Koelhouden.nl

Inventum VK1422W

Bekijk de goedkoopste Inventum VK1422W

De Inventum VK1422W is te koop bij

Review
Inventum VK1422W

De Inventum VK1422W is een vrieskist die vooral scoort op het gebied van opslagcapaciteit en temperatuurbereik. Met een royale inhoud van 418 liter en een temperatuurbereik van -30 tot 10 graden Celsius is het apparaat ideaal voor wie veel wil invriezen en bewaren. Het is zelfs mogelijk om de vriezer in een schuur of garage te plaatsen, dankzij de minimale temperatuursomgeving van -15 graden Celsius.

Toch zijn er ook minpunten. Het apparaat valt in energieklasse E, wat aangeeft dat het niet de meest energiezuinige keuze is. Het jaarlijkse energieverbruik komt uit op 269 kWh, wat ongeveer 107,6 euro aan energiekosten betekent. Daarnaast mist de vriezer een anti-ijsvorming functie, wat betekent dat je het zes keer per jaar moet ontdooien.

Qua bouwkwaliteit is het een basisklasse model, wat betekent dat het redelijk betrouwbaar en duurzaam is, maar niet zo robuust als een topklasse model. Als duurzaamheid een belangrijke overweging is, kun je beter naar een ander model kijken. Het geluidsniveau van 44 dB is relatief hoog, wat storend kan zijn als je een rustige leefomgeving belangrijk vindt.

Inventum VK1422W Review

De Inventum VK1422W is een vrieskist met heel wat pluspunten, maar ook een paar aandachtspunten. Het grootste voordeel is ongetwijfeld de ruime opslagcapaciteit, ideaal voor mensen die graag wat extra voorraad inslaan. De temperatuurbereik van -30 tot 10 graden Celsius en de minimale temperatuursomgeving van -15 graden Celsius zijn indrukwekkend, wat de vriezer geschikt maakt voor plaatsing in een schuur of garage. Aan de andere kant is de energieklasse E wat aan de hoge kant en het apparaat heeft geen anti-ijsvorming, waardoor je het 6 keer per jaar moet ontdooien.

Type vriezer: Vrieskist met ruime opslagcapaciteit

De Inventum VK1422W is een vrieskist, wat betekent dat het een enkele grote ruimte biedt voor het opslaan van jouw bevroren goederen. Dit model is vrijstaand, dus je hebt wat flexibiliteit in waar je het wilt plaatsen. Een vrieskist is over het algemeen handig als je grote hoeveelheden voedsel wilt invriezen en bewaren. De mogelijkheid om de temperatuur in te stellen tussen de -30 en 10 graden Celsius is een extra pluspunt, vooral voor het bewaren van extra verse producten of hapjes voor een feest.

Stroomverbruik: Energieklasse E met jaarlijks verbruik van 269 kWh

Helaas valt deze vriezer in energieklasse E, wat aangeeft dat het niet het meest energiezuinige model op de markt is. Het jaarlijkse energieverbruik ligt op 269 kWh, wat neerkomt op ongeveer 107,6 euro aan energiekosten per jaar. Als je bewust bezig bent met het milieu of je energierekening, is dit een belangrijk aandachtspunt. Aan de positieve kant blijft het energieverbruik gelijk door de afgedekte condensor, wat betekent dat je minder tijd kwijt bent aan onderhoud.

Bouwkwaliteit: Basisklasse model

De bouwkwaliteit van de Inventum VK1422W is gecategoriseerd als basisklasse. Dit betekent dat het een redelijk betrouwbare en duurzame vriezer is, maar niet zo robuust als een model met topklasse bouwkwaliteit. Als je iets zoekt dat lang meegaat, is het wellicht verstandig om naar een ander model met hogere bouwkwaliteit te kijken.

Inhoud: 418 liter netto opslagcapaciteit

Met een netto inhoud van 418 liter valt deze vrieskist in de categorie 'zeer groot'. Dit is ideaal als je grote hoeveelheden voedsel wilt bewaren. Of je nu een groot gezin hebt of gewoon graag in bulk inkoopt, deze vriezer biedt meer dan genoeg ruimte.

Geluidsniveau: 44 dB, wat luid is

De Inventum VK1422W heeft een geluidsniveau van 44 dB. Volgens de vuistregel valt dit onder de categorie 'luid'. Als je een rustige leefomgeving waardeert, kan het geluidsniveau van deze vriezer storend zijn, zeker als je deze in een open keuken of dichtbij woonruimtes plaatst.

Geschikt voor schuur of garage: Ja, maar alleen boven -15 graden

Als je weinig ruimte in de keuken hebt, is het een groot pluspunt dat deze vriezer ook in een schuur of garage geplaatst kan worden. De minimale temperatuursomgeving van -15 graden Celsius maakt dit mogelijk. Zolang de temperatuur in je schuur of garage boven deze waarde blijft, kun je de vriezer zonder problemen daar plaatsen.