Koelhouden.nl

SMEG FAB30LCR5

Bekijk de goedkoopste SMEG FAB30LCR5

De SMEG FAB30LCR5 is te koop bij

Review
SMEG FAB30LCR5

De SMEG FAB30LCR5 is een retro koel-vriescombinatie met een jaren 50 design. Hij biedt genoeg ruimte voor een huishouden van 3 tot 4 personen en heeft een Life Plus zone waarin je de temperatuur en luchtvochtigheid zelf kunt bepalen. Het vriesgedeelte bovenin is handig voor het bewaren van patat of diepvriesfruit.

Helaas heeft deze koelkast geen anti-ijsvorming functie, dus je moet het vriesgedeelte 6 keer per jaar ontdooien. Met een energieklasse D heeft de koel-vriescombinatie een gemiddeld energieverbruik. De bouw- en koelkwaliteit zijn middenklasse, wat betekent dat het betrouwbaarheid en een redelijke levensduur biedt. De netto inhoud van het koelgedeelte is groot, met 222 liter, en het vriesgedeelte heeft een netto inhoud van 72 liter. Het geluidsniveau is normaal, met 37 dB.

De koel-vriescombinatie is geschikt voor plaatsing in de schuur of garage, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Helaas heeft het geen vershoudzone, wat een nadeel kan zijn voor het langer bewaren van verse producten.

De SMEG FAB30LCR5 is een retro koel-vriescombinatie met een stijlvol jaren 50 design. Hij biedt genoeg ruimte voor een huishouden van 3 tot 4 personen en heeft een Life Plus zone waarin je de temperatuur en luchtvochtigheid zelf kunt bepalen. De luchtcirculatie zorgt ervoor dat het overal in de koelkast koel is. Het vriesgedeelte bovenin is ideaal voor het bewaren van patat of diepvriesfruit.

Koelkast zonder anti-ijsvorming functie, regelmatig ontdooien.

De SMEG FAB30LCR5 is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een vriesgedeelte. Helaas heeft deze koelkast geen anti-ijsvorming functie, wat betekent dat je het vriesgedeelte 6 keer per jaar moet ontdooien.

Koel-vriescombinatie met gemiddeld energieverbruik en energiekosten.

De SMEG FAB30LCR5 koel-vriescombinatie heeft een energieklasse D, wat betekent dat het een gemiddeld energieverbruik heeft. Met een energieverbruik van 168 kWh per jaar, zou je kunnen verwachten dat de energiekosten rond de 67,2 euro per jaar liggen. Het is belangrijk om rekening te houden met het energieverbruik bij het kiezen van een koelkast, omdat dit invloed kan hebben op je energierekening op de lange termijn.

Betrouwbare koel-vriescombinatie met redelijke levensduur.

De SMEG FAB30LCR5 koel-vriescombinatie heeft een middenklasse bouwkwaliteit, wat betekent dat het betrouwbaarheid en een redelijke levensduur biedt. Hoewel het niet het meest duurzame model op de markt is, zal het nog steeds voldoen aan de basisbehoeften van de meeste gebruikers. Wat betreft de koelkwaliteit, valt deze ook in de middenklasse. Het apparaat zal je etenswaren op een redelijke temperatuur houden, maar verwacht geen geavanceerde koeltechnologieën of optimale temperatuurregeling.

Koel-vriescombinatie met grote inhoud, geschikt voor 3-4 personen.

De SMEG FAB30LCR5 koel-vriescombinatie heeft een netto inhoud van 294 liter, waarvan 222 liter bestemd is voor het koelgedeelte en 72 liter voor het vriesgedeelte. Volgens de vuistregel valt de netto inhoud van het koelgedeelte in de categorie 'groot', aangezien het meer dan 250 liter is. Het vriesgedeelte valt in de categorie 'normaal', met een netto inhoud van 72 liter. Met deze capaciteit is de koel-vriescombinatie geschikt voor een huishouden van 3 tot 4 personen.

Geluidsniveau van koelkast is normaal, niet storend.

Het geluidsniveau van de SMEG FAB30LCR5 koel-vriescombinatie is 37 dB, wat valt binnen de normale categorie. Met een geluidsniveau van 36 tot 38 dB is deze koelkast niet te luid, maar ook niet bijzonder stil. Dit betekent dat je het geluid van de koel-vriescombinatie wellicht kunt horen, maar het zou niet storend moeten zijn. Als je op zoek bent naar een stillere optie, zou je kunnen overwegen om een koelkast te kiezen met een geluidsniveau van 35 dB of lager.

Koel-vriescombinatie geschikt voor schuur of garage.

De SMEG FAB30LCR5 koel-vriescombinatie is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Dit is belangrijk omdat de koelkast optimaal functioneert bij deze temperatuur. Het is dus essentieel om ervoor te zorgen dat de omgevingstemperatuur niet te laag wordt, anders kan dit de prestaties van de koelkast beïnvloeden. Als je een geschikte plek hebt waar de temperatuur boven de 10 graden blijft, is deze koel-vriescombinatie een goede keuze voor in de schuur of garage.

Koel-vriescombinatie zonder vershoudzone, producten bederven sneller.

De SMEG FAB30LCR5 koel-vriescombinatie heeft helaas geen vershoudzone. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die graag hun verse producten langer willen bewaren. Een vershoudzone zorgt namelijk voor een optimale temperatuur en luchtvochtigheid, waardoor groente, fruit en vlees langer vers blijven. Het ontbreken van een vershoudzone kan ervoor zorgen dat je jouw verse producten sneller moet consumeren of dat ze eerder bederven. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het maken van jouw keuze voor een koel-vriescombinatie.