Koelhouden.nl

Goedkope vriezer

Heb je een beetje extra vriesruimte nodig, maar wil je daar niet te veel in investeren? Dan is de kans groot dat je op zoek bent naar een goedkope vriezer. Dit betekent lang niet altijd dat je bent aangewezen op een compacte vrieskast van maximaal 85 cm hoog, je hebt genoeg andere opties. Op deze pagina kun je lezen wat je opties zijn en waar je rekening mee moet houden als je een vriezer koopt met een budget.
1

Veripart VPMVR50

2

Inventum VK561

3

Whirlpool W55ZM 112 W 2

4

Beko FS166020

5

Zanussi ZCAN38FW1

Laatste update: 25 september 2023

1

Veripart VPMVR50

2

Inventum VK561

3

Whirlpool W55ZM 112 W 2

4

Beko FS166020

5

Zanussi ZCAN38FW1

Laatste update: 25 september 2023

Yannick
Yannick

Koel expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Een goedkope vriezer kost minder dan €350.
  • Met een goedkope vriezer lever je in op gebruiksgemak.
  • Een goedkope vriezer heeft meestal een lagere kwaliteit.
  • De goedkope vriezer is de Veripart VPMVR50

Wat is een goedkope vriezer

Bij een goedkope vriezer moet je denken aan alle vriezers met een budget tot €350. Voor deze prijs kun je namelijk een prima werkende vriezer vinden, maar je moet er wel rekening mee houden dat je moet inleveren op gebruiksgemak.

De koelkwaliteit van de vriezer is van basisniveau, wat betekent dat je alle producten kunt invriezen, maar dat je bijvoorbeeld wel last hebt van ijsvorming. Etenswaren zijn net iets langer houdbaar als je ze in een vriezer met topklasse vrieskwaliteit bewaart.

Beste goedkope vriezer van 2023            

Goedkoop is lang niet altijd duurkoop, het is best mogelijk om een goedkopere vriezer te vinden die ook van goede kwaliteit is. Wij hebben alvast een aantal modellen voor je getest en met elkaar vergeleken. Ze zijn allemaal vergeleken op basis van het type vriezer, de energieklasse, de verschillende extra functies, de netto inhoud, het geluidsniveau en natuurlijk de prijs.

Hier vind je de beste deal als het gaat om goedkopere vriezer in 2023:

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Schuur-bestendig
Niet zuinig
Veel geluid
Geen no frost
Bouwkwaliteit -
Geen alarm
De Veripart VPMVR50 is een mini vriezer van ongeveer 50 centimeter hoog, waar je de dagelijkse boodschappen voor 1 of 2 personen in bewaart. Handig, voor op de camping of in een kleine studio. Zo bewaar je gemakkelijk een halfje brood, je favoriete ijsjes of de restjes van gisteren. Met de draaiknop onder in de vriezer pas je de temperatuur gemakkelijk aan. Dankzij de afgedekte condensor valt er geen stof op het rooster. Hierdoor blijft het energieverbruik gelijk en ben je minder tijd kwijt aan onderhoud. De draairichting van de deur zit rechts. Heb je deze liever andersom? Dan pas je dit gemakkelijk aan, zodat je zeker weet dat de vriezer in de keuken past.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Is stil
Schuur-bestendig
Niet zuinig
Geen no frost
Bouwkwaliteit -
Geen alarm
De Inventum VK561 vrieskist vriest je diepvriespizza's, -fruit en vlees in. In totaal heb je 99 liter aan vriesruimte, dat is goed voor 3 volle shopper boodschappentassen. Gebruik de bovenste korf zodat je snel bij etenswaren komt die je veel gebruikt. De achterkant van de vriezer is afgedekt, zodat er geen stof op het rooster komt. Je hoeft deze dus niet schoon te maken. De behuizing en deur van de kist zijn voorzien van een metaal met coating, zodat hij goed tegen een stoot kan. Wil je hem in de schuur zetten? Let er dan op dat deze boven de 10 graden Celsius is.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Tafelmodel
Kleine afmeting
Is stil
Schuur-bestendig
Niet zuinig
Geen no frost
Bouwkwaliteit -
Geen alarm
Verdeel je boodschappen over de 3 laden van de Whirlpool W55ZM 112 W 2. Doordat de lades transparant zijn, zie je goed waar je doos bitterballen ligt zonder dat je ze hoeft te openen. Dankzij het formaat en de afneembare bovenklep plaats je het apparaat ook onder het aanrecht. Gehaast je boodschappen inladen omdat je producten in de vriezer anders opwarmen, hoeft niet. Supervriezen zorgt ervoor dat de temperatuur van de overige etenswaren niet stijgt wanneer jij je nieuwe boodschappen inlaadt.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Tafelmodel
Kleine afmeting
Is stil
Schuur-bestendig
Niet zuinig
Geen alarm
Bij de Beko FS166020 heb je geen last van harde geluiden. Dankzij het geluidsniveau van 37 decibel is deze tafelmodel vriezer relatief stil, zodat je ongestoord thuiswerkt. In totaal heb je ruimte voor de diepvriesproducten van 1 of 2 personen. Door het kleine formaat zet je deze vriezer gemakkelijk in een kleine kamer of keuken. Ondertussen vermindert Low Frost de ijsvorming in het apparaat, waardoor je deze slechts 1 of 2 keer ontdooit. Dat scheelt jou weer onderhoud. In de diepe lades stapel je gemakkelijk je favoriete bakken met ijs op. Waar je de rest van je etenswaren neerlegt, maakt dankzij de luchtcirculatie niet uit. Het is namelijk overal in de vriezer even koud.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Schuur-bestendig
Niet zuinig
Veel geluid
Geen no frost
Bouwkwaliteit -
Geen alarm
Bij de Zanussi ZCAN38FW1 heb je met een inhoud van 371 liter alle ruimte voor 7 volle boodschappentassen. Genoeg ruimte voor ingevroren restjes en diepvriespizza's dus. Gebruik de 3 voorraadkorven om je boodschappen overzichtelijk in te delen. Weet je niet meer waar je het gehakt hebt neergelegd? Dan helpt de led verlichting je een handje. De deur is gemaakt van roestvrijstaal, waardoor hij gemakkelijk schoon te maken is en prima tegen een stootje kan. Heb je last gehad van een stroomstoring? Dan geeft deze vrieskist je een seintje. En dankzij de afgedekte condensor komt er geen stof terecht op het rooster, zodat je deze niet hoeft schoon te maken.

Voor en nadelen van goedkope vriezers

In sommige gevallen kan het een heel goed idee zijn om voor een goedkopere vriezer te kiezen, het hangt er maar net vanaf wat je belangrijk vindt. Lees hier meer over de voor- en nadelen van de aanschaf van een goedkoper model.

Voordelen

Het grootste voordeel van een goedkope vrieskast is natuurlijk dat je flink kunt besparen en toch een fijn apparaat in huis kunt halen. Voor sommige huishoudens is een compacte vriezer meer dan voldoende en dan is het fijn dat dat ook met een budget kan.

Nadelen

Wanneer je voor goedkope vriezers kiest, moet je er rekening mee houden dat je moet inleveren op gebruiksgemak. Natuurlijk kun je wel gewoon verse levensmiddelen invriezen en langer bewaren, maar technologie voor anti-ijsvorming en het zelf kunnen instellen van de temperatuur is vaak niet inbegrepen.

Ook hebben goedkopere vriezers vaak een iets hoger geluidsniveau dan de duurdere modellen. Het liefst heb je een viezer met een geluidsniveau onder de 39 dB, zodat je het apparaat niet hoort brommen. De meeste vriezers in het goedkopere segment hebben echter een geluidniveau tussen de 39 dB en 41 dB. Alle vriezers met een geluidsniveau boven de 41 dB worden gezien als luid en zijn niet geschikt om in een kleine ruimte of open keuken geplaatst te worden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een goedkopere vriezer?  

Een goedkope vrieskast heeft natuurlijk niet dezelfde functies als een moderne smart vriezer die is uitgerust met de allernieuwste technieken. In deze sectie hebben we voor je uitgelicht wat je per prijsklasse kunt verwachten met betrekking tot de kwaliteit van de vriezer.

Vriezers tot €250

Voor deze prijs kun je een tafelmodel vriezer vinden en als je tegen het einde van je budget gaat zitten, zou je ook een kleine vrieskast kunnen vinden. Bij beide modellen kan je er niet op rekenen dat er een No Frost systeem op zit, zelfs een Low Frost is al te veel gevraagd.

Dit betekent dat je de vriezer zelf regelmatig handmatig zal moeten ontdooien om een constante temperatuur te kunnen blijven behouden. Bij voorkeur tussen de 5 á 6 keer per jaar. Je regelt de temperatuur met een draaiknop die je op verschillende standen kunt zetten. Het is niet mogelijk om de temperatuur precies in te stellen zoals jij wilt.

Vriezers tussen de €250 en €350

Met een budget tussen de €250 en €350 heb je verschillende keuzes. Je kunt in de eerste plaats kiezen voor een wat grotere vriezer met weinig verschillende functies. Je andere optie is een tafelmodel vriezer met een wat kleinere inhoud, maar wat meer functies. De netto inhoud van vriezers in deze prijsklasse is maximaal 250 liter.

No Frost is nog steeds geen optie, maar er zijn wel tafelmodel vriezers in deze prijsklasse die Low Frost hebben. Met deze techniek hoef je nog maar twee keer per jaar handmatig te ontdooien. Vanaf deze prijsklasse kom je ook vriezers tegen die bestand zijn tegen temperaturen tot 10 graden Celsius, waardoor je ze eventueel ook in de garage of schuur kunt plaatsen.

Vriezers van €350 tot €500

Vanaf dit budget kun je een energiezuinige vriezer vinden waarbij je kunt kiezen uit verschillende modellen, van een mini vriezer tot aan een vrijstaande vriezer en een grote diepvriezer. De meeste modellen hebben een Low Frost systeem, waarbij je 2 keer per jaar handmatig moet ontdooien, maar er zijn ook zeker modellen met een No Frost systeem te vinden.

Een aantal van de vriezers binnen dit budget kunnen ook in een ruimte worden geplaatst waarbij ze temperaturen tot -15 graden Celsius kunnen weerstaan, waardoor ze geschikt zijn voor plaatsing in de garage of schuur. De temperatuurregeling bij het grootste gedeelte van deze vriezers gebeurt digitaal, waardoor je precies kunt bepalen op welke temperatuur de vriezer staat.

Vriezers van €500 tot €700

Bij dit budget mag je hoge verwachtingen hebben. Zo goed als alle modellen zijn uitgerust met No Frost en je kunt kiezen voor een netto inhoud van 110 tot 350 liter. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een tafelmodel vrieskast of een grote vriezer, binnen dit budget kun je alles vinden.

Wat betreft de extra functies kun je kiezen wat je wil. Er zijn modellen waarbij je de temperatuur zelf digitaal kunt instellen, een laag geluidsniveau hebt en ook nog eens de mogelijkheid hebt om de vriezer in de garage of schuur te plaatsen. De meeste vriezers in deze prijsklasse hebben energieklasse E of F, maar je hebt ook zeker de optie om een energiezuinig vrijstaand tafelmodel vriezer te kiezen.

Veelgestelde vragen over een goedkopere vriezer

Voordat je overgaat tot de aankoop van een goedkopere vriezer, is het verstandig om je af te vragen wat andere mensen over dit onderwerp willen weten. We hebben hier alvast de meest gestelde vragen voor je verzameld.

Hoeveel kost een vriezer?

Wat een vriezer kost is heel erg afhankelijk van waar je naar op zoek bent. Een vrijstaande tafelmodel vriezer zonder No Frost en omkeerbare deur is natuurlijk goedkoper dan een 5-sterren vriezer met een strak design die het meest zuinig is. Ga van tevoren dus altijd goed voor jezelf na waar je naar op zoek bent en hoeveel je bereid bent om daarvoor uit te geven.