Koelhouden.nl

Beko vriezer

Of je nu op zoek bent naar een tafelmodel vriezer of een vrijstaand model met een tijdloos design, de kans is groot dat je bij Beko de vriezer zal vinden waar je naar op zoek bent. Op deze pagina kun je vinden welke merkspecifieke eigenschappen vriezers van Beko hebben en wat de voor- en nadelen van een Beko vrieskast zijn.

Natuurlijk hebben we ook de beste aanbiedingen voor Beko vriezers van dit moment voor je verzameld:

1

Beko RFNE448E45W

2

Beko HSA32530N

3

Beko RFNE290T45XPN

4

Beko B3RMFNE314W

5

Beko RFNE448E35W

Laatste update: 23 mei 2024

1

Beko RFNE448E45W

2

Beko HSA32530N

3

Beko RFNE290T45XPN

4

Beko B3RMFNE314W

5

Beko RFNE448E35W

Laatste update: 23 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Beko is een Turkse fabrikant die bekend staat om de productie van huishoudelijke apparaten.
  • Beko koelkasten zijn goedkoper dan andere populaire merken, maar zijn erg kwalitatief.
  • Beko heeft veel merkspecifieke technologieën die het gebruiksgemak verhogen.
  • De beko vriezer is de Beko RFNE448E45W

Wat is een Beko vriezer

Beko is van origine een Turkse fabrikant die voornamelijk bekend staat om de productie van huishoudelijke apparaten zoals koelkasten, wasmachines, vaatwassers en natuurlijk ook vriezers.

Over het algemeen zijn de vriezers van Beko iets goedkoper dan die van andere populaire merken, maar je hoeft zeker niet in te leveren op kwaliteit. Er zijn voldoende verschillende merkspecifieke technologieën die ervoor zorgen dat het gebruiksgemak erg hoog is, waardoor ontdooien bijvoorbeeld niet meer nodig is.

Beste Beko vriezers van 2024    

Als je er over nadenkt om een vrieskast van het merk Beko aan te schaffen, wil je natuurlijk wel de beste van het jaar 2024 in huis halen. Om je daarbij te helpen, hebben wij een groot aantal vriezers met elkaar vergeleken. Bij onze vergelijk product keken we naar het aantal liter inhoud, de energieklasse, het geluidsniveau en de verhouding tussen de prijs en kwaliteit. Ook speciale functies zoals een doorzichtige klapdeur, digitaal display en snelvriesfunctie zijn in onze beoordeling meegenomen.

We hebben zelfs het aantal lades voor je geteld en gekeken of de vriesruimte een handige indeling heeft!

De Beko RFNE448E45W is een opvallende vrijstaande vrieskast geschikt voor grotere huishoudens, dankzij de ruime opslagcapaciteit en het vrieskast model. Een belangrijke eigenschap is de No Frost technologie, wat het ontdooien overbodig maakt. Bovendien, met energieklasse D, is de vriezer energiezuinig en kan het huishouden besparen op de energierekening.

Betreffende de technische aspecten, de vriezer heeft een jaarlijks energieverbruik van 233 kWh, wat neerkomt op ongeveer €93. Het apparaat biedt ook een middenklasse bouwkwaliteit, wat aangeeft dat het betrouwbaar is met een verwachte lange levensduur. Met 404 liter aan opslagruimte is het eenvoudig om voedsel georganiseerd en efficiënt op te slaan.

Bovendien, het geluidsniveau van 38 dB betekent dat de vriezer relatief stil is, ideaal voor een rustige huishoudelijke omgeving. Een toegevoegde bonus is dat het geschikt is voor plaatsing in een schuur of garage, zolang de temperatuur boven de 10 graden blijft, wat extra flexibiliteit biedt voor opslag.
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Niet zuinig
Bouwkwaliteit -
Geen alarm
Met een inhoud van 298 liter heb je veel ruimte tot je beschikking in de Beko HSA32530N vrieskist. Je bewaart zonder problemen 7 boodschappentassen vol brood, bakken ijs en zakken friet in de vriezer. Dankzij de luchtcirculatie in de hele vriezer is het overal even koud. Het maakt dus niet uit waar je jouw boodschappen bewaart. Door Low Frost wordt de ijsvorming in de vriezer verminderd. Je hoeft deze hierdoor maar één of twee keer per jaar te ontdooien. Opbergbakjes met kliekjes berg je op in de meegeleverde opbergmand. Zo zie je snel welke restjes je nog in huis hebt.
De Beko RFNE290T45XPN is een vrijstaande vriezer met een inhoud van 256 liter, ideaal voor een huishouden van 3 tot 4 personen. De vriezer biedt verschillende voordelen, zoals de No Frost-technologie die ijsvorming voorkomt en daarmee het onderhoud vergemakkelijkt. Ook is er een "supervriezen" functie waarmee je voedsel extra snel kunt invriezen. Het apparaat heeft 7 doorzichtige vriesladen en is flexibel in plaatsing, zelfs geschikt voor een schuur of garage zolang de temperatuur daar boven de 10 graden blijft.

Echter, er zijn ook enkele nadelen te overwegen. Het apparaat heeft een energielabel E en een jaarlijks energieverbruik van 240 kWh, wat omgerekend ongeveer 96 euro aan elektriciteitskosten zou kunnen betekenen. Als je veel waarde hecht aan energiezuinigheid, kan dit een dealbreaker zijn. Maar als functies zoals No Frost belangrijker voor je zijn, zou dit minder relevant kunnen zijn.

Qua bouwkwaliteit valt deze vriezer in de middenklasse. Dat betekent een betrouwbare levensduur, maar misschien niet dezelfde topkwaliteit als sommige high-end modellen. Toch biedt het model een goede prijs-kwaliteitverhouding en is het voor de meeste mensen een prima keuze. Het geluidsniveau van 38 dB is normaal en zal in de meeste keukens niet als storend worden ervaren.
De Beko B3RMFNE314W is een vrijstaande vrieskast met een capaciteit van 286 liter, ideaal voor een gezin van 3 tot 4 personen. Met No Frost-technologie en ruime, doorzichtige Max Store-lades hoef je niet te ontdooien en heb je een goed overzicht van jouw bevroren producten. De vriezer heeft zelfs een laag geluidsniveau van 34 dB, wat het tot een van de stillere modellen maakt. Maar er zijn ook minpunten zoals het energielabel E en de basisklasse bouwkwaliteit.

Qua energieverbruik is dit model niet het meest efficiënt met een jaarlijks verbruik van 250 kWh, resulterend in ongeveer €100 aan energiekosten per jaar. Als je een groenere levensstijl nastreeft of je maandelijkse energierekening laag wilt houden, is dit iets om rekening mee te houden. Desondanks biedt de vriezer veel opslagruimte, die goed georganiseerd is.

Bouwkwaliteit is gemiddeld; de behuizing en lades voelen degelijk aan, maar de afwerking en materiaalkeuze zijn niet van topkwaliteit. Daarnaast is de vriezer geschikt voor gebruik in een schuur of garage, zolang de temperatuur boven de 10 graden blijft. Maar let op: het energieverbruik kan stijgen als de vriezer in een ongeïsoleerde ruimte staat.
De Beko RFNE448E35W vrieskast is een veelbelovende keuze voor grote gezinnen, dankzij zijn ruime opslagcapaciteit en gebruiksgemak. Een van de opvallende kenmerken is de No Frost-technologie, waardoor je nooit hoeft te ontdooien en altijd van maximale opslagruimte kunt genieten. Bovendien is het onderhoud verminderd door een afgedekte achterkant.

Hoewel het energielabel E aangeeft dat het niet het meest energiezuinige model is, biedt het wel een goede balans met een jaarlijks energieverbruik van 292 kWh en geschatte kosten van 117 euro per jaar. Wat bouwkwaliteit betreft, is het een middenklasse model dat zowel betrouwbaarheid als een redelijke levensduur biedt. Het biedt een zeer grote opslagcapaciteit van 404 liter, ideaal voor diegenen die in bulk kopen.

Het geluidsniveau van 38 dB zorgt voor een stille werking, waardoor het in de meeste huisomgevingen niet storend is. Bovendien is het geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, mits de temperatuur boven de 10 graden blijft, wat extra flexibiliteit in plaatsing biedt.

Voor en nadelen van een Beko vriezer

Verschillende merken hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Het ene merk heeft bijvoorbeeld een klein assortiment, terwijl het andere merk wat duurder is dan de concurrentie. Hier vind je de voor- en nadelen van het merk Beko:

Voordelen

Beko heeft veel geïnvesteerd in het ontwikkelen van technieken die het energieverbruik ten goede komen. De meeste vriezers hebben energieklasse e of energieklasse d, wat op het gebied van vriezers erg goed is.

Nadelen

Online zijn er weinig klachten over vriezers van Beko te vinden. Het enige waar consumenten over klagen is dat de garantieperiode vergeleken bij andere fabrikanten erg laag is. Je hebt 5 jaar om aanspraak te maken op je garantie, terwijl dat bij veel concurrenten 10 jaar is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Beko vriezer?  

Ieder merk dat vriezers maakt heeft weer zijn eigen technologieën die voor jou het gebruiksgemak verhogen. Zo hoef je de vriezer bijvoorbeeld nooit meer te ontdooien of kun je producten van verschillende formaten gemakkelijk invriezen. Lees hier op welke merkspecifieke eigenschappen van Miele je moet letten:

1. Freezer Guard

Bij Beko kun je verschillende diepvrieskisten vinden die een grote netto inhoud hebben. De meeste mensen zoeken een vriezer van dit formaat om in een schuur of garage te plaatsen, maar je moet altijd goed controleren of een vriezer geschikt is om in een oververwarmde ruimte te plaatsen. Sommige vriezers gaan namelijk stuk als ze temperaturen onder de 0 graden moeten verduren. Een Beko vrieskast met Freezer Guard kan wel in koude temperaturen overleven.

2. ProSmart Inverter-compressor

Ken je het dat je de koelkast of vriezer steeds open blijft doen, terwijl je heus wel weet dat er echt niks in ligt? Hiermee verlies je veel kou en dat kost extra energie. Beko vriezers met een ProSmart Invertor-compressor zijn hierop voorbereid, waardoor het energieverbruik tot een minimum wordt beperkt. Daarbij is de compressor ook nog eens veel minder luid dan die van andere vriezers, waardoor ook het geluidsniveau lekker laag blijft.

3. No Frost

Een moderne vriezer van Beko die is uitgerust met een No Frost systeem hoeft nooit ontdooit te worden. Aan de binnenkant van het apparaat wordt constant warme lucht geblazen, waardoor er geen ijsvorming kan ontstaan. Vriezers met No Frost zijn energiezuiniger en je kunt je producten er veel beter in bewaren.

4. MinFrost

Beko vrieskasten die zijn uitgerust met MinFrost moeten in tegenstelling tot de modellen met No Frost wel handmatig ontdooit worden. Een vriezer zonder enig systeem moet je 5 á 6 keer per jaar handmatig ontdooien en een MinFrost slechts 1 á 2 keer. Bij andere fabrikanten heet deze technologie vaak Low Frost.

5. Multizone

In een kleine keuken kan een strak vormgegeven vrieskast met Multizone technologie erg handig zijn. Je kunt de temperatuur van verschillende compartimenten namelijk veranderen, waardoor een deel soms als koelkast en soms als vriezer functioneert. Je hebt dan altijd voldoende ruimte om al je etenswaren op de juiste manier te bewaren.

6. Draai-om-en-serveer-ijsklontjesbakje

Traditionele bakjes voor ijsblokjes kunnen vaak frustrerend zijn. Je moet ze keihard op het aanrecht slaan of er komen blokjes uit die niet helemaal perfect zijn. Met het draai-om-en-serveer-ijsklontjesbakje van Beko worden de ijsklontjes opgevangen in een speciale ijsbak, waardoor je minder rommel en minder gedoe hebt.

7. Uiterst duurzame glazen platen

Maak je geen zorgen als je een keer iets heel zwaars in de vriezer wil plaatsen. Met de uiterst duurzame glazen platen van Beko weet je zeker dat ze niet zullen bezwijken onder het gewicht.

8. Het geluidsniveau

Beko heeft zich in de laatste jaren echt gericht op het verlagen van het geluidsniveau. Het grootste gedeelte van alle vriezers heeft een geluidsniveau onder de 38 dB, waardoor ze gemakkelijk in een open of kleine keuken geplaatst kunnen worden.

Veelgestelde vragen over Beko vriezers

Voordat je overgaat tot de aankoop van een nieuwe vriezer van Beko is het handig om de veelgestelde vragen van anderen te lezen. Zo leer je misschien dingen waar je zelf nog niet over had nagedacht. Wij hebben hier de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet:

Is Beko een goed merk vriezer?

Vergeleken met de merken AEG, Siemens, Liebherr en Whirlpool is Beko over het algemeen iets goedkoper. Dit betekent echter niet dat je hoeft in te leveren op kwaliteit, ook bij Beko kun je een fraaie witte diepvrieskast met een grote netto inhoud en een aantal functies ten behoeve van het gebruiksgemak vinden.