Koelhouden.nl

LG GFM61MCCSF

Bekijk de goedkoopste LG GFM61MCCSF

De LG GFM61MCCSF is te koop bij

Review
LG GFM61MCCSF

De LG GFM61MCCSF vrieskast biedt veel voordelen, zoals een stijlvol design, roestvrijstalen behuizing en een No Frost systeem, wat betekent dat je nooit handmatig hoeft te ontdooien. Het apparaat heeft ook een lage geluidsproductie, waardoor het een rustige toevoeging aan je huishouden is. Een handige ijstwister is ook meegeleverd, waardoor je snel ijsblokjes kunt maken voor je drankjes.

Aan de andere kant zijn er ook nadelen. Het meest opvallende minpunt is de energieklasse D, wat impliceert dat de vriezer niet bijzonder energie-efficiënt is. Dit kan je op jaarbasis ongeveer 84 euro extra kosten. Ook is de vriezer niet geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, wat een beperking kan zijn als je daar ruimte voor had gepland.

De vriezer is van middelmatige bouwkwaliteit maar heeft wel een robuuste roestvrijstalen behuizing die beter bestand is tegen krassen en deuken. Met een netto inhoud van 324 liter valt het apparaat in de categorie ‘groot’, wat vooral handig is voor grotere huishoudens. Het apparaat kan tot wel 10 boodschappentassen aan bevroren voedsel opslaan, dus ruimte is zeker geen issue.

Review van LG GFM61MCCSF vrieskast

Als je op zoek bent naar een stijlvolle, ruime en praktische vrieskast, dan zou de LG GFM61MCCSF wel eens een goede optie kunnen zijn. De vrieskast komt met een hele reeks handige functies, zoals de meegeleverde ijstwister en een roestvrijstalen behuizing die tegen een stootje kan. Het relatief lage geluidsniveau maakt dit een rustige aanwinst voor jouw huishouden. Maar er zijn ook een paar nadelen. Ten eerste is de energieklasse D, wat betekent dat het apparaat niet het meest energie-efficiënt is. Bovendien is de vriezer niet geschikt voor plaatsing in een schuur of garage.

Vrieskast met No Frost en ijstwister

De LG GFM61MCCSF is een vrijstaande vrieskast met een No Frost systeem, wat betekent dat je de vriezer nooit hoeft te ontdooien. Dat is een groot pluspunt als je het druk hebt en geen tijd wilt verspillen aan huishoudelijke taken. Een andere handige feature is de meegeleverde ijstwister. Je hoeft alleen maar water toe te voegen en in een handomdraai heb je ijsblokjes voor in je cocktail of frisdrank. De hevelgreep zorgt er bovendien voor dat je de deur gemakkelijk kunt openen, wat het gebruiksgemak verhoogt.

Energieverbruik: 211 kWh per jaar en energieklasse D

Het energieverbruik van deze vrieskast is 211 kWh per jaar, met een energieklasse D. Hoewel dit misschien niet de meest energie-efficiënte optie op de markt is, is het ook niet dramatisch slecht. Je kunt echter wel verwachten dat het een kleine impact zal hebben op je elektriciteitsrekening, met jaarlijkse kosten van ongeveer 84 euro. Als energie-efficiëntie een hoge prioriteit voor je heeft, zijn er andere modellen die wellicht beter aansluiten bij je behoeften.

Middenklasse bouwkwaliteit met roestvrijstalen behuizing

De bouwkwaliteit van de LG GFM61MCCSF is van de middenklasse. Dat betekent dat het apparaat betrouwbaar is en een redelijke levensduur heeft, maar niet het allerbeste materiaal of de meest geavanceerde technologieën bevat. De roestvrijstalen behuizing is een groot pluspunt, want dit maakt het apparaat duurzamer en beter bestand tegen krassen en deuken.

Netto inhoud van 324 liter: ruim en functioneel

Met een netto inhoud van 324 liter valt de LG GFM61MCCSF in de categorie 'groot'. Dit betekent dat je veel ruimte hebt om voedsel op te slaan, wat vooral handig is voor grotere huishoudens of als je graag in bulk inkoopt. De vriezer is in staat om tot maximaal 10 boodschappentassen aan bevroren producten te bewaren. Dat is meer dan genoeg ruimte voor al je diepvriesfruit, schepijs, patat en nog veel meer.

Geluidsniveau van 37 dB: stille werking

Een van de meest opvallende kenmerken van deze LG vrieskast is het lage geluidsniveau van 37 dB. Dit valt in de categorie 'stil', wat betekent dat het apparaat je niet zal storen tijdens je dagelijkse bezigheden. Of je nu een boek leest, tv kijkt of gewoon wilt genieten van wat rust en stilte, deze vrieskast zal niet overheersen met lawaai.

Niet geschikt voor schuur of garage

Als je van plan was deze vriezer in je schuur of garage te plaatsen, heb ik helaas slecht nieuws. De LG GFM61MCCSF is niet geschikt voor gebruik in onverwarmde ruimtes. Dit kan een dealbreaker zijn als je niet genoeg ruimte hebt in je keuken of bijkeuken. Het is belangrijk dit in overweging te nemen voordat je de vriezer aanschaft.