Koelhouden.nl

No Frost Vriezer

Een vriezer No Frost kan voor jou de ideale vriezer zijn als je op zoek bent naar een model met weinig onderhoud. Door het systeem ontstaat er namelijk geen ijsvorming, waardoor het nooit nodig is om de vriezer handmatig te ontdooien en schoon te maken. Dit is ook beter voor de houdbaarheid van je producten én je bespaart meer energie. Lijkt dit je wel wat? Lees dan hier alles wat je over No Frost vriezers moet weten!
1

Haier H2F-245WSA

2

Liebherr GP 1486-21

3

Siemens GS58NDWDV

4

Haier H2F-210WE

5

Liebherr GPesf 1476-21

Laatste update: 27 september 2023

1

Haier H2F-245WSA

2

Liebherr GP 1486-21

3

Siemens GS58NDWDV

4

Haier H2F-210WE

5

Liebherr GPesf 1476-21

Laatste update: 27 september 2023

Yannick
Yannick

Koel expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Bij No Frost vriezers kan ijs zich niet aan de binnenkant kan hechten.
  • Een No Frost vriezer hoef je nooit handmatig te ontdooien.
  • Een vriezer met No Frost is iets duurder in de aanschaf.
  • De no frost vriezer is de Haier H2F-245WSA

Wat is een No Frost vriezer?

Bij No Frost vriezers wordt er constant lucht door het apparaat gecirculeerd, waardoor ijs zich niet aan de binnenkant kan hechten. Hierdoor ontstaat er geen ijsvorming.

Ingevroren producten krijgen ook geen ijslaagje op de buitenkant, wat de kwaliteit zeker ten goede komt. Door de No Frost technologie hoef je nooit meer heel lang te wachten tot de ijsvorming op je ingrediënten is ontdooit en verpakkingen vriezen ook niet meer aan elkaar.

Beste No Frost vriezer van 2023            

Of je nu op zoek bent naar een tafelmodel vriezer of een vrijstaande vriezer, wij hebben alle modellen met No Frost voor jou getest en met elkaar vergeleken. Hiervoor keken we naar de netto inhoud, het energielabel, het geluidsniveau en de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

Bekijk hier jouw nieuwe 5-sterren vriezer van 2023:

Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Open deur alarm
Niet zuinig
Zie in één oogopslag wat je in huis hebt met de Haier H2F-245WSA. De doorzichtige lades laten je duidelijk zien welke etenswaar je in huis hebt. Met een inhoud van 262 liter heb je altijd genoeg diepvriesruimte. Doe je al je boodschappen in één keer? Selecteer supervriezen bij het inladen van al de pizza's, doosjes vriesfruit en zakken diepvriesgroenten, zodat deze hun smaak en vitamine behouden. De vriezer heeft een No Frost systeem die ijs- en rijpvorming voorkomt. Hierdoor hoef je de vriezer nooit te ontdooien. Bovenin zitten 2 leggers, zodat je de meest gebruikte diepvriesproducten direct uit de vriezer pakt.
Voordelen Nadelen
Tafelmodel
Kleine afmeting
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Open deur alarm
In de Liebherr GP 1486-21 bewaar je met gemak 3 volle shopper boodschappentassen met dozen bevroren groente en fruit. De tafelmodel vriezer koelt stiller, gelijkmatiger en zuiniger dankzij de inverter compressor. Met een geluidsniveau van 38 decibel heb je geen last van een irritant zoemend geluid. Je plaatst de vriezer dus ook in een open keuken of een klein appartement. Doordat de vriezer energiezuinig is, betaal je weinig energiekosten. Zo draag jij je steentje bij aan het milieu.
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Open deur alarm
Duur
Zoek je een ruime én extra brede vrieskast die van fijne gemakken is voorzien, dan is Siemens GS58NDWDV een goede oplossing. Deze vrieskast biedt met een inhoud van 365 liter genoeg ruimte voor een voorraad friet, diepvriesmaaltijden, vissticks en waterijsjes. Dankzij de energieklasse van D koelt hij zeer zuinig. Daarnaast is hij met een geluidsniveau van 38 decibel relatief stil tijdens het koelen en dankzij No Frost heb je geen last van ijsvorming. En of je het pak gehakt boven of onderin de vriezer legt, maakt niet uit. De luchtcirculatie zorgt ervoor dat de vrieslucht beter verspreidt, waardoor je op elke plank dezelfde, koude temperatuur hebt.
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Niet zuinig
In de Haier H2F-210WE bewaar je 3 tot 7 tassen met boodschappen. Je verdeelt je dozen diepvriesfruit, bitterballen en waterijsjes over de transparante vriesvakken. Zo zie je in één oogopslag wat je in huis hebt. Dankzij No Frost komt er geen ijslaag op je pizzadozen of op de zijwanden van je vrieskast. Hierdoor hoef jij het apparaat niet te ontdooien. Dankzij de anti-vacuüm hevelgreep open je zonder moeite de deur, ook met één hand. De hevelgreep drukt de deur van de vriezer af om het vacuüm op te heffen. De deurrubbers slijten hierdoor minder snel. Dat scheelt jou weer onderhoud.
Voordelen Nadelen
Tafelmodel
Kleine afmeting
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Open deur alarm
Niet zuinig
De Liebherr GPesf 1476-21 heeft een roestvrijstalen deur, die langer meegaat dan een kunststof deur. Je maakt deze gemakkelijker schoon. Achter de deur beschik je over een vriesinhoud van 103 liter. In de 4 transparante lades passen meer dan 3 volle boodschappentassen, met bijvoorbeeld broden of diepvriespizza's. Gebruik de supervriezen functie om de temperatuur tijdelijk te verlagen, zodat je diepvriesproducten langer vers blijven. Je maakt slechts 2 keer per jaar tijd om de vriezer te ontdooien. Met Low Frost ontstaan namelijk minder ijskristallen op je diepvriesproducten dan bij een vriezer met ijsvorming.

Voor en nadelen van een vriezer met No Frost

Of je nu voor een compacte vriezer kiest of just een hoge vrijstaande diepvrieskast, ieder model met No Frost heeft dezelfde voor- en nadelen. We hebben de belangrijkste hier voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

Bij een No Frost vriezer hoef je nooit handmatig de vriezer te ontdooien om de ijsvorming aan de binnenkant weg te krijgen. Dit is een voordeel omdat het je erg veel werk kan schelen in het onderhoud. Daarbij komt er bij het ontdooien van een vriezer altijd veel water vrij, wat erg onhandig kan zijn als je een inbouw vriezer hebt waarbij je het water moeilijk kunt opvangen.

Een ander groot voordeel is dat een vriezer met No Frost ook automatisch een energiezuinige vriezer is. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar een ijslaagje aan de binnenkant van je vriezer kan ervoor zorgen dat de vriezer harder moet werken om de temperatuur laag te houden. Je jaarlijks energieverbruik zal met deze techniek dus aanzienlijk vaker omlaag gaan.

De producten in je vriezer zitten ook niet langer onder de ijskristallen, waardoor ze sneller ontdooien als je ze nodig hebt en de verpakkingen zullen ook niet langer aan elkaar blijven plakken. Zonder de ijskristallen zal eten langer houdbaar blijven. Opgeschreven labels blijven ook goed leesbaar.

Over het algemeen hebben vriezers met No Frost techniek een langere levensduur, omdat ze minder inspanning hoeven te leveren om de temperatuur op een constant niveau te houden.

Nadelen

Een van de nadelen die vaak wordt genoemd van vriezers met No Frost systeem is dat ze meer geluid maken dan de modellen die het niet hebben. De ventilator die de lucht door het apparaat blaast maakt een zoemend geluid en dat kun je horen.

Daarbij hoef je een vriezer met No Frost ook nooit te ontdooien, waardoor veel mensen vergeten om de vriezer af en toe schoon te maken. Het onderhoud is zo laag, dat ze vergeten dat het wel nog af en toe nodig is om de vriezer leeg te halen en er een doekje door te halen.

Een vriezer met No Frost is ook iets duurder in de aanschaf dan een wat minder luxe model. Daar staat wel tegenover dat de levensduur ook langer is en dat je langer van verse producten kunt genieten. Je gooit dus minder snel eten weg.

Waar moet je op letten bij het kopen van een vriezer met No Frost?  

Het geluidsniveau

Vriezers met No Frost systeem staan erom bekend dat ze meer geluid kunnen maken dan modellen die het systeem niet hebben. Houd er rekening mee dat je een vriezer met een geluidsniveau van 41 dB of meer duidelijk kunt horen en dat je deze niet in een open keuken of kleine ruimte kunt plaatsen zonder dat je er last van zal hebben.

Supervriezen

Veel vriezers met een No Frost systeem hebben ook een Supervriezen optie. Hiermee kun je tijdelijk de temperatuur verlagen als je bijvoorbeeld veel boodschappen in één keer wil inladen. Je voorkomt dat de temperatuur in de vriezer hoger wordt, waardoor je boodschappen langer houdbaar blijven.

Type vriezer

Je kunt een vriezer met No Frost systeem inbouwen in je keuken, maar daarbij moet je er wel rekening mee houden dat het geluidsniveau niet te hoog is. Het feit dat een vriezer is ingebouwd, betekent niet altijd dat het geluid gedempt wordt door de keukenkastjes er omheen. In sommige gevallen kun je dus beter voor een vrijstaande vriezer kiezen, die je op een plek buiten de keuken plaatst.

De plek waar je de vriezer wil neerzetten

Een vrijstaande vrieskast past qua afmetingen misschien het beste in je schuur of garage, maar controleer altijd of het apparaat daar ook echt tegen kan. Op iedere koelkast staat aangegeven wat de minimumtemperatuur voor de omgeving moet zijn en alleen de vriezers die tot -15 graden kunnen, zijn geschikt om in een onverwarmde ruimte te plaatsen. Een vriezer met No Frost systeem die op een te koude plek staat, zal snel kapot gaan.

Draairichting deur

Bij sommige vriezers is de draairichting deur verwisselbaar, maar als het No Frost systeem bij de deur zit, is dit niet altijd het geval. Controleer van tevoren dus altijd goed naar welke kant de vriezer open gaat, zodat je kunt voorkomen dat je de deur niet (helemaal) open krijgt. Als het scharnier links zit, gaat de deur aan de rechterkant open.

De grootte van de vriezer

Ook grote vriezers kunnen worden geleverd met het No Frost systeem. Een vriezer met zeven transparante vakken biedt in sommige huishoudens net dat beetje extra vriesruimte dat zo hard nodig is. Het is dus niet nodig om op de netto inhoud in te leveren, er zijn systemen die sterk genoeg zijn om ook een grote vrieskast vrij van ijs te houden.

Veelgestelde vragen over een een vriezer met No Frost

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een vriezer met een No Frost systeem, is het verstandig om de vragen van anderen te lezen, zo weet je zeker dat je echt alles over dit apparaat weet. Hier vind je de meestgestelde vragen over vriezers met een No Frost systeem.

Wat is een vriezer met No Frost?

Een vriezer met No Frost is een energiezuinige diepvrieskast waarbij er wordt voorkomen dat er ijsvorming aan de binnenkant van de vriezer ontstaat. Je kunt de lades altijd gemakkelijk opentrekken en er komen geen ijskristallen op de verpakkingen van je etenswaren. Het is niet nodig om de vriezer handmatig te ontdooien en daardoor is het apparaat heel laag in onderhoud.

Is No Frost nodig?

Je voorkomt met No Frost rijpvorming in je vriezer, waardoor je de vriezer nooit handmatig hoeft te ontdooien en je eten wordt niet bedekt onder een laag ijs, wat beter is voor de kwaliteit. Dit zijn twee dingen die zeker heel handig zijn, maar niet onmisbaar. Een vriezer zonder No Frost systeem werkt ook prima, het gebruiksgemak is alleen lager.

Is No Frost energiezuinig?

In tegenstelling tot wat je misschien zal denken, is No Frost zuiniger dan een vriezer zonder dit systeem. De energie die het kost om het systeem te draaien is minder dan de energie die je door het systeem bespaart. No Frost zorgt er namelijk voor dat er geen ijs op de wanden van je vriezer komt, waardoor het apparaat minder hard hoeft te werken om de temperatuur hetzelfde te houden.

Wat is het verschil tussen No Frost en automatisch ontdooien?

Een moderne vriezer met No Frost is uitgerust met een systeem waarbij er lucht door de binnenkant wordt geblazen. Dit zorgt ervoor dat er helemaal geen ijs aan de binnenkant hecht. Bij automatisch ontdooien wordt er niet voorkomen dat er ijs aan de binnenkant van de vriezer zit, maar wordt het wel regelmatig ontdooit en afgevoerd naar een opvangbakje. Bij Low Frost vriezers heb je minder last van ijsvorming, hierbij hoef je het apparaat slechts 2 á 3 keer per jaar handmatig te ontdooien en schoon te maken.

Hoe No Frost diepvries ontdooien?

Als je een No Frost vriezer wil ontdooien, bijvoorbeeld omdat je gaat verhuizen, moet je er rekening mee houden dat het ongeveer 48 uur duurt voordat al het ijs en vocht weg is. Op de nieuwe locatie duurt het vervolgens nog een halve dag voordat de vriezer weer volledig op temperatuur is gekomen. Dit is natuurlijk altijd afhankelijk van de nettocapaciteit vriezer, bij grote vriezers duurt het aanzienlijk langer dan bij een tafelmodel vriezer.