Koelhouden.nl

Zwarte Amerikaanse koelkast

Amerikaanse koelkasten zijn helemaal hip en al helemaal in het zwart. Je kunt er namelijk ontzettend veel boodschappen in kwijt en soms kan het apparaat je ook voorzien van een lekker koud glaasje water met ijs. Houd er wel rekening mee dat het moeilijk is om een energiezuinige Amerikaanse koelkast te vinden en dat het zwart de wat kleinere keukens nog kleiner kan maken. Hier lees je waar je nog meer op moet letten bij de aankoop van een zwarte Amerikaanse koelkast en natuurlijk hebben we ook weer de beste modellen voor je op een rijtje gezet!
1

Veripart VPSBS177B

2

LG GSXV90MCDE

3

Samsung RS68A8821B1

4

LG GMX945MC9F InstaView Door-in-Door

5

Haier HFW7918EIMB

Laatste update: 25 mei 2024

1

Veripart VPSBS177B

2

LG GSXV90MCDE

3

Samsung RS68A8821B1

4

LG GMX945MC9F InstaView Door-in-Door

5

Haier HFW7918EIMB

Laatste update: 25 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een zwarte Amerikaanse koelkast is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een zwarte kleur.
  • De meeste Amerikaanse koelkasten hebben handige snufjes zoals een watertap en een ijsblokjes dispenser.
  • Het koel- en vriesvak in een Amerikaanse koelkast zitten naast elkaar.
  • De zwarte amerikaanse koelkast is de Veripart VPSBS177B

Wat is een Amerikaanse koelkast zwart

Een Amerikaanse koelkast is een model met een extra grote capaciteit. Het koel- en het vriesgedeelte staan namelijk naast elkaar, waardoor je extra veel ruimte hebt. In dit specifieke geval is de buitenkant van het apparaat zwart.

Je hebt de keuze uit twee verschillende types, de side by side koelkast, waarbij het koel- en vriesgedeelte naast elkaar zitten of een french door, waarbij de koeling boven en het vriesvak onder zit.

De laatste jaren is de Amerikaanse koelkast erg populair geworden, omdat het een erg fijne manier is om zo veel mogelijk boodschappen kwijt te kunnen. Je hebt altijd genoeg ruimte, ook als je producten met afwijkende afmetingen hebt.

Beste Amerikaanse koelkast zwart van 2024

Natuurlijk wil je dat jou nieuwe product meteen de beste is die er op dit moment beschikbaar is, maar hoe ga je dat voor elkaar krijgen? De keuze uit Amerikaanse koelkasten is zeer ruim, waardoor het moeilijk is om de juiste keuze te maken. Gelukkig hebben wij een groot aantal modellen getest en met elkaar vergeleken. Hiervoor hebben we alles onder de loep genomen, van de led display tot aan de inhoud van de vriesruimte en de aanwezigheid van technieken die het gebruiksgemak kan verhogen.

De Veripart VPSBS177B is een Amerikaanse koelkast met veel ruimte voor boodschappen van 5 personen of meer. Het heeft een luchtcirculatie systeem waardoor het overal even koel is en het vriesgedeelte nooit ontdooid hoeft te worden. De koelkast heeft een vrijstaand design en biedt voldoende ruimte voor al je boodschappen. Het heeft een energieklasse E, wat betekent dat het een relatief hoog energieverbruik heeft. De bouwkwaliteit is topklasse, wat betekent dat de betrouwbaarheid en levensduur hoog zijn.De koelkwaliteit valt in de middenklasse, maar voldoet aan de basisbehoeften van de meeste gebruikers. De netto inhoud van de koelkast is 562 liter, wat ruim voldoende is voor een huishouden van 5 personen of meer. Het geluidsniveau is 39 dB, wat als luid wordt beschouwd. De koelkast is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Helaas heeft het geen vershoudzone, wat een nadeel kan zijn voor mensen die hun etenswaren langer vers willen houden.
De LG GSXV90MCDE Amerikaanse koelkast is een vrijstaand model met handige functies zoals een klopsensor om te zien wat erin zit zonder de deur te openen, een zone om de luchtvochtigheid aan te passen en DoorCooling om de koude lucht binnen te houden. Met No Frost technologie hoef je de koelkast nooit te ontdooien. Het heeft een energieklasse E en verbruikt ongeveer 350 kWh per jaar, wat kan leiden tot hogere energiekosten van ongeveer 140 euro per jaar.De bouw- en koelkwaliteit zijn van middenklasse niveau, betrouwbaar maar niet de meest geavanceerde technologieën. De netto inhoud is 635 liter, geschikt voor 5 personen of meer. Het geluidsniveau is normaal met 36 dB. De koelkast is niet geschikt voor extreme temperaturen in de schuur of garage. Helaas heeft het geen vershoudzone, wat een nadeel kan zijn voor het langer vers houden van verse producten.
De Samsung RS68A8821B1 Amerikaanse koelkast is een vrijstaande koelkast met een water- en ijsdispenser, Smart Conversion en No Frost in het vriesgedeelte. Het heeft een strak design dat in elke keuken past en biedt voldoende ruimte voor al je boodschappen.Met een energieklasse E heeft het een relatief hoog energieverbruik, wat je energiekosten met ongeveer 140,4 euro per jaar verhoogt. De bouw- en koelkwaliteit zijn middenklasse, wat betekent dat het betrouwbaarheid en een redelijke levensduur biedt. Met een netto inhoud van 634 liter is het geschikt voor 5 personen of meer. Het geluidsniveau is normaal met 36 dB, wat betekent dat het niet als luidruchtig wordt beschouwd. Het is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Het heeft ook een vershoudzone om je etenswaren langer vers te houden.
De LG GMX945MC9F InstaView Door-in-Door is een Amerikaanse koelkast met handige functies zoals het kunnen zien van de inhoud door op de deur te kloppen en een energiebesparende door-in-door functie. De koelkast is geschikt voor 5 personen of meer en heeft een deurkoeling en luchtfiltersysteem om etenswaren koel te houden en geuren te elimineren. Het heeft ook een ijs- en waterdispenser.De koelkast heeft een topklasse bouw- en koelkwaliteit, wat betekent dat het betrouwbaar en duurzaam is. Met een netto inhoud van 638 liter is er voldoende ruimte voor al je verse en diepvriesproducten. Het geluidsniveau van 40 dB kan als luid worden ervaren, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plaatsen van de koelkast. De koelkast is niet geschikt voor plaatsing in een schuur of garage vanwege temperatuurfluctuaties en vochtigheid.Helaas heeft de koelkast geen vershoudzone, wat een nadeel kan zijn voor mensen die hun verse producten langer willen bewaren.
De Haier HFW7918EIMB Amerikaanse koelkast is een vrijstaande koelkast met een ruime inhoud van 601 liter, geschikt voor 5 personen of meer. Het koelgedeelte heeft een inhoud van 335 liter en het vriesgedeelte heeft een inhoud van 266 liter. De koelkast heeft een modern design en biedt optimale koelprestaties, waardoor je voedsel langer vers blijft. Het geluidsniveau van de koelkast is slechts 35 dB, waardoor het als stil kan worden beschouwd.De koelkast is ook geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Helaas heeft de koelkast geen vershoudzone, wat een nadeel kan zijn voor mensen die hun verse producten langer willen bewaren. Het energieverbruik van de koelkast is relatief hoog, met een energieklasse E. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het overwegen van de aanschaf van deze koelkast.

Voor- en nadelen van een Amerikaanse koelkast zwart

Een Amerikaanse koelkast van stijlvol geborsteld zwart staal is misschien een droom die je al lang koestert, maar veel mensen zijn geneigd om te vergeten dat er niet alleen maar voordelen aan het apparaat kleven. Hier hebben we voor je op een rijtje gezet waar je allemaal rekening mee moet houden.

Voordelen

Een zwarte Amerikaanse koelkast die op een strakke manier verwerkt is in je keuken kan ontzettend mooi zijn. Je hebt veel meer netto inhoud dan bij een smalle koelkast, dus je hoeft je nooit zorgen te maken of je wel al je boodschappen kwijt zal kunnen.

Wanneer je voor een koelkast met een dispenser kiest, kun je ook nog altijd genieten van een koud glas water, ijsblokjes of zelfs crushed ice. Net even dat beetje extra in vergelijking met normale koelkasten.

Nadelen

Zwarte Amerikaanse koelkasten zijn redelijk groot en daarom moet je er echt goed over nadenken of deze wel in het design van je keuken passen. In een kleine keuken zal de koelkast de ruimte alleen maar kleiner laten lijken, terwijl het apparaat in een keuken met een strak design juist een echt eye catcher zal zijn. Helaas kom je hier vaak pas thuis achter en dan is het te laat of te veel moeite om de koelkast nog om te ruilen.

Ook verbruikt een Amerikaanse koelkast veel meer stroom dan andere modellen. Uiteraard kost het erg veel energie om de enorme inhoud van het koelgedeelte en vriesgedeelte op temperatuur te houden en vaak zit er ook nog een water- of ijsdispenser met extra display op. Alles bij elkaar telt dat flink op, waardoor het moeilijk is om een model met energieklasse C te vinden, de meeste hebben energieklasse E of zelfs F.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Amerikaanse koelkast zwart?    

Amerikaanse koelkasten zijn net even iets anders dan de wat normalere tegenhangers en daarom zijn er een aantal dingen waar je specifiek op moet letten voordat je overgaat tot de aankoop. Zo weet je zeker dat je meteen de juiste keuze maakt.

Type

Bij een Amerikaanse koelkast heb je de keuze uit een side by side koelkast of een french door. De eerste versie heeft twee deuren naast elkaar en bij een Frans deur zit het koelgedeelte boven en het vriesgedeelte en heb je tot wel vier verschillende deuren. Het is hierbij moeilijk om in één oogopslag te zien wat er allemaal in je koeling of vriezer ligt.

Afmetingen

Alle koelkasten zijn ongeveer even hoog, maar de Amerikaanse modellen zijn voornamelijk breder en dieper. Als je je oude koelkast wil vervangen door een Amerikaanse koelkast, dan moet je er rekening mee houden dat deze waarschijnlijk iets verder zal uitsteken. Ook moet je naast het apparaat altijd voldoende ruimte vrij laten, zodat alle warme lucht goed afgevoerd kan worden.

Anti ijsvorming

Een open deur kan er al snel voor zorgen dat er ijsvorming in je Amerikaanse koelkast ontstaat. Dat is niet alleen slecht voor de producten die erin liggen, maar ook voor het energieverbruik van de koelkast. Nooit meer het vriesvak ontdooien dankzij No Frost is dus een hele handige functie, want het scheelt heel veel tijd.

Geluidsniveau

Koelkasten met een grote totale nettocapaciteit maken over het algemeen ook meer geluid, dus het is verstandig om ook altijd op het geluidsniveau te letten. Stille koelkasten hebben een geluidsniveau tot 38 dB, bij een normale koelkast moet je rekening houden met een geluidsniveau tussen de 39 dB en 40 dB en alles boven de 41 dB kan worden gezien als luid. Houd er rekening mee dat extra functies als een waterdispenser of ijsblokjesmaker ook geluid maken als je ze gebruikt.

Netto inhoud

Amerikaanse koelkasten met een normale inhoud hebben een totale inhoud van 400 tot 500 liter, bij de wat grotere modellen kun je op 500 tot 600 liter totale netto inhoud rekenen. De allergrootste Amerikaanse koelkasten hebben meer dan 600 liter inhoud.

Gebruiksgemak

Er zijn een aantal functies die bij de Amerikaanse koelkast worden aangeboden en een daarvan is de open deur alarm. Hierbij krijg je een seintje op het moment dat de deur te lang open staat. Je kunt de deur dan snel sluiten en voorkomen dat je te veel koude lucht verliest. Met een door-in-door of minibar kun je ook energie besparen, omdat je niet altijd de hele deur hoeft te openen. Bij Instaview kun je door de deur van de koelkast heen kijken, hierop zie je precies wat er nog in je koelkast ligt, zodat je deze nooit meer onnodig hoeft te openen.

Dispenser

Veel mensen vergeten er rekening mee te houden dat de waterdispenser ergens het water vandaan moet halen. Je kunt kiezen uit een aansluiting op de waterleiding of een apart waterreservoir. Het voordeel van de laatste is dat je wat flexibeler bent met het plaatsen van je koelkast, maar dat je wel altijd handmatig het reservoir bij moet vullen.