Koelhouden.nl

Inventum VK562W

Bekijk de goedkoopste Inventum VK562W

De Inventum VK562W is te koop bij

Review
Inventum VK562W

De Inventum VK562W vrieskist biedt een scala aan handige functies, zoals een voorraadkorf voor het gemakkelijk terugvinden van je bevroren snacks. Het apparaat is ook veelzijdig, geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, zolang de temperatuur boven de -15 graden Celsius blijft. Onderhoud is relatief eenvoudig dankzij een afgedekte condensor, maar er is geen anti-ijsvorming, dus je moet het ongeveer 6 keer per jaar ontdooien.

Op het gebied van energiezuinigheid presteert het apparaat minder goed, met een E-energielabel en een jaarlijks verbruik van 169 kWh. Dat komt neer op ongeveer €67,6 aan jaarlijkse energiekosten. Ondanks dat het apparaat niet de meest energiezuinige keuze is, compenseert het dit met zijn flexibele plaatsingsmogelijkheden.

De bouwkwaliteit en de capaciteit van de Inventum VK562W zijn beide redelijk. Met een basiskwaliteit constructie is het betrouwbaar maar niet ontworpen voor een zeer lange levensduur. De netto inhoud is 99 liter, wat het geschikt maakt voor kleinere huishoudens of als extra vriesruimte. Het geluidsniveau van 38 dB wordt als normaal beschouwd, waardoor je het apparaat ook in leefruimtes kunt plaatsen zonder last te hebben van het geluid.

Inventum VK562W Review

Een diepduik in de Inventum VK562W vrieskist laat een scala aan functionaliteiten en kenmerken zien die zowel indrukwekkend als verbeterbaar zijn. Als je op zoek bent naar een vriezer die je niet alleen in je keuken maar ook in een koude schuur of garage kunt plaatsen, dan biedt deze vriezer wellicht uitkomst. De vriezer is praktisch, dankzij de voorraadkorf bovenin. Aan de andere kant is de energie-efficiëntie met een E-label niet erg indrukwekkend en vraagt het apparaat enig onderhoud. Hieronder vind je een uitgebreide bespreking van diverse aspecten.

Type vriezer: Vrieskist met handige voorraadkorf en afgedekte condensor

De Inventum VK562W is een vrieskist, wat betekent dat hij van bovenaf toegankelijk is. De vrieskist komt met een voorraadkorf waardoor je niet meer hoeft te zoeken naar die doos borrelhapjes of dat pak roomijs. Ook beschikt het model over een afgedekte condensor, waardoor je minder tijd kwijt bent aan onderhoud. Dit is een handige feature voor mensen die niet veel tijd willen besteden aan het schoonhouden van het apparaat. Het model is vrijstaand, dus flexibel qua plaatsing. Echter, anti-ijsvorming is niet aanwezig, wat betekent dat je het 6x per jaar moet ontdooien.

Stroomverbruik: Energieklasse E met jaarlijks verbruik van 169 kWh

De Inventum VK562W vriezer komt met een energielabel E. Dit vertaalt zich naar een jaarlijks energieverbruik van 169 kWh, wat ongeveer gelijkstaat aan €67,6 aan energiekosten per jaar. Hoewel het apparaat niet het meest energiezuinig is, biedt het wel andere functionaliteiten die dit nadeel wellicht compenseren, zoals de flexibele plaatsingsmogelijkheden.

Bouwkwaliteit: Basisklasse constructie

De bouwkwaliteit van de Inventum VK562W wordt beschreven als basisklasse. Dit betekent dat het apparaat betrouwbaar is, maar niet per se de hoogste levensduur heeft in vergelijking met modellen van topklasse. Als je een vriezer zoekt voor de korte tot middellange termijn, dan kan dit een geschikte keuze zijn.

Inhoud: Netto inhoud van 99 liter, valt in de categorie 'Klein'

De Inventum VK562W heeft een netto inhoud van 99 liter. Dit valt in de categorie 'Klein', wat betekent dat de vriezer vooral geschikt is voor kleinere huishoudens of als extra vriesruimte. Als je op zoek bent naar een vriezer voor een groter huishouden, dan is dit misschien niet de beste keuze.

Geluidsniveau: Normaal geluidsniveau van 38 dB

Het geluidsniveau van de Inventum VK562W is 38 dB, wat als 'Normaal' wordt beschouwd. Dit maakt de vriezer geschikt voor plaatsing in leefruimtes zonder dat het geluid als storend wordt ervaren. Echter, als je op zoek bent naar een bijna stille vriezer, zijn er andere opties beschikbaar.

Geschikt voor schuur of garage: Ja, mits boven -15 graden Celsius

De Inventum VK562W vriezer is geschikt voor gebruik in een schuur of garage. Dit komt omdat het apparaat een minimale temperatuur van -15 graden Celsius kan weerstaan. Dit is een groot voordeel als je extra vriesruimte nodig hebt maar geen plek hebt in je keuken. Echter, het is belangrijk om op te merken dat de temperatuur in de ruimte boven -15 graden moet blijven om de goede werking van het apparaat te garanderen.