Koelhouden.nl

Siemens vriezer

Vriezers van Siemens zijn de ideale combinatie van een aantrekkelijk design en hoog gebruiksgemak. Of je nu op zoek bent naar een inbouw vriezer of juist een heel groot vrijstaand model, bij Siemens vind je het allemaal. Op deze pagina vind je alles wat je over vriezers van Siemens moet weten en daarbij hebben we ook een overzicht van de beste vriezers van 2024 voor je gemaakt.
1

Siemens GS58NDWDV

2

Siemens GS36NAXEP

3

Siemens GS29NVWEP

4

Siemens GS33NVWEP

5

Siemens GS58NAWCV

Laatste update: 25 juni 2024

1

Siemens GS58NDWDV

2

Siemens GS36NAXEP

3

Siemens GS29NVWEP

4

Siemens GS33NVWEP

5

Siemens GS58NAWCV

Laatste update: 25 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Siemens vriezers zijn van hoge kwaliteit.
  • Er is een ruime keuze uit Siemens vriezers.
  • Siemens is iets duurder dan andere merken.
  • De siemens vriezer is de Siemens GS58NDWDV

Wat is een Siemens vriezer?

In Nederland staat het Duitse Siemens voornamelijk bekend om de huishoudelijke apparatuur die ze fabriceren. Samen met de merken AEG, Whirlpool, Inventum en Liebherr heeft het merk de reputatie dat ze vriezers van hoge kwaliteit en met een lange levensduur maken.

Ook de andere apparaten van Siemens, zoals de koelkasten, ovens, vaatwassers en wasmachines, hebben een goede reputatie. Je weet met Siemens altijd zeker dat je goede apparatuur in huis haalt.

Beste Siemens vriezer van 2024            

Binnen het assortiment van Siemens heb je de keuze uit verschillende soorten vriezers, waardoor het soms lastig kan zijn om te bepalen wat voor jou de beste keuze is. Wij hebben een aantal vriezers van Siemens uitgebreid getest en met elkaar vergeleken, zodat jij zeker kunt weten dat je de juiste keuze zal maken. We keken daarbij naar de netto inhoud in liters, het geluidsniveau, de energieklasse en de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

Van vrijstaande vriezers tot een compact tafelmodel, hier vind je de beste aanbiedingen van 2024:

De Siemens GS58NDWDV vrieskast is ideaal voor mensen die behoefte hebben aan veel opbergruimte. Deze vrieskast beschikt over een capaciteit van 365 liter en is uitgerust met functies zoals No Frost, wat de vorming van ijs in de vriezer voorkomt. Bovendien is het energiezuinig, wat wordt benadrukt door de energieklasse D. Dit draagt bij aan lagere elektriciteitskosten op de lange termijn.

Wat betreft de technische specificaties valt de Siemens GS58NDWDV in de categorie 'zeer groot', waardoor het ideaal is voor grote gezinnen of mensen die in bulk kopen. De vrieskast heeft een bouwkwaliteit van topklasse, wat garandeert dat het apparaat lang meegaat en betrouwbaar is. Bovendien is het geluidsniveau van 38 dB, wat als normaal wordt beschouwd, waardoor het rustig opereert in een woonomgeving.

Een ander belangrijk kenmerk is dat het geschikt is voor plaatsing in schuren of garages, zolang de temperatuur boven de 10 graden blijft. Dit biedt gebruikers meer flexibiliteit bij het kiezen van een locatie voor hun vrieskast.
De Siemens GS36NAXEP vriezer wordt in de review geprezen om zijn uitstekende bouwkwaliteit en ruime opslagcapaciteit. Handig is de No Frost-technologie, waardoor je de vriezer nooit hoeft te ontdooien. Met een netto inhoud van 242 liter past er genoeg in voor een hele week boodschappen, en de iceTwister is een leuke extra voor de zomermaanden. De indeling is flexibel met uitneembare lades en glazen plateaus.

Een punt van aandacht is het energielabel E, wat resulteert in jaarlijkse energiekosten van ongeveer 94 euro. Dit maakt de vriezer niet de meest energiezuinige keuze, maar de hoge prestaties en bouwkwaliteit compenseren dit deels. De reviewer merkt op dat de investering in dit model meer een langetermijnkeuze is.

Verder is de Siemens GS36NAXEP geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, mits de temperatuur boven de 10 graden blijft. Dit biedt extra flexibiliteit als je niet genoeg ruimte hebt in je keuken. Het geluidsniveau van 39 dB wordt als 'normaal' beschouwd en zal voor de meeste huishoudens geen probleem zijn. De vriezer is daarmee een betrouwbare keuze voor het bewaren van jouw voedsel.
De Siemens GS29NVWEP is een vrijstaande vriezer die zowel flexibiliteit in plaatsing als een reeks handige functies biedt. De vriezer is uitgerust met sensoren voor temperatuurbeheersing en No Frost-technologie. Deze sensoren zorgen voor een stabiele temperatuur waardoor eten langer goed blijft, terwijl No Frost het onnodig maakt om de vriezer te ontdooien. Dit maakt het apparaat gebruiksvriendelijk en zorgt voor een betere bewaarkwaliteit van je diepvriesproducten.

Op het gebied van energie-efficiëntie scoort het apparaat minder goed, met een energieklasse van E en een jaarlijks verbruik van 221 kWh. Toch worden deze cijfers enigszins gecompenseerd door het gebruik van sensoren en No Frost-technologie die helpen de temperatuur optimaal te houden. Dit betekent dat de jaarlijkse energiekosten rond de 88 euro liggen, wat voor sommige mensen acceptabel kan zijn.

Wat bouwkwaliteit en extra functies betreft, wordt het model beschouwd als een middenklasse apparaat dat een goede levensduur biedt. Met een netto inhoud van 200 liter is het ideaal voor middelgrote huishoudens. Bovendien is het apparaat geschikt voor plaatsing in een schuur of garage bij temperaturen boven de 10 graden, wat extra flexibiliteit biedt bij het kiezen van een locatie. Het geluidsniveau van 39 dB is over het algemeen acceptabel.
De Siemens GS33NVWEP vriezer valt op met zijn reeks handige functies. De bigBox vrieslade en supervries functie maken het gemakkelijk om grotere hoeveelheden eten op te slaan zonder verlies van kwaliteit. Daarnaast zorgen de freshSense sensoren voor een constante temperatuur, waardoor het eten langer goed blijft. Het is een vrieskast, dus het neemt niet veel vloerruimte in beslag, maar biedt toch veel opbergruimte.

Aan de andere kant is het energieverbruik van dit model niet echt efficiënt met een energielabel E, wat zich vertaalt naar jaarlijkse kosten van ongeveer 92 euro. Dit is iets om in gedachten te houden als je op zoek bent naar een zuiniger model. Ondanks de handige functies zou het energieverbruik een dealbreaker kunnen zijn voor sommige mensen.

Wat bouwkwaliteit betreft, is de Siemens GS33NVWEP een middenklasse model. Dit betekent dat je een redelijke levensduur van het apparaat kunt verwachten, maar er zijn mogelijk betere opties qua bouwkwaliteit op de markt. Ook biedt het apparaat de flexibiliteit om in een schuur of garage geplaatst te worden, mits de temperatuur boven de 10 graden blijft. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor wie meer opbergruimte nodig heeft.
De Siemens GS58NAWCV is een indrukwekkende vrieskast die zich onderscheidt met een aantal handige functies en efficiënt energiegebruik. Het model beschikt over No Frost-technologie, wat betekent dat je nooit meer hoeft te ontdooien. Bovendien is de vriezer voorzien van een ijstwister, ideaal voor het maken van ijsblokjes voor je zomerdrankjes. Toch is het niet alleen maar positief; het prijskaartje kan voor sommige mensen een dealbreaker zijn.

Wat betreft energiezuinigheid doet deze vrieskast het best goed met een energieklasse C en een jaarlijks verbruik van 178 kWh. Dat komt neer op ongeveer 71 euro per jaar aan energiekosten, wat op de lange termijn een mooie besparing kan opleveren. Daarnaast biedt het apparaat een topklasse bouwkwaliteit, waardoor het lang meegaat en meer waar voor je geld biedt.

De vriezer is niet alleen efficiënt en duurzaam, maar ook ruim. Met een netto inhoud van 336 liter is er voldoende opslagruimte, ideaal voor grote gezinnen of mensen die graag in bulk inkopen. Het geluidsniveau is met 38 dB normaal te noemen, waardoor het apparaat ook geschikt is voor open keukens. Daarnaast kan de vriezer ook in een schuur of garage geplaatst worden, mits de temperatuur boven de 10 graden blijft.

Voor en nadelen van een Siemens vriezer

Ieder merk heeft zijn eigen voor- en nadelen en voordat je tot de aankoop van een nieuwe vriezer overgaat, is het belangrijk dat je daar goed over nadenkt. Bepaal eerst wat je interesses en voorkeuren op het gebied van vriezen zijn en kies daarna de diepvrieskast die echt bij je past. Dit zijn de voor- en nadelen die je kunt verwachten bij een Siemens vriezer:

Voordelen

Met een vriezer van Siemens kun je erop rekenen dat je een moderne vriezer van hoge kwaliteit in huis haalt. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een vrieskast of diepvrieskist met grote inhoud of juist een compact tafelmodel, de kans is groot dat je een model zal vinden dat op jouw wensen aansluit.

Binnen Nederland is Siemens gemakkelijk te verkrijgen, waardoor je altijd een ruime keuze hebt.

Nadelen

Over het algemeen is Siemens iets duurder dan andere merken. Dit betekent dat je een iets grotere investering moet doen en dat ook de kosten voor bijvoorbeeld een reparatie iets hoger liggen.

Houd er daarbij wel rekening mee dat vriezers van Siemens een langere levensduur hebben en dat je met een goede energieklasse ook kunt besparen op je jaarlijkse energiekosten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Siemens vriezer?  

Ieder merk heeft zijn eigen innovatieve technologieën die het gebruiksgemak voor jou vergroten. Zo hoef je bijvoorbeeld minder vaak te ontdooien of kun je gemakkelijk veel verschillende producten invriezen. Dit zijn de slimme functies die je specifiek bij vriezers van Siemens kunt vinden:

No Frost

Bij een No Frost vriezer van het merk Siemens is het niet nodig om het apparaat handmatig te ontdooien. Er wordt namelijk lucht door het apparaat geblazen, waardoor er geen ijsvorming op de randen ontstaat. Dit scheelt niet alleen in het energieverbruik van de vriezer, maar er ligt ook niet langer een laagje ijs op je etenswaren.

IceTwister

Vriezers met een IceTwister hebben een verwijderbaar waterreservoir waarmee je ijsblokjes kunt maken. Dit is veel gemakkelijker dan wanneer je zelf water in een bakje moet doen en er komen veel mooiere blokjes uit.

BigBox

Met deze extra grote lades kun je gemakkelijk producten met afwijkende afmetingen invriezen, waardoor je nooit concessies hoeft te maken tijdens het doen van je boodschappen. Die hele kalkoen hoef je dus niet meer te laten liggen!

VarioZone

Siemens vriezers met VarioZone zijn gemakkelijk in te delen. Je kunt de lades en glazen plateaus gemakkelijk verplaatsen, waardoor je grote hoeveelheden tegelijk in kunt vriezen. De lades zijn ook vaak doorzichtig, waardoor je gemakkelijk kunt zien welke etenswaren je nog allemaal in de vriezer hebt liggen.

Ledverlichting

Vriezers van Siemens met ledverlichting worden bij het openen volledig verlicht, waardoor je ook gemakkelijk kunt zien welke producten er achterin en in de hoeken liggen. Zo vergeet je nooit meer wat je hebt liggen.

MultiAlarm-systeem

Als de temperatuur van je vriezer oploopt, bijvoorbeeld omdat je deur niet goed gesloten is, krijg je met deze technologie meteen een waarschuwing. Zo voorkom je dat je te veel energie verspilt en dat je etenswaren niet op de juiste temperatuur worden bewaard.

AntiFingerprint coating

Wanneer je veel waarde hecht aan de uitstraling van je vriezer, kun je voor deze coating kiezen. Je bent er dan van verzekerd dat er geen vingerafdrukken op de buitenkant te zien zijn. Vooral bij een vriezer die volledig geïntegreerd wordt in je keuken is dit een fijne bijkomstigheid.

Supervriezen

Met deze snelvriesfunctie kun je ervoor zorgen dat de temperatuur van de vriezer tijdelijk wat lager wordt, waardoor je nieuwe levensmiddelen sneller kunt invriezen. Daarbij verlies je ook minder kou als je de deur van de vriezer tijdens het inruimen wat langer open hebt staan.

Veelgestelde vragen over een Siemens vriezer

Heb je de veelgestelde vragen over Siemens vriezers al eens bekeken? Op die manier kun je namelijk veel leren over wat andere consumenten belangrijk vinden bij de aanschaf van een nieuwe vriezer. Denk hierbij aan:

Is Siemens een goed merk vriezer?

Siemens biedt een product dat vergeleken met dat van de concurrenten erg goed is. Siemens vriezers zijn uitgerust met technologieën die het gebruiksgemak aanzienlijk verhogen, waardoor je bijvoorbeeld minder vaak of helemaal niet hoeft te ontdooien. Houd er wel rekening mee dat vriezers van Siemens over het algemeen iets duurder zijn dan die van andere merken.