Koelhouden.nl

Beko vriezer

Of je nu op zoek bent naar een tafelmodel vriezer of een vrijstaand model met een tijdloos design, de kans is groot dat je bij Beko de vriezer zal vinden waar je naar op zoek bent. Op deze pagina kun je vinden welke merkspecifieke eigenschappen vriezers van Beko hebben en wat de voor- en nadelen van een Beko vrieskast zijn.

Natuurlijk hebben we ook de beste aanbiedingen voor Beko vriezers van dit moment voor je verzameld:

1

Beko HSA32530N

2

Beko FS127940N

3

Beko RFNE448E45W

4

Beko FS166020

5

Beko RFNE312E43WN

Laatste update: 25 september 2023

1

Beko HSA32530N

2

Beko FS127940N

3

Beko RFNE448E45W

4

Beko FS166020

5

Beko RFNE312E43WN

Laatste update: 25 september 2023

Yannick
Yannick

Koel expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Beko is een Turkse fabrikant die bekend staat om de productie van huishoudelijke apparaten.
  • Beko koelkasten zijn goedkoper dan andere populaire merken, maar zijn erg kwalitatief.
  • Beko heeft veel merkspecifieke technologieën die het gebruiksgemak verhogen.
  • De beko vriezer is de Beko HSA32530N

Wat is een Beko vriezer

Beko is van origine een Turkse fabrikant die voornamelijk bekend staat om de productie van huishoudelijke apparaten zoals koelkasten, wasmachines, vaatwassers en natuurlijk ook vriezers.

Over het algemeen zijn de vriezers van Beko iets goedkoper dan die van andere populaire merken, maar je hoeft zeker niet in te leveren op kwaliteit. Er zijn voldoende verschillende merkspecifieke technologieën die ervoor zorgen dat het gebruiksgemak erg hoog is, waardoor ontdooien bijvoorbeeld niet meer nodig is.

Beste Beko vriezers van 2023    

Als je er over nadenkt om een vrieskast van het merk Beko aan te schaffen, wil je natuurlijk wel de beste van het jaar 2023 in huis halen. Om je daarbij te helpen, hebben wij een groot aantal vriezers met elkaar vergeleken. Bij onze vergelijk product keken we naar het aantal liter inhoud, de energieklasse, het geluidsniveau en de verhouding tussen de prijs en kwaliteit. Ook speciale functies zoals een doorzichtige klapdeur, digitaal display en snelvriesfunctie zijn in onze beoordeling meegenomen.

We hebben zelfs het aantal lades voor je geteld en gekeken of de vriesruimte een handige indeling heeft!

Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Niet zuinig
Bouwkwaliteit -
Geen alarm
Met een inhoud van 298 liter heb je veel ruimte tot je beschikking in de Beko HSA32530N vrieskist. Je bewaart zonder problemen 7 boodschappentassen vol brood, bakken ijs en zakken friet in de vriezer. Dankzij de luchtcirculatie in de hele vriezer is het overal even koud. Het maakt dus niet uit waar je jouw boodschappen bewaart. Door Low Frost wordt de ijsvorming in de vriezer verminderd. Je hoeft deze hierdoor maar één of twee keer per jaar te ontdooien. Opbergbakjes met kliekjes berg je op in de meegeleverde opbergmand. Zo zie je snel welke restjes je nog in huis hebt.
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Niet zuinig
Bouwkwaliteit -
De Beko FS127940N is een vrijstaande vrieskast met voldoende ruimte voor de boodschappen van 2 tot 3 personen. Dankzij luchtcirculatie verdeelt de vriezer koude lucht door de koelkast, zodat het boven net zo koud is als beneden. Heb je per ongeluk de deur open laten staan? Dan waarschuwt de koelkast je met een signaal zodat je energiekosten bespaart. De vriezer werkt ook in niet verwarmde ruimtes als een schuur of een garage met een minimale omgevingstemperatuur van -15 graden Celsius. Dankzij Low Frost vormt zich minder ijs in de vrieskast, daardoor hoef je de vriezer maar één of twee keer per jaar te ontdooien.
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Open deur alarm
De Beko RFNE448E45W vrieskast heeft een inhoud van 404 liter. Daarmee heeft hij ruimte voor de boodschappen voor een huishouden van 4 personen of meer. Dankzij het No Frost systeem ontstaat er geen ijslaag in de vriezer of op je dozen bevroren fruit. Met energieklasse D is de vrieskast energiezuinig. Zo ben je minder geld kwijt aan energiekosten. Dankzij het geluidsniveau van 38 decibel heb je geen last van een brommend of zoemend geluid. Met de hevelgreep open je snel en gemakkelijk de deur van de vriezer. Hierdoor slijten de deurrubbers minder snel, wat jou weer onderhoud scheelt.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Tafelmodel
Kleine afmeting
Is stil
Schuur-bestendig
Niet zuinig
Geen alarm
Bij de Beko FS166020 heb je geen last van harde geluiden. Dankzij het geluidsniveau van 37 decibel is deze tafelmodel vriezer relatief stil, zodat je ongestoord thuiswerkt. In totaal heb je ruimte voor de diepvriesproducten van 1 of 2 personen. Door het kleine formaat zet je deze vriezer gemakkelijk in een kleine kamer of keuken. Ondertussen vermindert Low Frost de ijsvorming in het apparaat, waardoor je deze slechts 1 of 2 keer ontdooit. Dat scheelt jou weer onderhoud. In de diepe lades stapel je gemakkelijk je favoriete bakken met ijs op. Waar je de rest van je etenswaren neerlegt, maakt dankzij de luchtcirculatie niet uit. Het is namelijk overal in de vriezer even koud.
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Niet zuinig
Je maakt in een handomdraai ijsblokjes met de Beko RFNE312E43WN. Giet water in de ijstwister en draai aan de hendel. Zo heb je snel ijsblokjes voor in je ijskoffie of cocktail. Je hebt voldoende ruimte voor de boodschappen van 2 tot 3 personen in de vrieskast. No Frost vermindert ijsvorming in de vriezer, waardoor je het apparaat niet meer hoeft te ontdooien. Zo blijft je eten ijsvrij en smaakt het beter. Door het geluidsniveau van 38 decibel heb je geen last van hard geluid. Je plaatst de vrieskast dus zonder problemen in een open keuken. Kom je net terug van boodschappen doen? Gebruik dan de snelvriesfunctie. Hierdoor wordt de vriestemperatuur een tijdje verlaagd waardoor je verse etenswaren sneller bevriezen.

Voor en nadelen van een Beko vriezer

Verschillende merken hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Het ene merk heeft bijvoorbeeld een klein assortiment, terwijl het andere merk wat duurder is dan de concurrentie. Hier vind je de voor- en nadelen van het merk Beko:

Voordelen

Beko heeft veel geïnvesteerd in het ontwikkelen van technieken die het energieverbruik ten goede komen. De meeste vriezers hebben energieklasse e of energieklasse d, wat op het gebied van vriezers erg goed is.

Nadelen

Online zijn er weinig klachten over vriezers van Beko te vinden. Het enige waar consumenten over klagen is dat de garantieperiode vergeleken bij andere fabrikanten erg laag is. Je hebt 5 jaar om aanspraak te maken op je garantie, terwijl dat bij veel concurrenten 10 jaar is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Beko vriezer?  

Ieder merk dat vriezers maakt heeft weer zijn eigen technologieën die voor jou het gebruiksgemak verhogen. Zo hoef je de vriezer bijvoorbeeld nooit meer te ontdooien of kun je producten van verschillende formaten gemakkelijk invriezen. Lees hier op welke merkspecifieke eigenschappen van Miele je moet letten:

1. Freezer Guard

Bij Beko kun je verschillende diepvrieskisten vinden die een grote netto inhoud hebben. De meeste mensen zoeken een vriezer van dit formaat om in een schuur of garage te plaatsen, maar je moet altijd goed controleren of een vriezer geschikt is om in een oververwarmde ruimte te plaatsen. Sommige vriezers gaan namelijk stuk als ze temperaturen onder de 0 graden moeten verduren. Een Beko vrieskast met Freezer Guard kan wel in koude temperaturen overleven.

2. ProSmart Inverter-compressor

Ken je het dat je de koelkast of vriezer steeds open blijft doen, terwijl je heus wel weet dat er echt niks in ligt? Hiermee verlies je veel kou en dat kost extra energie. Beko vriezers met een ProSmart Invertor-compressor zijn hierop voorbereid, waardoor het energieverbruik tot een minimum wordt beperkt. Daarbij is de compressor ook nog eens veel minder luid dan die van andere vriezers, waardoor ook het geluidsniveau lekker laag blijft.

3. No Frost

Een moderne vriezer van Beko die is uitgerust met een No Frost systeem hoeft nooit ontdooit te worden. Aan de binnenkant van het apparaat wordt constant warme lucht geblazen, waardoor er geen ijsvorming kan ontstaan. Vriezers met No Frost zijn energiezuiniger en je kunt je producten er veel beter in bewaren.

4. MinFrost

Beko vrieskasten die zijn uitgerust met MinFrost moeten in tegenstelling tot de modellen met No Frost wel handmatig ontdooit worden. Een vriezer zonder enig systeem moet je 5 á 6 keer per jaar handmatig ontdooien en een MinFrost slechts 1 á 2 keer. Bij andere fabrikanten heet deze technologie vaak Low Frost.

5. Multizone

In een kleine keuken kan een strak vormgegeven vrieskast met Multizone technologie erg handig zijn. Je kunt de temperatuur van verschillende compartimenten namelijk veranderen, waardoor een deel soms als koelkast en soms als vriezer functioneert. Je hebt dan altijd voldoende ruimte om al je etenswaren op de juiste manier te bewaren.

6. Draai-om-en-serveer-ijsklontjesbakje

Traditionele bakjes voor ijsblokjes kunnen vaak frustrerend zijn. Je moet ze keihard op het aanrecht slaan of er komen blokjes uit die niet helemaal perfect zijn. Met het draai-om-en-serveer-ijsklontjesbakje van Beko worden de ijsklontjes opgevangen in een speciale ijsbak, waardoor je minder rommel en minder gedoe hebt.

7. Uiterst duurzame glazen platen

Maak je geen zorgen als je een keer iets heel zwaars in de vriezer wil plaatsen. Met de uiterst duurzame glazen platen van Beko weet je zeker dat ze niet zullen bezwijken onder het gewicht.

8. Het geluidsniveau

Beko heeft zich in de laatste jaren echt gericht op het verlagen van het geluidsniveau. Het grootste gedeelte van alle vriezers heeft een geluidsniveau onder de 38 dB, waardoor ze gemakkelijk in een open of kleine keuken geplaatst kunnen worden.

Veelgestelde vragen over Beko vriezers

Voordat je overgaat tot de aankoop van een nieuwe vriezer van Beko is het handig om de veelgestelde vragen van anderen te lezen. Zo leer je misschien dingen waar je zelf nog niet over had nagedacht. Wij hebben hier de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet:

Is Beko een goed merk vriezer?

Vergeleken met de merken AEG, Siemens, Liebherr en Whirlpool is Beko over het algemeen iets goedkoper. Dit betekent echter niet dat je hoeft in te leveren op kwaliteit, ook bij Beko kun je een fraaie witte diepvrieskast met een grote netto inhoud en een aantal functies ten behoeve van het gebruiksgemak vinden.