Koelhouden.nl

Bosch GSN36AIEP

Bekijk de goedkoopste Bosch GSN36AIEP

De Bosch GSN36AIEP is te koop bij

Review
Bosch GSN36AIEP

De Bosch GSN36AIEP is een vrijstaande vrieskast die heel wat te bieden heeft. Met functies zoals No Frost en supervries is hij niet alleen handig maar ook tijdbesparend. Er is voldoende ruimte om 3 tot 7 volle boodschappentassen op te slaan, waardoor hij goed past bij middelgrote gezinnen. Toch heeft de vriezer een energielabel E, wat voor de milieubewuste consument een afknapper kan zijn.

Het apparaat is vrijstaand en kan dus makkelijk geplaatst worden waar je maar wilt. Een groot pluspunt is de No Frost technologie die ijsvorming in de vriezer voorkomt. Zo hoef je ‘m niet te ontdooien. Verder is de supervries functie ideaal als je snel vers voedsel wilt invriezen. De vrieskast is een goede mix van handige en extra functies, maar is niet de meest energiezuinige keuze.

Op het gebied van bouwkwaliteit scoort de Bosch GSN36AIEP in de middenklasse. Dit betekent dat je een degelijk gebouwde machine krijgt die betrouwbaar en duurzaam is, maar zonder de extra’s van een topklasse model. De vriezer is ook geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, maar alleen als de temperatuur boven de 10 graden blijft. Het geluidsniveau van 39 dB valt binnen de norm en zou in de meeste woonruimtes geen probleem moeten zijn.

Bosch GSN36AIEP review

De Bosch GSN36AIEP is een vrijstaande vrieskast met veelbelovende functies zoals No Frost, de supervries functie en een handige ijstwister. Deze Bosch vrieskast maakt het mogelijk om 3 tot 7 volle boodschappentassen op te slaan, wat ideaal is voor middelgrote gezinnen. Echter, het energielabel E en een jaarlijks energieverbruik van 234 kWh kunnen sommige mensen afschrikken. Over het algemeen lijkt deze vriezer een goed compromis tussen bouwkwaliteit, capaciteit en extra functies, maar hij is niet de meest energiezuinige keuze op de markt.

Type vriezer: Vrijstaande vrieskast met No Frost

Dit is een vrijstaande vrieskast, wat betekent dat je 'm gemakkelijk kunt plaatsen waar je wilt in jouw huis. Een belangrijk voordeel is de No Frost technologie. Dit voorkomt ijsvorming in de vriezer, wat betekent dat je deze niet hoeft te ontdooien. Erg handig en tijdbesparend. De supervries functie is een andere interessante toevoeging. Als je vers voedsel snel wilt invriezen om de voedingsstoffen te bewaren, is deze functie perfect. Over het algemeen biedt deze vrieskast een goede mix van standaard- en extra functies.

Stroomverbruik: Energielabel E met jaarlijkse kosten van €94

Het energielabel is E, wat niet de meest energie-efficiënte keuze is. Het jaarlijkse energieverbruik bedraagt 234 kWh, wat zich vertaalt in ongeveer €94 aan energiekosten per jaar. Hoewel dit niet extreem hoog is, zijn er zuinigere modellen beschikbaar. Voor wie energie-efficiëntie een hoge prioriteit heeft, kan dit een dealbreaker zijn.

Bouwkwaliteit: Middenklasse met focus op betrouwbaarheid

De bouwkwaliteit van deze Bosch vriezer wordt aangeduid als middenklasse. Dit betekent dat je een degelijk gebouwde machine krijgt die betrouwbaar en duurzaam moet zijn, maar zonder de premium materialen of functies die je in een topklasse model zou vinden. In de praktijk betekent dit dat je langer plezier zult hebben van deze aankoop dan bij een basisklasse model, maar er zijn duurzamere opties op de markt.

Inhoud: Netto capaciteit van 242 liter

Met een netto inhoud van 242 liter valt deze vriezer in de categorie 'Normaal', volgens de standaardclassificaties. Dit betekent dat het een goede optie is voor de meeste huishoudens. De twee Big Box lades zijn een pluspunt, vooral als je van plan bent om grotere producten in te vriezen. De ruimte is goed geoptimaliseerd en flexibel, waardoor het een praktische keuze is voor verschillende soorten gebruik.

Geluidsniveau: 39 dB valt in de categorie 'Normaal'

Het geluidsniveau van deze vriezer is 39 dB, wat als 'Normaal' wordt beschouwd. Dit betekent dat je het apparaat wel zult horen, maar het geluid is niet storend of overmatig luid. Als je een open keuken hebt of de vriezer in een woonruimte wilt plaatsen, zou dit geluidsniveau geen groot probleem moeten zijn.

Geschikt voor schuur of garage: Ja, maar alleen boven 10 graden

De Bosch GSN36AIEP is geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, maar er is een voorwaarde: de temperatuur moet boven de 10 graden zijn. Dit is belangrijk omdat vriezers over het algemeen minder efficiënt werken bij lage temperaturen. Als je van plan bent om deze vriezer in een schuur of garage te plaatsen, zorg er dan voor dat je de temperatuurcondities in de gaten houdt, vooral tijdens de wintermaanden.