Koelhouden.nl

Amerikaanse inbouw koelkast

Een Amerikaanse koelkast inbouwen is zeker een optie, maar je moet er wel rekening mee houden dat de voorkant van het apparaat altijd zichtbaar blijft. Bij andere inbouw koelkasten wordt er vaak een frontpaneel op de deur bevestigd, maar bij een Amerikaanse koelkast blijft het roestvrijstaal altijd zichtbaar. Je bouwt de koelkast in door deze in de muur, een nis of tussen twee kasten te schuiven. Op deze pagina lees je alles wat je over het inbouwen van een Amerikaanse koelkast moet weten en natuurlijk hebben we ook een selectie gemaakt van de beste Amerikaanse koelkasten van 2024:
1

Veripart VPSBS177B

2

Samsung RS68CG885DB1EF

3

Samsung RS66A8101S9

4

Samsung RS66A8101B1/EF

5

Haier HFR5719ENMG

Laatste update: 19 juli 2024

1

Veripart VPSBS177B

2

Samsung RS68CG885DB1EF

3

Samsung RS66A8101S9

4

Samsung RS66A8101B1/EF

5

Haier HFR5719ENMG

Laatste update: 19 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een inbouw Amerikaanse koelkast is een koel-vriescombinatie die ingebouwd kan worden.
  • Het koel- en vriesvak in een Amerikaanse koelkast zijn naast elkaar geplaatst.
  • De meeste Amerikaanse koelkasten hebben handige snufjes zoals een ijsblokjes dispenser en een watertap.
  • De amerikaanse inbouw koelkast is de Veripart VPSBS177B

Wat is een Amerikaanse koelkast voor inbouw

Amerikaanse koelkasten, ook wel side by side koelkast genoemd, worden in een nis geschoven wanneer ze worden ingebouwd. Zo worden alleen de zijkanten van het apparaat netjes weggewerkt, de voorkant is namelijk mooi genoeg van zichzelf. Daarbij is het ook niet mogelijk om panelen op de voorkant te plaatsen, omdat het apparaat aan de zijkanten genoeg ruimte nodig heeft om de warme lucht af te voeren.

Ook heeft de voorkant van een Amerikaanse koelkast vaak een aantal extra functies, zoals een dispenser voor water, ijsblokjes en soms zelfs crushed ice. Ook zijn er modellen die aan de buitenkant een extra deurtje hebben waarmee je gemakkelijk bij een paar veel gebruikte producten kunt.

Naast de side by side modellen zijn er ook nog de french door Amerikaanse koelkasten, waarbij het koelgedeelte boven het vriesgedeelte zit. Via twee en soms zelfs vier deuren kun je dan bij de inhoud. Hierbij zitten er ook geen frontpanelen op de deuren, omdat dat erg ingewikkeld wordt.

Beste Amerikaanse koelkast voor inbouw van 2024

Natuurlijk hebben we ook de beste Amerikaanse koelkasten voor inbouw voor je geselecteerd. Hiervoor hebben we een groot deel van het aanbod getest en met elkaar vergeleken, waarbij we keken naar de inhoud koelgedeelte, de vriesruimte, eventuele extra functies zoals een ijsdispenser of minibar, de duurzaamheid en natuurlijk de prijs-kwaliteit verhouding. Dit zijn de beste Amerikaanse koelkasten van 2024:

1

Beste amerikaanse inbouw koelkast

De Veripart VPSBS177B is een Amerikaanse koelkast met veel ruimte voor boodschappen van 5 personen of meer. Het heeft een luchtcirculatie systeem waardoor het overal even koel is en het vriesgedeelte nooit ontdooid hoeft te worden. De koelkast heeft een vrijstaand design en biedt voldoende ruimte voor al je boodschappen. Het heeft een energieklasse E, wat betekent dat het een relatief hoog energieverbruik heeft. De bouwkwaliteit is topklasse, wat betekent dat de betrouwbaarheid en levensduur hoog zijn.De koelkwaliteit valt in de middenklasse, maar voldoet aan de basisbehoeften van de meeste gebruikers. De netto inhoud van de koelkast is 562 liter, wat ruim voldoende is voor een huishouden van 5 personen of meer. Het geluidsniveau is 39 dB, wat als luid wordt beschouwd. De koelkast is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Helaas heeft het geen vershoudzone, wat een nadeel kan zijn voor mensen die hun etenswaren langer vers willen houden.
2
De Samsung RS68CG885DB1EF Amerikaanse koelkast is een vrijstaande koelkast met een water- en ijsdispenser, Smart Conversion systeem en een totale inhoud van 634 liter. Het apparaat heeft een geluidsniveau van 35 decibel, waardoor het relatief stil is. Dankzij de No Frost technologie hoef je de koelkast nooit te ontdooien. De koelkast heeft voldoende ruimte voor al je boodschappen en heeft een strak design dat in elke keuken past.Met een energieklasse D heeft de koelkast een gemiddeld energieverbruik van 281 kWh per jaar. De bouw- en koelkwaliteit van de koelkast zijn redelijk, waardoor je er lang plezier van kunt hebben. Het koelgedeelte heeft een netto inhoud van 409 liter en het vriesgedeelte heeft een netto inhoud van 225 liter. Met een geluidsniveau van 35 dB is de koelkast stil in gebruik. De koelkast is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Daarnaast heeft de koelkast een vershoudzone om etenswaren langer vers te houden.
3
De Samsung RS66A8101S9 Amerikaanse koelkast is een vrijstaande koelkast met een vriesgedeelte. Het heeft een inhoud van 652 liter, genoeg voor 5 personen of meer. De koelkast heeft een Digital Inverter Compressor die zorgt voor een stabiele koeltemperatuur en een Twin Cooling Plus systeem om uitdroging van paprika's te voorkomen. Het vriesgedeelte kan ook als extra koelruimte worden gebruikt met behulp van de Smart Conversion functie.De koelkast heeft een energieklasse E, wat betekent dat het een relatief hoog energieverbruik heeft. Het heeft een middenklasse bouw- en koelkwaliteit, wat betrouwbaarheid en een redelijke levensduur biedt. De netto inhoud van de koelkast is 652 liter, met voldoende ruimte in zowel het koel- als vriesgedeelte. Het geluidsniveau is 36 dB, wat als normaal wordt beschouwd. De koelkast is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Het heeft ook een vershoudzone om etenswaren langer vers te houden.
4
De Samsung RS66A8101B1/EF Amerikaanse koelkast is een vrijstaande koelkast met een vriesgedeelte en No Frost technologie. Hierdoor hoef je de koelkast nooit te ontdooien en blijven diepvriesproducten langer vers. De koelkast biedt voldoende ruimte voor al je boodschappen en heeft een strak design dat in elke keuken past.Het energieverbruik van deze koelkast is relatief hoog, wat kan leiden tot hogere energiekosten. De bouw- en koelkwaliteit van de koelkast zijn van middenklasse niveau, wat betrouwbaarheid en een redelijke levensduur biedt. Met een netto inhoud van 652 liter is de koelkast geschikt voor 5 personen of meer. Het geluidsniveau van de koelkast is normaal en zal je dagelijkse activiteiten niet verstoren.De koelkast is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. De koelkast heeft ook een vershoudzone, waardoor je etenswaren langer vers kunt houden.
5
De Haier HFR5719ENMG Amerikaanse koelkast is een vrijstaande koelkast met een koelgedeelte van 306 liter en een vriesgedeelte met 2 lades. Het heeft verschillende lades, zoals de MyZone lade en de Quick Cool stand, om groente en fruit langer vers te houden en frisdrank snel te koelen.De koelkast heeft een energieklasse E, wat betekent dat het een relatief hoog energieverbruik heeft. Het heeft echter een topklasse bouw- en koelkwaliteit, waardoor het betrouwbaar en duurzaam is en voedsel optimaal gekoeld wordt. Met een netto inhoud van 446 liter is de koelkast geschikt voor 5 personen of meer. Het geluidsniveau van de koelkast is 37 dB, wat als normaal wordt beschouwd. De koelkast kan ook in de schuur of garage worden geplaatst, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Helaas heeft de koelkast geen vershoudzone, wat een nadeel kan zijn voor mensen die hun etenswaren langer vers willen houden.

Voor en nadelen van een Amerikaanse koelkast voor inbouw

Net als ieder ander type koelkast, zitten er ook aan de inbouw Amerikaanse koelkast een aantal voor- en nadelen verbonden. Het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt voordat je tot de aankoop over gaatHier lees je de belangrijkste.

Voordelen

Het voordeel van een inbouw koelkast in het algemeen is altijd dat je niet tegen de zijkanten van het apparaat aan hoeft te kijken. Bij een Amerikaanse koelkast wordt dit voordeel extra versterkt, omdat je met inbouw ook wat beter kunt verbergen hoe ontzettend groot het apparaat is.

Amerikaanse koelkasten zijn namelijk echte blikvangers, maar dat is niet in iedere keuken gewenst. Vooral kleinere keukens en keukens met een hele specifieke stijl kunnen baat hebben bij een ingebouwde koelkast, omdat deze wat minder in het oog springt. Door in te bouwen kun je profiteren van alle voordelen van een koelkast met een grote inhoud, zonder dat je

Nadelen

Veel mensen onderschatten nog hoe veel ruimte een Amerikaanse koelkast daadwerkelijk inneemt. Houd er rekening mee dat het apparaat een breedte van meer dan 90 centimeter heeft en dat je daarbij ook nog voldoende ruimte over moet laten aan de zijkanten. Reken op ongeveer 5 á 10 centimeter extra ruimte, zodat de koelkast alle warme lucht goed kwijt kan.

Door deze extra ruimte moet je er rekening mee houden dat de deuren van je koelkast niet volledig open kunnen. De zijkanten van de nis zitten namelijk in de weg, waardoor de meeste modellen tot zo’n 150 graden geopend kunnen worden. Dit is in principe voldoende om goed bij de inhoud te kunnen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Amerikaanse koelkast voor inbouw?    

Het kopen van een nieuwe koelkast is een ingewikkelde klus, omdat je gemakkelijk een aantal belangrijke eigenschappen over het hoofd kunt zien. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben we hier een aantal belangrijke eigenschappen voor je op een rijtje gezet.

Het type

Als je op zoek bent naar een Amerikaanse koelkast kun je kiezen uit een side by side koelkast of een french door. Bij de eerste zitten het koel- en vriesgedeelte naast elkaar, bij de tweede zit het koelgedeelte boven en de vriezer onder. Let hierbij ook op het aantal deuren, dat kunnen er twee of vier zijn.

Energie efficiëntieklasse

Amerikaanse koelkasten staan erom bekend dat ze niet zo heel energiezuinig zijn, op dit moment is energieklasse D de meest zuinige die je zal kunnen vinden. Bereken altijd hoe veel je per jaar kunt besparen door voor een zuiniger model te kiezen.

Anti ijsvorming

Koelkasten met NoFrost blijven ijsvrij, waardoor je niet handmatig hoeft te ontdooien. Door een recirculatiesysteem blijft de lucht in de vriezer droog, waardoor er geen ijsvorming kan ontstaan. Bij een grote Amerikaanse koelakst is dit extra handig, want het scheelt veel tijd en moeite. Daarbij zorgt ijsafzetting er ook voor dat de koelkast meer energie zal verbruiken. Naast de No Frost koel vriescombinaties zijn er ook nog modellen met Low Frost, waarbij je slechts twee keer peer jaar handmatig hoeft te ontdooien.

Gebruiksgemak

Een slimme koelkast kan ervoor zorgen dat jouw etenswaren nog langer goed blijven. Zo kun je bijvoorbeeld via je telefoon aangeven welke producten je hebt en vervolgens wordt dan aangegeven welke gedeeltes van de koelkast de perfecte temperatuur hebben om dit product te bewaren. Je boodschappen gaan langer mee.

Geluidsniveau

De meeste Amerikaanse koelkasten hebben een geluidsniveau dat onder de 38 dB ligt, waardoor je ze bijna niet hoort. Door het inbouwen wordt vaak ook nog veel geluid gedempt, waardoor je ook voor een model met een normaal geluidsniveau, tussen de 39 dB en 40 dB, kunt gaan. Pas vanaf 41 dB wordt een koelkast gezien als luid. Deze koelkasten zijn niet geschikt voor kleine of open keukens.

De indeling

Je kiest vaak voor een Amerikaanse koelkast omdat je veel boodschappen kwijt wil kunnen en daarom is het goed om eens te kijken naar de indeling. Met uitneembare plateaus kun je de koelkast namelijk flexibel indelen, waardoor je ook producten kwijt kunt die wat groter zijn. Hierdoor weet je zeker dat je altijd alles een plekje kunt geven. Vergeet ook niet dat een inbouw model niet altijd volledig open kan, waardoor het misschien lastig wordt om de plateaus eruit te halen.

Hoe bouw je een Amerikaanse koelkast in?

Je bouwt een Amerikaanse koelkast in door deze in een speciaal daarvoor ontwikkelde nis te plaatsen. In de handleiding van het apparaat staat altijd hoe groot deze nis moet zijn, daarbij moet je er rekening mee houden dat je aan beide kanten tussen de 5 en 10 centimeter over moet houden om ervoor te zorgen dat het apparaat alle warme lucht kwijt kan.

Vergeet ook niet dat je altijd achter de nis een stroomaansluiting nodig hebt en dat sommige koel vriescombinaties ook een wateraansluiting nodig hebben voor de dispenser voor koud water en ijsblokjes.

Bij zowel de modellen met twee deuren als die met vier deuren is het niet gebruikelijk om er frontpanelen op te plaatsen, vergeet dus niet dat je altijd tegen de voorkant van de koelkast aan blijft kijken. Houd hier rekening mee tijdens het uitzoeken van het juiste model.

Je kunt ervoor kiezen om de koelkast in te bouwen in de muur, maar ook tussen twee kasten of in een speciale nis. Voordat je je nieuwe product gaat uitkiezen, moet je goed nadenken over wat je voorkeur heeft en wat past. Houd er rekening mee dat de meeste Amerikaanse koelkasten een breedte van meer dan 90 centimeter hebben, wat betekent dat je plek van twee keukenkastjes moet opofferen.

Veelgestelde vragen over een Amerikaanse koelkast voor inbouw

Tot slot hebben we hier de meest gestelde vragen over Amerikaanse koelkasten inbouwen voor je verzameld. Zo weet je zeker dat je alles over dit onderwerp te weten zal komen!

Kun je een Amerikaanse koelkast inbouwen?

Het is zeker mogelijk om een Amerikaanse koelkast in een nis te schuiven, maar je moet er altijd rekening mee houden dat er voldoende ruimte aan de zijkanten is. De koelkast moet namelijk de warme lucht goed kwijt kunnen.

Ook blijft de voorkant van een Amerikaanse koelkast altijd zichtbaar. Door de extra toevoegingen aan de voorkant van het apparaat, zoals bijvoorbeeld een ijsblokjesmachine en minibar, is het heel onhandig om er frontpanelen op te plaatsen.

Houd er dus rekening mee dat je moet kiezen uit een rvs look., mat zwart of een spaarzame andere kleur die beter bij het design van je keuken past.