Koelhouden.nl

Bosch vriezer

Heb je interesse in een Bosch vriezer, maar weet je niet wat je opties zijn? Geen probleem, wij hebben alles voor je uitgezocht. Op deze pagina kun je vinden wat een vriezer van Bosch precies is, wat de voor- en nadelen van het merk zijn en waar je op moet letten als je een vriezer wil aanschaffen. Tot slot hebben we een overzicht van de beste vriezers van 2024 voor je gemaakt en behandelen we de meest gestelde vragen over vriezers van Bosch.
1

Bosch GSN54DWDV

2

Bosch GSN58DWDV

3

Bosch GSN51DWDV

4

Bosch GSN58AWCV

5

Bosch GSN54DWCV

Laatste update: 25 juni 2024

1

Bosch GSN54DWDV

2

Bosch GSN58DWDV

3

Bosch GSN51DWDV

4

Bosch GSN58AWCV

5

Bosch GSN54DWCV

Laatste update: 25 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Bosch staat erom bekend dat het producten maakt die een lange levensduur.
  • Vriezers van Bosch zijn uitgerust met de laatste technologieën.
  • Het geluidsniveau van Bosch vriezers is over het algemeen erg laag.
  • De bosch vriezer is de Bosch GSN54DWDV

Wat is een Bosch vriezer

Bosch bestaat al sinds 1886 en is opgericht in het Duitse Stuttgart. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 290.000 medewerkers in 60 landen, met een jaarlijkse omzet van 49 miljard euro.

Bosch staat erom bekend dat het producten maakt die een lange levensduur hebben en vriendelijk in gebruik zijn. De vriezers van het merk zijn slechts een klein onderdeel van wat het bedrijf allemaal produceert, maar dat betekent niet dat de kwaliteit niet van topniveau is.

Je vind vriezers van dit merk bij alle grote handelaren in witgoed en natuurlijk kun je ze ook gewoon online bestellen. Hier vind je de beste aanbiedingen van dit moment.

Beste Bosch vriezers van 2024            

Met een vriezer van Bosch weet je altijd dat je een van de beste vriezers in huis haalt, maar natuurlijk wil je binnen het merk ook zeker weten dat je het beste van het beste in huis haalt. Wij hebben een groot aantal vriezers van Bosch voor je getest en daarbij keken we naar de netto inhoud, de technologieën voor de gebruiksvriendelijkheid, het geluidsniveau en de energieklasse. We hebben zelfs het aantal lades voor je geteld!

De beste Bosch vriezers van 2024 vind je hier:

De Bosch GSN54DWDV vrieskast is een interessante optie voor wie op zoek is naar een combinatie van ruimte en energiezuinigheid. Met 328 liter aan opslag en handige functies zoals No Frost en supervriezen, biedt dit apparaat veel gebruiksgemak. Toch zijn er ook aandachtspunten, zoals het geluidsniveau en de bouwkwaliteit, die in de middenklasse valt.

Wat betreft energieverbruik, de vrieskast valt in energieklasse D. Het is niet de zuinigste optie op de markt, maar met jaarlijkse energiekosten van ongeveer 85 euro is het ook niet de slechtste. Het apparaat biedt een goede balans tussen opslagcapaciteit en energieverbruik.

Als je de vriezer in een schuur of garage wilt plaatsen, is dat mogelijk zolang de temperatuur boven de 10 graden blijft. Dit maakt het apparaat veelzijdig inzetbaar, of je nu extra ruimte in je keuken wilt besparen of simpelweg op zoek bent naar een extra plek voor bulkopslag. Het geluidsniveau van 38 dB is normaal, maar iets om rekening mee te houden als de vriezer in een open ruimte staat.
De Bosch GSN58DWDV vrieskast combineert functionaliteit en betrouwbaarheid met kenmerken als energiezuinigheid en een stabiele diepvriestemperatuur. Dankzij de No Frost-technologie hoeft het apparaat nooit ontdooid te worden, wat het onderhoud vermindert. Toch zijn er enkele overwegingen bij het kiezen van dit specifieke model.

Als vrijstaande vrieskast biedt het flexibiliteit in plaatsing en heeft het 7 plateaus en 5 lades die naar wens kunnen worden aangepast. De grote BigBox-lade is perfect voor grotere items. Ondanks dat het valt onder energieklasse D, wat wijst op een redelijk energiezuinig apparaat, zijn de jaarlijkse energiekosten slechts €89. Daarnaast beschikt het over een zeer ruime opslagcapaciteit van 366 liter, ideaal voor grote huishoudens of bulkinkopers.

Qua bouwkwaliteit zit het in de middenklasse, wat betekent dat het duurzaam en betrouwbaar is, maar misschien niet zo robuust als topklasse modellen. Het geluidsniveau van 38 dB wordt als normaal beschouwd, wat aangenaam is voor de meeste gebruikers. En een belangrijk pluspunt: het is geschikt voor plaatsing in schuren of garages, mits de temperatuur boven de 10 graden blijft.
De Bosch GSN51DWDV vriezer blinkt uit in gebruiksgemak en flexibiliteit. Het is een rechtopstaande vrieskast uitgerust met NoFrost-technologie, wat betekent dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over het ontdooien van de vriezer. Bovendien heeft het model een supervriezen-functie, handig voor als je veel boodschappen tegelijk wilt invriezen. Het helpt niet alleen tijd te besparen, maar behoudt ook de kwaliteit van je voedsel.

Aan de andere kant is het apparaat niet de meest energiezuinige keuze met een energieklasse D en een jaarlijks verbruik van 201 kWh. Dit komt neer op ongeveer 80 euro aan energiekosten per jaar. Hoewel het niet per se een dealbreaker is, is het toch iets om rekening mee te houden als je milieubewust bent.

De bouwkwaliteit van de vriezer is middenklasse, maar betrouwbaar en duurzaam. De inhoud is ruim, met een capaciteit van 290 liter en de mogelijkheid om de ruimte flexibel in te delen dankzij 5 uitneembare plateaus. Ook het geluidsniveau van 38 dB is redelijk standaard; niet te luid, maar ook niet extreem stil. Tot slot is het apparaat ook geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, mits de temperatuur daar boven de 10 graden blijft.
De Bosch GSN58AWCV vrieskast valt op door zijn royale capaciteit van 366 liter, waardoor hij voldoende ruimte biedt voor diverse diepvriesproducten. Daarnaast zijn de ijstwister en de BigBox vrieslade handige toevoegingen voor het snel maken van ijsblokjes en het opslaan van grotere items. Het vrijstaande model met een breedte van 70 centimeter is vooral geschikt voor grotere huishoudens die behoefte hebben aan extra vriesruimte.

Wat betreft energieverbruik valt het apparaat in energieklasse C, met een jaarlijkse kostenpost van ongeveer €71. Ondanks dat het niet het meest zuinige model is, zijn de energiekosten nog steeds redelijk. Op het gebied van bouwkwaliteit bevindt het zich in de middenklasse, wat betekent dat het betrouwbaarder is dan basismodellen, maar mogelijk niet zo robuust als topklasse vrieskasten.

Interessante kenmerken zijn het geluidsniveau van 38 dB, wat als 'normaal' wordt beschouwd, en de geschiktheid voor plaatsing in een schuur of garage, mits de temperatuur boven de 10 graden blijft. Deze aspecten maken de Bosch GSN58AWCV een veelzijdige keuze voor diverse huishoudens.
De Bosch GSN54DWCV is een vrijstaande vriezer die goed geschikt is voor grote huishoudens dankzij zijn ruime capaciteit van 328 liter. Het apparaat is uitgerust met handige functies zoals No Frost, waardoor je nooit meer hoeft te ontdooien. Ook heeft het een supervriezen-functie die ervoor zorgt dat de temperatuur in de vriezer onmiddellijk daalt als je de deur opent. Dit is handig om etenswaren snel weer op de gewenste temperatuur te krijgen. Er zijn zeven transparante lades, wat het makkelijk maakt om je voedsel te ordenen. Het enige nadeel is dat het apparaat wat ruimte inneemt, maar dat komt door de grote capaciteit.

Wat betreft het stroomverbruik, deze vriezer heeft een energieklasse C en verbruikt 170 kWh per jaar, wat neerkomt op zo'n €68 aan jaarlijkse stroomkosten. Hoewel er energiezuinigere modellen beschikbaar zijn, biedt deze vriezer een goede balans tussen capaciteit en energieverbruik. De LED-verlichting in de vriezer draagt ook bij aan de energie-efficiëntie. Dus als je niet extreem milieubewust bent, is dit zeker een goede keuze.

Qua bouwkwaliteit valt de Bosch GSN54DWCV in de middenklasse. Dit betekent dat je een goede betrouwbaarheid en levensduur kunt verwachten. De vriezer voelt stevig aan en de lades zijn makkelijk uitneembaar. Het geluidsniveau van 38 dB is acceptabel en zorgt niet voor overlast. Het apparaat is zelfs geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, mits de temperatuur boven de 10 graden blijft. Kortom, het is een solide apparaat dat veel te bieden heeft, vooral als je veel vriesruimte nodig hebt.

Voor en nadelen van Bosch vriezers

Voordat je een vriezer van Bosch in huis haalt, moet je goed nadenken over de voor- en nadelen die eraan verbonden zitten. Hier hebben we de specifieke goede en minder goede eigenschappen van Bosch vriezers voor je verzameld.

Voordelen

Vriezers van Bosch zijn uitgerust met de laatste technologieën op het gebied van gebruiksgemak. Zo hoef je modellen met No Frost en Low Frost niet of nauwelijks handmatig te ontdooien en er is goed nagedacht over hoe je zo veel mogelijk etenswaren in een vriezer kwijt kunt. Zelfs vriezers met een grote netto inhoud hebben een energieklasse C, waardoor je soms met een grotere vriezer minder energiekosten hebt dan met een klein model met een lagere energieklasse.

Ook het geluidsniveau is over het algemeen erg laag, waardoor je een vriezer gemakkelijk in een open keuken of kleine ruimte kunt plaatsen. Als je op zoek bent naar een vrijstaande vriezer voor in een niet verwarmde ruimte, zoals een schuur of garage, zit je bij Bosch ook vaak aan het juiste adres.

Nadelen

Met Bosch vriezers haal je echt kwaliteit in huis, maar daar staat tegenover dat er ook een flink prijskaartje aan hangt. Voor een nieuwe vriezer betaal je al snel meer dan €500, maar er zijn ook modellen die je meer dan €1000 zullen kosten. Bosch producten staan er wel om bekend dat ze een lange levensduur hebben, waardoor je op de lange termijn zeker je investering kunt terugverdienen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Bosch vriezer?

Er zijn verschillende technieken die je alleen bij Bosch kunt vinden. Let bij het uitzoeken van je nieuwe koelkast eens op de volgende technologieën:

1. SoftClose

SoftClose is speciaal ontwikkeld voor iedereen die het vervelend vind als deuren heel hard dicht gedaan moeten worden. Bij Soft Close gaat een deur geruisloos heel goed dicht. Je kunt deze techniek vinden bij een Bosch vrieskast, maar niet bij de vrieskisten.

2. Bigbox

Bij vriezers die zijn uitgerust met BigBox kun je gemakkelijk hele grote producten bewaren. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld een ijstaart of een hele kalkoen wil invriezen. Alle lades kunnen volledig uit de vriezer gehaald worden, waardoor je ook gemakkelijk iets kunt pakken dat helemaal achterin de bovenste lade ligt.

3. VarioZone

Als een vriezer VarioZone heeft, betekent dit dat je alle platen en lades uit de vriezer kunt halen en op verschillende manieren indelen. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je altijd al je producten kwijt kunt. De platen die je niet gebruikt kunnen vaak in een apart gedeelte worden opgeborgen.

4. No Frost

Een vrieskast met No Frost heeft geen last van ijsvorming aan de binnenkant, waardoor je vriezer minder energie verbruikt en je het apparaat nooit hoeft te ontdooien. Let op dat er ook Bosch vriezers met Low Frost zijn, hierbij moet je 2 á 3 keer per jaar ontdooien.

5. SuperFreezing

Supervriezen is een functie waarmee je tijdelijk de temperatuur van de vriezer kunt verlagen. Dit is handig als de vriezer een tijdje open is omdat je bijvoorbeeld veel boodschappen moet inladen. De vriezer hoeft dan niet zo hard te werken om een constante temperatuur te behouden en bij een lagere temperatuur kunnen niet-bevroren etenswaren ook gemakkelijker bevriezen, waardoor ze langer vers blijven.

6. Home connect

Alle apparaten van Bosch kunnen worden aangesloten op Home Connect, waarmee je via de app verschillende instellingen kunt regelen. Een smart vriezer met deze functie heeft bijvoorbeeld een elektronische temperatuurregeling waarmee je vanaf je telefoon kunt bepalen hoe koud de vriezer moet zijn. Zo pas je de gewenste temperatuur eenvoudig aan als je niet in de buurt van je vriezer bent.

7. Maximale bewaarduur bij stroomuitval

Het kan altijd gebeuren dat de stroom een keer uitvalt en natuurlijk wil je niet dat je daarna al je ingevroren eten weg moet gooien. Op iedere vriezer van Bosch staat aangegeven hoe lang je eten goed blijft nadat de vriezer geen stroom meer heeft. Dit varieert van 4 uur tot wel 10 uur. Houd er rekening mee dat deze tijd alleen geldt wanneer je de deur van de vriezer gesloten houdt.

8. Koel vriescombinaties

Als je op zoek bent naar veel ruimte in je koelkast en je vriezer, kun je ook op zoek gaan naar de side-by-side koel-vrieskasten van Bosch. Deze staan naast elkaar en hebben allebei een ruime inhoud. Daarbij hebben de koel-vriescobinaties ook een heel strak design, waardoor functionaliteit en looks perfect gecombineerd worden.

Veelgestelde vragen over Bosch vriezers

Wil je weten wat andere mensen vragen over Bosch vriezers? Lees dat dan hier!

Is Bosch een goed merk vriezer?

Het assortiment van Bosch is heel groot, je kunt er vrijstaande vriezers en modellen voor inbouw vinden. Of je nu op zoek bent naar een vrieskist of een tafelmodel, bij Bosch kun je het allemaal vinden. Daarbij heeft Bosch ook flink geïnvesteerd in het ontwikkelen van technologieën die het gebruiksgemak voor jou verhogen.

Samen met de merken AEG, Siemens en Liebherr is Bosch een van de betere merken voor een vriezer. Houd er wel rekening mee dat de vriezers van deze merken in de hogere prijsklasse vallen.