Koelhouden.nl

Inbouw koelvriescombinatie

Een inbouw koelvriescombinatie kun je inbouwen in jouw keuken. Erg fijn als je de koelvriescombinatie wilt laten opgaan in de rest van het interieur. Opzoek naar de beste inbouw koelvriescombinatie van 2023? Deze vind je hieronder!
1

Samsung BRB26602FWW/EF

2

Samsung BRB26705EWW/EF

3

Bosch KIS87AFE0

4

ETNA KCD4178

5

Siemens KI86NAFF0

Laatste update: 25 september 2023

1

Samsung BRB26602FWW/EF

2

Samsung BRB26705EWW/EF

3

Bosch KIS87AFE0

4

ETNA KCD4178

5

Siemens KI86NAFF0

Laatste update: 25 september 2023

Yannick
Yannick

Koel expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Een inbouw koelvriescombinatie kun je inbouwen in jouw keuken.
  • De prijs van een inbouw koelvriescombinatie liggen ongeveer tussen de €300 en €1700.
  • Bij een inbouw koelvriescombinatie moet je goed letten op de afmetingen van het apparaat.
  • De inbouw koelvriescombinatie is de Samsung BRB26602FWW/EF

De beste inbouw koelvriescombinatie van 2023

De prijs van een inbouw koelvriescombinatie liggen ongeveer tussen de €300 en €1700. De vuistregel, “hoe duurder, hoe beter” is hierbij meestal van toepassing, maar de prijs-kwaliteit verhouding varieert. Om deze te bepalen, kijken we naar verschillende factoren. Denk hierbij aan: het energielabel, de kwaliteit, de duurzaamheid, de gebruikte materialen en de gebruiksvriendelijkheid. Hierbij spelen ook de reviews van de gebruikers een grote rol: zij weten tenslotte of de inbouw koelvriescombinatie ook echt heeft wat er beloofd wordt. Om te voorkomen dat je zelf de specificaties en kosten tegenover elkaar moeten zetten, hebben wij voor jou een top 5 gemaakt. Zo zie je gemakkelijk welke inbouw koelvriescombinatie het beste uit de test komt, wel zo handig!

1

Beste inbouw koelvriescombinatie

Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Niet zuinig
De Samsung BRB26602FWW/EF is een inbouw koel-vriescombinatie met een koelinhoud van 193 liter. Dankzij SpaceMax bewaar je gemakkelijk de boodschappen voor 4 personen, zonder dat de koelkast veel ruimte inneemt. Ondertussen houdt het All Around Cooling systeem de koeltemperatuur constant. Hierdoor is het overal in de koelkast even koel en gooi je minder eten weg. Flessen frisdrank en water leg je op het flessenplateau. Hier rollen ze niet weg en nemen ze minimale ruimte in beslag. Het 74 liter ruime vriesgedeelte bestaat uit 2 vriesvakken en één lade en heeft supervriezen. Handig: dankzij No Frost hoef je nooit te ontdooien.
2
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Niet zuinig
De Samsung BRB26705EWW deel je in zoals het jou uitkomt. Deze inbouw koel-vriescombinatie heeft SmartSpace deurvakken, waarmee je de indeling van de vakken gemakkelijk aanpast naar jouw wensen. Met SpaceMax bewaar je gemakkelijk de boodschappen van 3 of 4 personen, zonder dat het apparaat veel ruimte in beslag neemt. En dankzij het All Around Cooling systeem blijft de koeltemperatuur constant. Hierdoor gooi je minder eten weg. Maak gebruik van supervriezen om snel grote hoeveelheden in te vriezen. De vriesruimte blijft dan op temperatuur, zodat ingevroren producten niet ontdooien en langer goed blijven. No Frost zorgt ervoor dat jouw pizzadozen in de 3 vrieslades vrij blijven van ijs. Hierdoor hoef je de koel-vriescombinatie niet te ontdooien en blijft deze relatief zuinig.
3
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Open deur alarm
Duur
Niet zuinig
Met topklasse bouwkwaliteit is de Bosch KIS87AFE0 een aanwinst voor je keuken. De koel-vriescombinatie beschikt over instelbare luchtvochtigheid waardoor je fruit en groente langer vers blijft. Zo blijven paprika's lekker knapperig en gaan ze niet snel rimpelen. Deel je koelkast flexibel in dankzij VarioZone. Met de in hoogte verstelbare en uittrekbare plateaus maak je gemakkelijk ruimte voor boodschappen met afwijkende vormen. Wil je veel pizza's in huis hebben voor het weekend? Vul dan de BigBox lade in het vriesgedeelte.
4
Voordelen Nadelen
Is stil
Niet zuinig
Geen no frost
Niet voor schuur
Koelkwaliteit -
Geen alarm
Je bewaart al het eten voor 3 tot 4 personen met de ETNA KCD4178 inbouw koel-vriescombinatie. Zo heb je voldoende ruimte voor al je yoghurt, tussendoortjes en sappen. Je legt al je etenswaren op 1 van de 4 plateaus. Wil je een grote pan soep of een hoge kan sap bewaren? Verschuif dan de plateaus eenvoudig naar onder of boven. Je radijsjes en courgettes leg je in de vershoudzone. Om frituursnacks en pizza's in te vriezen, gebruik je 1 van de doorzichtige 3 diepvrieslades. Je gebruikt de onderste grote lade om een hele kip in te vriezen. De bovenste SimpelSlide vrieslade schuif je gemakkelijk uit. Zo pak je eenvoudig een waterijsje of diepvriesfruit voor een smoothie.
5
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Veel inhoud
Duur
Niet zuinig
Bewaar groente en fruit tot 2 keer langer in de Siemens KI86NAFF0. In de hyperFresh Plus lade stel je zelf eenvoudig de luchtvochtigheid in. Doe jij je grote boodschappen in één keer? Zet dan de superCooling functie aan voor je naar de winkel gaat. De koelkast verlaagt dan tijdelijk de temperatuur in het koelgedeelte naar 2 graden Celsius. Wanneer jij je nieuwe, nog niet gekoelde, boodschappen in de koelkast legt, koelen deze gelijk goed. Ook voorkom je een temperatuurstijging in het koelgedeelte. In de 3 vriesvakken plaats je al je diepvriesproducten. In de grote bigBox lade heb je genoeg ruimte voor grote en hoge dozen. Dankzij No Frost is het ontdooien van het vriesgedeelte verleden tijd.

Nieuwe inbouw koelvriescombinatie kopen

Een inbouw koelvriescombinatie wordt in een keukenkast geplaatst. Zo heb je wel de voordelen van een koelvriescombinatie, maar is deze niet zichtbaar in je keuken. Een inbouw koelvriescombinatie heeft altijd één enkele deur, maar kan zeker variëren in grootte. Ben je op zoek naar een nieuwe koelvriescombinatie en weet je al dat dit een inbouw koelvriescombinatie moet zijn, dan ben je al een eind op weg. Toch is er ook bij de inbouw koelvriescombinaties veel variatie: de grootte, de indeling, het energielabel, de kwaliteit en de prijs.

Om het internetgeweld aan inbouw koelvriescombinaties overzichtelijk te maken, hebben we hier alle informatie die nodig is over de beste inbouw koelvriescombinatie van 2023 op een rij gezet. Zo maak je gemakkelijk een keuze voor de voor jou meest geschikte inbouw koelvriescombinatie!

Grootte van een inbouw koelvriescombinatie

Bij een inbouw koelvriescombinatie moet je goed letten op de afmeting, je wilt dat deze precies past. Deze moeten op een bepaalde manier gemeten worden binnen de ruimte waar de koelvriescombinatie komt. Tip: meet de hoogte van het onderste meubeldeur op. Dit komt dan overeen met de “hoogte onderste deurpaneel” bij de productinformatie van een koelvriescombinatie. In principe zijn de nismaten gestandaardiseerd maar zorg dat je deze toch even controleert.

Instructies voor het juist opmeten van de nismaten:

  1. Meet de hoogte van het keukenpaneel van de onderste deur op met een rolmaat
  2. Open de het keukenkastje en meet de hoogte van het plankje wat onderin het kastje zit, en achter het deurtje valt.
  3. Haal deze hoogte van de hoogte van de onderste deur af zodat je de hoogte van de inhoud van het kastje overhoudt. Deze afmeting komt dan overeen met de specificatie “hoogte onderste deurpaneel”.
  4. Meet nu de hoogte van de nis, ook wel de binnenkant van de keukenkast op.
  5. Naast de hoogte meet je ook de breedte en de diepte van de nis op en controleer je of deze overeenkomt met de informatie bij de specificaties van de koelvriescombinatie.
  6. Mocht je een onderbouwmodel willen, bijvoorbeeld een koelvriescombinatie onder het aanrecht, dan is het handig rekening te houden met het ventilatierooster wat zich aan de onderkant bevindt. De standaard hoogte van de nis is 82 centimeter en de koelvriescombinatie is altijd enkele centimeters te verstellen door middel van verstelbare pootjes.

Opletten bij aankoop van een inbouw koelvriescombinatie

Naast de afmetingen en draairichting, is er meer waar je op kunt letten bij de aankoop van een inbouw koelvriescombinatie. Zo let je bijvoorbeeld ook op de inhoud en de indeling. Wel zo praktisch wanneer je deze bijvoorbeeld naar wens kunt aanpassen. We zetten een aantal onderdelen op een rij om rekening mee te houden, zodat je zeker weet dat je niks over het hoofd ziet in de keuze voor de geschikte inbouw koelvriescombinatie:

Energielabel

Het energielabel van een koelvriescombinatie is van belang omdat dit de kosten en de ecologische voetafdruk voor de komende jaren gaat bepalen. Een zuinige koelvriescombinatie brengt aanzienlijk lagere kosten met zich mee. De inbouw koelvriescombinaties hebben een energielabel van A+ tot A+++-10%. Nu lijkt A+ al erg zuinig, maar een inbouw koelvriescombinatie mag zich pas milieubewust noemen bij een energielabel met A+++ of zuiniger.

Door naar de energielabels te kijken zie je wat het aantal kWh per jaar is en zo bereken je gemakkelijk hoeveel energiekosten je bespaard. De aankoopprijs van een milieubewuste koelvriescombinatie is vaak wat hoger, maar dit verdien je zeker terug tijdens het gebruik.

Koelkwaliteit

De koelkwaliteit bepaald hoe goed jou drinken en eten wordt bewaard. Een betere koelkwaliteit zorgt er uiteraard voor dat eten minder snel bederft. De koelkwaliteit van een koelvriescombinatie wordt bepaald door meerdere factoren: of er een inverter compressor aanwezig is, welke luchtcirculatie er gebruikt wordt, of er een vershoudzone is, of de temperatuur apart instelbaar is, of er een superkoel functie is en of er een anti-ijsvorming is. Daarnaast kijken we ook naar de bewaartijd bij stroomuitval, want hoe lang houdt de koelvriescombinatie het eten dan nog koel? Tenslotte kijken we naar de hoeveelheid invriesbaar eten per 24 uur: dus hoeveel kilogram kan er per 24 uur bevroren worden?

We delen de koelkwaliteit vervolgens op in drie klassen: de basisklasse, de middenklasse en de topklasse. We raden aan om een topklasse te kiezen. In deze koelvriescombinaties is het interne klimaat het beste geregeld.

Indeling

De indeling van de koelvriescombinatie is iets waar je in eerste instantie niet direct bij stil staat. Toch is het zonde om er tijdens het indelen van de geïnstalleerde koelvriescombinatie achter te komen dat de schappen niet praktisch zijn voor de voedingsmiddelen die jij kwijt wilt.

Het is handig om te weten of de indeling aangepast kan worden. Bij sommige koelvriescombinaties is dit niet het geval, bij anderen kun je de schappen enkele centimeters aanpassen en er zijn ook koelvriescombinaties waar je eindeloos creatief kunt zijn. Dat laatste is natuurlijk onwijs handig, maar misschien voor jou niet nodig.

Inhoud

Welke inhoud de koelruimte heeft is afhankelijk van de totale afmeting van de plek waar de koelvriescombinatie ingebouwd gaat worden. Mocht je specifiek meer koel- of vriesruimte willen, dan kun je er altijd voor kiezen om een koelvriescombinatie te kopen met een groter of juist een kleiner vriesvak.

Draairichting van de deur

Ook is het nuttig om rekening te houden met de draairichting van de deur, met name bij een inbouw koelvriescombinatie. Bij een inbouw koelvriescombinatie is de kant van de deur vaak te wisselen, waardoor je zelf je voorkeur kunt instellen bij het inbouwen van de koelvriescombinatie. Dit is echter niet voor iedere inbouw koelvriescombinatie het geval.

Scharniersysteem

Ook niet onbelangrijk, is de manier waarop de deur van de keukenkast op de koelvriescombinatie bevestigd moet worden. Er zijn 2 opties: sleepdeur en deur-op-deur. Bij een inbouw koelvriescombinatie met sleepdeur zit het frontpaneel met een deurbegeleider vast aan de koelvriescombinatie, hierdoor zit het frontpaneel niet direct op de deur van de koelvriescombinatie. Mocht je nu een deur-op-deursysteem hebben, dan kun je geen koelvriescombinatie met een sleepdeur kiezen omdat hier andere nismaten voor gelden. Een inbouw koelvriescombinatie met een deur-op-deursysteem zit direct vast aan het frontpaneel, bij dit scharniersysteem gaat de koelvriescombinatie verder open en dicht dan bij een sleepdeur. Ben je nu in het bezit van een sleepdeursysteem, dan kan je deze vervangen voor een deur-op-deursysteem door de deurgeleiders en scharnieren van het frontpaneel te verwijderen.

Anti ijs- en rijpvorming

Tegenwoordig hebben steeds meer koelvriescombinaties de anti-frost, smart-frost of low-frost functie. Dit zorgt ervoor dat je de vriezer (bijna) niet meer handmatig hoeft te ontdooien en schoonmaken. Deze functie voorkomt namelijk dat er ijs op de zijkanten van de vriezer verzameld, wat ruimte kan schelen in een vriezer. Wel zo handig wanneer je een kleine vriezer hebt, maar ook gebruiksvriendelijk. Bij een no-frost hoeft het vriesdeel helemaal niet ontdooit te worden, bij een low-frost moet dit ongeveer twee keer per jaar. Bij een koelvriescombinatie zonder deze functie wordt aangeraden om het vriesdeel zes keer per jaar te ontdooien.

Snelvries-functie

Weet jij op voorhand dat je een grote batch aan eten wilt invriezen? Dan is een snelvries-functie erg handig. Deze maakt het mogelijk om veel eten in een korte tijd voldoende goed te bevriezen. Zo blijft je eten langer goed.

Extra functies

De gebruiksvriendelijkheid is afhankelijk van de indeling van de koelvriescombinatie en hoe handig deze is. Zo is een variabele indeling erg gebruiksvriendelijk, want je past deze aan als het nodig is. Maar ook een flessenrek kan erg handig zijn. Daarbij zijn er nog deureigenschappen zoals een soft closing door deur die voorkomt dat de deur te hard dichtvalt, of een deuralarm die jou erop wijst dat de deur te lang open staat en de koelvriescombinatie onnodig hard moet werken om de ruimte koel te houden. Daarbij kun je nog denken aan vrieslades in plaats van één vriesvak met een deur. Andere extra functies zijn ijsblokjesmakers, een extra deur-in-een-deur waarbij je de meest gebruikte flessen gemakkelijk kunt pakken zonder de gehele deur te openen. Zo kies je een koelvriescombinatie die bij jou en je huishouden past.