Koelhouden.nl

Bosch vriezer

Heb je interesse in een Bosch vriezer, maar weet je niet wat je opties zijn? Geen probleem, wij hebben alles voor je uitgezocht. Op deze pagina kun je vinden wat een vriezer van Bosch precies is, wat de voor- en nadelen van het merk zijn en waar je op moet letten als je een vriezer wil aanschaffen. Tot slot hebben we een overzicht van de beste vriezers van 2023 voor je gemaakt en behandelen we de meest gestelde vragen over vriezers van Bosch.
1

Bosch GUD15ADF0

2

Bosch GSN36VWFP

3

Bosch GSN36AIEP

4

Bosch GSN33VLEP

5

Bosch GTV15NWEA

Laatste update: 25 september 2023

1

Bosch GUD15ADF0

2

Bosch GSN36VWFP

3

Bosch GSN36AIEP

4

Bosch GSN33VLEP

5

Bosch GTV15NWEA

Laatste update: 25 september 2023

Yannick
Yannick

Koel expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Bosch staat erom bekend dat het producten maakt die een lange levensduur.
  • Vriezers van Bosch zijn uitgerust met de laatste technologieën.
  • Het geluidsniveau van Bosch vriezers is over het algemeen erg laag.
  • De bosch vriezer is de Bosch GUD15ADF0

Wat is een Bosch vriezer

Bosch bestaat al sinds 1886 en is opgericht in het Duitse Stuttgart. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 290.000 medewerkers in 60 landen, met een jaarlijkse omzet van 49 miljard euro.

Bosch staat erom bekend dat het producten maakt die een lange levensduur hebben en vriendelijk in gebruik zijn. De vriezers van het merk zijn slechts een klein onderdeel van wat het bedrijf allemaal produceert, maar dat betekent niet dat de kwaliteit niet van topniveau is.

Je vind vriezers van dit merk bij alle grote handelaren in witgoed en natuurlijk kun je ze ook gewoon online bestellen. Hier vind je de beste aanbiedingen van dit moment.

Beste Bosch vriezers van 2023            

Met een vriezer van Bosch weet je altijd dat je een van de beste vriezers in huis haalt, maar natuurlijk wil je binnen het merk ook zeker weten dat je het beste van het beste in huis haalt. Wij hebben een groot aantal vriezers van Bosch voor je getest en daarbij keken we naar de netto inhoud, de technologieën voor de gebruiksvriendelijkheid, het geluidsniveau en de energieklasse. We hebben zelfs het aantal lades voor je geteld!

De beste Bosch vriezers van 2023 vind je hier:

Voordelen Nadelen
Tafelmodel
Kleine afmeting
Is stil
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Niet zuinig
Geen no frost
Bouwkwaliteit -
De Bosch GUD15ADF0 is een tafelmodel vriezer met een inhoud van 98 liter verdeeld over 3 transparante vrieslades. Met de SuperFreezing functie worden producten beschermd tegen ontdooien zodra de vriezer wordt geopend om er nieuwe producten bij te plaatsen. Zo kan jij dus rustig je nieuwe boodschappen inladen in de vriezer. De condensor van de vriezer is afgedekt. Daardoor bespaar je energie en heeft de vrieskast geen onderhoud nodig. Heb je de deur per ongeluk open laten staan, dan geeft hij een geluidssignaal. Zo verspil je nooit onnodig veel energie.
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Niet zuinig
Bouwkwaliteit -
Deze Bosch GSN36VWFP is met 242 liter inhoud geschikt om 3 tot 7 volle shopper boodschappentassen in te vriezen. Het invriezen van grote producten, zoals een hele kip of kalkoen, is ook geen probleem dankzij de 2 Big Box vrieslades. Ook heeft deze vriezer een supervries functie. Hiermee vries je etenswaren snel tot de kern in. Zo behoud je alle vitaminen, voedingswaarden, uiterlijk en smaak van het product. Je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud van deze vrieskast. Deze heeft anti-ijsvorming en hoef je nooit te ontdooien. Dat scheelt tijd en onderhoud.
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Niet zuinig
In de Bosch GSN36AIEP kun je 3 tot 7 volle shopper boodschappentassen kwijt. Dankzij de 2 grote Big Box lades van deze vrijstaande vriezer is het invriezen van grotere producten ook geen probleem. Wil je iets snel tot in de kern invriezen, zodat het zijn voedingswaarden behoudt? Kies dan voor de supervries functie van deze Bosch. Het maken van ijsblokjes gaat ook gemakkelijk. De vrieskast komt met een ijstiwster die je snel en gemakkelijk bedient. Vul het reservoir met water en haal de hendel naar beneden wanneer de ijsblokjes bevroren zijn. De ijsblokjes vallen dan vanzelf in het voorraadbakje en kunnen direct jouw glas in.
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Niet zuinig
Bouwkwaliteit -
Deze Bosch GSN33VLEP is met zijn inhoud van 225 liter groot genoeg om 3 tot 7 volle shopper boodschappentassen op te slaan. De vriezer beschikt over 3 plateaus en 4 handige lades om je levensmiddelen in kwijt te kunnen. Ook grote producten zijn geen probleem. De vrieskast heeft een Big Box lade waar je gemakkelijk een hele kalkoen in legt. Om etenswaren snel tot de kern in te vriezen gebruik je de handmatige of automatische supervries functie. Deze functie zorgt ervoor dat je eten alle vitaminen, kleur, smaak en voedingswaarden behoudt. De Bosch is onderhoudsvriendelijk dankzij de anti-ijsvorming. Hierdoor hoef je het vriesvak nooit te ontdooien.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Tafelmodel
Kleine afmeting
Schuur-bestendig
Niet zuinig
Geen no frost
Bouwkwaliteit -
Geen alarm
Het Bosch GTV15NWEA tafelmodel is met 83 liter inhoud geschikt voor bijna 3 volle shopper boodschappentassen. Je verdeelt je producten over de 3 transparante lades. Je ziet zo altijd wat er in de vriezer ligt. De vriezer is met 56 centimeter breedte een compact apparaat. Gebruik deze vriezer handig in combinatie met een koelkast met geen of weinig vriesruimte. Je kiest met de draaiknop hoe koud de vriezer moet worden. Heb je veel nieuwe producten die je moet invriezen? Draai de knop dan naar 'extra cold'. Weet je niet hoe lang je etenswaren goed blijven? Op de vriezer staat precies hoelang jouw productsoort houdbaar is.

Voor en nadelen van Bosch vriezers

Voordat je een vriezer van Bosch in huis haalt, moet je goed nadenken over de voor- en nadelen die eraan verbonden zitten. Hier hebben we de specifieke goede en minder goede eigenschappen van Bosch vriezers voor je verzameld.

Voordelen

Vriezers van Bosch zijn uitgerust met de laatste technologieën op het gebied van gebruiksgemak. Zo hoef je modellen met No Frost en Low Frost niet of nauwelijks handmatig te ontdooien en er is goed nagedacht over hoe je zo veel mogelijk etenswaren in een vriezer kwijt kunt. Zelfs vriezers met een grote netto inhoud hebben een energieklasse C, waardoor je soms met een grotere vriezer minder energiekosten hebt dan met een klein model met een lagere energieklasse.

Ook het geluidsniveau is over het algemeen erg laag, waardoor je een vriezer gemakkelijk in een open keuken of kleine ruimte kunt plaatsen. Als je op zoek bent naar een vrijstaande vriezer voor in een niet verwarmde ruimte, zoals een schuur of garage, zit je bij Bosch ook vaak aan het juiste adres.

Nadelen

Met Bosch vriezers haal je echt kwaliteit in huis, maar daar staat tegenover dat er ook een flink prijskaartje aan hangt. Voor een nieuwe vriezer betaal je al snel meer dan €500, maar er zijn ook modellen die je meer dan €1000 zullen kosten. Bosch producten staan er wel om bekend dat ze een lange levensduur hebben, waardoor je op de lange termijn zeker je investering kunt terugverdienen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Bosch vriezer?

Er zijn verschillende technieken die je alleen bij Bosch kunt vinden. Let bij het uitzoeken van je nieuwe koelkast eens op de volgende technologieën:

1. SoftClose

SoftClose is speciaal ontwikkeld voor iedereen die het vervelend vind als deuren heel hard dicht gedaan moeten worden. Bij Soft Close gaat een deur geruisloos heel goed dicht. Je kunt deze techniek vinden bij een Bosch vrieskast, maar niet bij de vrieskisten.

2. Bigbox

Bij vriezers die zijn uitgerust met BigBox kun je gemakkelijk hele grote producten bewaren. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld een ijstaart of een hele kalkoen wil invriezen. Alle lades kunnen volledig uit de vriezer gehaald worden, waardoor je ook gemakkelijk iets kunt pakken dat helemaal achterin de bovenste lade ligt.

3. VarioZone

Als een vriezer VarioZone heeft, betekent dit dat je alle platen en lades uit de vriezer kunt halen en op verschillende manieren indelen. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je altijd al je producten kwijt kunt. De platen die je niet gebruikt kunnen vaak in een apart gedeelte worden opgeborgen.

4. No Frost

Een vrieskast met No Frost heeft geen last van ijsvorming aan de binnenkant, waardoor je vriezer minder energie verbruikt en je het apparaat nooit hoeft te ontdooien. Let op dat er ook Bosch vriezers met Low Frost zijn, hierbij moet je 2 á 3 keer per jaar ontdooien.

5. SuperFreezing

Supervriezen is een functie waarmee je tijdelijk de temperatuur van de vriezer kunt verlagen. Dit is handig als de vriezer een tijdje open is omdat je bijvoorbeeld veel boodschappen moet inladen. De vriezer hoeft dan niet zo hard te werken om een constante temperatuur te behouden en bij een lagere temperatuur kunnen niet-bevroren etenswaren ook gemakkelijker bevriezen, waardoor ze langer vers blijven.

6. Home connect

Alle apparaten van Bosch kunnen worden aangesloten op Home Connect, waarmee je via de app verschillende instellingen kunt regelen. Een smart vriezer met deze functie heeft bijvoorbeeld een elektronische temperatuurregeling waarmee je vanaf je telefoon kunt bepalen hoe koud de vriezer moet zijn. Zo pas je de gewenste temperatuur eenvoudig aan als je niet in de buurt van je vriezer bent.

7. Maximale bewaarduur bij stroomuitval

Het kan altijd gebeuren dat de stroom een keer uitvalt en natuurlijk wil je niet dat je daarna al je ingevroren eten weg moet gooien. Op iedere vriezer van Bosch staat aangegeven hoe lang je eten goed blijft nadat de vriezer geen stroom meer heeft. Dit varieert van 4 uur tot wel 10 uur. Houd er rekening mee dat deze tijd alleen geldt wanneer je de deur van de vriezer gesloten houdt.

8. Koel vriescombinaties

Als je op zoek bent naar veel ruimte in je koelkast en je vriezer, kun je ook op zoek gaan naar de side-by-side koel-vrieskasten van Bosch. Deze staan naast elkaar en hebben allebei een ruime inhoud. Daarbij hebben de koel-vriescobinaties ook een heel strak design, waardoor functionaliteit en looks perfect gecombineerd worden.

Veelgestelde vragen over Bosch vriezers

Wil je weten wat andere mensen vragen over Bosch vriezers? Lees dat dan hier!

Is Bosch een goed merk vriezer?

Het assortiment van Bosch is heel groot, je kunt er vrijstaande vriezers en modellen voor inbouw vinden. Of je nu op zoek bent naar een vrieskist of een tafelmodel, bij Bosch kun je het allemaal vinden. Daarbij heeft Bosch ook flink geïnvesteerd in het ontwikkelen van technologieën die het gebruiksgemak voor jou verhogen.

Samen met de merken AEG, Siemens en Liebherr is Bosch een van de betere merken voor een vriezer. Houd er wel rekening mee dat de vriezers van deze merken in de hogere prijsklasse vallen.