Koelhouden.nl

Wisberg vriezer

Als je op zoek bent naar een nieuwe vriezer, is een model van Wisberg wellicht de juiste keuze voor jou! Wisberg is het eigen merk van Coolblue, en heeft verschillende soorten vriezers in hun assortiment, waaronder de perfecte vriezer voor jou! Lees hier alles wat je moet weten over het relatief nieuwe merk Wisberg en ontdek wat de beste Wisberg vriezers van 2024 zijn.
1

Haier H2F-245WSA

2

Haier H2F-210WE

3

Liebherr GP 1376-21

4

Liebherr GNP 1066-21

5

Liebherr GP 1213-21

Laatste update: 18 juli 2024

1

Haier H2F-245WSA

2

Haier H2F-210WE

3

Liebherr GP 1376-21

4

Liebherr GNP 1066-21

5

Liebherr GP 1213-21

Laatste update: 18 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Wisberg is het nieuwe eigen merk van e-commercebedrijf Coolblue
  • Ze bieden een ruim en gevarieerd assortiment aan vrijstaande vrieskasten en vrieskisten
  • Zeer veelbelovend door de jarenlange expertise van Coolblue op het gebied van huishoudelijke apparaten
  • De wisberg vriezer is de Haier H2F-245WSA

Over het merk Wisberg

Wellicht dat je nog niet eerder van Wisberg hebt gehoord. Dat komt omdat het een relatief nieuw merk is, dat gelanceerd is in 2024. Wisberg is het eigen merk van Coolblue, wat in onze ogen ervoor zorgt dat Wisberg direct al een betrouwbaar en veelbelovend merk is. Ze hebben een verscheidenheid aan producten op de markt gebracht, waaronder wasmachines, wasdrogers, koelkasten en verschillende modellen vriezers. Het is overduidelijk dat Coolblue haar expertise, oog voor kwaliteit en klantvriendelijkheid in het ontwerp van deze apparaten heeft gestopt een in acht heeft genomen wat men precies wil van hun huishoudelijke apparaten.

Daarom hebben ze een zeer variërend assortiment aan vriezers, zodat ze voor ieder type huishouden wel een passende vriezer hebben.

Dit zijn de beste Wisberg vriezers van 2024

Wat is een goede Wisberg vriezer? Met zo’n breed assortiment kan dat nog wel eens lastig om te bepalen zijn. Wij hebben alle Wisberg vrieskasten en vrieskisten met elkaar vergeleken op basis van onder andere de grootte, de energieklasse, de anti-ijsvorming technologie, de netto inhoud, het geluidsniveau en de prijs-kwaliteitverhouding. Dit zijn de beste Wisberg vriezers van 2024.

1

Beste wisberg vriezer

De Haier H2F-245WSA vrieskast valt direct op dankzij de transparante lades waardoor je makkelijk ziet wat je op voorraad hebt. Het model biedt een royale capaciteit en is uitgerust met handige functies zoals No Frost en supervriezen. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor mensen die een betrouwbare vriesoplossing zoeken.

Hoewel het apparaat een energieklasse E heeft en dus niet het meest energiezuinig is, heeft het een redelijk jaarlijks energieverbruik. De bouwkwaliteit is topklasse, wat suggereert dat het een lange levensduur heeft en bestand is tegen reguliere slijtage. Met een inhoud van 262 liter biedt het voldoende opslagruimte voor grotere huishoudens.

Het geluidsniveau van 40 dB classificeert het als 'Luid', maar dit zou voor de meeste huishoudens acceptabel moeten zijn. Een bijkomend voordeel is dat het geschikt is voor plaatsing in een schuur of garage, mits de temperatuur boven de 10 graden blijft, wat extra flexibiliteit biedt voor opslag.
2
De Haier H2F-210WE vrieskast is een innovatief apparaat met een focus op gebruiksgemak en functionaliteit. Uitgerust met No Frost technologie wordt het ontdooien van de vriezer overbodig gemaakt, wat zowel tijd als energie bespaart. Bovendien zijn de 4 transparante lades en 2 plateaus ideaal voor het overzichtelijk bewaren van diverse bevroren producten, terwijl de anti-vacuüm hevelgreep het openen van de deur vergemakkelijkt.

Hoewel de Haier H2F-210WE is ingedeeld in energieklasse E, met een jaarlijks energieverbruik van 230 kWh, biedt het een goede balans tussen prestaties en energie-efficiëntie. De vrieskast wordt ook geroemd om zijn topklasse bouwkwaliteit, wat garant staat voor betrouwbaarheid en duurzaamheid. Met een netto inhoud van 226 liter biedt de vriezer voldoende opslagruimte voor de meeste huishoudens, ondanks dat hij een geluidsniveau van 40 dB heeft, wat als luid kan worden beschouwd.

Wat betreft plaatsing, de Haier H2F-210WE is geschikt voor gebruik in een schuur of garage, mits de temperatuur boven de 10 graden blijft. Dit is essentieel om optimale prestaties te garanderen, vooral in koudere maanden.
3
De Liebherr GP 1376-21 is een compacte, vrijstaande vriezer die uitstekend past in kleinere ruimtes zoals studentenkamers en kleine keukens. Een van de belangrijkste voordelen is de Low Frost-technologie, die het ontdooien van het apparaat tot een minimum beperkt. Daarnaast zorgt de goede luchtcirculatie voor een gelijkmatige temperatuur in alle laden, wat handig is bij het opbergen van etenswaren.

Een nadeel van dit model is het energieverbruik. Met een energieklasse E is het niet de meest energie-efficiënte optie en de jaarlijkse kosten worden geschat op €68. Toch kan dit voor sommigen een acceptabel compromis zijn, gezien de andere voordelen zoals de betrouwbare bouwkwaliteit en de veelzijdigheid van het apparaat.

Wat betreft bouwkwaliteit en duurzaamheid scoort de vriezer goed; je kunt een lange levensduur en minder onderhoud verwachten. Het apparaat is zelfs geschikt om in een schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de -15 graden blijft. Over het geluidsniveau hoef je je ook geen zorgen te maken; met 39 dB is dit binnen acceptabele grenzen. Het is een veelzijdige en robuuste vriezer die goed in verschillende omgevingen kan functioneren.
4
De Liebherr GNP 1066-21 is een praktische, vrijstaande tafelmodel vriezer met No Frost-technologie, waardoor je geen tijd en moeite hoeft te besteden aan het ontdooien. Dankzij de gelijkmatige luchtcirculatie in het apparaat hoef je je geen zorgen te maken over waar je jouw voedsel plaatst. De transparante lades en het voedsel blijven ijsvrij, waardoor smaak en kwaliteit behouden blijven. Het is een no-nonsense keuze voor iemand die een functionele vriezer zoekt.

Hoewel het apparaat op zich handig en duurzaam is met een middenklasse bouwkwaliteit, heeft het enkele nadelen als het gaat om energieverbruik en grootte. Het valt in energieklasse E en heeft een jaarlijks energieverbruik van 186 kWh, wat het niet de meest energiezuinige keuze maakt. Bovendien heeft het een netto inhoud van 99 liter, wat het misschien niet ideaal maakt voor grotere gezinnen of als je veel diepvriesproducten wilt bewaren.

Wat betreft geluidsniveau en locatieflexibiliteit scoort de vriezer redelijk. Met een geluidsniveau van 39 dB is het niet te luid en is het geschikt voor plaatsing in de keuken of een andere leefruimte. Het apparaat kan zelfs in een schuur of garage worden geplaatst, mits de temperatuur daar boven de 0 graden blijft. Maar let op, de energie-efficiëntie kan dalen in een onverwarmde ruimte.
5
De Liebherr GP 1213-21 is een compacte vriezer, ideaal voor kleine huishoudens of ruimtes met beperkte oppervlakte zoals een keuken of schuur. Met een hoogte van 88 cm en een inhoud van 98 liter biedt het apparaat voldoende opslagruimte voor 1 tot 2 personen. Een interessante feature is de "supervriezen" functie, die niet alleen de invriestijd van nieuwe producten verkort maar ook energie bespaart. Het geluidsniveau van 39 dB en de jaarlijkse energiekosten van 68 euro zijn beide redelijk.

Qua technologie komt de vriezer met Low Frost, wat betekent dat je het maar twee keer per jaar hoeft te ontdooien. Dit bespaart zowel tijd als energie. Echter, de bouwkwaliteit wordt als 'middenklasse' beschouwd, dus verwacht niet dat het net zo duurzaam is als sommige high-end modellen. Desondanks biedt het een goede betrouwbaarheid voor zijn prijs en specificaties.

Wat betreft flexibiliteit in plaatsing, de vriezer is ook geschikt voor gebruik in een schuur of garage zolang de temperatuur boven de -15 graden Celsius blijft. Hoewel het energielabel E niet het meest efficiënt is, valt het stroomverbruik binnen acceptabele grenzen. Al met al, een solide keuze als je op zoek bent naar een functionele, compacte vriezer zonder al te veel toeters en bellen.

De unieke eigenschappen van een Wisberg vriezer

Wat maakt een Wisberg vriezer precies zo speciaal? Alles waarmee Wisberg zich met haar vrieskisten onderscheidt van die van andere merken, hebben we hieronder voor je toegelicht.

Anti-ijsvorming

De anti-ijsvorming techniek van een vriezer bepaalt hoe vaak je de vriezer moet ontdooien. Bij de meeste vriezers moet je dit eens in de zoveel tijd doen, om te voorkomen dat ijskristalen te veel ruimte in de vriezer innemen, en zodat deze de smaak en structuur van je ingevroren eten niet aantasten. De meeste vriezers van Wisberg beschikken over ‘No Frost’, waardoor je de vriezer helemaal nooit hoef te ontdooien! Dat scheelt een hoop tijd en moeite.

Temperatuurregeling

Bij iedere vriezer kun je handmatig de gewenste temperatuur instellen. Het verschilt per vriezer hoe je dit doet. De meeste Wisberg vriezers hebben een digitale temperatuurkeuze, waarmee je de precieze temperatuur kan instellen. Een aantal modellen hebben in plaats daarvan een draaiknop of digitale keuzeopties.

Super vriezen

Als je vriezer over deze functie beschikt, kun je instellen om tijdelijk de temperatuur van de vriezer aanzienlijk omlaag te brengen. Dit is bijvoorbeeld heel handig wanneer je een grote hoeveelheid boodschappen tegelijkertijd wilt inladen en snel ingevroren wilt hebben. Hierdoor blijft alles langer vers. Bijna alle Wisberg vriezers beschikken over deze functie.

De voor- en nadelen van een Wisberg vriezer

Om jou te helpen bepalen of een Wisberg vriezer daadwerkelijk de juiste keuze voor jou is, hebben we hieronder alle voor- en nadelen hiervan op een rijtje gezet.

Voordelen

  1. Uitgebreid assortiment: Door de verschillende modellen, groottes, prijsklassen en zelfs kleuren die Wisberg aanbiedt.
  2. Energiezuinig: Niet ieder model vriest even zuinig, maar Wisberg heeft verschillende modellen met energieklasse C, wat op het moment het meest zuinig is.
  3. No Frost: Het gros van de vriezers van Wisberg beschikt over ‘No Forst’ en hoeft nooit ontdooid te worden.
  4. Super vriezen: Je boodschappen blijven langer vers door de mogelijkheid om tijdelijk de temperatuur aanzienlijk omlaag te brengen.

Nadelen

  1. Weinig reviews: Omdat het een relatief nieuw merk is, hebben nog maar weinig mensen recensies over deze apparaten achtergelaten.
  2. Geen inbouwmodellen: Helaas heeft Wisberg op het moment nog geen vriezers die geschikt zijn om in te bouwen.

Waar let je op bij het kopen van een Wisberg vriezer?

Als je weet van welk merk je een nieuwe vriezer wilt kopen, ben je al een heel eind. Maar er zijn eigenschappen die van groter belang zijn. Hieronder nemen we met je door welke specificaties van een vriezer bepalen of deze wel of niet aansluit op de wensen en behoeften van jouw huishouden.

Vriezer model

Er zijn verschillende modellen als het op vriezers aankomt; tafelmodel, laag met 4 a 5 lades; vrieskast, hoog en met ruimte voor de boodschappen van 2 – 4 personen; vrieskist, laag, breed en zonder lades; en mini vriezers, voor bijvoorbeeld op de camping of een studentenkamer. Als jij je zinnen hebt gezet op een tafelmodel vriezer of een vrieskast, moet je jezelf ook nog afvragen of je een vrijstaande of inbouwvriezer wilt. Van al deze vriezer opties, biedt Wisberg op het moment alleen vrijstaande tafelmodel vriezers, vrieskasten en vrieskisten.

Formaat

Daarnaast is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat je voldoende plek hebt voor de vriezer. Meet daarom de beoogde locatie van jouw nieuwe vriezer heel goed op – hoogte, breedte en diepte – voor je een aankoop doet. Dit is natuurlijk extra belangrijk als je voor een inbouw vriezer kiest, maar ook bij een vrijstaande viezer kan iedere centimeter tellen!

Energieklasse

De energieklasse van een vriezer geeft aan hoeveel energie deze verbruikt. Voor zowel het milieu als je energierekening is het belangrijk dat je kiest voor een energiezuinige vriezer. Vriezers kunnen als zuinig worden bestempeld vanaf energieklasse D, en op het moment is energieklasse C de meest zuinige klasse voor vriezers. De meeste Wisberg vriezers hebben energieklasse C of energieklasse D en zijn daarom energiezuinig. Maar let op! Want Wisberg heeft ook enkele modellen met energieklasse E, wat niet als zuinig wordt gezien.

Kleur

De één vindt het niet zo belangrijk hoe hun vriezer eruitziet, maar voor anderen kan een vriezer een enorme doorn in het oog zijn. Al zeker een vrijstaande vriezer. Daarom kan het fijn zijn een vriezer te kiezen met een kleur die beter opgaat in de look and feel van jouw keuken. Het gros van de vriezers is nog steeds wit, maar er zijn ook steeds meer modellen die zilver of zwart zijn. Ook Wisberg biedt daarom modellen in het zwart.

Anti-ijsvorming

Bij vriezers kan er na verloop van tijd ijsvorming ontstaan. Dit kan erg vervelend zijn omdat dit ruimte wegneemt en de ijskristallen de structuur en smaak van je eten kunnen aantasten. Het ontdooien van een vriezer is vaak een hoop werk en vergt veel tijd. Tegenwoordig beschikken vriezers daarom steeds vaker over een anti-ijsvorming techniek; Low Frost, waarmee je de vriezer alsnog 2 keer per jaar moet ontdooien, en No Frost, waarmee je nooit hoeft te ontdooien.

Geluidsniveau

Als je het belangrijk vindt dat je nieuwe vrieskast stil is, kijk je hiervoor naar het geluidsniveau. Hier staat in decibel (dB) aangegeven hoeveel geluid het apparaat produceert. Een ‘luide’ vriezer maakt 40 dB aan geluid of meer, een ‘normale’ vriezer 38 – 39 dB, en een ‘stille’ vriezer 37 dB of minder. Alle Wisberg vriezers vallen in de categorie ‘luid’ of ‘normaal’.

Veelgestelde vragen over Wisberg koelkasten

Is Wisberg een goed merk voor een koelkast?

Omdat Wisberg een relatief nieuw merk is, zijn er nog maar weinig recensies over hun vrieskisten en vrieskasten te vinden. Wij verwachten echter dat Coolblue, het moederbedrijf van Wisberg, haar klantvriendelijkheid, oog voor kwaliteit en expertise op het gebied van huishoudelijke apparaten inzet om drogers te creëren die aan onze verwachtingen voldoen.

Van werk bedrijf is Wisberg?

Het merk Wisberg is het eigen merk van e-commerce bedrijf Coolblue.