Koelhouden.nl

SMEG FAB30LRD5

Bekijk de goedkoopste SMEG FAB30LRD5

De SMEG FAB30LRD5 is te koop bij

Review
SMEG FAB30LRD5

De SMEG FAB30LRD5 is een retro koel-vriescombinatie met een jaren 50 design. Het biedt genoeg ruimte voor 3-4 personen en heeft een Life Plus zone voor langere houdbaarheid van verse producten. Het vriesgedeelte bovenin is handig voor patat of diepvriesfruit.

Helaas heeft deze koelkast geen anti-ijsvorming functie, dus je moet het vriesgedeelte 6 keer per jaar ontdooien. Het energieverbruik is gemiddeld, met een jaarlijks verbruik van 156 kWh en energiekosten van 62,4 euro. De bouw- en koelkwaliteit zijn middenklasse, wat betrouwbaarheid en een redelijke levensduur biedt. De netto inhoud is 294 liter, verdeeld over een koelgedeelte van 222 liter en een vriesgedeelte van 72 liter. Het geluidsniveau is normaal, met 37 dB.

De koelkast is geschikt voor plaatsing in de schuur of garage, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Helaas heeft het geen vershoudzone, wat kan leiden tot sneller bederven van verse producten.

De SMEG FAB30LRD5 is een retro koel-vriescombinatie met stijlvol jaren 50 design. Geschikt voor 3-4 personen, biedt genoeg ruimte. De Life Plus zone zorgt voor langere houdbaarheid van verse producten. Met luchtcirculatie blijft alles in de koelkast koel, en het vriesgedeelte bovenin is ideaal voor patat of diepvriesfruit.

Koel-vriescombinatie zonder anti-ijsvorming functie. Ontdooien 6 keer per jaar.

De SMEG FAB30LRD5 is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een vriesgedeelte. Helaas heeft deze koelkast geen anti-ijsvorming functie, wat betekent dat je het vriesgedeelte 6 keer per jaar moet ontdooien.

Gemiddeld energieverbruik, niet de meest energiezuinige optie.

De SMEG FAB30LRD5 koel-vriescombinatie heeft een energieklasse D, wat betekent dat het een gemiddeld energieverbruik heeft. Met een jaarlijks energieverbruik van 156 kWh en energiekosten van 62,4 euro, is deze koelkast niet de meest energiezuinige optie op de markt. Het is belangrijk om rekening te houden met het energieverbruik bij het kiezen van een koelkast, aangezien dit invloed kan hebben op je energierekening op de lange termijn.

Betrouwbare koel-vriescombinatie met redelijke levensduur.

De SMEG FAB30LRD5 koel-vriescombinatie heeft een middenklasse bouwkwaliteit, wat betekent dat het betrouwbaarheid en een redelijke levensduur biedt. Hoewel het niet het meest duurzame model op de markt is, zal het nog steeds voldoen aan de basisbehoeften van de meeste gebruikers. Wat betreft de koelkwaliteit, valt deze ook in de middenklasse. Dit betekent dat het de temperatuur goed kan handhaven en voedsel veilig kan bewaren, maar het kan niet concurreren met de prestaties van high-end modellen.

Koel-vriescombinatie met grote inhoud, geschikt voor 3-4 personen.

De SMEG FAB30LRD5 koel-vriescombinatie heeft een netto inhoud van 294 liter, verdeeld over een koelgedeelte van 222 liter en een vriesgedeelte van 72 liter. Volgens de vuistregel valt de netto inhoud van het koelgedeelte in de categorie 'groot', aangezien het meer dan 250 liter is. Het vriesgedeelte valt in de categorie 'normaal', met een netto inhoud tussen de 60 en 90 liter. Met deze capaciteit is de koel-vriescombinatie geschikt voor een huishouden van 3 tot 4 personen.

Stil geluidsniveau, geschikt voor open keuken.

Het geluidsniveau van de SMEG FAB30LRD5 koel-vriescombinatie is 37 dB, wat volgens de vuistregel als normaal wordt beschouwd. Met dit geluidsniveau kun je verwachten dat de koelkast hoorbaar is, maar niet storend luid. Dit is belangrijk om te overwegen als je de koelkast in een open keuken of een ruimte dicht bij de slaapkamer plaatst. Het is echter nog steeds relatief stil in vergelijking met koelkasten die een hoger geluidsniveau hebben.

Koel-vriescombinatie geschikt voor schuur of garage.

De SMEG FAB30LRD5 koel-vriescombinatie is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Dit is een belangrijk aspect om rekening mee te houden, aangezien de prestaties van de koelkast kunnen worden beïnvloed bij lagere temperaturen. Het is dus essentieel om ervoor te zorgen dat de omgevingstemperatuur voldoet aan deze vereiste om optimale prestaties en efficiëntie van de koel-vriescombinatie te garanderen.

Koel-vriescombinatie zonder vershoudzone kan bederven versnellen.

De SMEG FAB30LRD5 koel-vriescombinatie heeft helaas geen vershoudzone. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die graag hun verse producten langer willen bewaren. Een vershoudzone zorgt ervoor dat groente, fruit en vlees langer vers blijven door de temperatuur en luchtvochtigheid optimaal te reguleren. Het ontbreken van een vershoudzone kan ervoor zorgen dat je verse producten sneller bederven, wat natuurlijk zonde is. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het maken van je keuze voor een koel-vriescombinatie.