Koelhouden.nl

Zwarte Amerikaanse koelkast

Amerikaanse koelkasten zijn helemaal hip en al helemaal in het zwart. Je kunt er namelijk ontzettend veel boodschappen in kwijt en soms kan het apparaat je ook voorzien van een lekker koud glaasje water met ijs. Houd er wel rekening mee dat het moeilijk is om een energiezuinige Amerikaanse koelkast te vinden en dat het zwart de wat kleinere keukens nog kleiner kan maken. Hier lees je waar je nog meer op moet letten bij de aankoop van een zwarte Amerikaanse koelkast en natuurlijk hebben we ook weer de beste modellen voor je op een rijtje gezet!
1

Veripart VPSBS177B

2

Samsung RS66A8101B1/EF

3

LG GMX844MCKV InstaView Door Cooling

4

Samsung RF50A5002B1/EG

5

Samsung RS68A8821B1

Laatste update: 9 juni 2023

1

Veripart VPSBS177B

2

Samsung RS66A8101B1/EF

3

LG GMX844MCKV InstaView Door Cooling

4

Samsung RF50A5002B1/EG

5

Samsung RS68A8821B1

Laatste update: 9 juni 2023

Yannick
Yannick

Koel expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Een zwarte Amerikaanse koelkast is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een zwarte kleur.
  • De meeste Amerikaanse koelkasten hebben handige snufjes zoals een watertap en een ijsblokjes dispenser.
  • Het koel- en vriesvak in een Amerikaanse koelkast zitten naast elkaar.
  • De zwarte amerikaanse koelkast is de Veripart VPSBS177B

Wat is een Amerikaanse koelkast zwart

Een Amerikaanse koelkast is een model met een extra grote capaciteit. Het koel- en het vriesgedeelte staan namelijk naast elkaar, waardoor je extra veel ruimte hebt. In dit specifieke geval is de buitenkant van het apparaat zwart.

Je hebt de keuze uit twee verschillende types, de side by side koelkast, waarbij het koel- en vriesgedeelte naast elkaar zitten of een french door, waarbij de koeling boven en het vriesvak onder zit.

De laatste jaren is de Amerikaanse koelkast erg populair geworden, omdat het een erg fijne manier is om zo veel mogelijk boodschappen kwijt te kunnen. Je hebt altijd genoeg ruimte, ook als je producten met afwijkende afmetingen hebt.

Beste Amerikaanse koelkast zwart van 2023

Natuurlijk wil je dat jou nieuwe product meteen de beste is die er op dit moment beschikbaar is, maar hoe ga je dat voor elkaar krijgen? De keuze uit Amerikaanse koelkasten is zeer ruim, waardoor het moeilijk is om de juiste keuze te maken. Gelukkig hebben wij een groot aantal modellen getest en met elkaar vergeleken. Hiervoor hebben we alles onder de loep genomen, van de led display tot aan de inhoud van de vriesruimte en de aanwezigheid van technieken die het gebruiksgemak kan verhogen.

Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Open deur alarm
Veel inhoud
Niet zuinig
In de Veripart VPSBS177B heb je genoeg ruimte voor extra dozen diepvriespizza's, verse pasta of een grote krop sla. In totaal bewaar je in deze Amerikaanse koelkast de wekelijkse boodschappen van 5 personen of meer. Waar je de kaas of vleeswaren neerlegt, maakt dankzij de luchtcirculatie niet uit. De koelkast verspreidt de koude lucht gelijkmatig, zodat het bovenin net zo koel is als onderin. Zo kies je een indeling die bij jou past. Het vriesgedeelte hoef je dankzij No Frost nooit te ontdooien. Dat scheelt weer tijd aan onderhoud. Komt er onverwachts bezoek? Met de superkoelen en -vriezen functie koel je snel een lading drankjes en hapjes. Na een tijdje schakelt de koelkast weer terug naar de normale instelling.
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Veel inhoud
Duur
Niet zuinig
In de antraciete Samsung RS66A8101B1/EF Amerikaanse koelkast bewaar je jouw boodschappen extra lang. De Digital Inverter Compressor koelt constant en zorgt zo voor een stabiele koeltemperatuur. Hierdoor bewaar je niet alleen je etenswaren langer, maar is hij ook stiller. De koelkast heeft een geluidsniveau van 36 decibel. Voor een Amerikaanse koelkast is dit relatief stil. Met een inhoud van 652 liter heb je genoeg ruimte voor de etenswaren voor 5 personen of meer. Het ruime vriesgedeelte van 243 liter heeft No Frost. Hierdoor is ontdooien verleden tijd en blijven doosjes diepvriesfruit vrij van ijskristallen. Zo blijft de smaakt hetzelfde en maak jij na een maand nog steeds lekkere smoothies.
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Veel inhoud
Duur
Niet zuinig
De functionele LG GMX844MCKV InstaView Door Cooling beschikt over een extra kleine deur aan de voorzijde voor je favoriete boodschappen. Twee klopjes op de deur, en je kijkt dankzij Instaview zo door het transparante glas. Handig, want zo verbruik je niet te veel energie met een open deur. De boodschappen van een gezin met 3 of meer kinderen passen gemakkelijk in de ruime koel- en vriesgedeeltes. Het vriesgedeelte beschikt over No Frost; hierdoor ontstaat er geen ijsvorming en blijft de smaak en structuur van jouw ingevroren producten extra goed behouden. Dankzij de LINEAR Cooling schommelt de temperatuur niet meer dan 0,5 graden, waardoor je etenswaren langer goed blijven.
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Veel inhoud
Duur
Niet zuinig
Met de Dual Auto Ice Maker in de Samsung RH69B8021S9/EG drink jij nooit meer een ongekoeld drankje. De ijsmaker van deze Amerikaanse koelkast maakt dagelijks 2,3 kilogram ijsklontjes in 2 verschillende maten. Gebruik grote ijsklontjes voor je glas whisky en kleine ijsklontjes als je een cocktail serveert. Je sluit hiervoor de koelkast aan op je waterleiding of gebruikt het reservoir. Vind snel de sauzen en dips die je zoekt met de Food ShowCase. Door een kleine deur in de rechterdeur zie je met één blik waar alles staat. Het Metal Cool Plate in de achterwand behoudt de juiste binnentemperatuur, zelfs als de deur openstaat. Zo berg je gemakkelijk je boodschappen op met de deur open en blijven de biertjes koud.
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Groot vriesvak
Veel inhoud
Duur
Niet zuinig
Met de antraciete Samsung RS68A8821B1 Amerikaanse koelkast heb je altijd koud water en ijsblokjes bij de hand. Na een rondje hardlopen duw je jouw glas tegen de water- en ijsdispenser voor een snelle verfrissing. Met de Smart Conversion stel je het vriesgedeelte ook in als koelgedeelte. Handig, wanneer je meer ruimte nodig hebt voor verse ingrediënten. Laat je een deur per ongeluk half open staan? Geen zorgen, dankzij soft closing gaat de deur automatisch dicht. Het vriesgedeelte heeft No Frost, waardoor ontdooien niet nodig is. Dat scheelt jou tijd en onderhoud.

Voor- en nadelen van een Amerikaanse koelkast zwart

Een Amerikaanse koelkast van stijlvol geborsteld zwart staal is misschien een droom die je al lang koestert, maar veel mensen zijn geneigd om te vergeten dat er niet alleen maar voordelen aan het apparaat kleven. Hier hebben we voor je op een rijtje gezet waar je allemaal rekening mee moet houden.

Voordelen

Een zwarte Amerikaanse koelkast die op een strakke manier verwerkt is in je keuken kan ontzettend mooi zijn. Je hebt veel meer netto inhoud dan bij een smalle koelkast, dus je hoeft je nooit zorgen te maken of je wel al je boodschappen kwijt zal kunnen.

Wanneer je voor een koelkast met een dispenser kiest, kun je ook nog altijd genieten van een koud glas water, ijsblokjes of zelfs crushed ice. Net even dat beetje extra in vergelijking met normale koelkasten.

Nadelen

Zwarte Amerikaanse koelkasten zijn redelijk groot en daarom moet je er echt goed over nadenken of deze wel in het design van je keuken passen. In een kleine keuken zal de koelkast de ruimte alleen maar kleiner laten lijken, terwijl het apparaat in een keuken met een strak design juist een echt eye catcher zal zijn. Helaas kom je hier vaak pas thuis achter en dan is het te laat of te veel moeite om de koelkast nog om te ruilen.

Ook verbruikt een Amerikaanse koelkast veel meer stroom dan andere modellen. Uiteraard kost het erg veel energie om de enorme inhoud van het koelgedeelte en vriesgedeelte op temperatuur te houden en vaak zit er ook nog een water- of ijsdispenser met extra display op. Alles bij elkaar telt dat flink op, waardoor het moeilijk is om een model met energieklasse C te vinden, de meeste hebben energieklasse E of zelfs F.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Amerikaanse koelkast zwart?    

Amerikaanse koelkasten zijn net even iets anders dan de wat normalere tegenhangers en daarom zijn er een aantal dingen waar je specifiek op moet letten voordat je overgaat tot de aankoop. Zo weet je zeker dat je meteen de juiste keuze maakt.

Type

Bij een Amerikaanse koelkast heb je de keuze uit een side by side koelkast of een french door. De eerste versie heeft twee deuren naast elkaar en bij een Frans deur zit het koelgedeelte boven en het vriesgedeelte en heb je tot wel vier verschillende deuren. Het is hierbij moeilijk om in één oogopslag te zien wat er allemaal in je koeling of vriezer ligt.

Afmetingen

Alle koelkasten zijn ongeveer even hoog, maar de Amerikaanse modellen zijn voornamelijk breder en dieper. Als je je oude koelkast wil vervangen door een Amerikaanse koelkast, dan moet je er rekening mee houden dat deze waarschijnlijk iets verder zal uitsteken. Ook moet je naast het apparaat altijd voldoende ruimte vrij laten, zodat alle warme lucht goed afgevoerd kan worden.

Anti ijsvorming

Een open deur kan er al snel voor zorgen dat er ijsvorming in je Amerikaanse koelkast ontstaat. Dat is niet alleen slecht voor de producten die erin liggen, maar ook voor het energieverbruik van de koelkast. Nooit meer het vriesvak ontdooien dankzij No Frost is dus een hele handige functie, want het scheelt heel veel tijd.

Geluidsniveau

Koelkasten met een grote totale nettocapaciteit maken over het algemeen ook meer geluid, dus het is verstandig om ook altijd op het geluidsniveau te letten. Stille koelkasten hebben een geluidsniveau tot 38 dB, bij een normale koelkast moet je rekening houden met een geluidsniveau tussen de 39 dB en 40 dB en alles boven de 41 dB kan worden gezien als luid. Houd er rekening mee dat extra functies als een waterdispenser of ijsblokjesmaker ook geluid maken als je ze gebruikt.

Netto inhoud

Amerikaanse koelkasten met een normale inhoud hebben een totale inhoud van 400 tot 500 liter, bij de wat grotere modellen kun je op 500 tot 600 liter totale netto inhoud rekenen. De allergrootste Amerikaanse koelkasten hebben meer dan 600 liter inhoud.

Gebruiksgemak

Er zijn een aantal functies die bij de Amerikaanse koelkast worden aangeboden en een daarvan is de open deur alarm. Hierbij krijg je een seintje op het moment dat de deur te lang open staat. Je kunt de deur dan snel sluiten en voorkomen dat je te veel koude lucht verliest. Met een door-in-door of minibar kun je ook energie besparen, omdat je niet altijd de hele deur hoeft te openen. Bij Instaview kun je door de deur van de koelkast heen kijken, hierop zie je precies wat er nog in je koelkast ligt, zodat je deze nooit meer onnodig hoeft te openen.

Dispenser

Veel mensen vergeten er rekening mee te houden dat de waterdispenser ergens het water vandaan moet halen. Je kunt kiezen uit een aansluiting op de waterleiding of een apart waterreservoir. Het voordeel van de laatste is dat je wat flexibeler bent met het plaatsen van je koelkast, maar dat je wel altijd handmatig het reservoir bij moet vullen.