moet ontdooien. Met een energieklasse F heeft deze koel-vriescombinatie een relatief hoog energieverbruik van 269 kWh per jaar, wat jouw energiekosten met ongeveer 107,6 euro per jaar verhoogt. De bouwkwaliteit is middenklasse en de koelkwaliteit is basisklasse.De netto inhoud van het koelgedeelte is groot met 181 liter en het vriesgedeelte heeft een netto inhoud van 68 liter, wat normaal is. Het geluidsniveau is gemiddeld met 38 dB. Deze koel-vriescombinatie is niet geschikt voor plaatsing in de schuur of garage en heeft geen vershoudzone.
De Samsung inbouw koel-vriescombinatie BRB26602FWW/EF heeft een koelinhoud van 193 liter en een vriesgedeelte van 74 liter. Het All Around Cooling systeem zorgt voor een constante koeltemperatuur en het vriesgedeelte heeft supervriezen en No Frost.De koelkast is geschikt om in te bouwen en heeft een energieklasse F, wat resulteert in hogere energiekosten. De bouw- en koelkwaliteit van de koel-vriescombinatie zijn topklasse, waardoor je kunt rekenen op betrouwbaarheid en een lange levensduur. De netto inhoud van de koel-vriescombinatie is 267 liter, wat geschikt is voor een huishouden van 3 tot 4 personen. Het geluidsniveau is 35 dB, waardoor het apparaat als stil kan worden beschouwd.De koel-vriescombinatie is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Daarnaast heeft de koel-vriescombinatie een vershoudzone, waardoor etenswaren langer vers blijven.
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Veel inhoud
Duur
Niet zuinig
Bewaar groente en fruit tot 2 keer langer in de Siemens KI86NAFF0. In de hyperFresh Plus lade stel je zelf eenvoudig de luchtvochtigheid in. Doe jij je grote boodschappen in één keer? Zet dan de superCooling functie aan voor je naar de winkel gaat. De koelkast verlaagt dan tijdelijk de temperatuur in het koelgedeelte naar 2 graden Celsius. Wanneer jij je nieuwe, nog niet gekoelde, boodschappen in de koelkast legt, koelen deze gelijk goed. Ook voorkom je een temperatuurstijging in het koelgedeelte. In de 3 vriesvakken plaats je al je diepvriesproducten. In de grote bigBox lade heb je genoeg ruimte voor grote en hoge dozen. Dankzij No Frost is het ontdooien van het vriesgedeelte verleden tijd.

Nieuwe inbouw koelvriescombinatie kopen

Een inbouw koelvriescombinatie wordt in een keukenkast geplaatst. Zo heb je wel de voordelen van een koelvriescombinatie, maar is deze niet zichtbaar in je keuken. Een inbouw koelvriescombinatie heeft altijd één enkele deur, maar kan zeker variëren in grootte. Ben je op zoek naar een nieuwe koelvriescombinatie en weet je al dat dit een inbouw koelvriescombinatie moet zijn, dan ben je al een eind op weg. Toch is er ook bij de inbouw koelvriescombinaties veel variatie: de grootte, de indeling, het energielabel, de kwaliteit en de prijs.

Om het internetgeweld aan inbouw koelvriescombinaties overzichtelijk te maken, hebben we hier alle informatie die nodig is over de beste inbouw koelvriescombinatie van 2024 op een rij gezet. Zo maak je gemakkelijk een keuze voor de voor jou meest geschikte inbouw koelvriescombinatie!

Grootte van een inbouw koelvriescombinatie

Bij een inbouw koelvriescombinatie moet je goed letten op de afmeting, je wilt dat deze precies past. Deze moeten op een bepaalde manier gemeten worden binnen de ruimte waar de koelvriescombinatie komt. Tip: meet de hoogte van het onderste meubeldeur op. Dit komt dan overeen met de “hoogte onderste deurpaneel” bij de productinformatie van een koelvriescombinatie. In principe zijn de nismaten gestandaardiseerd maar zorg dat je deze toch even controleert.

Instructies voor het juist opmeten van de nismaten:

  1. Meet de hoogte van het keukenpaneel van de onderste deur op met een rolmaat
  2. Open de het keukenkastje en meet de hoogte van het plankje wat onderin het kastje zit, en achter het deurtje valt.
  3. Haal deze hoogte van de hoogte van de onderste deur af zodat je de hoogte van de inhoud van het kastje overhoudt. Deze afmeting komt dan overeen met de specificatie “hoogte onderste deurpaneel”.
  4. Meet nu de hoogte van de nis, ook wel de binnenkant van de keukenkast op.
  5. Naast de hoogte meet je ook de breedte en de diepte van de nis op en controleer je of deze overeenkomt met de informatie bij de specificaties van de koelvriescombinatie.
  6. Mocht je een onderbouwmodel willen, bijvoorbeeld een koelvriescombinatie onder het aanrecht, dan is het handig rekening te houden met het ventilatierooster wat zich aan de onderkant bevindt. De standaard hoogte van de nis is 82 centimeter en de koelvriescombinatie is altijd enkele centimeters te verstellen door middel van verstelbare pootjes.

Opletten bij aankoop van een inbouw koelvriescombinatie

Naast de afmetingen en draairichting, is er meer waar je op kunt letten bij de aankoop van een inbouw koelvriescombinatie. Zo let je bijvoorbeeld ook op de inhoud en de indeling. Wel zo praktisch wanneer je deze bijvoorbeeld naar wens kunt aanpassen. We zetten een aantal onderdelen op een rij om rekening mee te houden, zodat je zeker weet dat je niks over het hoofd ziet in de keuze voor de geschikte inbouw koelvriescombinatie:

Energielabel

Het energielabel van een koelvriescombinatie is van belang omdat dit de kosten en de ecologische voetafdruk voor de komende jaren gaat bepalen. Een zuinige koelvriescombinatie brengt aanzienlijk lagere kosten met zich mee. De inbouw koelvriescombinaties hebben een energielabel van A+ tot A+++-10%. Nu lijkt A+ al erg zuinig, maar een inbouw koelvriescombinatie mag zich pas milieubewust noemen bij een energielabel met A+++ of zuiniger.

Door naar de energielabels te kijken zie je wat het aantal kWh per jaar is en zo bereken je gemakkelijk hoeveel energiekosten je bespaard. De aankoopprijs van een milieubewuste koelvriescombinatie is vaak wat hoger, maar dit verdien je zeker terug tijdens het gebruik.

Koelkwaliteit

De koelkwaliteit bepaald hoe goed jou drinken en eten wordt bewaard. Een betere koelkwaliteit zorgt er uiteraard voor dat eten minder snel bederft. De koelkwaliteit van een koelvriescombinatie wordt bepaald door meerdere factoren: of er een inverter compressor aanwezig is, welke luchtcirculatie er gebruikt wordt, of er een vershoudzone is, of de temperatuur apart instelbaar is, of er een superkoel functie is en of er een anti-ijsvorming is. Daarnaast kijken we ook naar de bewaartijd bij stroomuitval, want hoe lang houdt de koelvriescombinatie het eten dan nog koel? Tenslotte kijken we naar de hoeveelheid invriesbaar eten per 24 uur: dus hoeveel kilogram kan er per 24 uur bevroren worden?

We delen de koelkwaliteit vervolgens op in drie klassen: de basisklasse, de middenklasse en de topklasse. We raden aan om een topklasse te kiezen. In deze koelvriescombinaties is het interne klimaat het beste geregeld.

Indeling

De indeling van de koelvriescombinatie is iets waar je in eerste instantie niet direct bij stil staat. Toch is het zonde om er tijdens het indelen van de geïnstalleerde koelvriescombinatie achter te komen dat de schappen niet praktisch zijn voor de voedingsmiddelen die jij kwijt wilt.

Het is handig om te weten of de indeling aangepast kan worden. Bij sommige koelvriescombinaties is dit niet het geval, bij anderen kun je de schappen enkele centimeters aanpassen en er zijn ook koelvriescombinaties waar je eindeloos creatief kunt zijn. Dat laatste is natuurlijk onwijs handig, maar misschien voor jou niet nodig.

Inhoud

Welke inhoud de koelruimte heeft is afhankelijk van de totale afmeting van de plek waar de koelvriescombinatie ingebouwd gaat worden. Mocht je specifiek meer koel- of vriesruimte willen, dan kun je er altijd voor kiezen om een koelvriescombinatie te kopen met een groter of juist een kleiner vriesvak.

Draairichting van de deur

Ook is het nuttig om rekening te houden met de draairichting van de deur, met name bij een inbouw koelvriescombinatie. Bij een inbouw koelvriescombinatie is de kant van de deur vaak te wisselen, waardoor je zelf je voorkeur kunt instellen bij het inbouwen van de koelvriescombinatie. Dit is echter niet voor iedere inbouw koelvriescombinatie het geval.

Scharniersysteem

Ook niet onbelangrijk, is de manier waarop de deur van de keukenkast op de koelvriescombinatie bevestigd moet worden. Er zijn 2 opties: sleepdeur en deur-op-deur. Bij een inbouw koelvriescombinatie met sleepdeur zit het frontpaneel met een deurbegeleider vast aan de koelvriescombinatie, hierdoor zit het frontpaneel niet direct op de deur van de koelvriescombinatie. Mocht je nu een deur-op-deursysteem hebben, dan kun je geen koelvriescombinatie met een sleepdeur kiezen omdat hier andere nismaten voor gelden. Een inbouw koelvriescombinatie met een deur-op-deursysteem zit direct vast aan het frontpaneel, bij dit scharniersysteem gaat de koelvriescombinatie verder open en dicht dan bij een sleepdeur. Ben je nu in het bezit van een sleepdeursysteem, dan kan je deze vervangen voor een deur-op-deursysteem door de deurgeleiders en scharnieren van het frontpaneel te verwijderen.

Anti ijs- en rijpvorming

Tegenwoordig hebben steeds meer koelvriescombinaties de anti-frost, smart-frost of low-frost functie. Dit zorgt ervoor dat je de vriezer (bijna) niet meer handmatig hoeft te ontdooien en schoonmaken. Deze functie voorkomt namelijk dat er ijs op de zijkanten van de vriezer verzameld, wat ruimte kan schelen in een vriezer. Wel zo handig wanneer je een kleine vriezer hebt, maar ook gebruiksvriendelijk. Bij een no-frost hoeft het vriesdeel helemaal niet ontdooit te worden, bij een low-frost moet dit ongeveer twee keer per jaar. Bij een koelvriescombinatie zonder deze functie wordt aangeraden om het vriesdeel zes keer per jaar te ontdooien.

Snelvries-functie

Weet jij op voorhand dat je een grote batch aan eten wilt invriezen? Dan is een snelvries-functie erg handig. Deze maakt het mogelijk om veel eten in een korte tijd voldoende goed te bevriezen. Zo blijft je eten langer goed.

Extra functies

De gebruiksvriendelijkheid is afhankelijk van de indeling van de koelvriescombinatie en hoe handig deze is. Zo is een variabele indeling erg gebruiksvriendelijk, want je past deze aan als het nodig is. Maar ook een flessenrek kan erg handig zijn. Daarbij zijn er nog deureigenschappen zoals een soft closing door deur die voorkomt dat de deur te hard dichtvalt, of een deuralarm die jou erop wijst dat de deur te lang open staat en de koelvriescombinatie onnodig hard moet werken om de ruimte koel te houden. Daarbij kun je nog denken aan vrieslades in plaats van één vriesvak met een deur. Andere extra functies zijn ijsblokjesmakers, een extra deur-in-een-deur waarbij je de meest gebruikte flessen gemakkelijk kunt pakken zonder de gehele deur te openen. Zo kies je een koelvriescombinatie die bij jou en je huishouden past.