Koelhouden.nl

Miele vriezer

Een Miele vrieskast of vrieskist is de beste optie wanneer je op zoek bent naar kwaliteit. Op deze pagina kun je alles vinden over het merk Miele zelf, de voor- en nadelen van de vriezers en op welke merkspecifieke technologieën je moet letten.

Natuurlijk hebben we ook de beste vriezers van het merk Miele van 2024 voor je verzameld!

Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Met een vriezer van het merk Miele haal je een apparaat van de hoogste kwaliteit in huis.
  • Het assortiment vriezers van Miele is heel uitgebreid.
  • Miele vriezers zijn iets duurder ten opzichte van andere merken.

Wat is een Miele vriezer

De slogan van het Duitse Miele is ‘Immers Besser’ en dat is precies wat je mag verwachten. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1899 zijn de producten ieder jaar echt beter en beter geworden.

Het merk is ooit begonnen als fabrikant van apparaten voor het vervaardigen van melk en boter, maar tegenwoordig staat het vooral bekend om het grote assortiment huishoudelijke apparatuur. Miele staat erom bekend dat het duurder is dan de meeste andere merken, maar daar staat wel tegenover dat de apparaten bijzonder lang mee gaan en weinig mankementen kennen.

Een diepvries van Miele is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, van een tafelmodel vriezer tot inbouw vriezers en koel vriescombinaties, Miele heeft het.

Beste Miele vriezers van 2024

Weet je al zeker dat een vriezer van het merk Miele voor jou de beste optie is? Dan wil je natuurlijk wel dat je uit het grote assortiment de juiste keuze maakt. Gelukkig hebben wij een groot aantal vriezers van het merk Miele voor je getest en met elkaar vergeleken. We hebben daarbij gekeken naar de netto inhoud, de energieklasse, de verschillende functies die de gebruiksvriendelijkheid verhogen en natuurlijk de verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Dit zijn de beste vriezers die Miele uit 2024:

Voor en nadelen van Miele vriezers

Ieder merk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het is goed om hier eens over na te denken voordat je overgaat tot de aanschaf van een nieuwe vriezer. Hier vind je de voor- en nadelen van vriezers van Miele.

Voordelen

Met een vriezer van het merk Miele haal je een apparaat van de hoogste kwaliteit in huis. Of je nu voor een tafelmodel vriezer of een vrijstaande diepvrieskast gaat, je hebt altijd de beste van de beste.

Het assortiment van Miele is ook heel uitgebreid. Je kunt koel vriescombinaties vinden, maar als je al een koelkast hebt, vind je ook inbouw vriezers die op zichzelf staan. Van een enorme vrieskist tot een klein model dat precies onder je aanrecht past, bij Miele kun je het allemaal vinden.

Er zijn verschillende technieken die het gebruiksgemak voor jou zullen verhogen en alle apparaten hebben de best mogelijke energieklasse.

Nadelen

Het nadeel van Miele is dat je voor de kwaliteit moet betalen. Zeker wanneer je op zoek bent naar een vriezer met een grote netto inhoud en een flink aantal lades, moet je er rekening mee houden dat je ten minste €500 kwijt bent.

Er zijn ook een flink aantal vrieskasten die meer dan €1000 kosten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Miele vriezer?  

Ieder merk heeft zo zijn eigen technologieën die het gebruiksgemak voor jou moeten verhogen. Bij de merken AEG, Siemens, Zanussi en Liebherr vind je weer andere functies dan bij Miele. Denk dus altijd goed na over wat voor jou belangrijk is en zoek de fabrikant die bij je past. Hier vind je de handige functies van Miele vriezers:

No Frost systeem

Ontdooien is bij een vriezer met No Frost systeem niet nodig. Er wordt met regelmaat droge en koele lucht door het apparaat geblazen, waardoor er geen ijsvorming kan ontstaan. De lades gaan altijd gemakkelijk open en er komt ook geen laagje ijs meer op je etenswaren.

Superfrost

Als je een grote Miele vrieskast hebt, is het handig om uit te kijken naar de Superfrost functie. Hiermee kun je de vriezer tijdelijk van temperatuur laten verlagen, wat handig is als de vriezer voor een langere tijd open moet blijven. Zo kun je veel boodschappen tegelijkertijd inladen of alles even opnieuw indelen. De vriezer hoeft dan minder hard te werken om weer terug op temperatuur te komen en levensmiddelen zullen snel invriezen.

Comfortfrost

Miele Comfortfrost is wat bij andere fabrikanten bekend staat als Low Frost. Je kunt de vriezer niet helemaal ongeroerd laten, maar je hoeft aanzienlijk minder vaak te ontdooien. Houd rekening met 1 á 2 keer per jaar. In de binnenwand van de vriezer zitten verdampers die ervoor zorgen dat er minder ijsvorming ontstaat.

ComfortClean

Als je je vriezer extra goed wil reinigen, kun je op zoek gaan naar ComfortClean. Hierbij kunnen alle uitneembare stukken namelijk gewoon in de vaatwasser worden gereinigd, waardoor het niet meer nodig is om ze met de hand af te wassen. Je kunt ze wassen op temperaturen tot 55 graden Celcius, waardoor ze extra schoon worden.

SoftClose

Met het SoftClose systeem hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je vergeet om de deur van je vriezer te sluiten. Binnen een hoek van 30 graden gaat de deur vrijwel vanzelf dicht. Diepvrieskasten sluiten geluidloos, zodat alles in de vriezer goed blijft liggen.

Miele @ home

Een smart vriezer van het merk Miele kan via Miele @ home bestuurd worden met je smartphone. Je kunt de instellingen van het apparaat altijd en overal aanpassen, zo lang het apparaat maar verbonden is met de wifi. Wanneer er een foutmelding is, krijg je via de app meteen een notificatie, waardoor je zo snel mogelijk actie kunt ondernemen. Als je ook andere producten van Miele hebt, kun je die allemaal met elkaar verbinden.

IceMaker

Vriezers van Miele met een ijsmaker kunnen tot wel 100 ijsblokjes per dag produceren. Je hoeft de vriezer alleen aan te sluiten op de waterleiding en de rest gaat vanzelf. Wanneer de container met ijsblokjes vol is, stopt de productie vanzelf.

Binnenverlichting

Vriezers met led verlichting zijn ideaal voor in donkere ruimtes. Je kunt altijd meteen vinden wat je nodig hebt en zodra je de vriezer dicht doet, gaat het licht ook weer uit.

VarioRoom

Als een vriezer VarioRoom heeft kun je de glazen draagplateaus en lades verstellen, waardoor je altijd een praktische indeling kunt creëeren. Wanneer je een keer een product met afwijkende grote wil invriezen, weet je altijd dat het zal passen.

Sterren aanduiding

Let bij het kopen van een vriezer altijd op de sterren aanduiding, hiermee wordt namelijk het invriesvermogen aangegeven. Vriezers met 1 ster kunnen bijvoorbeeld alleen ijsblokjes invriezen, het is niet mogelijk om in deze vriezer andere producten in te vriezen. Het hoogste is 4 sterren.

Snelvriesfunctie

Met een snelvriesfunctie kun je ervoor zorgen dat al je levensmiddelen zo snel mogelijk op de juiste temperatuur ingevroren worden. Houd er rekening mee dat je deze functie vaak ongeveer 24 uur van tevoren al moet aanzetten om er volledig van te kunnen profiteren.

Veelgestelde vragen over een Miele vriezer

Voordat je overgaat tot de aankoop van een vriezer van Miele, is het goed om eens na te denken over de veelgestelde vragen. Wij hebben ze hier voor je verzameld.

Is Miele een goed merk vriezer?

Miele is zeker een van de beste wanneer het aankomt op vriezers. Helaas hoort hier wel bij dat Miele ook een van de duurdere fabrikanten van witgoed is, je moet dus wel bereid zijn om te investeren.

Daar staat tegenover dat een vriezer van Miele een lange levensduur heeft, waardoor je soms wel vijftien jaar geen nieuwe vriezer hoeft te kopen.