Koelhouden.nl

Beko koelkast

Ben je op zoek naar een Beko koelvriescombinatie, maar weet je nog niet of dit merk wel bij je past? Houd er dan rekening mee dat de prijs lager is dan die van de concurrentie, maar dat je daarvoor wel je verwachtingen moet aanpassen. Er is geen Beko koelkast die een heel laag verbruik heeft en ook zijn er niet bijzonder veel technologische snufjes beschikbaar. Lees op deze pagina waar je nog meer op moet letten als je een koelkast van Beko gaat kopen, wat de meest gestelde vragen van andere consumenten zijn en natuurlijk wat de beste Beko koelkasten van 2024 zijn!
1

Beko RCNA406E60XBN

2

Beko RSSA290M33XBN

3

Beko RSSA315K31WN

4

Beko RCNE366E70ZXBRN Harvest Fresh

5

Beko B7RCNE407HXBR Harvest Fresh

Laatste update: 19 juli 2024

1

Beko RCNA406E60XBN

2

Beko RSSA290M33XBN

3

Beko RSSA315K31WN

4

Beko RCNE366E70ZXBRN Harvest Fresh

5

Beko B7RCNE407HXBR Harvest Fresh

Laatste update: 19 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Bij Beko kies je uit 5 verschillende koelkast modellen.
  • De meeste koelkasten van Beko hebben een verrassend laag geluidsniveau.
  • Vergeleken met de concurrentie is Beko een heel betaalbaar merk, en nog steeds kwalitatief.
  • De beko koelkast is de Beko RCNA406E60XBN

Wat is een Beko koelkast

Bij Beko heb je de keuze uit allerlei soorten modellen, waar onder:

  1. 1-deurs

  2. Inbouw koelkast 1-deurs

  3. Inbouw koel vriescombinatie

  4. Koel vriescombinatie

  5. Mini

  6. Tafelmodel

Op dit moment is er alleen nog geen Beko Amerikaanse koelkast beschikbaar. Ook zijn verschillende Beko koelkasten uitgerust met de nieuwste technologie die het gebruiksgemak flink kan verhogen, zoals display, led verlichting, uitneembare plateaus, superkielen en vershoudzones.

Het merk zelf is afkomstig uit Turkije en staat er ook om bekend dat ze televisies, wasmachines en vaatwassers maken. Vergeleken met de concurrentie is Beko een heel betaalbaar merk, zo vind je al een mini koelkast voor minder dan €200 en een tafelmodel voor minder dan €400 (exclusief eventuele verzendkosten).

Beste Beko koelkast van 2024    

Of je nu op zoek bent naar een Beko koelvriescombinatie, een inbouw koelkast of een vrijstaande koelkast, bij Beko zal je het ongetwijfeld kunnen vinden. We snappen dat het moeilijk is om te kiezen welke voor jou de beste keuze is en daarom hebben we een groot deel van het assortiment uitgebreid getest en vergeleken. Daarbij hebben we gekeken naar de prijs, de totale inhoud, de energieklasse, het geluidsniveau en de eigenschappen die jouw gebruiksgemak kunnen verhogen.

Dit zijn de beste Beko koelkasten van 2024:

De Beko RCNA406E60XBN is een ruime koel-vriescombinatie met een geluidsniveau van 35 decibel. Het heeft een CoolRoom vershoudzone voor het bewaren van verse producten en een stofvrij rooster aan de achterkant om onderhoud te minimaliseren. Met superkoelen en supervriezen blijven je etenswaren langer vers.Deze vrijstaande koel-vriescombinatie heeft een no-frost vriesgedeelte, wat betekent dat je het nooit hoeft te ontdooien. Met een ruime capaciteit biedt het voldoende opslagruimte voor al je boodschappen. Het heeft een energieklasse C, wat betekent dat het een gemiddeld energieverbruik heeft. De bouw- en koelkwaliteit zijn topklasse, waardoor de betrouwbaarheid en levensduur uitstekend zijn. Met een netto inhoud van 362 liter is het geschikt voor een huishouden van 5 personen of meer.Het geluidsniveau is 35 dB, waardoor het als stil kan worden beschouwd. Het is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. De vershoudzone zorgt ervoor dat je jouw verse producten langer vers kunt houden.
De Beko RSSA290M33XBN is een zilveren 1-deurs koelkast met een overzichtelijke indeling en genoeg ruimte voor de boodschappen van 5 personen of meer. Het heeft 4 plateaus, 5 deurvakken en 1 grote groentelade. De koelkast heeft geen vriesgedeelte en geen anti-ijsvorming functie. Het heeft een energie-efficiëntieklasse van A+ en een energieverbruik van 135 kWh per jaar.De bouw- en koelkwaliteit zijn middenklasse, betrouwbaar en duurzaam. De netto inhoud van het koelgedeelte is 286 liter, maar er is geen informatie over het vriesgedeelte. Het geluidsniveau is 38 dB, wat als luid wordt beschouwd. Het is geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Het heeft echter geen vershoudzone, wat een nadeel kan zijn voor mensen die regelmatig verse producten willen bewaren.
De Beko RSSA315K31WN is een vrijstaande 1-deurs koelkast zonder vriesgedeelte. Met een netto inhoud van 309 liter is er voldoende ruimte voor de wekelijkse boodschappen van 5 personen of meer. De lucht wordt gelijkmatig verspreid, waardoor het bovenin net zo koud is als onderin.De groentelade met gegolfde bodem zorgt ervoor dat groenten langer vers blijven en er minder eten wordt verspild. Het energieverbruik van deze koelkast is relatief hoog, wat kan leiden tot een verhoging van ongeveer 55,6 euro per jaar op jouw energierekening. De bouw- en koelkwaliteit van de Beko RSSA315K31WN zijn basisklasse, wat betekent dat de betrouwbaarheid en levensduur mogelijk minder hoog zijn dan bij een topklasse model. Het geluidsniveau van 37 dB wordt als normaal beschouwd, maar als je op zoek bent naar een stille koelkast is dit misschien niet de beste keuze.Deze koelkast is geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Houd er echter rekening mee dat de Beko RSSA315K31WN geen vershoudzone heeft, wat kan leiden tot sneller bedervende producten.
De Beko RCNE366E70ZXBRN is een koel-vriescombinatie met HarvestFresh technologie. De koelkast heeft verschillende kleuren en lichten die ervoor zorgen dat je blauwe bessen, tomaten en sla langer vers blijven. Met een geluidsniveau van 33 decibel is het apparaat bijna geruisloos.De luchtcirculatie zorgt ervoor dat het bovenin de koelkast net zo koud is als onderin. Het vriesgedeelte heeft 3 lades en dankzij No Frost hoef je nooit meer te ontdooien. De koel-vriescombinatie heeft een energieklasse B en een netto inhoud van 323 liter, geschikt voor 3-4 personen. Het geluidsniveau is 33 dB, waardoor het apparaat als stil kan worden beschouwd.De koelkast is geschikt om in een schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. De koel-vriescombinatie heeft ook een vershoudzone, waardoor je jouw verse producten langer vers kunt houden.
De Beko B7RCNE407HXBR Harvest Fresh is een energiezuinige koel-vriescombinatie met een netto inhoud van 355 liter, geschikt voor 3-4 personen. Het apparaat bespaart tot € 740,- aan energiekosten en houdt groente en fruit langer vers dankzij de Harvest Fresh technologie. De koelkast is stil met een geluidsniveau van 31 dB en heeft lades voor verschillende soorten voedsel.Het vriesgedeelte heeft 3 vriesladen en met No Frost hoeft er niet meer ontdooid te worden. De koel-vriescombinatie heeft een energieklasse B en een jaarlijks energieverbruik van 135 kWh, wat redelijk zuinig is. De bouw- en koelkwaliteit zijn topklasse, waardoor de betrouwbaarheid en levensduur uitstekend zijn. De koel-vriescombinatie is ook geschikt om in een schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Daarnaast heeft het apparaat een vershoudzone, waardoor verse producten langer vers blijven.

Voor en nadelen van een Beko koelkast

Wanneer je op zoek bent naar een koelkast van Beko is het belangrijk dat je je niet alleen blind staart op de relatief lage prijs. Denk ook na over de andere voordelen en nadelen die er aan dit merk verbonden zitten. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

De prijs is zeker een van de voordelen van de koelkasten van Beko. Voor een relatief lage prijs kun je bij Beko een koelkast vinden die aan al je verwachtingen voldoet. Daarbij mag je niet te veel innovatieve technologie verwachten, maar wel de standaard zoals led binnenverlichting en uitneembare plateaus.

Daarbij hebben de koelkasten van Beko een verrassend laag geluidsniveau, bijna alle modellen produceren minder dan 38 dB, wat kan worden gezien als stil. Daarbij zijn er veel koelkasten met een grote netto inhoud van 250 liter of meer beschikbaar.

Nadelen

Voor iedereen die op zoek is naar een heel milieuvriendelijke en energiezuinige koelkast is Beko niet het juiste merk. De meeste koelkasten in het assortiment hebben een energieklasse F, slechts enkele hebben E of D. Energieklasse C of hoger is bij Beko helemaal niet beschikbaar.

Ook zijn er niet bijzonder veel verschillende technieken die het gebruiksgemak kunnen verhogen. Er zitten bijvoorbeeld geen cookie instellingen in waarmee je via je mobiele telefoon al kunt zien wat er nog allemaal in je koelkast ligt.

Dit is niet voor iedereen een nadeel, want soms heb je gewoon een koelkast nodig die je etenswaren gekoeld houdt en daarbij niet te veel gekke fratsen heeft.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Beko koelkast?  

Als je een Beko koelkast kopen wil, moet je natuurlijk altijd nadenken over een aantal standaard eigenschappen, zoals het f geluidsniveau, de energieklasse en natuurlijk de prijs. Hier hebben we voor je verzameld welke eigenschappen specifiek voor Beko koelkasten bijzonder zijn:

Anti-ijsvorming

Een koelkast met No Frost heeft als voordeel dat handmatig ontdooien niet meer nodig is. Aan de binnenkant van de koelkast wordt lucht gecirculeerd, waardoor er geen ijsvorming kan ontstaan. Hierdoor houd je een grotere inhoud koelruimte over en verspil je minder energie. De meeste koelkasten van Beko hebben No Frost, maar er zijn ook een aantal modellen die Low Frost hebben, hierbij moet je nog twee keer per jaar handmatig ontdooien.

Netto inhoud

Voor de totale netto inhoud van een koelkast worden de inhoud van het koel- en vriesvak bij elkaar opgeteld. Bij Beko zijn er een paar koelkasten verkrijgbaar die een totale inhoud van minder dan 150 liter hebben, deze zijn geschikt voor huishoudens van minder dan 1 persoon. Voor 2 personen heb je een koelkast van ten minste 150 tot 250 liter nodig. De meeste koelkasten van Beko hebben een inhoud van 250 liter of meer en dat is genoeg voor een huishouden van 4 á 5 personen.

Geschikt voor schuur of garage

Voornamelijk vrijstaande koelkasten worden vaak gekocht om in een aparte ruimte zoals de schuur of garage te plaatsen. Controleer van tevoren wel altijd of dit ook een optie is, namelijk niet alle koelkasten van Beko zijn geschikt om in een ruimte kouder dan 10 graden geplaatst te worden.

Gebruiksgemak

Voor de prijs van een Beko koelkast mag je niet te veel verwachten op het gebied van gebruiksgemak, maar er zijn wel een paar dingen die in jouw koelkast aanwezig kunnen zijn, zoals led illumination, snelvriesfunctie en duurzame glazen platen. Die laatsten zorgen ervoor dat ieder plateau goed koelt, waardoor je producten langer vers blijven en er minder energie wordt verspild.

Energieverbruik

De energiekosten van een Beko koelkast kunnen heel snel oplopen, de meeste modellen hebben een hoog verbruik, waarvoor je per jaar €70 of meer moet betalen. Er zijn maar weinig koelkasten die een gemiddeld (€50-€70 per jaar) of laag (€40 tot €50 per jaar) verbruiken.

Veelgestelde vragen over een Beko koelkast

Om er zeker van te zijn dat je echt alles over Beko koelkasten te weten zal komen, hebben we hier een aantal veelgestelde vragen van andere consumenten voor je verzameld.

Is Beko koelkast een goed merk?

Beko koelkasten zijn zeker goed, maar je moet er wel rekening mee houden dat er geen bijzondere technologieën in de apparaten verwerkt zitten. Natuurlijk kun je je gekochte diepvriesproducten en verse voedingswaren prima in een koelkast van Beko bewaren, maar er zitten bijvoorbeeld geen energiebesparende technieken verwerkt in het apparaat.

Voor iedereen die op zoek is naar een ruime koelkast voor een lage prijs is Beko het perfecte merk. Consumenten die liever een wat uitgebreidere koelkast hebben, kunnen beter op zoek gaan naar een ander merk.

Welke Beko koelkast heb ik?

Om erachter te komen wat voor Beko koelkast je hebt, moet je het typenummer opzoeken en dat vind je op het typeplaatje. Bij de meeste modellen zit dit dit onder de groentela, maar het kan ook op de zij- of achterkant van het apparaat zitten.

Je kunt dit nummer gebruiken om bijvoorbeeld extra onderdelen voor je koelkast te bestellen of om te communiceren met een monteur.

Waar komt het merk Beko vandaan?

De oorsprong van Beko ligt in Turkije, waar het in 1954 in Istanboel is opgericht. In 2004 nam Beko het Duitse merk Grundig over, waardoor het nu ook een grote Duitse tak heeft. Binnen Europa bezit Beko ongeveer 7% van het totale marktaandeel op het gebied van witgoed en elektronica.