Koelhouden.nl

Beko koelkast

Ben je op zoek naar een Beko koelvriescombinatie, maar weet je nog niet of dit merk wel bij je past? Houd er dan rekening mee dat de prijs lager is dan die van de concurrentie, maar dat je daarvoor wel je verwachtingen moet aanpassen. Er is geen Beko koelkast die een heel laag verbruik heeft en ook zijn er niet bijzonder veel technologische snufjes beschikbaar. Lees op deze pagina waar je nog meer op moet letten als je een koelkast van Beko gaat kopen, wat de meest gestelde vragen van andere consumenten zijn en natuurlijk wat de beste Beko koelkasten van 2023 zijn!
1

Beko RSSA290M33XBN

2

Beko RCSA270K30XBN

3

Beko RCNE560E40ZXBN

4

Beko RCSA240K30WN

5

Beko BLSA821M3SN

Laatste update: 28 september 2023

1

Beko RSSA290M33XBN

2

Beko RCSA270K30XBN

3

Beko RCNE560E40ZXBN

4

Beko RCSA240K30WN

5

Beko BLSA821M3SN

Laatste update: 28 september 2023

Yannick
Yannick

Koel expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Bij Beko kies je uit 5 verschillende koelkast modellen.
  • De meeste koelkasten van Beko hebben een verrassend laag geluidsniveau.
  • Vergeleken met de concurrentie is Beko een heel betaalbaar merk, en nog steeds kwalitatief.
  • De beko koelkast is de Beko RSSA290M33XBN

Wat is een Beko koelkast

Bij Beko heb je de keuze uit allerlei soorten modellen, waar onder:

  1. 1-deurs

  2. Inbouw koelkast 1-deurs

  3. Inbouw koel vriescombinatie

  4. Koel vriescombinatie

  5. Mini

  6. Tafelmodel

Op dit moment is er alleen nog geen Beko Amerikaanse koelkast beschikbaar. Ook zijn verschillende Beko koelkasten uitgerust met de nieuwste technologie die het gebruiksgemak flink kan verhogen, zoals display, led verlichting, uitneembare plateaus, superkielen en vershoudzones.

Het merk zelf is afkomstig uit Turkije en staat er ook om bekend dat ze televisies, wasmachines en vaatwassers maken. Vergeleken met de concurrentie is Beko een heel betaalbaar merk, zo vind je al een mini koelkast voor minder dan €200 en een tafelmodel voor minder dan €400 (exclusief eventuele verzendkosten).

Beste Beko koelkast van 2023    

Of je nu op zoek bent naar een Beko koelvriescombinatie, een inbouw koelkast of een vrijstaande koelkast, bij Beko zal je het ongetwijfeld kunnen vinden. We snappen dat het moeilijk is om te kiezen welke voor jou de beste keuze is en daarom hebben we een groot deel van het assortiment uitgebreid getest en vergeleken. Daarbij hebben we gekeken naar de prijs, de totale inhoud, de energieklasse, het geluidsniveau en de eigenschappen die jouw gebruiksgemak kunnen verhogen.

Dit zijn de beste Beko koelkasten van 2023:

1

Beste beko koelkast

Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Veel inhoud
Niet zuinig
Koelkwaliteit -
Geen alarm
De Beko RSSA290M33XBN is een zilveren 1-deurs koelkast, waarin je de boodschappen van 5 personen of meer bewaart. Met 4 plateaus, 5 deurvakken en 1 grote groentelade creëer je gemakkelijk een overzichtelijke indeling. Waar je de pesto of vegetarische ham neerlegt, maakt dankzij de luchtcirculatie niet uit. De koelkast verspreidt de koele lucht namelijk door heel het apparaat. Hierdoor is het bovenin net zo koud als onderin. Door het relatief lage geluidsniveau van 38 decibel heb je geen last van harde geluiden. Zo kijk je ongestoord een spannende serie. Handig, met de hevelgreep open je gemakkelijk de deur met één hand.
2
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Niet zuinig
In de Beko RCSA270K30XBN verdeel je de boodschappen van 4 personen overzichtelijk. Gebruik hiervoor de 4 deurvakken, 3 plateaus en de groentelade. Het vriesgedeelte heeft 3 lades. Dankzij MinFrost vermindert de koelkast ijsvorming, zodat je slechts 1 of 2 keer per jaar het vriesgedeelte ontdooit. Dankzij het relatief lage geluidsniveau van 38 decibel plaats je dit apparaat gerust in een open keuken. Je hebt dan geen last van harde, vervelende geluiden. Heb je net boodschappen gehaald? Gebruik dan de superkoelen en -vriezen functie. Je verlaagt hiermee tijdelijk de temperatuur in het koel- en vriesgedeelte, zodat je boodschappen sneller afkoelen of invriezen.
3
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Veel inhoud
Niet zuinig
De Beko RCNE560E40ZXBN is een grote koel-vriescombinatie van 70 centimeter breed. Hierdoor bewaar je gemakkelijk de wekelijkse boodschappen van 5 personen of meer. De HarvestFresh zone bootst met 3 verschillende kleuren een dag na. Je broccoli, perziken en paprika's blijven hierdoor langer vers. Ondertussen houdt de koelkast het koelsysteem voor het koel- en vriesgedeelte apart. Zo mengen geuren niet en drogen je boodschappen niet uit. Zodra je de deur sluit, heb je geen last van harde geluiden. Met het geluidsniveau van 38 decibel kijk je dus ongestoord je favoriete serie.
4
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Niet zuinig
Bouwkwaliteit -
Koelkwaliteit -
Geen alarm
Weinig inhoud
Je bewaart de boodschappen van 1 of 2 personen in de Beko RCSA240K30WN koel-vriescombinatie en hebt weinig onderhoud. Het apparaat is namelijk voorzien van Low Frost, waardoor je het vriesgedeelte onder in de koelkast slechts 1 of 2 keer per jaar ontdooit. De vriezer heeft 3 lades. Hier verdeel je je diepvriespizza's, zakken met frituurhapjes en bakjes met restjes. Achter de bovenste deur vind je het koelgedeelte. Hier bewaar je al je beleg, yoghurt en tapashapjes. De plateaus verstel je gemakkelijk naar boven of beneden. Zo maak je snel ruimte voor een pan soep. In de deur heb je ruimte voor flessen cola, boter en eieren. Dankzij de luchtcirculatie is het overal even koel, waardoor het niet uitmaakt waar je je boodschappen legt.
5
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Is stil
Schuur-bestendig
Niet zuinig
Bouwkwaliteit -
Koelkwaliteit -
Geen alarm
Je bewaart alle boodschappen van 3 of 4 personen in de Beko BLSA821M3SN inbouw 1-deurs koelkast. Binnen in de koelkast leg je al je pakken yoghurt, bakjes olijven en pakjes met beleg op 1 van de 4 plateaus van veiligheidsglas. De koelkast heeft verschillende inschuifhoogtes, waardoor je de plateaus eenvoudig verplaatst. Zo maak je gerust ruimte vrij voor een hoge kan jus d'orange of een pan soep. Onder in de koeling vind je de Crisper groentelade. Hier bewaar je al je verse groente en fruit. De deur heeft 3 deurvakken waar je al je flessen fris bewaart. De koelkast heeft een maximaal geluidsniveau van 35 decibel. Hierdoor heb je geen last van storende geluiden in een open keuken.

Voor en nadelen van een Beko koelkast

Wanneer je op zoek bent naar een koelkast van Beko is het belangrijk dat je je niet alleen blind staart op de relatief lage prijs. Denk ook na over de andere voordelen en nadelen die er aan dit merk verbonden zitten. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

De prijs is zeker een van de voordelen van de koelkasten van Beko. Voor een relatief lage prijs kun je bij Beko een koelkast vinden die aan al je verwachtingen voldoet. Daarbij mag je niet te veel innovatieve technologie verwachten, maar wel de standaard zoals led binnenverlichting en uitneembare plateaus.

Daarbij hebben de koelkasten van Beko een verrassend laag geluidsniveau, bijna alle modellen produceren minder dan 38 dB, wat kan worden gezien als stil. Daarbij zijn er veel koelkasten met een grote netto inhoud van 250 liter of meer beschikbaar.

Nadelen

Voor iedereen die op zoek is naar een heel milieuvriendelijke en energiezuinige koelkast is Beko niet het juiste merk. De meeste koelkasten in het assortiment hebben een energieklasse F, slechts enkele hebben E of D. Energieklasse C of hoger is bij Beko helemaal niet beschikbaar.

Ook zijn er niet bijzonder veel verschillende technieken die het gebruiksgemak kunnen verhogen. Er zitten bijvoorbeeld geen cookie instellingen in waarmee je via je mobiele telefoon al kunt zien wat er nog allemaal in je koelkast ligt.

Dit is niet voor iedereen een nadeel, want soms heb je gewoon een koelkast nodig die je etenswaren gekoeld houdt en daarbij niet te veel gekke fratsen heeft.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Beko koelkast?  

Als je een Beko koelkast kopen wil, moet je natuurlijk altijd nadenken over een aantal standaard eigenschappen, zoals het f geluidsniveau, de energieklasse en natuurlijk de prijs. Hier hebben we voor je verzameld welke eigenschappen specifiek voor Beko koelkasten bijzonder zijn:

Anti-ijsvorming

Een koelkast met No Frost heeft als voordeel dat handmatig ontdooien niet meer nodig is. Aan de binnenkant van de koelkast wordt lucht gecirculeerd, waardoor er geen ijsvorming kan ontstaan. Hierdoor houd je een grotere inhoud koelruimte over en verspil je minder energie. De meeste koelkasten van Beko hebben No Frost, maar er zijn ook een aantal modellen die Low Frost hebben, hierbij moet je nog twee keer per jaar handmatig ontdooien.

Netto inhoud

Voor de totale netto inhoud van een koelkast worden de inhoud van het koel- en vriesvak bij elkaar opgeteld. Bij Beko zijn er een paar koelkasten verkrijgbaar die een totale inhoud van minder dan 150 liter hebben, deze zijn geschikt voor huishoudens van minder dan 1 persoon. Voor 2 personen heb je een koelkast van ten minste 150 tot 250 liter nodig. De meeste koelkasten van Beko hebben een inhoud van 250 liter of meer en dat is genoeg voor een huishouden van 4 á 5 personen.

Geschikt voor schuur of garage

Voornamelijk vrijstaande koelkasten worden vaak gekocht om in een aparte ruimte zoals de schuur of garage te plaatsen. Controleer van tevoren wel altijd of dit ook een optie is, namelijk niet alle koelkasten van Beko zijn geschikt om in een ruimte kouder dan 10 graden geplaatst te worden.

Gebruiksgemak

Voor de prijs van een Beko koelkast mag je niet te veel verwachten op het gebied van gebruiksgemak, maar er zijn wel een paar dingen die in jouw koelkast aanwezig kunnen zijn, zoals led illumination, snelvriesfunctie en duurzame glazen platen. Die laatsten zorgen ervoor dat ieder plateau goed koelt, waardoor je producten langer vers blijven en er minder energie wordt verspild.

Energieverbruik

De energiekosten van een Beko koelkast kunnen heel snel oplopen, de meeste modellen hebben een hoog verbruik, waarvoor je per jaar €70 of meer moet betalen. Er zijn maar weinig koelkasten die een gemiddeld (€50-€70 per jaar) of laag (€40 tot €50 per jaar) verbruiken.

Veelgestelde vragen over een Beko koelkast

Om er zeker van te zijn dat je echt alles over Beko koelkasten te weten zal komen, hebben we hier een aantal veelgestelde vragen van andere consumenten voor je verzameld.

Is Beko koelkast een goed merk?

Beko koelkasten zijn zeker goed, maar je moet er wel rekening mee houden dat er geen bijzondere technologieën in de apparaten verwerkt zitten. Natuurlijk kun je je gekochte diepvriesproducten en verse voedingswaren prima in een koelkast van Beko bewaren, maar er zitten bijvoorbeeld geen energiebesparende technieken verwerkt in het apparaat.

Voor iedereen die op zoek is naar een ruime koelkast voor een lage prijs is Beko het perfecte merk. Consumenten die liever een wat uitgebreidere koelkast hebben, kunnen beter op zoek gaan naar een ander merk.

Welke Beko koelkast heb ik?

Om erachter te komen wat voor Beko koelkast je hebt, moet je het typenummer opzoeken en dat vind je op het typeplaatje. Bij de meeste modellen zit dit dit onder de groentela, maar het kan ook op de zij- of achterkant van het apparaat zitten.

Je kunt dit nummer gebruiken om bijvoorbeeld extra onderdelen voor je koelkast te bestellen of om te communiceren met een monteur.

Waar komt het merk Beko vandaan?

De oorsprong van Beko ligt in Turkije, waar het in 1954 in Istanboel is opgericht. In 2004 nam Beko het Duitse merk Grundig over, waardoor het nu ook een grote Duitse tak heeft. Binnen Europa bezit Beko ongeveer 7% van het totale marktaandeel op het gebied van witgoed en elektronica.