Koelhouden.nl

Liebherr vriezer

Met een Liebherr vriezer haal je het beste product in huis, er zijn maar weinig andere merken die zo hoog inzetten op kwaliteit en gebruiksgemak. Heb je nog nooit van Liebherr gehoord? Of wil je gewoon iets meer over het merk weten? Lees dan hier alles wat je moet weten en vind je beste Liebherr vriezers van 2024!
1

Liebherr GP 1376-21

2

Liebherr GNP 1066-21

3

Liebherr GP 1213-21

4

Liebherr GP 1486-21

5

Liebherr GPesf 1476-21

Laatste update: 25 juni 2024

1

Liebherr GP 1376-21

2

Liebherr GNP 1066-21

3

Liebherr GP 1213-21

4

Liebherr GP 1486-21

5

Liebherr GPesf 1476-21

Laatste update: 25 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Liebherr staat er om bekend dat zij hoog inzetten op innovatie en het ontwikkelen van nieuwe technieken
  • Liebherr vriezers zijn stevig gebouwd, waardoor je er heel lang plezier van zal hebben.
  • Liebherr vriezers zijn iets duurder dan gemiddeld.
  • De liebherr vriezer is de Liebherr GP 1376-21

Wat is een Liebherr vriezer

Liebherr is van oorsprong een Duits merk dat in 1949 is begonnen met het fabriceren van torenkranen. Dat is inmiddels verleden tijd, ze hebben hun assortiment behoorlijk uitgebreid met onder andere een tak voor huishoudelijke producten, waar je de Liebherr vrieskast en koelkast kunt vinden.

Binnen deze branche staat Liebherr er echt om bekend dat zij hoog inzetten op innovatie en het ontwikkelen van nieuwe technieken. Het gebruiksgemak van de consument staat altijd op de voorgrond en ook het milieu is bij het ontwerp een belangrijke waarde.

Beste Liebherr vriezer van 2024            

Is jouw voorraad ijsblokjes toe aan een nieuwe vriezer? Geen probleem, bij Liebherr kan je terecht voor een inbouw vriezer, een vrieskist, een tafelmodel en nog vele andere soorten vriezers. Wij hebben vergelijk product uitgevoerd voor het hele assortiment en hier vind je de Liebherr vriezers met de beste energieklasse, duurzaamheid en de beste aanbiedingen van 2024:

De Liebherr GP 1376-21 is een compacte, vrijstaande vriezer die uitstekend past in kleinere ruimtes zoals studentenkamers en kleine keukens. Een van de belangrijkste voordelen is de Low Frost-technologie, die het ontdooien van het apparaat tot een minimum beperkt. Daarnaast zorgt de goede luchtcirculatie voor een gelijkmatige temperatuur in alle laden, wat handig is bij het opbergen van etenswaren.

Een nadeel van dit model is het energieverbruik. Met een energieklasse E is het niet de meest energie-efficiënte optie en de jaarlijkse kosten worden geschat op €68. Toch kan dit voor sommigen een acceptabel compromis zijn, gezien de andere voordelen zoals de betrouwbare bouwkwaliteit en de veelzijdigheid van het apparaat.

Wat betreft bouwkwaliteit en duurzaamheid scoort de vriezer goed; je kunt een lange levensduur en minder onderhoud verwachten. Het apparaat is zelfs geschikt om in een schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de -15 graden blijft. Over het geluidsniveau hoef je je ook geen zorgen te maken; met 39 dB is dit binnen acceptabele grenzen. Het is een veelzijdige en robuuste vriezer die goed in verschillende omgevingen kan functioneren.
De Liebherr GNP 1066-21 is een praktische, vrijstaande tafelmodel vriezer met No Frost-technologie, waardoor je geen tijd en moeite hoeft te besteden aan het ontdooien. Dankzij de gelijkmatige luchtcirculatie in het apparaat hoef je je geen zorgen te maken over waar je jouw voedsel plaatst. De transparante lades en het voedsel blijven ijsvrij, waardoor smaak en kwaliteit behouden blijven. Het is een no-nonsense keuze voor iemand die een functionele vriezer zoekt.

Hoewel het apparaat op zich handig en duurzaam is met een middenklasse bouwkwaliteit, heeft het enkele nadelen als het gaat om energieverbruik en grootte. Het valt in energieklasse E en heeft een jaarlijks energieverbruik van 186 kWh, wat het niet de meest energiezuinige keuze maakt. Bovendien heeft het een netto inhoud van 99 liter, wat het misschien niet ideaal maakt voor grotere gezinnen of als je veel diepvriesproducten wilt bewaren.

Wat betreft geluidsniveau en locatieflexibiliteit scoort de vriezer redelijk. Met een geluidsniveau van 39 dB is het niet te luid en is het geschikt voor plaatsing in de keuken of een andere leefruimte. Het apparaat kan zelfs in een schuur of garage worden geplaatst, mits de temperatuur daar boven de 0 graden blijft. Maar let op, de energie-efficiëntie kan dalen in een onverwarmde ruimte.
De Liebherr GP 1213-21 is een compacte vriezer, ideaal voor kleine huishoudens of ruimtes met beperkte oppervlakte zoals een keuken of schuur. Met een hoogte van 88 cm en een inhoud van 98 liter biedt het apparaat voldoende opslagruimte voor 1 tot 2 personen. Een interessante feature is de "supervriezen" functie, die niet alleen de invriestijd van nieuwe producten verkort maar ook energie bespaart. Het geluidsniveau van 39 dB en de jaarlijkse energiekosten van 68 euro zijn beide redelijk.

Qua technologie komt de vriezer met Low Frost, wat betekent dat je het maar twee keer per jaar hoeft te ontdooien. Dit bespaart zowel tijd als energie. Echter, de bouwkwaliteit wordt als 'middenklasse' beschouwd, dus verwacht niet dat het net zo duurzaam is als sommige high-end modellen. Desondanks biedt het een goede betrouwbaarheid voor zijn prijs en specificaties.

Wat betreft flexibiliteit in plaatsing, de vriezer is ook geschikt voor gebruik in een schuur of garage zolang de temperatuur boven de -15 graden Celsius blijft. Hoewel het energielabel E niet het meest efficiënt is, valt het stroomverbruik binnen acceptabele grenzen. Al met al, een solide keuze als je op zoek bent naar een functionele, compacte vriezer zonder al te veel toeters en bellen.
De Liebherr GP 1486-21 is een compacte tafelmodel vriezer, ideaal voor huishoudens van 1 tot 2 personen. Met vier vrieslades en een netto inhoud van 103 liter is er genoeg ruimte voor jouw essentiële bevroren producten. De vriezer heeft een inverter compressor, waardoor het apparaat zowel stil als energiezuinig is. De Low Frost-technologie minimaliseert ijsvorming, zodat je maar 1 tot 2 keer per jaar hoeft te ontdooien. Toch is er een nadeel: de energieklasse is D, wat minder efficiënt is dan nieuwere modellen.

Qua energieverbruik en -kosten scoort de vriezer redelijk. De jaarlijkse energiekosten komen uit op ongeveer 55 euro, wat redelijk beperkt is. Maar het apparaat valt in energieklasse D, wat niet de meest efficiënte categorie is. Dit is iets om in gedachten te houden als je kijkt naar de lange termijn impact op je energierekening.

De bouwkwaliteit van de vriezer is uitstekend; het materiaal voelt robuust en de afwerking is van hoge kwaliteit. Met een geluidsniveau van slechts 37 dB is de vriezer nauwelijks hoorbaar, wat prettig is als je een open keuken hebt. Bovendien is het apparaat veelzijdig en geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, mits de temperatuur boven de -15 graden blijft.
Voordelen Nadelen
Tafelmodel
Kleine afmeting
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Open deur alarm
Niet zuinig
De Liebherr GPesf 1476-21 heeft een roestvrijstalen deur, die langer meegaat dan een kunststof deur. Je maakt deze gemakkelijker schoon. Achter de deur beschik je over een vriesinhoud van 103 liter. In de 4 transparante lades passen meer dan 3 volle boodschappentassen, met bijvoorbeeld broden of diepvriespizza's. Gebruik de supervriezen functie om de temperatuur tijdelijk te verlagen, zodat je diepvriesproducten langer vers blijven. Je maakt slechts 2 keer per jaar tijd om de vriezer te ontdooien. Met Low Frost ontstaan namelijk minder ijskristallen op je diepvriesproducten dan bij een vriezer met ijsvorming.

Voor en nadelen van een Liebherr vriezer

Net als ieder ander merk heeft ook Liebherr specifieke voor- en nadelen. Lees hier wat je moet weten over de Liebherr vrieskast.

Voordelen

De verschillende vriezers van Liebherr zijn allemaal tot in detail uitgewerkt. Er is nagedacht over de gebruiksvriendelijkheid, het design is prachtig en je kunt er altijd op rekenen dat ze vergeleken met andere apparaten de beste technieken hebben. Als een goede vriezer voor jou belangrijk is, dan haal je met een model van Liebherr echt het neusje van de zalm in huis.

Nadelen

Het maakt niet uit welke diepvrieskast van Liebherr je in huis haalt, je hebt altijd de beste kwaliteit. Daar staat helaas wel tegenover dat Liebherr vriezers iets prijziger zijn dan modellen van andere merken. De merken AEG, Siemens en Bosch bieden vriezers in een vergelijkbare prijsklasse aan. Houd er daarbij rekening mee dat de levensduur van een Liebherr vriezer vaak ook aanzienlijk langer is en dat je energiekosten lager uit zullen vallen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Liebherr vriezer?  

Liebherr heeft een uitgebreid assortiment, dus als je op zoek bent naar een Liebherr vrieskast of vriezer, zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste aankoopt zal doen.

De plek waar je de vriezer wil neerzetten

Veel huishoudens willen de vriezer in de garage of bijkeuken neerzetten, maar niet alle vriezers van Liebherr zijn hiervoor geschikt. Voor een onverwarmde ruimte moet je altijd opletten dat je een vriezer koopt die temperaturen tot -15 graden aankan. Een aantal vriezers uit het assortiment hebben een minimale temperatuur van 0 graden, deze moet je dus altijd binnenshuis plaatsen.

Anti-ijsvorming

Liebherr loopt vooruit op het gebied van innovatieve technieken en daarom kan je ervan uitgaan dat je altijd een vriezer zal vinden die Low Frost of No Frost techniek heeft. Bij de eerste hoef je je vriezer slechts twee keer per jaar te ontdooien en bij No Frost is ontdooien nooit nodig. Een bijkomend voordeel van No Frost is dat er helemaal geen ijsvorming aan de binnenkant is, waardoor er geen laagje over je producten komt en je beter bent beschermd tegen lekkage bij stroomuitval.

Netto inhoud

Bij Liebherr kun je vriezers van minder dan 110 liter vinden, maar ook modellen met een netto inhoud van 350 liter of meer. Je kiest de inhoud van je vriezer op basis van je huishouden. Voor 1 á 2 personen is een vriezer van 110 liter voldoende en voor 3 personen heb je 250 liter nodig. Echt grote huishoudens, of huishoudens die grote hoeveelheden invriezen, hebben een vriezer nodig van meer dan 350 liter. Denk hier altijd goed over na, want een vriezer die niet helemaal vol is, verbruikt meer energie dan een goedgevulde vriezer.

Geluidsniveau

Afhankelijk van waar je de vriezer wil plaatsen, moet je goed nadenken over het geluidsniveau. Wanneer het geluidsniveau 41 dB of hoger is, kun je het apparaat duidelijk horen, waardoor hij niet geschikt is om in een open keuken of kleine ruimte te plaatsen. Voor deze ruimtes heb je een vriezer met een geluidsniveau van 40 dB of lager nodig.

Veelgestelde vragen over een Liebherr vriezer

Achterhalen wat andere mensen willen weten over een apparaat is vaak een goede manier om ervoor te zorgen dat je zelf alles weet. Om je daarbij een beetje op weg te helpen, hebben we hier de meest gestelde vragen over Liebherr vriezers verzameld.

Hoe oud is mijn Liebherr vriezer?

Als je niet meer zeker weet hoe oud je vriezer is, of als je een vriezer tweedehands overkoopt, kun je heel gemakkelijk achterhalen hoe oud een vriezer is. Bij Liebherr vriezers staat er een serienummer op een grijs etiket dat je kunt vinden aan de binnenkant van de vriezer. Let op dat deze sticker bij vrieskasten op de achterkant van het apparaat zit.

Aan de hand van het serienummer kun je vervolgens online opzoeken hoe oud je Liebherr vriezer is. Vaak krijg je een indicatie van het jaartal waarin de vriezer is geproduceerd, je zal nooit helemaal precies weten wanneer het apparaat gebouwd is.

Waar vind ik serienummer Liebherr vriezer?

Bij de staande vriezers zit het serienummer aan de binnenkant van de vriezer, bij Liebherr vrieskasten kun je dit nummer aan de achterkant vinden. Aan de binnenkant kan het gebeuren dat je eerst de lades uit de vriezer moet halen voordat je het serienummer kunt vinden.

Is Liebherr een goed merk vriezer?

Binnen de branche staat Liebherr zeker bekend als een goed merk. Van origine is het merk Duits, maar tegenwoordig staat het hoofdkantoor in Zwitserland. Mensen prijzen het merk om de innovaties op het gebied van energiebesparing, duurzaamheid en design.

Als je een Liebherr vriezer in huis haalt, weet je dat je goed zit. Daarbij heb je ook veel keuze uit het brede assortiment, van tafelmodel vriezers tot aan vrijstaande vriezers, bij Liebherr vind je alles.