Koelhouden.nl

Siemens vriezer

Vriezers van Siemens zijn de ideale combinatie van een aantrekkelijk design en hoog gebruiksgemak. Of je nu op zoek bent naar een inbouw vriezer of juist een heel groot vrijstaand model, bij Siemens vind je het allemaal. Op deze pagina vind je alles wat je over vriezers van Siemens moet weten en daarbij hebben we ook een overzicht van de beste vriezers van 2023 voor je gemaakt.
1

Siemens GS58NDWDV

2

Siemens GS36NAXEP

3

Siemens GS36NVWFP

4

Siemens GS51NDWDV

5

Siemens GU15DADF0

Laatste update: 25 september 2023

1

Siemens GS58NDWDV

2

Siemens GS36NAXEP

3

Siemens GS36NVWFP

4

Siemens GS51NDWDV

5

Siemens GU15DADF0

Laatste update: 25 september 2023

Yannick
Yannick

Koel expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Siemens vriezers zijn van hoge kwaliteit.
  • Er is een ruime keuze uit Siemens vriezers.
  • Siemens is iets duurder dan andere merken.
  • De siemens vriezer is de Siemens GS58NDWDV

Wat is een Siemens vriezer?

In Nederland staat het Duitse Siemens voornamelijk bekend om de huishoudelijke apparatuur die ze fabriceren. Samen met de merken AEG, Whirlpool, Inventum en Liebherr heeft het merk de reputatie dat ze vriezers van hoge kwaliteit en met een lange levensduur maken.

Ook de andere apparaten van Siemens, zoals de koelkasten, ovens, vaatwassers en wasmachines, hebben een goede reputatie. Je weet met Siemens altijd zeker dat je goede apparatuur in huis haalt.

Beste Siemens vriezer van 2023            

Binnen het assortiment van Siemens heb je de keuze uit verschillende soorten vriezers, waardoor het soms lastig kan zijn om te bepalen wat voor jou de beste keuze is. Wij hebben een aantal vriezers van Siemens uitgebreid getest en met elkaar vergeleken, zodat jij zeker kunt weten dat je de juiste keuze zal maken. We keken daarbij naar de netto inhoud in liters, het geluidsniveau, de energieklasse en de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

Van vrijstaande vriezers tot een compact tafelmodel, hier vind je de beste aanbiedingen van 2023:

Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Open deur alarm
Duur
Zoek je een ruime én extra brede vrieskast die van fijne gemakken is voorzien, dan is Siemens GS58NDWDV een goede oplossing. Deze vrieskast biedt met een inhoud van 365 liter genoeg ruimte voor een voorraad friet, diepvriesmaaltijden, vissticks en waterijsjes. Dankzij de energieklasse van D koelt hij zeer zuinig. Daarnaast is hij met een geluidsniveau van 38 decibel relatief stil tijdens het koelen en dankzij No Frost heb je geen last van ijsvorming. En of je het pak gehakt boven of onderin de vriezer legt, maakt niet uit. De luchtcirculatie zorgt ervoor dat de vrieslucht beter verspreidt, waardoor je op elke plank dezelfde, koude temperatuur hebt.
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Open deur alarm
Duur
Niet zuinig
Deze Siemens GS36NAXEP heeft een netto inhoud van 242 liter. Door de topklasse bouwkwaliteit is deze vriezer een aanwinst voor jouw keuken. Je haalt gemakkelijk je boodschappen voor de week in één keer. Er passen namelijk wel 3 tot 7 volle shopper boodschappentassen in de vriezer. Vul het reservoir met water en de iceTwister maakt ijsblokjes die je bewaart in de daarvoor bestemde kleine lade. Je haalt de lades en glazen plateaus gemakkelijk uit de vriezer. Zo richt je de vriesruimte naar je eigen wens in. Dankzij No Frost hoef je het apparaat nooit meer te ontdooien.
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Niet zuinig
De Siemens GS36NVWFP is een vrijstaande vrieskast met een inhoud van 242 liter. In de 2 transparante diepvrieslades en 2 bigBox lades bewaar je op een overzichtelijke manier je etenswaren. Door de supervriesfunctie verlaagt de temperatuur tijdelijk in de snelvrieslade. Handig, wanneer je snel producten wilt invriezen. Daarnaast koelt hij stiller, gelijkmatiger en zuiniger dankzij de inverter compressor. Je hoeft de vriezer ook nooit meer te ontdooien door NoFrost. Dit voorkomt ijsaanslag aan de binnenzijde van het apparaat en op je eten.
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Open deur alarm
De Siemens GS51NDWDV is 70 centimeter breed en een ruime vrieskast van 286 liter. Hij is voorzien van een D label, dat goed is voor je portemonnee én voor het milieu. Dankzij No Frost kijk je niet meer om naar ijsvorming; je hoeft de vriezer namelijk nooit te ontdooien. Zet de Siemens vrieskast in de schuur boven 10 graden Celsius of plaats hem in je keuken. Dankzij het geluidsniveau van 38 decibel heb je namelijk geen last van vervelend geluid. Dankzij de luchtcirculatie is je pak gehakt bovenin de vrieskast net zo koud als op de onderste plak. De luchtcirculatie verspreidt de koele lucht beter door de vriezer.
Voordelen Nadelen
Tafelmodel
Kleine afmeting
Is stil
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Niet zuinig
Geen no frost
Bouwkwaliteit -
Met de Siemens GU15DADF0 onderbouwvriezer bewaar je de boodschappen van 1 tot 2 personen. Je bouwt het apparaat netjes in onder het aanrecht, waardoor je de vriezer mooi wegwerkt in je keuken. De Siemens vriezer heeft 3 transparante vrieslades waar je al je favoriete diepvriesfruit, bitterballen en pizza's in bewaart. Weet je niet hoelang je je ingevroren zalm of biefstuk kunt bewaren? Op de middelste vrieslade zie je precies hoeveel maanden je alles bewaart. Wanneer je net een nieuwe lading boodschappen hebt gehaald, kies je voor de supervriezen functie. Zo vriest de vriezer je eten snel in op een extra lage temperatuur, waardoor je producten hun vitaminen en smaak behouden.

Voor en nadelen van een Siemens vriezer

Ieder merk heeft zijn eigen voor- en nadelen en voordat je tot de aankoop van een nieuwe vriezer overgaat, is het belangrijk dat je daar goed over nadenkt. Bepaal eerst wat je interesses en voorkeuren op het gebied van vriezen zijn en kies daarna de diepvrieskast die echt bij je past. Dit zijn de voor- en nadelen die je kunt verwachten bij een Siemens vriezer:

Voordelen

Met een vriezer van Siemens kun je erop rekenen dat je een moderne vriezer van hoge kwaliteit in huis haalt. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een vrieskast of diepvrieskist met grote inhoud of juist een compact tafelmodel, de kans is groot dat je een model zal vinden dat op jouw wensen aansluit.

Binnen Nederland is Siemens gemakkelijk te verkrijgen, waardoor je altijd een ruime keuze hebt.

Nadelen

Over het algemeen is Siemens iets duurder dan andere merken. Dit betekent dat je een iets grotere investering moet doen en dat ook de kosten voor bijvoorbeeld een reparatie iets hoger liggen.

Houd er daarbij wel rekening mee dat vriezers van Siemens een langere levensduur hebben en dat je met een goede energieklasse ook kunt besparen op je jaarlijkse energiekosten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Siemens vriezer?  

Ieder merk heeft zijn eigen innovatieve technologieën die het gebruiksgemak voor jou vergroten. Zo hoef je bijvoorbeeld minder vaak te ontdooien of kun je gemakkelijk veel verschillende producten invriezen. Dit zijn de slimme functies die je specifiek bij vriezers van Siemens kunt vinden:

No Frost

Bij een No Frost vriezer van het merk Siemens is het niet nodig om het apparaat handmatig te ontdooien. Er wordt namelijk lucht door het apparaat geblazen, waardoor er geen ijsvorming op de randen ontstaat. Dit scheelt niet alleen in het energieverbruik van de vriezer, maar er ligt ook niet langer een laagje ijs op je etenswaren.

IceTwister

Vriezers met een IceTwister hebben een verwijderbaar waterreservoir waarmee je ijsblokjes kunt maken. Dit is veel gemakkelijker dan wanneer je zelf water in een bakje moet doen en er komen veel mooiere blokjes uit.

BigBox

Met deze extra grote lades kun je gemakkelijk producten met afwijkende afmetingen invriezen, waardoor je nooit concessies hoeft te maken tijdens het doen van je boodschappen. Die hele kalkoen hoef je dus niet meer te laten liggen!

VarioZone

Siemens vriezers met VarioZone zijn gemakkelijk in te delen. Je kunt de lades en glazen plateaus gemakkelijk verplaatsen, waardoor je grote hoeveelheden tegelijk in kunt vriezen. De lades zijn ook vaak doorzichtig, waardoor je gemakkelijk kunt zien welke etenswaren je nog allemaal in de vriezer hebt liggen.

Ledverlichting

Vriezers van Siemens met ledverlichting worden bij het openen volledig verlicht, waardoor je ook gemakkelijk kunt zien welke producten er achterin en in de hoeken liggen. Zo vergeet je nooit meer wat je hebt liggen.

MultiAlarm-systeem

Als de temperatuur van je vriezer oploopt, bijvoorbeeld omdat je deur niet goed gesloten is, krijg je met deze technologie meteen een waarschuwing. Zo voorkom je dat je te veel energie verspilt en dat je etenswaren niet op de juiste temperatuur worden bewaard.

AntiFingerprint coating

Wanneer je veel waarde hecht aan de uitstraling van je vriezer, kun je voor deze coating kiezen. Je bent er dan van verzekerd dat er geen vingerafdrukken op de buitenkant te zien zijn. Vooral bij een vriezer die volledig geïntegreerd wordt in je keuken is dit een fijne bijkomstigheid.

Supervriezen

Met deze snelvriesfunctie kun je ervoor zorgen dat de temperatuur van de vriezer tijdelijk wat lager wordt, waardoor je nieuwe levensmiddelen sneller kunt invriezen. Daarbij verlies je ook minder kou als je de deur van de vriezer tijdens het inruimen wat langer open hebt staan.

Veelgestelde vragen over een Siemens vriezer

Heb je de veelgestelde vragen over Siemens vriezers al eens bekeken? Op die manier kun je namelijk veel leren over wat andere consumenten belangrijk vinden bij de aanschaf van een nieuwe vriezer. Denk hierbij aan:

Is Siemens een goed merk vriezer?

Siemens biedt een product dat vergeleken met dat van de concurrenten erg goed is. Siemens vriezers zijn uitgerust met technologieën die het gebruiksgemak aanzienlijk verhogen, waardoor je bijvoorbeeld minder vaak of helemaal niet hoeft te ontdooien. Houd er wel rekening mee dat vriezers van Siemens over het algemeen iets duurder zijn dan die van andere merken.