Koelhouden.nl

AEG ATB48E1AW

Bekijk de goedkoopste AEG ATB48E1AW

De AEG ATB48E1AW is te koop bij

Review
AEG ATB48E1AW

De AEG ATB48E1AW vriezer is een compact tafelmodel, ideaal voor kleinere huishoudens van 1 tot 2 personen. Met een netto inhoud van 85 liter en een stille invertercompressor, is deze vriezer een praktische keuze voor kleine keukens of als extra opslag. Hoewel het apparaat een degelijke roestvrijstalen deur heeft, ontbreekt het aan geavanceerde functies zoals anti-ijsvorming, wat betekent dat je de vriezer een paar keer per jaar moet ontdooien.

Als het om energie-efficiëntie gaat, valt de vriezer een beetje tegen met een energielabel E en jaarlijkse energiekosten van ongeveer 66 euro. Er zijn zeker zuinigere modellen op de markt die op de lange termijn kosteneffectiever kunnen zijn. De bouwkwaliteit wordt geclassificeerd als basisklasse, wat suggereert dat het apparaat niet de meest duurzame of betrouwbare keuze is.

Qua flexibiliteit is de AEG ATB48E1AW geschikt voor plaatsing in schuren of garages, mits de temperatuur boven de 10 graden blijft. Dit kan handig zijn als je extra vriesruimte nodig hebt maar niet genoeg plek hebt in de keuken. Het geluidsniveau van 38 dB wordt als ‘normaal’ beschouwd, wat een voordeel kan zijn als je een rustige woonomgeving wilt behouden.

AEG ATB48E1AW Review

Bij de keuze voor een vriezer komt veel kijken. De AEG ATB48E1AW springt eruit door zijn compacte formaat en energie-efficiëntie, maar mist enkele geavanceerde functies. De vriezer beschikt over een stille invertercompressor en heeft een laag onderhoudsniveau dankzij de Low Frost-functie. Dit tafelmodel met een netto inhoud van 85 liter is geschikt voor huishoudens van 1 tot 2 personen. Aan de andere kant scoort hij een E op het energielabel en de bouwkwaliteit valt onder de basisklasse. Laten we deze aspecten eens in detail bekijken.

Type en model: Tafelmodel geschikt voor kleine ruimtes en 1-2 personen

De AEG ATB48E1AW is een tafelmodel vriezer, wat betekent dat hij compact genoeg is om in een kleine of open keuken te passen. Het ontwerp is strak en het apparaat heeft een roestvrijstalen deur die wel tegen een stootje kan. Dankzij de invertercompressor is de vriezer stil in gebruik, een belangrijk pluspunt voor wie een rustige woonomgeving waardeert. De netto inhoud van 85 liter biedt genoeg ruimte voor de boodschappen van 1 tot 2 personen, waardoor het apparaat ideaal is voor kleinere huishoudens of als aanvulling op een bestaande koel-vriescombinatie. Wat echter opvalt, is het gebrek aan anti-ijsvorming; je moet de vriezer 6 keer per jaar ontdooien.

Stroomverbruik: Energielabel E met jaarlijkse kosten van 66 euro

De AEG ATB48E1AW heeft een energielabel E, wat niet het meest efficiënt is in vergelijking met andere modellen op de markt. Dit komt tot uiting in het jaarlijkse energieverbruik van 164 kWh. De energiekosten bedragen ongeveer 66 euro per jaar. Hoewel dit niet extreem hoog is, zijn er vriezers beschikbaar met een beter energielabel die op de lange termijn kostenbesparender kunnen zijn. Daarom is het belangrijk om dit aspect in overweging te nemen, vooral als je bewust met energie om wilt gaan.

Bouwkwaliteit: Basisklasse constructie met roestvrijstalen deur

De bouwkwaliteit van de AEG ATB48E1AW is geclassificeerd als basisklasse. Dit betekent dat je geen topprestaties mag verwachten op het gebied van duurzaamheid en betrouwbaarheid. Echter, het apparaat heeft een roestvrijstalen deur die het een zekere robuustheid geeft. Hoewel dit model waarschijnlijk niet zo lang meegaat als een model uit de topklasse, biedt het toch een redelijke levensduur en betrouwbaarheid voor zijn prijsklasse.

Inhoud: Netto capaciteit van 85 liter geschikt voor kleine huishoudens

De vriezer heeft een netto inhoud van 85 liter, wat hem geschikt maakt voor kleinere huishoudens van 1 tot 2 personen. Voor grotere gezinnen of mensen die veel opslagruimte nodig hebben, is dit model waarschijnlijk te klein. De indeling is praktisch, met verschillende laden om je producten georganiseerd te houden. Een extra functie zoals supervriezen is ook handig als je in één keer veel boodschappen wilt invriezen. Toch zou een grotere capaciteit handiger zijn voor grotere huishoudens.

Geluidsniveau: Normaal geluidsniveau van 38 dB

Wat betreft geluid produceert de AEG ATB48E1AW 38 dB, wat als 'normaal' wordt beschouwd. Dankzij de invertercompressor is de vriezer relatief stil, vooral als je hem vergelijkt met andere modellen die als 'luid' worden geclassificeerd (40 dB of hoger). Dit is zeker een pluspunt als je de vriezer in een open keuken of woonkamer wilt plaatsen.

Geschikt voor schuur of garage: Ja, mits boven 10 graden

De AEG ATB48E1AW is geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, zolang de temperatuur boven de 10 graden blijft. Dit biedt flexibiliteit in waar je het apparaat neer kunt zetten. Het kan dus een goede keuze zijn als je extra vriesruimte nodig hebt maar niet genoeg plek hebt in je keuken. Maar let op de temperatuur, want als het te koud wordt, kan dit het energieverbruik en de efficiëntie van het apparaat negatief beïnvloeden.