Koelhouden.nl

Samsung vriezer

Een Samsung vriezer of koel vriescombinatie is ideaal als je op zoek bent naar een energiezuinig model met verschillende innovatieve technologieën. Op deze pagina kun je lezen welke technologie je bij Samsung mag verwachten, wat de voor- en nadelen van de vriezers zijn en natuurlijk ook wat de beste Samsung vriezers van 2024 zijn.
1

Samsung RZ32A748522 Bespoke

2

Samsung RZ32A748541 Bespoke

3

Samsung RZ32C76CE22 Bespoke

4

Samsung RZ32C76CE41/EF Bespoke

Laatste update: 25 juni 2024

1

Samsung RZ32A748522 Bespoke

2

Samsung RZ32A748541 Bespoke

3

Samsung RZ32C76CE22 Bespoke

4

Samsung RZ32C76CE41/EF Bespoke

Laatste update: 25 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Bij Samsung vind je innovatieve vriezers met de nieuwste technologieën.
  • Met een Samsung vriezer verzeker je jezelf ervan dat je een van de beste producten gebruikt.
  • Samsung heeft niet het grootste assortiment vriezers.
  • De samsung vriezer is de Samsung RZ32A748522 Bespoke

Wat is een Samsung vriezer

Het Zuid-Koreaanse Samsung is wereldwijd een van de grootste bedrijven op het gebied van elektronica. Ze maken voornamelijk veel apparaten op het gebied van telecommunicatie en IT, maar je kunt er ook veel huishoudelijke apparaten vinden.

Wat betreft vriezers is Samsung erg vooruitstrevend. In de laatste jaren hebben ze erg veel technologieën ontwikkeld die het gebruiksgemak aanzienlijk vergroten. Ook is er veel geïnvesteerd in het zo goed mogelijk koelen van verschillende etenswaren, zodat er aan de wensen van zo veel mogelijk klanten voldaan kan worden.

Beste Samsung vriezers van 2024

Ben je op zoek naar een Samsung vriezer die helemaal bij jouw voorkeuren past? Kijk dan eens naar de modellen die wij hebben getest en vergeleken. Tijdens onze test hebben we gekeken naar het geluidsniveau, de netto inhoud, het energieverbruik, de prijs-kwaliteit verhouding en de aanwezige technologie voor het gebruiksgemak.

Dit zijn de beste aanbiedingen voor Samsung vriezers van 2024:

De Samsung RZ32A748522 Bespoke vrieskast biedt dankzij de SpaceMax technologie extra opslagruimte zonder toename van het formaat of energieverbruik. Deze vriezer kan ook als koelkast worden gebruikt, wat een flexibele opslagoplossing biedt voor speciale gelegenheden. Bovendien zorgen de Metal Cool Plate en de Slim Ice Maker respectievelijk voor een constante temperatuur en een constante aanvoer van ijsblokjes.

Hoewel het apparaat een energieklasse F heeft, wat betekent dat er ruimte is voor verbetering in energie-efficiëntie, is het jaarlijkse energieverbruik 329 kWh, wat neerkomt op ongeveer €132 per jaar. De bouwkwaliteit van het apparaat is gecategoriseerd als middenklasse, wat aangeeft dat het betrouwbaar en duurzaam is, maar niet topklasse. Het geluidsniveau is 40 dB, wat als "luid" wordt beschouwd, maar voor de meeste huishoudens acceptabel zou moeten zijn.

Wat betreft de capaciteit is er met 323 liter voldoende ruimte voor een huishouden van 3 tot 4 personen. Een bijkomend voordeel is dat deze vrieskast geschikt is voor plaatsing in een schuur of garage, mits de temperatuur boven de 10 graden blijft, wat zorgt voor extra opslagmogelijkheden buiten de keuken.
De Samsung RZ32A748541 Bespoke vriezer is een populaire keuze voor wie op zoek is naar een mix van stijl en functionaliteit. Deze vriezer springt eruit door zijn SpaceMax technologie en Slim Ice Maker, wat resulteert in een ruimere koelcapaciteit en gebruikersgemak zonder dat dit ten koste gaat van het formaat of het energieverbruik. Bovendien biedt het apparaat de mogelijkheid om te schakelen tussen koelen en vriezen, wat het veelzijdig maakt voor verschillende gelegenheden.

Op het gebied van energie-efficiëntie heeft de vriezer een energieklasse F, wat neerkomt op een jaarlijks verbruik van 329 kWh. Dit kan leiden tot energiekosten van ongeveer 132 euro per jaar. Qua bouwkwaliteit bevindt het zich in de middenklasse, wat een goede balans biedt tussen prijs en duurzaamheid. De capaciteit is ook indrukwekkend, met 323 liter opslagruimte, ideaal voor grotere huishoudens.

Wat geluid betreft, heeft de vriezer een niveau van 40 dB, wat als 'luid' kan worden beschouwd, maar waarschijnlijk niet storend is voor de meeste gebruikers. Een bijkomend voordeel is de mogelijkheid om het apparaat in een schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden blijft, wat extra flexibiliteit biedt voor de plaatsing ervan.
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Niet zuinig
e bewaart een grote hoeveelheid boodschappen in de Samsung RZ32C76CE22 vriezer. Met een vriesinhoud van 323 liter heb je genoeg ruimte voor alle favoriete pizza's, broden en smoothiefruit van 3 of 4 personen. Je verdeelt je boodschappen over de 4 ruime vrieslades en 3 plateaus. Dankzij de Metal Cool Plate in de vriezer blijft de koude lucht overal gelijk. Ook wanneer je de deur langer opent tijdens het zoeken naar je favoriete ijsje. In de deur vind je de Slim Ice Maker. Hiermee maak je ijsblokjes in een handomdraai. Krijg je visite en heb je meer koelruimte nodig? Dan stel je de vriezer ook gemakkelijk in als extra koelkast.
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Niet zuinig
Met een inhoud van 323 liter bewaar je zeer grote hoeveelheden boodschappen in de Samsung RZ32C76CE41 vrieskast. Dankzij het nieuwe SpaceMax ontwerp zijn de wanden van de vriezer dunner. Zo heb je meer ruimte binnenin, zonder dat het apparaat meer ruimte inneemt. Je verdeelt je favoriete diepvriespizza's en broden gemakkelijk over de 4 doorzichtige vrieslades. Je bakken ijs en pakken bitterballen verdeel je over de 3 ruime plateaus. In de deur vind je de Slim Ice Maker. Zo heb je altijd een voorraad ijsblokjes voor een koud glas limonade. Geef je een feestje en heb je meer koelruimte nodig? Dan stel je de vriezer gemakkelijk in als extra koelkast.

Voor en nadelen van Samsung vriezers

Tijdens je zoektocht naar een vriezer moet je er rekening mee houden dat ieder merk zo zijn eigen voor- en nadelen heeft. Bedenk goed wat voor jou belangrijk is en maak op basis daarvan een weloverwogen keuze. Dit zijn de voor- en nadelen die specifiek op Samsung van toepassing zijn:

Voordelen

Bij Samsung vind je innovatieve koelkasten en vriezers, waardoor je altijd een model zal vinden dat past bij jouw voorkeuren. De technologieën die worden gebruikt zijn erop gericht om jouw levensmiddelen zo goed mogelijk te bewaren en het gebruiksgemak te optimaliseren.

Door een vriezer van Samsung in huis te halen verzeker je jezelf ervan dat je een van de beste producten gebruikt.

Nadelen

Het is best moeilijk om bij Samsung een op zichzelf staande vriezer te vinden. De meeste vriezers in het assortiment zijn namelijk onderdeel van een koel vriescombinatie, waarbij de grootste netto inhoud relatief laag is.

Wanneer je op zoek bent naar een vrieskast of vrieskist met een grote inhoud, ben je bij Samsung niet aan het juiste adres. Je kunt je nieuwe product altijd aan jouw specificaties laten aanpassen en bijvoorbeeld een kleur zoals Glam Navy kiezen die perfect bij het design van jouw keuken past.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Samsung vriezer?  

Bij Samsung heb je de keuze uit ontzettend veel innovatieve koelkasten en vriezers die zijn voorzien van speciale technologie. We hebben hier de belangrijkste functies voor je uiteen gezet, zodat je zeker weet dat je een vriezer kunt vinden die bij jouw specifieke wensen past.

SpaceMax-technologie

Vriezers met SpaceMax-technologie hebben extra dunne wanden, waardoor je meer ruimte hebt zonder dat de grootte en het energieverbruik toenemen. De techniek voor hyperefficiënte isolatie is uniek voor Samsung.

Smart Conversion

Als je een koel vriescombinatie uit de Samsung bespoke serie hebt, kun je met Smart Conversion aanpassen of een gedeelte als koelkast of vriezer wordt gebruikt. Met deze ultieme flexibiliteit heb je altijd voldoende ruimte voor al je boodschappen.

All Around Cooling

Met all around cooling wordt de vriezer voorzien van gelijkmatige koeling. Via slim geplaatste luchtgaten wordt er koele lucht gecirculeerd, waardoor alle producten in de vriezer goed en gelijkmatig gekoeld blijven.

No Frost

Bij een No Frost vriezer is het handmatig ontdooien van je vriezer verleden tijd. De vriezer telt zelf hoe vaak je de deur opent en op basis daarvan wordt bepaald wanneer het ontdooiproces moet worden ingezet. Hierdoor ontstaat er geen ijsvorming. Hierdoor hebben niet alleen je etenswaren een langere versheid, maar de vriezer zal ook een langere levensduur hebben.

Metal Cooling

Vriezers met Metal cooling hebben metalen platen waardoor de binnenkant van het apparaat goed koud blijft. Zodra je de deur van de vriezer open trekt, is de temperatuurverandering minimaal. Ook komt de temperatuur snel weer op het oude niveau als je de deur sluit. Een constante temperatuur is essentieel voor de kwaliteit van je etenswaren.

Power Freeze

Wanneer je etenswaren snel wil invriezen kun je op de Power Freeze knop drukken, waardoor er een stroom aan ijskoude lucht door het apparaat wordt geblazen. Dit is handig als je snel iets wil laten afkoelen of als je producten hebt die niet mogen ontdooien.

Ledverlichting

Ledverlichting is energiebesparend, maar helder genoeg om je ervan te verzekeren dat je altijd alle producten in je vriezer goed kunt zien. De verlichting zit in alle hoeken van de vriezer, zodat er geen plek is die onverlicht blijft.

Slim Ice Maker

Samsung heeft ervoor gekozen om de ijsblokjes maker niet aan de binnenkant van het apparaat te plaatsen, maar in de deur. Hierdoor houdt je meer ruimte over om andere producten op te bergen. Het compartiment is doorzichtig, waardoor je altijd een goed idee hebt van hoeveel ijsklontjes je nog op voorraad hebt.

Digital Inverter-technologie

Vriezers met deze technologie hebben een compressor die zijn snelheid automatisch aanpast en koelt op zeven verschillende niveau’s. Hierdoor is de vriezer stiller en is het energieverbruik lager.

Clean back

De achterkant van een vrijstaande vriezer kan vaak nogal vies worden. Het is de plek waar de hete lucht naar buiten wordt geblazen, waardoor er gemakkelijk stof en ander vuil aan de componenten blijft hangen. Bij de Clean Back vriezers heb je hier geen last van, waardoor de levensduur van het product aanzienlijk verlengd wordt.

Veelgestelde vragen over een Samsung vriezer

De vragen van andere consumenten kunnen je altijd helpen om een beter inzicht te krijgen in een product en daarom hebben we hier de meest gestelde vragen over Samsung vriezers voor je verzameld.

Is Samsung een goed merk vriezer?

Wat betreft technologieën op het gebied van het bewaren van etenswaren en het verhogen van het gebruiksgemak is Samsung zeker een van de beste merken op de Nederlandse markt. Daar staat wel tegenover dat Samsung vriezers in de hoogste prijscategorie vallen.