Koelhouden.nl

Etna koelkast

Ondanks dat het een volledig Nederlands merk is, weten veel mensen nog niet wat een ETNA koelkast is. Het merk specialiseert zich namelijk alleen in keukenapparatuur, waardoor je het nooit ergens anders tegenkomt. Toch kun je bij ETNA altijd rekenen op goede kwaliteit en een mooi design voor de laagste prijs. Op deze pagina kun je lezen waar je op moet letten als je een ETNA koelkast wil kopen, wat de voor- en nadelen zijn en natuurlijk hebben we ook een overzicht van de beste ETNA koelkasten van 2024 voor je gemaakt.
1

ETNA KVS6102

2

ETNA KCD4178

3

ETNA AKV378IRVS

4

ETNA KVV128ZIL

5

Etna AKV678ZWA

Laatste update: 14 april 2024

1

ETNA KVS6102

2

ETNA KCD4178

3

ETNA AKV378IRVS

4

ETNA KVV128ZIL

5

Etna AKV678ZWA

Laatste update: 14 april 2024

Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • ETNA heeft een heel groot assortiment aan verschillende koelkasten.
  • De prijs-kwaliteit verhouding van ETNA koelkasten is heel goed.
  • Het design van ETNA koelkasten is vaak erg strak en mooi.
  • De etna koelkast is de ETNA KVS6102

Wat is een ETNA koelkast

Het merk ETNA komt uit Nederland en specialiseert zich specifiek in keukenapparatuur. Ze maken hun producten voornamelijk voor de Nederlandse markt en daarbij houden ze altijd rekening met de mogelijkheden in Nederlandse woningen en de behoeftes van de bewoners.

Etna heeft een heel groot assortiment aan verschillende koelkasten. Of je nu op zoek bent naar een Amerikaanse koelkast, een retro koelkast met vriesvak of een koel-vriescombinatie, ETNA heeft het allemaal. Ook kun je kiezen uit vrijstaande modellen en in- en onderbouw modellen.

Dutch Design staat bij ETNA voorop, begrippen als functionaliteit en design zijn daarbij erg belangrijk. Als je goed naar de producten kijkt, zal je zien dat er veel oog voor detail is geweest in het ontwerpproces.

Beste ETNA koelkast van 2024   

Het aanbod van ETNA is ontzettend groot en we kunnen ons voorstellen dat je moeite hebt om te beslissen wat de beste aanbiedingen van dit moment zijn. Gelukkig hebben we een overzichtelijke lijst met de beste koelkasten voor je samengesteld.

Hiervoor hebben we gekeken naar de energieklasse, de inhoud in liter, het geluidsniveau, de prijs-kwaliteit verhouding en natuurlijk eventuele extra functies die de koelkast extra bijzonder maken. Dit zijn de beste ETNA koelkasten van 2024:

De ETNA KVS6102 is een inbouw 1-deurskoelkast met een klein vriesvak bovenin. Het apparaat is stil tijdens gebruik met een geluidsniveau van 38 decibel. De koelkast heeft plateaus en deurvakken voor een overzichtelijke indeling van sauzen, vlees en frisdrank. De groentelade biedt veel ruimte en de led verlichting helpt 's avonds bij het vinden van de dipsauzen.Het model is speciaal ontworpen om naadloos in jouw keuken te passen en heeft een vriesgedeelte. Het enige nadeel is dat de koelkast geen anti-ijsvorming heeft en ongeveer 6 keer per jaar moet worden ontdooid. De koelkast heeft een energieklasse E en verbruikt 148 kWh per jaar, wat ongeveer 59,2 euro aan energiekosten met zich meebrengt. De bouw- en koelkwaliteit bevinden zich in de basisklasse.De netto inhoud van de koelkast is 147 liter, geschikt voor 1-2 personen. Het geluidsniveau is 38 dB, wat als normaal wordt beschouwd. De koelkast is niet geschikt voor plaatsing in de schuur of garage en heeft geen vershoudzone.
De ETNA KCD4178 is een inbouw koel-vriescombinatie met voldoende ruimte voor 3 tot 4 personen. Het heeft 4 plateaus, een vershoudzone en 3 diepvrieslades. Je kunt gemakkelijk schuiven met de plateaus en de bovenste lade uitschuiven om eenvoudig eten te pakken.Helaas heeft deze koelkast geen anti-ijsvorming functie, wat betekent dat je het vriesgedeelte 6 keer per jaar moet ontdooien. Met een energieklasse F heeft deze koel-vriescombinatie een relatief hoog energieverbruik van 269 kWh per jaar, wat jouw energiekosten met ongeveer 107,6 euro per jaar verhoogt. De bouwkwaliteit is middenklasse en de koelkwaliteit is basisklasse.De netto inhoud van het koelgedeelte is groot met 181 liter en het vriesgedeelte heeft een netto inhoud van 68 liter, wat normaal is. Het geluidsniveau is gemiddeld met 38 dB. Deze koel-vriescombinatie is niet geschikt voor plaatsing in de schuur of garage en heeft geen vershoudzone.
De ETNA AKV378IRVS is een vrijstaande Amerikaanse koelkast met een capaciteit van 499 liter, geschikt voor een huishouden van 5 personen of meer. Het heeft een modern design en biedt voldoende ruimte voor al je boodschappen.De koelkast heeft een energieklasse F, wat betekent dat het een hoog energieverbruik heeft en je jaarlijks ongeveer 151,2 euro aan energiekosten kwijt bent. De bouw- en koelkwaliteit zijn redelijk, waardoor je lang plezier kunt hebben van je aankoop. Het geluidsniveau van de koelkast is 43 dB, wat als luid wordt beschouwd. Het is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Helaas heeft de koelkast geen vershoudzone, wat een nadeel kan zijn voor het langer bewaren van verse producten.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Niet zuinig met klasse F
Geen no frost functie
Niet geschikt voor in de schuur
Basisklasse bouwkwaliteit
Basisklasse koelkwaliteit
Geen open deur alarm
Weinig inhoud
De ETNA KVV128ZIL is een zilveren 1-deurs koelkast die je vult met de boodschappen voor 3 of 4 personen. Boven in de koelkast zit een vriesvak van 15 liter, waar je jouw favoriete ijsjes of een half brood in bewaart. De rest van je boodschappen deel je in over 2 plateaus en 3 deurvakken. Gebruik het meegeleverde flessenrek om je flessen cola of wijn in te leggen. De achterkant van de koelkast is afgedekt, waardoor de condensor stofvrij blijft en jij minder tijd kwijt bent aan onderhoud. Het energieverbruik van de koelkast blijft hierdoor ook gelijk. Dankzij de binnenverlichting vind je gemakkelijk dipsauzen terug, ook in de late avonduren.
De Etna AKV678ZWA is een energiezuinige Amerikaanse koelkast met 5 plateaus in zowel het koelgedeelte als het vriesgedeelte. De koelkast heeft een ruime inhoud van 519 liter, wat voldoende is voor een huishouden van 5 personen of meer. Het geluidsniveau van de koelkast is slechts 35 dB, waardoor je geen last hebt van storende geluiden.De koelkast heeft een middenklasse bouwkwaliteit en biedt voldoende koelvermogen om je voedsel op de juiste temperatuur te houden. Het apparaat is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Helaas heeft de koelkast geen vershoudzone, wat een nadeel kan zijn voor mensen die hun verse producten langer willen bewaren.Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het maken van je keuze voor een koelkast.

Voor en nadelen van een ETNA koelkast

Natuurlijk moet je je voor de aankoop altijd goed verdiepen in de voor- en nadelen die specifiek voor het merk gelden. Lees hier wat andere consumenten over ETNA koelkasten te zeggen hebben.

Voordelen

Een voordeel dat vaak wordt genoemd als het om Etna koelkasten gaat, is dat de prijs-kwaliteit verhouding heel goed is. Andere koelkasten in dezelfde prijsklasse zijn minder uitgebreid, bij een ETNA koelkast kun je er bijvoorbeeld op rekenen dat zelfs het flessenrek en de eierhouder bij de prijs zitten inbegrepen. Andere merken verkopen deze producten vaak los, waardoor de totaalprijs inclusief btw van je koelkast nog veel hoger uitvalt.

Ook wordt vaak benoemd hoe mooi het design van ETNA is. In tegenstelling tot de standaard witte of zilveren koelkasten, zijn de retro modellen en de modellen in rvs uitvoering echt een aanwinst voor iedere moderne keuken. De strakke belijning is een lust voor het oog. Daarbij wordt ook de indeling van de binnenkant van de koelkast vaak geprezen, over de handige schappen is goed nagedacht.

Nadelen

Voornamelijk bij de Amerikaanse en de retro koelkasten wordt vaak opgemerkt dat het energieverbruik wat hoger ligt. De meeste modellen hebben jaarlijkse energiekosten van meer dan €70 per jaar, terwijl andere merken een jaarlijks verbruik van €40 hebben. Natuurlijk zijn er ook modellen die wel erg energiezuinig zijn, maar daarvoor ligt de prijs dan vaak wat hoger.

Ook hebben een aantal koelkasten een e geluidsniveau dat bovengemiddeld hoog is. Slechts een kleine selectie heeft een geluidsniveau dat onder de 38 dB ligt, wat kan worden gezien als stil. Het grootste deel van het aanbod heeft een niveau van 39 dB of 40 dB, wat een normaal geluidsniveau is. Een aantal hebben zelfs nog een geluidsniveau boven de 41 dB, ook wel bekend als het f geluidsniveau, deze modellen zijn te luid om in een kleine keuken of afgesloten ruimte geplaatst te worden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een ETNA koelkast?  

Er zijn een aantal eigenschappen die specifiek gelden voor koelkasten van ETNA. Zodra je nadenkt over de aanschaf van een koelkast van dit merk, is het belangrijk dat je extra goed nadenkt over de volgende dingen:

Anti ijsvorming

Een koelkast met vriesvak met No Frost is erg onderhoudsarm, je hoeft het vriesgedeelte namelijk nooit handmatig te ontdooien. Als een koelkast geen No Frost heeft, moet deze ongeveer twee keer per jaar ontdooit worden.

Model

Bij ETNA worden allerlei soorten modellen aangeboden, van tafelmodel koelkasten tot aan Amerikaanse koelkasten met dubbele deuren. Ga altijd goed na wat voor soort keuken je hebt, zodat je zeker weet dat alles goed bij elkaar past. Een Amerikaans model staat bijvoorbeeld niet mooi in een landelijke keuken.

De inhoud van de vriezer

Veel mensen denken dat een grote koelkast naast een ruim koelgedeelte ook automatisch een heel groot vriesvak heeft, maar dat is niet altijd waar. Sommige ETNA koelkasten hebben namelijk een relatief kleine vriesruimte, omdat er bijvoorbeeld een uitsparing voor het waterreservoir van de ijsblokjes- en waterdispenser zit.

De energieklasse

Van alle ETNA koelkasten hebben een aantal modellen energieklasse e, maar het grootste gedeelte heeft energielabel f. Dit is vergeleken met andere A-merken zoals Inventum, Liebherr en Miele erg laag. Voor een energiezuinige koelkast zit je bij ETNA dus niet aan het juiste adres.

Scharniersysteem open deur

Bij een inbouw koelkast moet je altijd goed nadenken over hoe je de deur open doet. Een deur op deur systeem zorgt ervoor dat je koelkast zo ver mogelijk open kan, bij een sleepdeur moet je altijd wat ruimte overhouden voor de scharnieren.

Veelgestelde vragen over een ETNA koelkast

Veel mensen kennen het merk ETNA niet zo goed en daarom wordt er vaak naar de kwaliteit van de producten gevraagd. Deze vraag beantwoorden we hier voor je.

Is ETNA een goed merk koelkast?

Mensen die eerder een koelkast van ETNA hebben gekocht zijn erg tevreden. Ze zijn te spreken over de prijs-kwaliteit verhouding, het prachtige design en de gemakkelijke indeling.

Het merk ETNA bestaat al meer dan 160 jaar en de modellen hebben een levensduur tussen de 13 en 15 jaar. Je kunt het merk vergelijken met andere grote aanbieders zoals Zanussi, Whirlpool, Siemens en SMEG.