Koelhouden.nl

Etna koelkast

Ondanks dat het een volledig Nederlands merk is, weten veel mensen nog niet wat een ETNA koelkast is. Het merk specialiseert zich namelijk alleen in keukenapparatuur, waardoor je het nooit ergens anders tegenkomt. Toch kun je bij ETNA altijd rekenen op goede kwaliteit en een mooi design voor de laagste prijs. Op deze pagina kun je lezen waar je op moet letten als je een ETNA koelkast wil kopen, wat de voor- en nadelen zijn en natuurlijk hebben we ook een overzicht van de beste ETNA koelkasten van 2023 voor je gemaakt.
1

ETNA KCD4178

2

ETNA KVV128ZIL

3

ETNA AKV378WZIL

4

ETNA KKV143WIT

5

ETNA KKS4178

Laatste update: 28 september 2023

1

ETNA KCD4178

2

ETNA KVV128ZIL

3

ETNA AKV378WZIL

4

ETNA KKV143WIT

5

ETNA KKS4178

Laatste update: 28 september 2023

Yannick
Yannick

Koel expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • ETNA heeft een heel groot assortiment aan verschillende koelkasten.
  • De prijs-kwaliteit verhouding van ETNA koelkasten is heel goed.
  • Het design van ETNA koelkasten is vaak erg strak en mooi.
  • De etna koelkast is de ETNA KCD4178

Wat is een ETNA koelkast

Het merk ETNA komt uit Nederland en specialiseert zich specifiek in keukenapparatuur. Ze maken hun producten voornamelijk voor de Nederlandse markt en daarbij houden ze altijd rekening met de mogelijkheden in Nederlandse woningen en de behoeftes van de bewoners.

Etna heeft een heel groot assortiment aan verschillende koelkasten. Of je nu op zoek bent naar een Amerikaanse koelkast, een retro koelkast met vriesvak of een koel-vriescombinatie, ETNA heeft het allemaal. Ook kun je kiezen uit vrijstaande modellen en in- en onderbouw modellen.

Dutch Design staat bij ETNA voorop, begrippen als functionaliteit en design zijn daarbij erg belangrijk. Als je goed naar de producten kijkt, zal je zien dat er veel oog voor detail is geweest in het ontwerpproces.

Beste ETNA koelkast van 2023   

Het aanbod van ETNA is ontzettend groot en we kunnen ons voorstellen dat je moeite hebt om te beslissen wat de beste aanbiedingen van dit moment zijn. Gelukkig hebben we een overzichtelijke lijst met de beste koelkasten voor je samengesteld.

Hiervoor hebben we gekeken naar de energieklasse, de inhoud in liter, het geluidsniveau, de prijs-kwaliteit verhouding en natuurlijk eventuele extra functies die de koelkast extra bijzonder maken. Dit zijn de beste ETNA koelkasten van 2023:

1

Beste etna koelkast

Voordelen Nadelen
Is stil
Niet zuinig
Geen no frost
Niet voor schuur
Koelkwaliteit -
Geen alarm
Je bewaart al het eten voor 3 tot 4 personen met de ETNA KCD4178 inbouw koel-vriescombinatie. Zo heb je voldoende ruimte voor al je yoghurt, tussendoortjes en sappen. Je legt al je etenswaren op 1 van de 4 plateaus. Wil je een grote pan soep of een hoge kan sap bewaren? Verschuif dan de plateaus eenvoudig naar onder of boven. Je radijsjes en courgettes leg je in de vershoudzone. Om frituursnacks en pizza's in te vriezen, gebruik je 1 van de doorzichtige 3 diepvrieslades. Je gebruikt de onderste grote lade om een hele kip in te vriezen. De bovenste SimpelSlide vrieslade schuif je gemakkelijk uit. Zo pak je eenvoudig een waterijsje of diepvriesfruit voor een smoothie.
2
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Niet zuinig met klasse F
Geen no frost functie
Niet geschikt voor in de schuur
Basisklasse bouwkwaliteit
Basisklasse koelkwaliteit
Geen open deur alarm
Weinig inhoud
De ETNA KVV128ZIL is een zilveren 1-deurs koelkast die je vult met de boodschappen voor 3 of 4 personen. Boven in de koelkast zit een vriesvak van 15 liter, waar je jouw favoriete ijsjes of een half brood in bewaart. De rest van je boodschappen deel je in over 2 plateaus en 3 deurvakken. Gebruik het meegeleverde flessenrek om je flessen cola of wijn in te leggen. De achterkant van de koelkast is afgedekt, waardoor de condensor stofvrij blijft en jij minder tijd kwijt bent aan onderhoud. Het energieverbruik van de koelkast blijft hierdoor ook gelijk. Dankzij de binnenverlichting vind je gemakkelijk dipsauzen terug, ook in de late avonduren.
3
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Veel inhoud
Niet zuinig
Veel geluid
Bouwkwaliteit -
Koelkwaliteit -
Bij de ETNA AKV378WZIL Amerikaanse koelkast heb je altijd een glas koud water bij de hand dankzij de dispenser. De lades rechtsonder zijn voor het bewaren van groente en fruit. Luchtcirculatie zorgt ervoor dat al je etenswaren goed koel blijven. Je zelfgemaakte toetjes op de bovenste plank staan hierdoor net zo koud als de zalm die onderin ligt. Met een koelgedeelte van 338 liter en een vriesgedeelte van 185 liter vul je deze Amerikaanse koelkast gemakkelijk met de wekelijkse boodschappen van 5 personen of meer. Ondertussen maakt stof geen kans om op het rooster te vallen, dankzij de afgedekte condensor. Hierdoor verbruikt de Amerikaanse koelkast geen extra energie.
4
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Niet zuinig
Niet voor schuur
Bouwkwaliteit -
Koelkwaliteit -
Geen alarm
Je bewaart alle boodschappen van 3 of 4 personen in de ETNA KKV143WIT vrijstaande koelkast. Binnen in de koelkast vind je 5 plateaus waar je al je restjes, beleg, pakken yoghurt en hummus op bewaart. Wil je een grote pan soep of een verjaardagstaart kwijt? Dan verplaats je de plateaus eenvoudig naar onder of boven. Of haal één van de plateaus uit de koelkast om nog meer ruimte te maken. Onder in de 1-deurs koelkast vind je de groentelade waar je je prei en ijsbergsla bewaart. In de deur heb je met 4 deurvakken genoeg ruimte voor flessen frisdrank en pakken sap.
5
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Veel inhoud
Niet zuinig
Geen alarm
Met de ETNA KKS4178 heb je dankzij de koelinhoud van 294 liter genoeg ruimte voor de boodschappen van 5 personen of meer. De 1-deurs koelkast heeft 5 plateaus waar je gemakkelijk al je snacks, blikjes cola en ham op bewaart. Je groenten en fruit bewaar je in de 2 groentelades. Je stelt hier de luchtvochtigheid naar wens in, waardoor je aubergines en kroppen sla langer vers blijven. Om je flessen cola en blikjes bier snel af te koelen, zet je de koelkast op superkoelen. Zo zijn je drankjes snel koud voor de visite komt. Dankzij de luchtcirculatie is het overal in de koelkast even koel. Hierdoor maakt het niet uit waar je kaas en eiersalade legt.

Voor en nadelen van een ETNA koelkast

Natuurlijk moet je je voor de aankoop altijd goed verdiepen in de voor- en nadelen die specifiek voor het merk gelden. Lees hier wat andere consumenten over ETNA koelkasten te zeggen hebben.

Voordelen

Een voordeel dat vaak wordt genoemd als het om Etna koelkasten gaat, is dat de prijs-kwaliteit verhouding heel goed is. Andere koelkasten in dezelfde prijsklasse zijn minder uitgebreid, bij een ETNA koelkast kun je er bijvoorbeeld op rekenen dat zelfs het flessenrek en de eierhouder bij de prijs zitten inbegrepen. Andere merken verkopen deze producten vaak los, waardoor de totaalprijs inclusief btw van je koelkast nog veel hoger uitvalt.

Ook wordt vaak benoemd hoe mooi het design van ETNA is. In tegenstelling tot de standaard witte of zilveren koelkasten, zijn de retro modellen en de modellen in rvs uitvoering echt een aanwinst voor iedere moderne keuken. De strakke belijning is een lust voor het oog. Daarbij wordt ook de indeling van de binnenkant van de koelkast vaak geprezen, over de handige schappen is goed nagedacht.

Nadelen

Voornamelijk bij de Amerikaanse en de retro koelkasten wordt vaak opgemerkt dat het energieverbruik wat hoger ligt. De meeste modellen hebben jaarlijkse energiekosten van meer dan €70 per jaar, terwijl andere merken een jaarlijks verbruik van €40 hebben. Natuurlijk zijn er ook modellen die wel erg energiezuinig zijn, maar daarvoor ligt de prijs dan vaak wat hoger.

Ook hebben een aantal koelkasten een e geluidsniveau dat bovengemiddeld hoog is. Slechts een kleine selectie heeft een geluidsniveau dat onder de 38 dB ligt, wat kan worden gezien als stil. Het grootste deel van het aanbod heeft een niveau van 39 dB of 40 dB, wat een normaal geluidsniveau is. Een aantal hebben zelfs nog een geluidsniveau boven de 41 dB, ook wel bekend als het f geluidsniveau, deze modellen zijn te luid om in een kleine keuken of afgesloten ruimte geplaatst te worden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een ETNA koelkast?  

Er zijn een aantal eigenschappen die specifiek gelden voor koelkasten van ETNA. Zodra je nadenkt over de aanschaf van een koelkast van dit merk, is het belangrijk dat je extra goed nadenkt over de volgende dingen:

Anti ijsvorming

Een koelkast met vriesvak met No Frost is erg onderhoudsarm, je hoeft het vriesgedeelte namelijk nooit handmatig te ontdooien. Als een koelkast geen No Frost heeft, moet deze ongeveer twee keer per jaar ontdooit worden.

Model

Bij ETNA worden allerlei soorten modellen aangeboden, van tafelmodel koelkasten tot aan Amerikaanse koelkasten met dubbele deuren. Ga altijd goed na wat voor soort keuken je hebt, zodat je zeker weet dat alles goed bij elkaar past. Een Amerikaans model staat bijvoorbeeld niet mooi in een landelijke keuken.

De inhoud van de vriezer

Veel mensen denken dat een grote koelkast naast een ruim koelgedeelte ook automatisch een heel groot vriesvak heeft, maar dat is niet altijd waar. Sommige ETNA koelkasten hebben namelijk een relatief kleine vriesruimte, omdat er bijvoorbeeld een uitsparing voor het waterreservoir van de ijsblokjes- en waterdispenser zit.

De energieklasse

Van alle ETNA koelkasten hebben een aantal modellen energieklasse e, maar het grootste gedeelte heeft energielabel f. Dit is vergeleken met andere A-merken zoals Inventum, Liebherr en Miele erg laag. Voor een energiezuinige koelkast zit je bij ETNA dus niet aan het juiste adres.

Scharniersysteem open deur

Bij een inbouw koelkast moet je altijd goed nadenken over hoe je de deur open doet. Een deur op deur systeem zorgt ervoor dat je koelkast zo ver mogelijk open kan, bij een sleepdeur moet je altijd wat ruimte overhouden voor de scharnieren.

Veelgestelde vragen over een ETNA koelkast

Veel mensen kennen het merk ETNA niet zo goed en daarom wordt er vaak naar de kwaliteit van de producten gevraagd. Deze vraag beantwoorden we hier voor je.

Is ETNA een goed merk koelkast?

Mensen die eerder een koelkast van ETNA hebben gekocht zijn erg tevreden. Ze zijn te spreken over de prijs-kwaliteit verhouding, het prachtige design en de gemakkelijke indeling.

Het merk ETNA bestaat al meer dan 160 jaar en de modellen hebben een levensduur tussen de 13 en 15 jaar. Je kunt het merk vergelijken met andere grote aanbieders zoals Zanussi, Whirlpool, Siemens en SMEG.