Koelhouden.nl

Liebherr vriezer

Met een Liebherr vriezer haal je het beste product in huis, er zijn maar weinig andere merken die zo hoog inzetten op kwaliteit en gebruiksgemak. Heb je nog nooit van Liebherr gehoord? Of wil je gewoon iets meer over het merk weten? Lees dan hier alles wat je moet weten en vind je beste Liebherr vriezers van 2023!
1

Liebherr GP 1486-21

2

Liebherr GPesf 1476-21

3

Liebherr GP 1476-21

4

Liebherr FNd 4655-20

5

Liebherr FNf 5006-20

Laatste update: 25 september 2023

1

Liebherr GP 1486-21

2

Liebherr GPesf 1476-21

3

Liebherr GP 1476-21

4

Liebherr FNd 4655-20

5

Liebherr FNf 5006-20

Laatste update: 25 september 2023

Yannick
Yannick

Koel expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Liebherr staat er om bekend dat zij hoog inzetten op innovatie en het ontwikkelen van nieuwe technieken
  • Liebherr vriezers zijn stevig gebouwd, waardoor je er heel lang plezier van zal hebben.
  • Liebherr vriezers zijn iets duurder dan gemiddeld.
  • De liebherr vriezer is de Liebherr GP 1486-21

Wat is een Liebherr vriezer

Liebherr is van oorsprong een Duits merk dat in 1949 is begonnen met het fabriceren van torenkranen. Dat is inmiddels verleden tijd, ze hebben hun assortiment behoorlijk uitgebreid met onder andere een tak voor huishoudelijke producten, waar je de Liebherr vrieskast en koelkast kunt vinden.

Binnen deze branche staat Liebherr er echt om bekend dat zij hoog inzetten op innovatie en het ontwikkelen van nieuwe technieken. Het gebruiksgemak van de consument staat altijd op de voorgrond en ook het milieu is bij het ontwerp een belangrijke waarde.

Beste Liebherr vriezer van 2023            

Is jouw voorraad ijsblokjes toe aan een nieuwe vriezer? Geen probleem, bij Liebherr kan je terecht voor een inbouw vriezer, een vrieskist, een tafelmodel en nog vele andere soorten vriezers. Wij hebben vergelijk product uitgevoerd voor het hele assortiment en hier vind je de Liebherr vriezers met de beste energieklasse, duurzaamheid en de beste aanbiedingen van 2023:

Voordelen Nadelen
Tafelmodel
Kleine afmeting
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Open deur alarm
In de Liebherr GP 1486-21 bewaar je met gemak 3 volle shopper boodschappentassen met dozen bevroren groente en fruit. De tafelmodel vriezer koelt stiller, gelijkmatiger en zuiniger dankzij de inverter compressor. Met een geluidsniveau van 38 decibel heb je geen last van een irritant zoemend geluid. Je plaatst de vriezer dus ook in een open keuken of een klein appartement. Doordat de vriezer energiezuinig is, betaal je weinig energiekosten. Zo draag jij je steentje bij aan het milieu.
Voordelen Nadelen
Tafelmodel
Kleine afmeting
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Open deur alarm
Niet zuinig
De Liebherr GPesf 1476-21 heeft een roestvrijstalen deur, die langer meegaat dan een kunststof deur. Je maakt deze gemakkelijker schoon. Achter de deur beschik je over een vriesinhoud van 103 liter. In de 4 transparante lades passen meer dan 3 volle boodschappentassen, met bijvoorbeeld broden of diepvriespizza's. Gebruik de supervriezen functie om de temperatuur tijdelijk te verlagen, zodat je diepvriesproducten langer vers blijven. Je maakt slechts 2 keer per jaar tijd om de vriezer te ontdooien. Met Low Frost ontstaan namelijk minder ijskristallen op je diepvriesproducten dan bij een vriezer met ijsvorming.
Voordelen Nadelen
Tafelmodel
Kleine afmeting
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Niet zuinig
Ondanks het compacte formaat, heeft deze Liebherr GP 1476-21 een vriesinhoud van 103 liter. Dit betekent dat je ruimte hebt voor 3 volle boodschappentassen. Deze tafelmodel vriezer plaats je in kleine keukens of in de schuur voor extra vriesruimte. Met een minimale omgevingstemperatuur van -15 °C kan hij prima tegen een koude stoot. Dankzij Low Frost vermindert de vriezer ijsvorming, waardoor je hem slechts één of 2 keer per jaar hoeft te ontdooien.
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Open deur alarm
Duur
De Liebherr FNd 4655-20 werkt ook bij koude temperaturen. Met een minimale temperatuur van -15 graden Celsius zet je deze vrieskast gerust in de garage, schuur of kelder. Zo weet je zeker dat de vriezer goed werkt. Je vriest in totaal de boodschappen van 3 of 4 personen in. Vul de ijstwister met water en draai aan de hendel voor ijsblokjes. Handig, voor in je glas cola of gin tonic. Zodra de vriezer vol zit, heb je amper door dat het apparaat aanstaat. Dankzij het geluidsniveau van 34 decibel maakt deze vriezer weinig geluid. En door No Frost heb je geen omkijken meer naar ijsvorming. Hierdoor blijven de vrieslades en je boodschappen ijsvrij.
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Open deur alarm
Niet zuinig
De Liebherr FNf 5006-20 is een overzichtelijke vrieskast met 6 transparante vrieslades. Zo zie je bij het openen van de deur direct wat erin ligt. Dankzij de anti-vacuüm hevelgreep open je gemakkelijk de vriezerdeur met één hand. De vriezer heeft een geluidsniveau van 38 decibel, waardoor je geen last hebt van hard en storend geluid. Met een inhoud van 239 liter bewaar je de boodschappen van 2 tot 3 personen. Wil je de vriezer in de schuur of garage zetten? Met een minimale omgevingstemperatuur van -15 graden Celsius is dat geen probleem. Ontdooien is dankzij No Frost niet meer nodig. Dat scheelt jou weer wat werk.

Voor en nadelen van een Liebherr vriezer

Net als ieder ander merk heeft ook Liebherr specifieke voor- en nadelen. Lees hier wat je moet weten over de Liebherr vrieskast.

Voordelen

De verschillende vriezers van Liebherr zijn allemaal tot in detail uitgewerkt. Er is nagedacht over de gebruiksvriendelijkheid, het design is prachtig en je kunt er altijd op rekenen dat ze vergeleken met andere apparaten de beste technieken hebben. Als een goede vriezer voor jou belangrijk is, dan haal je met een model van Liebherr echt het neusje van de zalm in huis.

Nadelen

Het maakt niet uit welke diepvrieskast van Liebherr je in huis haalt, je hebt altijd de beste kwaliteit. Daar staat helaas wel tegenover dat Liebherr vriezers iets prijziger zijn dan modellen van andere merken. De merken AEG, Siemens en Bosch bieden vriezers in een vergelijkbare prijsklasse aan. Houd er daarbij rekening mee dat de levensduur van een Liebherr vriezer vaak ook aanzienlijk langer is en dat je energiekosten lager uit zullen vallen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Liebherr vriezer?  

Liebherr heeft een uitgebreid assortiment, dus als je op zoek bent naar een Liebherr vrieskast of vriezer, zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste aankoopt zal doen.

De plek waar je de vriezer wil neerzetten

Veel huishoudens willen de vriezer in de garage of bijkeuken neerzetten, maar niet alle vriezers van Liebherr zijn hiervoor geschikt. Voor een onverwarmde ruimte moet je altijd opletten dat je een vriezer koopt die temperaturen tot -15 graden aankan. Een aantal vriezers uit het assortiment hebben een minimale temperatuur van 0 graden, deze moet je dus altijd binnenshuis plaatsen.

Anti-ijsvorming

Liebherr loopt vooruit op het gebied van innovatieve technieken en daarom kan je ervan uitgaan dat je altijd een vriezer zal vinden die Low Frost of No Frost techniek heeft. Bij de eerste hoef je je vriezer slechts twee keer per jaar te ontdooien en bij No Frost is ontdooien nooit nodig. Een bijkomend voordeel van No Frost is dat er helemaal geen ijsvorming aan de binnenkant is, waardoor er geen laagje over je producten komt en je beter bent beschermd tegen lekkage bij stroomuitval.

Netto inhoud

Bij Liebherr kun je vriezers van minder dan 110 liter vinden, maar ook modellen met een netto inhoud van 350 liter of meer. Je kiest de inhoud van je vriezer op basis van je huishouden. Voor 1 á 2 personen is een vriezer van 110 liter voldoende en voor 3 personen heb je 250 liter nodig. Echt grote huishoudens, of huishoudens die grote hoeveelheden invriezen, hebben een vriezer nodig van meer dan 350 liter. Denk hier altijd goed over na, want een vriezer die niet helemaal vol is, verbruikt meer energie dan een goedgevulde vriezer.

Geluidsniveau

Afhankelijk van waar je de vriezer wil plaatsen, moet je goed nadenken over het geluidsniveau. Wanneer het geluidsniveau 41 dB of hoger is, kun je het apparaat duidelijk horen, waardoor hij niet geschikt is om in een open keuken of kleine ruimte te plaatsen. Voor deze ruimtes heb je een vriezer met een geluidsniveau van 40 dB of lager nodig.

Veelgestelde vragen over een Liebherr vriezer

Achterhalen wat andere mensen willen weten over een apparaat is vaak een goede manier om ervoor te zorgen dat je zelf alles weet. Om je daarbij een beetje op weg te helpen, hebben we hier de meest gestelde vragen over Liebherr vriezers verzameld.

Hoe oud is mijn Liebherr vriezer?

Als je niet meer zeker weet hoe oud je vriezer is, of als je een vriezer tweedehands overkoopt, kun je heel gemakkelijk achterhalen hoe oud een vriezer is. Bij Liebherr vriezers staat er een serienummer op een grijs etiket dat je kunt vinden aan de binnenkant van de vriezer. Let op dat deze sticker bij vrieskasten op de achterkant van het apparaat zit.

Aan de hand van het serienummer kun je vervolgens online opzoeken hoe oud je Liebherr vriezer is. Vaak krijg je een indicatie van het jaartal waarin de vriezer is geproduceerd, je zal nooit helemaal precies weten wanneer het apparaat gebouwd is.

Waar vind ik serienummer Liebherr vriezer?

Bij de staande vriezers zit het serienummer aan de binnenkant van de vriezer, bij Liebherr vrieskasten kun je dit nummer aan de achterkant vinden. Aan de binnenkant kan het gebeuren dat je eerst de lades uit de vriezer moet halen voordat je het serienummer kunt vinden.

Is Liebherr een goed merk vriezer?

Binnen de branche staat Liebherr zeker bekend als een goed merk. Van origine is het merk Duits, maar tegenwoordig staat het hoofdkantoor in Zwitserland. Mensen prijzen het merk om de innovaties op het gebied van energiebesparing, duurzaamheid en design.

Als je een Liebherr vriezer in huis haalt, weet je dat je goed zit. Daarbij heb je ook veel keuze uit het brede assortiment, van tafelmodel vriezers tot aan vrijstaande vriezers, bij Liebherr vind je alles.