Koelhouden.nl

Amerikaanse inbouw koelkast

Een Amerikaanse koelkast inbouwen is zeker een optie, maar je moet er wel rekening mee houden dat de voorkant van het apparaat altijd zichtbaar blijft. Bij andere inbouw koelkasten wordt er vaak een frontpaneel op de deur bevestigd, maar bij een Amerikaanse koelkast blijft het roestvrijstaal altijd zichtbaar. Je bouwt de koelkast in door deze in de muur, een nis of tussen twee kasten te schuiven. Op deze pagina lees je alles wat je over het inbouwen van een Amerikaanse koelkast moet weten en natuurlijk hebben we ook een selectie gemaakt van de beste Amerikaanse koelkasten van 2023:
1

Haier HB18FGSAAA Easy Access

2

Veripart VPSBS177B

3

Samsung RS66A8101S9

4

Samsung RS66A8101B1/EF

5

LG GMX844MCKV InstaView Door Cooling

Laatste update: 9 juni 2023

1

Haier HB18FGSAAA Easy Access

2

Veripart VPSBS177B

3

Samsung RS66A8101S9

4

Samsung RS66A8101B1/EF

5

LG GMX844MCKV InstaView Door Cooling

Laatste update: 9 juni 2023

Yannick
Yannick

Koel expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Een inbouw Amerikaanse koelkast is een koel-vriescombinatie die ingebouwd kan worden.
  • Het koel- en vriesvak in een Amerikaanse koelkast zijn naast elkaar geplaatst.
  • De meeste Amerikaanse koelkasten hebben handige snufjes zoals een ijsblokjes dispenser en een watertap.
  • De amerikaanse inbouw koelkast is de Haier HB18FGSAAA Easy Access

Wat is een Amerikaanse koelkast voor inbouw

Amerikaanse koelkasten, ook wel side by side koelkast genoemd, worden in een nis geschoven wanneer ze worden ingebouwd. Zo worden alleen de zijkanten van het apparaat netjes weggewerkt, de voorkant is namelijk mooi genoeg van zichzelf. Daarbij is het ook niet mogelijk om panelen op de voorkant te plaatsen, omdat het apparaat aan de zijkanten genoeg ruimte nodig heeft om de warme lucht af te voeren.

Ook heeft de voorkant van een Amerikaanse koelkast vaak een aantal extra functies, zoals een dispenser voor water, ijsblokjes en soms zelfs crushed ice. Ook zijn er modellen die aan de buitenkant een extra deurtje hebben waarmee je gemakkelijk bij een paar veel gebruikte producten kunt.

Naast de side by side modellen zijn er ook nog de french door Amerikaanse koelkasten, waarbij het koelgedeelte boven het vriesgedeelte zit. Via twee en soms zelfs vier deuren kun je dan bij de inhoud. Hierbij zitten er ook geen frontpanelen op de deuren, omdat dat erg ingewikkeld wordt.

Beste Amerikaanse koelkast voor inbouw van 2023

Natuurlijk hebben we ook de beste Amerikaanse koelkasten voor inbouw voor je geselecteerd. Hiervoor hebben we een groot deel van het aanbod getest en met elkaar vergeleken, waarbij we keken naar de inhoud koelgedeelte, de vriesruimte, eventuele extra functies zoals een ijsdispenser of minibar, de duurzaamheid en natuurlijk de prijs-kwaliteit verhouding. Dit zijn de beste Amerikaanse koelkasten van 2023:

Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Veel inhoud
Duur
Niet zuinig
De Haier HB18FGSAAA is een stille Amerikaanse koelkast met genoeg plek voor een huishouden van 5 personen of meer. Deze koelkast heeft een koelruimte van 358 liter en een vriesruimte van 181 liter. Met een geluidsniveau van 37 decibel heb je niet tot nauwelijks last van geluid. Je groenten en fruit houd je langer vers door ze in de vershoudzone te leggen. Sorbetijs, raketjes, diepvriesgroenten en pizza's bewaar je in één van de 2 diepvrieslades. Deze lades zijn uitgerust met een Fresher Pad, zodat je etenswaren sneller invriezen. Hierdoor blijft de smaak en de kwaliteit beter. Met een speciaal uv-licht vormen bacteriën zich minder snel.
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Open deur alarm
Veel inhoud
Niet zuinig
In de Veripart VPSBS177B heb je genoeg ruimte voor extra dozen diepvriespizza's, verse pasta of een grote krop sla. In totaal bewaar je in deze Amerikaanse koelkast de wekelijkse boodschappen van 5 personen of meer. Waar je de kaas of vleeswaren neerlegt, maakt dankzij de luchtcirculatie niet uit. De koelkast verspreidt de koude lucht gelijkmatig, zodat het bovenin net zo koel is als onderin. Zo kies je een indeling die bij jou past. Het vriesgedeelte hoef je dankzij No Frost nooit te ontdooien. Dat scheelt weer tijd aan onderhoud. Komt er onverwachts bezoek? Met de superkoelen en -vriezen functie koel je snel een lading drankjes en hapjes. Na een tijdje schakelt de koelkast weer terug naar de normale instelling.
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Veel inhoud
Duur
Niet zuinig
In de Samsung RS66A8101B1 Amerikaanse koelkast bewaar je jouw boodschappen extra lang. De Digital Inverter Compressor koelt constant en zorgt zo voor een stabiele koeltemperatuur. Hierdoor bewaar je niet alleen je etenswaren langer, maar is hij ook stiller. Met een inhoud van 652 liter heb je genoeg ruimte voor de etenswaren voor 5 personen of meer. Je paprika's drogen minder snel uit, dankzij het Twin Cooling Plus systeem. De koelkast koelt hiermee het koel- en vriesgedeelte apart. Met de Smart Conversion gebruik je het vriesgedeelte ook als koelgedeelte. Handig, wanneer je een feestje geeft en meer ruimte nodig hebt voor hapjes.
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Veel inhoud
Duur
Niet zuinig
In de antraciete Samsung RS66A8101B1/EF Amerikaanse koelkast bewaar je jouw boodschappen extra lang. De Digital Inverter Compressor koelt constant en zorgt zo voor een stabiele koeltemperatuur. Hierdoor bewaar je niet alleen je etenswaren langer, maar is hij ook stiller. De koelkast heeft een geluidsniveau van 36 decibel. Voor een Amerikaanse koelkast is dit relatief stil. Met een inhoud van 652 liter heb je genoeg ruimte voor de etenswaren voor 5 personen of meer. Het ruime vriesgedeelte van 243 liter heeft No Frost. Hierdoor is ontdooien verleden tijd en blijven doosjes diepvriesfruit vrij van ijskristallen. Zo blijft de smaakt hetzelfde en maak jij na een maand nog steeds lekkere smoothies.
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Veel inhoud
Duur
Niet zuinig
De functionele LG GMX844MCKV InstaView Door Cooling beschikt over een extra kleine deur aan de voorzijde voor je favoriete boodschappen. Twee klopjes op de deur, en je kijkt dankzij Instaview zo door het transparante glas. Handig, want zo verbruik je niet te veel energie met een open deur. De boodschappen van een gezin met 3 of meer kinderen passen gemakkelijk in de ruime koel- en vriesgedeeltes. Het vriesgedeelte beschikt over No Frost; hierdoor ontstaat er geen ijsvorming en blijft de smaak en structuur van jouw ingevroren producten extra goed behouden. Dankzij de LINEAR Cooling schommelt de temperatuur niet meer dan 0,5 graden, waardoor je etenswaren langer goed blijven.

Voor en nadelen van een Amerikaanse koelkast voor inbouw

Net als ieder ander type koelkast, zitten er ook aan de inbouw Amerikaanse koelkast een aantal voor- en nadelen verbonden. Het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt voordat je tot de aankoop over gaatHier lees je de belangrijkste.

Voordelen

Het voordeel van een inbouw koelkast in het algemeen is altijd dat je niet tegen de zijkanten van het apparaat aan hoeft te kijken. Bij een Amerikaanse koelkast wordt dit voordeel extra versterkt, omdat je met inbouw ook wat beter kunt verbergen hoe ontzettend groot het apparaat is.

Amerikaanse koelkasten zijn namelijk echte blikvangers, maar dat is niet in iedere keuken gewenst. Vooral kleinere keukens en keukens met een hele specifieke stijl kunnen baat hebben bij een ingebouwde koelkast, omdat deze wat minder in het oog springt. Door in te bouwen kun je profiteren van alle voordelen van een koelkast met een grote inhoud, zonder dat je

Nadelen

Veel mensen onderschatten nog hoe veel ruimte een Amerikaanse koelkast daadwerkelijk inneemt. Houd er rekening mee dat het apparaat een breedte van meer dan 90 centimeter heeft en dat je daarbij ook nog voldoende ruimte over moet laten aan de zijkanten. Reken op ongeveer 5 á 10 centimeter extra ruimte, zodat de koelkast alle warme lucht goed kwijt kan.

Door deze extra ruimte moet je er rekening mee houden dat de deuren van je koelkast niet volledig open kunnen. De zijkanten van de nis zitten namelijk in de weg, waardoor de meeste modellen tot zo’n 150 graden geopend kunnen worden. Dit is in principe voldoende om goed bij de inhoud te kunnen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Amerikaanse koelkast voor inbouw?    

Het kopen van een nieuwe koelkast is een ingewikkelde klus, omdat je gemakkelijk een aantal belangrijke eigenschappen over het hoofd kunt zien. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben we hier een aantal belangrijke eigenschappen voor je op een rijtje gezet.

Het type

Als je op zoek bent naar een Amerikaanse koelkast kun je kiezen uit een side by side koelkast of een french door. Bij de eerste zitten het koel- en vriesgedeelte naast elkaar, bij de tweede zit het koelgedeelte boven en de vriezer onder. Let hierbij ook op het aantal deuren, dat kunnen er twee of vier zijn.

Energie efficiëntieklasse

Amerikaanse koelkasten staan erom bekend dat ze niet zo heel energiezuinig zijn, op dit moment is energieklasse D de meest zuinige die je zal kunnen vinden. Bereken altijd hoe veel je per jaar kunt besparen door voor een zuiniger model te kiezen.

Anti ijsvorming

Koelkasten met NoFrost blijven ijsvrij, waardoor je niet handmatig hoeft te ontdooien. Door een recirculatiesysteem blijft de lucht in de vriezer droog, waardoor er geen ijsvorming kan ontstaan. Bij een grote Amerikaanse koelakst is dit extra handig, want het scheelt veel tijd en moeite. Daarbij zorgt ijsafzetting er ook voor dat de koelkast meer energie zal verbruiken. Naast de No Frost koel vriescombinaties zijn er ook nog modellen met Low Frost, waarbij je slechts twee keer peer jaar handmatig hoeft te ontdooien.

Gebruiksgemak

Een slimme koelkast kan ervoor zorgen dat jouw etenswaren nog langer goed blijven. Zo kun je bijvoorbeeld via je telefoon aangeven welke producten je hebt en vervolgens wordt dan aangegeven welke gedeeltes van de koelkast de perfecte temperatuur hebben om dit product te bewaren. Je boodschappen gaan langer mee.

Geluidsniveau

De meeste Amerikaanse koelkasten hebben een geluidsniveau dat onder de 38 dB ligt, waardoor je ze bijna niet hoort. Door het inbouwen wordt vaak ook nog veel geluid gedempt, waardoor je ook voor een model met een normaal geluidsniveau, tussen de 39 dB en 40 dB, kunt gaan. Pas vanaf 41 dB wordt een koelkast gezien als luid. Deze koelkasten zijn niet geschikt voor kleine of open keukens.

De indeling

Je kiest vaak voor een Amerikaanse koelkast omdat je veel boodschappen kwijt wil kunnen en daarom is het goed om eens te kijken naar de indeling. Met uitneembare plateaus kun je de koelkast namelijk flexibel indelen, waardoor je ook producten kwijt kunt die wat groter zijn. Hierdoor weet je zeker dat je altijd alles een plekje kunt geven. Vergeet ook niet dat een inbouw model niet altijd volledig open kan, waardoor het misschien lastig wordt om de plateaus eruit te halen.

Hoe bouw je een Amerikaanse koelkast in?

Je bouwt een Amerikaanse koelkast in door deze in een speciaal daarvoor ontwikkelde nis te plaatsen. In de handleiding van het apparaat staat altijd hoe groot deze nis moet zijn, daarbij moet je er rekening mee houden dat je aan beide kanten tussen de 5 en 10 centimeter over moet houden om ervoor te zorgen dat het apparaat alle warme lucht kwijt kan.

Vergeet ook niet dat je altijd achter de nis een stroomaansluiting nodig hebt en dat sommige koel vriescombinaties ook een wateraansluiting nodig hebben voor de dispenser voor koud water en ijsblokjes.

Bij zowel de modellen met twee deuren als die met vier deuren is het niet gebruikelijk om er frontpanelen op te plaatsen, vergeet dus niet dat je altijd tegen de voorkant van de koelkast aan blijft kijken. Houd hier rekening mee tijdens het uitzoeken van het juiste model.

Je kunt ervoor kiezen om de koelkast in te bouwen in de muur, maar ook tussen twee kasten of in een speciale nis. Voordat je je nieuwe product gaat uitkiezen, moet je goed nadenken over wat je voorkeur heeft en wat past. Houd er rekening mee dat de meeste Amerikaanse koelkasten een breedte van meer dan 90 centimeter hebben, wat betekent dat je plek van twee keukenkastjes moet opofferen.

Veelgestelde vragen over een Amerikaanse koelkast voor inbouw

Tot slot hebben we hier de meest gestelde vragen over Amerikaanse koelkasten inbouwen voor je verzameld. Zo weet je zeker dat je alles over dit onderwerp te weten zal komen!

Kun je een Amerikaanse koelkast inbouwen?

Het is zeker mogelijk om een Amerikaanse koelkast in een nis te schuiven, maar je moet er altijd rekening mee houden dat er voldoende ruimte aan de zijkanten is. De koelkast moet namelijk de warme lucht goed kwijt kunnen.

Ook blijft de voorkant van een Amerikaanse koelkast altijd zichtbaar. Door de extra toevoegingen aan de voorkant van het apparaat, zoals bijvoorbeeld een ijsblokjesmachine en minibar, is het heel onhandig om er frontpanelen op te plaatsen.

Houd er dus rekening mee dat je moet kiezen uit een rvs look., mat zwart of een spaarzame andere kleur die beter bij het design van je keuken past.