Koelhouden.nl

No Frost Vriezer

Een vriezer No Frost kan voor jou de ideale vriezer zijn als je op zoek bent naar een model met weinig onderhoud. Door het systeem ontstaat er namelijk geen ijsvorming, waardoor het nooit nodig is om de vriezer handmatig te ontdooien en schoon te maken. Dit is ook beter voor de houdbaarheid van je producten én je bespaart meer energie. Lijkt dit je wel wat? Lees dan hier alles wat je over No Frost vriezers moet weten!
1

Haier H2F-245WSA

2

Haier H2F-210WE

3

Liebherr GP 1376-21

4

Liebherr GNP 1066-21

5

Liebherr GP 1213-21

Laatste update: 19 juli 2024

1

Haier H2F-245WSA

2

Haier H2F-210WE

3

Liebherr GP 1376-21

4

Liebherr GNP 1066-21

5

Liebherr GP 1213-21

Laatste update: 19 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Bij No Frost vriezers kan ijs zich niet aan de binnenkant kan hechten.
  • Een No Frost vriezer hoef je nooit handmatig te ontdooien.
  • Een vriezer met No Frost is iets duurder in de aanschaf.
  • De no frost vriezer is de Haier H2F-245WSA

Wat is een No Frost vriezer?

Bij No Frost vriezers wordt er constant lucht door het apparaat gecirculeerd, waardoor ijs zich niet aan de binnenkant kan hechten. Hierdoor ontstaat er geen ijsvorming.

Ingevroren producten krijgen ook geen ijslaagje op de buitenkant, wat de kwaliteit zeker ten goede komt. Door de No Frost technologie hoef je nooit meer heel lang te wachten tot de ijsvorming op je ingrediënten is ontdooit en verpakkingen vriezen ook niet meer aan elkaar.

Beste No Frost vriezer van 2024            

Of je nu op zoek bent naar een tafelmodel vriezer of een vrijstaande vriezer, wij hebben alle modellen met No Frost voor jou getest en met elkaar vergeleken. Hiervoor keken we naar de netto inhoud, het energielabel, het geluidsniveau en de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

Bekijk hier jouw nieuwe 5-sterren vriezer van 2024:

1

Beste no frost vriezer

De Haier H2F-245WSA vrieskast valt direct op dankzij de transparante lades waardoor je makkelijk ziet wat je op voorraad hebt. Het model biedt een royale capaciteit en is uitgerust met handige functies zoals No Frost en supervriezen. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor mensen die een betrouwbare vriesoplossing zoeken.

Hoewel het apparaat een energieklasse E heeft en dus niet het meest energiezuinig is, heeft het een redelijk jaarlijks energieverbruik. De bouwkwaliteit is topklasse, wat suggereert dat het een lange levensduur heeft en bestand is tegen reguliere slijtage. Met een inhoud van 262 liter biedt het voldoende opslagruimte voor grotere huishoudens.

Het geluidsniveau van 40 dB classificeert het als 'Luid', maar dit zou voor de meeste huishoudens acceptabel moeten zijn. Een bijkomend voordeel is dat het geschikt is voor plaatsing in een schuur of garage, mits de temperatuur boven de 10 graden blijft, wat extra flexibiliteit biedt voor opslag.
2
De Haier H2F-210WE vrieskast is een innovatief apparaat met een focus op gebruiksgemak en functionaliteit. Uitgerust met No Frost technologie wordt het ontdooien van de vriezer overbodig gemaakt, wat zowel tijd als energie bespaart. Bovendien zijn de 4 transparante lades en 2 plateaus ideaal voor het overzichtelijk bewaren van diverse bevroren producten, terwijl de anti-vacuüm hevelgreep het openen van de deur vergemakkelijkt.

Hoewel de Haier H2F-210WE is ingedeeld in energieklasse E, met een jaarlijks energieverbruik van 230 kWh, biedt het een goede balans tussen prestaties en energie-efficiëntie. De vrieskast wordt ook geroemd om zijn topklasse bouwkwaliteit, wat garant staat voor betrouwbaarheid en duurzaamheid. Met een netto inhoud van 226 liter biedt de vriezer voldoende opslagruimte voor de meeste huishoudens, ondanks dat hij een geluidsniveau van 40 dB heeft, wat als luid kan worden beschouwd.

Wat betreft plaatsing, de Haier H2F-210WE is geschikt voor gebruik in een schuur of garage, mits de temperatuur boven de 10 graden blijft. Dit is essentieel om optimale prestaties te garanderen, vooral in koudere maanden.
3
De Liebherr GP 1376-21 is een compacte, vrijstaande vriezer die uitstekend past in kleinere ruimtes zoals studentenkamers en kleine keukens. Een van de belangrijkste voordelen is de Low Frost-technologie, die het ontdooien van het apparaat tot een minimum beperkt. Daarnaast zorgt de goede luchtcirculatie voor een gelijkmatige temperatuur in alle laden, wat handig is bij het opbergen van etenswaren.

Een nadeel van dit model is het energieverbruik. Met een energieklasse E is het niet de meest energie-efficiënte optie en de jaarlijkse kosten worden geschat op €68. Toch kan dit voor sommigen een acceptabel compromis zijn, gezien de andere voordelen zoals de betrouwbare bouwkwaliteit en de veelzijdigheid van het apparaat.

Wat betreft bouwkwaliteit en duurzaamheid scoort de vriezer goed; je kunt een lange levensduur en minder onderhoud verwachten. Het apparaat is zelfs geschikt om in een schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de -15 graden blijft. Over het geluidsniveau hoef je je ook geen zorgen te maken; met 39 dB is dit binnen acceptabele grenzen. Het is een veelzijdige en robuuste vriezer die goed in verschillende omgevingen kan functioneren.
4
De Liebherr GNP 1066-21 is een praktische, vrijstaande tafelmodel vriezer met No Frost-technologie, waardoor je geen tijd en moeite hoeft te besteden aan het ontdooien. Dankzij de gelijkmatige luchtcirculatie in het apparaat hoef je je geen zorgen te maken over waar je jouw voedsel plaatst. De transparante lades en het voedsel blijven ijsvrij, waardoor smaak en kwaliteit behouden blijven. Het is een no-nonsense keuze voor iemand die een functionele vriezer zoekt.

Hoewel het apparaat op zich handig en duurzaam is met een middenklasse bouwkwaliteit, heeft het enkele nadelen als het gaat om energieverbruik en grootte. Het valt in energieklasse E en heeft een jaarlijks energieverbruik van 186 kWh, wat het niet de meest energiezuinige keuze maakt. Bovendien heeft het een netto inhoud van 99 liter, wat het misschien niet ideaal maakt voor grotere gezinnen of als je veel diepvriesproducten wilt bewaren.

Wat betreft geluidsniveau en locatieflexibiliteit scoort de vriezer redelijk. Met een geluidsniveau van 39 dB is het niet te luid en is het geschikt voor plaatsing in de keuken of een andere leefruimte. Het apparaat kan zelfs in een schuur of garage worden geplaatst, mits de temperatuur daar boven de 0 graden blijft. Maar let op, de energie-efficiëntie kan dalen in een onverwarmde ruimte.
5
De Liebherr GP 1213-21 is een compacte vriezer, ideaal voor kleine huishoudens of ruimtes met beperkte oppervlakte zoals een keuken of schuur. Met een hoogte van 88 cm en een inhoud van 98 liter biedt het apparaat voldoende opslagruimte voor 1 tot 2 personen. Een interessante feature is de "supervriezen" functie, die niet alleen de invriestijd van nieuwe producten verkort maar ook energie bespaart. Het geluidsniveau van 39 dB en de jaarlijkse energiekosten van 68 euro zijn beide redelijk.

Qua technologie komt de vriezer met Low Frost, wat betekent dat je het maar twee keer per jaar hoeft te ontdooien. Dit bespaart zowel tijd als energie. Echter, de bouwkwaliteit wordt als 'middenklasse' beschouwd, dus verwacht niet dat het net zo duurzaam is als sommige high-end modellen. Desondanks biedt het een goede betrouwbaarheid voor zijn prijs en specificaties.

Wat betreft flexibiliteit in plaatsing, de vriezer is ook geschikt voor gebruik in een schuur of garage zolang de temperatuur boven de -15 graden Celsius blijft. Hoewel het energielabel E niet het meest efficiënt is, valt het stroomverbruik binnen acceptabele grenzen. Al met al, een solide keuze als je op zoek bent naar een functionele, compacte vriezer zonder al te veel toeters en bellen.

Voor en nadelen van een vriezer met No Frost

Of je nu voor een compacte vriezer kiest of just een hoge vrijstaande diepvrieskast, ieder model met No Frost heeft dezelfde voor- en nadelen. We hebben de belangrijkste hier voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

Bij een No Frost vriezer hoef je nooit handmatig de vriezer te ontdooien om de ijsvorming aan de binnenkant weg te krijgen. Dit is een voordeel omdat het je erg veel werk kan schelen in het onderhoud. Daarbij komt er bij het ontdooien van een vriezer altijd veel water vrij, wat erg onhandig kan zijn als je een inbouw vriezer hebt waarbij je het water moeilijk kunt opvangen.

Een ander groot voordeel is dat een vriezer met No Frost ook automatisch een energiezuinige vriezer is. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar een ijslaagje aan de binnenkant van je vriezer kan ervoor zorgen dat de vriezer harder moet werken om de temperatuur laag te houden. Je jaarlijks energieverbruik zal met deze techniek dus aanzienlijk vaker omlaag gaan.

De producten in je vriezer zitten ook niet langer onder de ijskristallen, waardoor ze sneller ontdooien als je ze nodig hebt en de verpakkingen zullen ook niet langer aan elkaar blijven plakken. Zonder de ijskristallen zal eten langer houdbaar blijven. Opgeschreven labels blijven ook goed leesbaar.

Over het algemeen hebben vriezers met No Frost techniek een langere levensduur, omdat ze minder inspanning hoeven te leveren om de temperatuur op een constant niveau te houden.

Nadelen

Een van de nadelen die vaak wordt genoemd van vriezers met No Frost systeem is dat ze meer geluid maken dan de modellen die het niet hebben. De ventilator die de lucht door het apparaat blaast maakt een zoemend geluid en dat kun je horen.

Daarbij hoef je een vriezer met No Frost ook nooit te ontdooien, waardoor veel mensen vergeten om de vriezer af en toe schoon te maken. Het onderhoud is zo laag, dat ze vergeten dat het wel nog af en toe nodig is om de vriezer leeg te halen en er een doekje door te halen.

Een vriezer met No Frost is ook iets duurder in de aanschaf dan een wat minder luxe model. Daar staat wel tegenover dat de levensduur ook langer is en dat je langer van verse producten kunt genieten. Je gooit dus minder snel eten weg.

Waar moet je op letten bij het kopen van een vriezer met No Frost?  

Het geluidsniveau

Vriezers met No Frost systeem staan erom bekend dat ze meer geluid kunnen maken dan modellen die het systeem niet hebben. Houd er rekening mee dat je een vriezer met een geluidsniveau van 41 dB of meer duidelijk kunt horen en dat je deze niet in een open keuken of kleine ruimte kunt plaatsen zonder dat je er last van zal hebben.

Supervriezen

Veel vriezers met een No Frost systeem hebben ook een Supervriezen optie. Hiermee kun je tijdelijk de temperatuur verlagen als je bijvoorbeeld veel boodschappen in één keer wil inladen. Je voorkomt dat de temperatuur in de vriezer hoger wordt, waardoor je boodschappen langer houdbaar blijven.

Type vriezer

Je kunt een vriezer met No Frost systeem inbouwen in je keuken, maar daarbij moet je er wel rekening mee houden dat het geluidsniveau niet te hoog is. Het feit dat een vriezer is ingebouwd, betekent niet altijd dat het geluid gedempt wordt door de keukenkastjes er omheen. In sommige gevallen kun je dus beter voor een vrijstaande vriezer kiezen, die je op een plek buiten de keuken plaatst.

De plek waar je de vriezer wil neerzetten

Een vrijstaande vrieskast past qua afmetingen misschien het beste in je schuur of garage, maar controleer altijd of het apparaat daar ook echt tegen kan. Op iedere koelkast staat aangegeven wat de minimumtemperatuur voor de omgeving moet zijn en alleen de vriezers die tot -15 graden kunnen, zijn geschikt om in een onverwarmde ruimte te plaatsen. Een vriezer met No Frost systeem die op een te koude plek staat, zal snel kapot gaan.

Draairichting deur

Bij sommige vriezers is de draairichting deur verwisselbaar, maar als het No Frost systeem bij de deur zit, is dit niet altijd het geval. Controleer van tevoren dus altijd goed naar welke kant de vriezer open gaat, zodat je kunt voorkomen dat je de deur niet (helemaal) open krijgt. Als het scharnier links zit, gaat de deur aan de rechterkant open.

De grootte van de vriezer

Ook grote vriezers kunnen worden geleverd met het No Frost systeem. Een vriezer met zeven transparante vakken biedt in sommige huishoudens net dat beetje extra vriesruimte dat zo hard nodig is. Het is dus niet nodig om op de netto inhoud in te leveren, er zijn systemen die sterk genoeg zijn om ook een grote vrieskast vrij van ijs te houden.

Veelgestelde vragen over een een vriezer met No Frost

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een vriezer met een No Frost systeem, is het verstandig om de vragen van anderen te lezen, zo weet je zeker dat je echt alles over dit apparaat weet. Hier vind je de meestgestelde vragen over vriezers met een No Frost systeem.

Wat is een vriezer met No Frost?

Een vriezer met No Frost is een energiezuinige diepvrieskast waarbij er wordt voorkomen dat er ijsvorming aan de binnenkant van de vriezer ontstaat. Je kunt de lades altijd gemakkelijk opentrekken en er komen geen ijskristallen op de verpakkingen van je etenswaren. Het is niet nodig om de vriezer handmatig te ontdooien en daardoor is het apparaat heel laag in onderhoud.

Is No Frost nodig?

Je voorkomt met No Frost rijpvorming in je vriezer, waardoor je de vriezer nooit handmatig hoeft te ontdooien en je eten wordt niet bedekt onder een laag ijs, wat beter is voor de kwaliteit. Dit zijn twee dingen die zeker heel handig zijn, maar niet onmisbaar. Een vriezer zonder No Frost systeem werkt ook prima, het gebruiksgemak is alleen lager.

Is No Frost energiezuinig?

In tegenstelling tot wat je misschien zal denken, is No Frost zuiniger dan een vriezer zonder dit systeem. De energie die het kost om het systeem te draaien is minder dan de energie die je door het systeem bespaart. No Frost zorgt er namelijk voor dat er geen ijs op de wanden van je vriezer komt, waardoor het apparaat minder hard hoeft te werken om de temperatuur hetzelfde te houden.

Wat is het verschil tussen No Frost en automatisch ontdooien?

Een moderne vriezer met No Frost is uitgerust met een systeem waarbij er lucht door de binnenkant wordt geblazen. Dit zorgt ervoor dat er helemaal geen ijs aan de binnenkant hecht. Bij automatisch ontdooien wordt er niet voorkomen dat er ijs aan de binnenkant van de vriezer zit, maar wordt het wel regelmatig ontdooit en afgevoerd naar een opvangbakje. Bij Low Frost vriezers heb je minder last van ijsvorming, hierbij hoef je het apparaat slechts 2 á 3 keer per jaar handmatig te ontdooien en schoon te maken.

Hoe No Frost diepvries ontdooien?

Als je een No Frost vriezer wil ontdooien, bijvoorbeeld omdat je gaat verhuizen, moet je er rekening mee houden dat het ongeveer 48 uur duurt voordat al het ijs en vocht weg is. Op de nieuwe locatie duurt het vervolgens nog een halve dag voordat de vriezer weer volledig op temperatuur is gekomen. Dit is natuurlijk altijd afhankelijk van de nettocapaciteit vriezer, bij grote vriezers duurt het aanzienlijk langer dan bij een tafelmodel vriezer.