Koelhouden.nl

Liebherr koelkast

Een Liebherr koelkast is iets duurder dan bij de concurrentie, maar daar krijg je veel voor terug. Zo kun je bijvoorbeeld rekenen op technieken die ervoor zorgen dat jij je eten zo lang mogelijk vers kunt houden en technieken die het gebruiksgemak flink verhogen. Let daarbij wel altijd goed op het energielabel, want er zijn nog veel modellen in het huidige assortiment die een relatief hoog energieverbruik hebben.

Op deze pagina lees je alles wat je over koelkasten van Liebherr moet weten en natuurlijk hebben we ook de beste Liebherr koelkasten van 2023 voor je op een rijtje gezet.

1

Liebherr TP 1720-22

2

Liebherr TP 1760-23

3

Liebherr Re 5020-20

4

Liebherr CU 2331-22

5

Liebherr CT 2131-21

Laatste update: 25 september 2023

1

Liebherr TP 1720-22

2

Liebherr TP 1760-23

3

Liebherr Re 5020-20

4

Liebherr CU 2331-22

5

Liebherr CT 2131-21

Laatste update: 25 september 2023

Yannick
Yannick

Koel expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Liebherr heeft een ruim assortiment met verschillende koelkasten.
  • Liebherr koelkasten zijn stevig gebouwd, waardoor je er heel lang plezier van zal hebben.
  • Liebherr koelkasten zijn iets duurder dan gemiddeld.
  • De liebherr koelkast is de Liebherr TP 1720-22

Wat is een Liebherr koelkast

In 1949 is Liebherr ooit begonnen met de productie van hijskranen, telescoopkranen, bouwvoertuigen, graafmachines, kiepwagens en materialen en onderdelen voor de luchtvaart. De gemiddelde consument zal Liebherr echter kennen van het witgoed. Naast de koelkasten voor huishoudens is Liebherr ook actief in de horeca en food- en detailhandel. Voor een grote nettocapaciteit vriezer of een tafelmodel flessenkoelkast zitten ondernemers bij Liebherr aan het juiste adres.

De prijs voor een Liebherr koelkast ligt iets boven het gemiddelde, maar voor dat geld mag je wel rekenen op een model dat stevig gebouwd is en jarenlang mee kan gaan. Ook is de fabrikant de laatste jaren veel bezig geweest met technieken die ervoor zorgen dat je je boodschappen veel langer kunt bewaren dan in iedere andere koelkast.

Beste Liebherr koelkast van 2023    

Wat de beste Liebherr koelkast is, is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke wensen. Hier vind je koelkasten in verschillende prijsklassen die door ons uitvoerig zijn getest en met elkaar vergeleken. We keken daarbij naar de inhoud koelgedeelte, de energieklasse, het geluidsniveau en de aanwezige technieken voor het vers houden van jouw levensmiddelen.

Dit zijn de beste Liebherr koelkasten van 2023:

Voordelen Nadelen
Tafelmodel
Kleine afmeting
Is stil
Schuur-bestendig
Niet zuinig
Bouwkwaliteit -
Koelkwaliteit -
Geen alarm
Weinig inhoud
Met de Liebherr TP-1720-22 bewaar je de boodschappen voor 1 tot 2 personen. Dankzij zijn compacte formaat plaats je hem gemakkelijk in een kleinere keuken of studio. Om een zoemend geluid hoef je je ook geen zorgen te maken. Met een geluidsniveau van 35 decibel hoor je nauwelijks dat de koelkast aan staat. Je deelt de koelkast in zoals jij het wil. De plateaus zijn in hoogte verstelbaar, zodat je eenvoudig ruimte creëert wanneer dit nodig is. Je groente en fruit plaats je in de onderste 2 groentelades.
Voordelen Nadelen
Tafelmodel
Kleine afmeting
Is stil
Schuur-bestendig
Niet zuinig
Bouwkwaliteit -
Koelkwaliteit -
Geen alarm
De Liebherr TP 1760-23 is een ruime tafelmodel koelkast. Achter de deur vind je een koelruimte van 155 liter die verdeeld is door 3 verschillende plateaus. Onderin zitten 2 lades waarin je al jouw groenten legt. Grote flessen of verpakkingen plaats je gemakkelijk bovenin, want één glasplateau is deelbaar. Koelen doet deze Liebherr koelkast in alle rust. Met een geluidsniveau van 34 decibel is hij bijzonder stil te noemen.
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Veel inhoud
Duur
Niet zuinig
Wil je boodschappen langer vers houden, dan is de Liebherr Re 5020-20 een goede optie. Onder in deze 1-deurs koelkast zit EasyFresh lade, waar je de luchtvochtigheid naar wens instelt. Handig voor je verse paprika's, komkommers of aardbeien van de markt. Je bewaart in totaal de boodschappen van 5 personen of meer. Voor kleine producten zoals jam of een tube mayonaise gebruik je de VarioSafe lade midden in de koelkast. Op het meegeleverde flessenrek bewaar je gemakkelijk flessen cola of wijn. Zo houd je weer ruimte over. Zodra de koelkast vol is en je de deur sluit, heb je geen last van harde geluiden.
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Niet zuinig
Bouwkwaliteit -
Koelkwaliteit -
Geen alarm
Klein vriesvak
De Liebherr CU 2331-22 is een compacte, vrijstaande koel-vriescombinatie voor huishoudens van 3 tot 4 personen. Achter de bovenste deur vind je het koelgedeelte. Je kiest met de verstelbare plateaus eenvoudig een indeling die bij jouw boodschappen past. Voor flessen fris, sauzen en eieren staan 3 deurvakken tot je beschikking. Groenten en fruit vinden een plekje in de 2 groentelades. Achter de onderste koelkastdeur vind je de 2 vrieslades. Het vriesgedeelte is voorzien van Smart Frost. Dit betekent dat er weinig ijs hecht aan de binnenwanden en je diepvriesproducten.
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Niet zuinig
Bouwkwaliteit -
Koelkwaliteit -
Geen alarm
In de Liebherr CT 2131-21 bewaar je met een koelinhoud van 152 liter de boodschappen voor 3 tot 4 personen. De plateaus zijn verstelbaar in hoogte, waardoor je eenvoudig plek maakt voor een grote taart of hoge pannen eten. Ook voor grote pakken sap en flessen frisdrank is er voldoende ruimte. Het onderste deurvak is ruimer, waardoor je hier tijdens een verjaardag gemakkelijk al je drinken bewaart. Boven in de koelkast vind je een vriesvak van 44 liter. Deze is geschikt voor je brood, een diepvriespizza en wat ijsjes of zakken groentes.

Voor en nadelen van een Liebherr koelkast

Ieder merk heeft zo zijn eigen voor- en nadelen die je moet overwegen voordat je overgaat tot de aankoop. Hier hebben we voor je op een rijtje gezet waar je goed over na moet denken als je op zoek bent naar een Liebherr koelkast.

Voordelen

Liebherr heeft een ruim assortiment met verschillende koelkasten die zijn uitgerust met de beste technieken om jouw boodschappen zo lang mogelijk vers te houden. Dit is erg handig voor mensen die graag eens in de week veel boodschappen doen en zich daarbij niet te druk willen maken over welke producten ze als eerste moeten opmaken.

Daarbij zijn de apparaten stevig gebouwd, waardoor je er heel lang plezier van zal hebben. De aankoopprijs van een Liebherr koelkast is misschien iets hoger dan bij andere merken, maar op de lange termijn betaalt het verschil zich vanzelf terug, want je hoeft heel lang geen nieuwe koelkast aan te schaffen.

Nadelen

Op dit moment is het meest zuinige energielabel binnen het assortiment van Liebherr energielabel D en dat is niet bijzonder energie efficiënt. Als je op zoek bent naar een energiezuinige koelkast met energielabel C, B of A dan kun je voor hetzelfde geld bij een ander merk een betere optie vinden. Je jaarlijks energieverbruik kan met een koelkast met energielabel A tot de helft lager zijn.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Liebherr koelkast?    

Bij iedere nieuwe koelkast let je natuurlijk op de draairichting deur en de aanwezigheid van led verlichting, maar we hebben al eerder aangegeven dat je bij Liebherr kunt rekenen op handige technologische extraatjes. Hier kun je lezen welke technieken je kunt terugvinden in een koelkast van Liebherr.

BioFresh

Koelkasten met BioFresh hebben twee afzonderlijke zones, waarbij je altijd de optimale temperatuur hebt voor verschillende producten. In de DrySafe bewaar je vis, vlees en zuivelproducten en in de HydroSafe blijft groente en fruit langer vers. Op de lange termijn kun je met deze technologie veel geld besparen, omdat je minder vaak eten weg hoeft te gooien. In de speciale app voor deze functie kun je per product vinden over waar in de koelkast het het best bewaard wordt.

SmartFrost

Een open deur kan ervoor zorgen dat er aan de binnenkant van de koeling of vriezer een laagje ontstaat en daardoor moet je koelkast harder werken om de temperatuur gelijk te houden. Met SmartFrost wordt dit proces afgeremd, waardoor handmatig ontdooien minder vaak nodig zal zijn. Koelkasten met No Frost hoeven helemaal nooit handmatig ontdooit te worden.

InfinitySpring

Een waterdispenser van InfinitySpring zorgt ervoor dat je altijd koud water tot je beschikking hebt. Deze functie zit op de meeste Amerikaanse koelkasten van Liebherr. Je sluit de dispenser aan op een watertoevoer en de machine zorgt ervoor dat het koud wordt geserveerd. De dispenser zit aan de binnenkant van de koelkast geïntegreerd.

DuoCooling

Bij deze koelkasten wordt het koel- en vriesgedeelte los van elkaar gekoeld. De droge lucht uit het vriesgedeelte komt zo niet terecht bij je koeling en dat is beter voor de kwaliteit van je producten. Deze apparaten zijn ook vaak geschikt om in een andere ruimte te plaatsen, bijvoorbeeld een schuur of garage, want ze blijven ook functioneren onder een temperatuur van 0 graden Celsius.

Liebherr Comfort

Dit is de luxere variant van de DuoCooling. Je profiteert niet alleen van de twee koelsystemen, maar je hebt ook een handige gevelgreep, de BioFresh technologie en No Frost.

BluPerformance

Dit zijn de koelkasten in de meest luxe uitvoering, waarbij voorop staat dat de modellen erg stil zijn, ze hebben een c geluidsniveau of d geluidsniveau:

  1. c geluidsniveau: 37 dB of lager

  2. d geluidsniveau: 38 dB tot 39 dB

  3. e geluidsniveau: 40 dB tot 41 dB

  4. f geluidsniveau: 41 dB of hoger

Ook zit er in deze koelkasten een filter die ervoor zorgt dat er geen nare geurtjes in je koelkast achterblijven. De dynamische koeling zorgt ervoor dat de temperatuur in de koelkast altijd gelijk blijft.

Veelgestelde vragen over een Liebherr koelkast

We sluiten af met de antwoorden op de vragen die het vaakst worden gesteld over Liebherr koelkasten. Lees ze goed door en dan weet je zeker dat je alles over dit merk weet.

Is Liebherr een goed merk koelkast?

Duitse merken staan er vaak om bekend dat ze producten van hoge kwaliteit leveren en ook Liebherr koelkasten hebben een goede reputatie. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een tafelmodel koeler of een koelkast en vriezer set, bij Liebherr hebben ze het allemaal.

Waar komt het merk Liebherr vandaan?

Van origine is het merk Liebherr Duits, in 1949 is het opgericht door Hans Liebherr. Inmiddels heeft het merk meer dan 120 vestigingen over de hele wereld.

Waarom zijn Liebherr koelkasten zo duur?

Een koel vriescombinatie van Liebherr is iets duurder dan je misschien gewend bent van andere merken, maar daar krijg je wel veel voor terug. Het merk stelt hoge eisen aan alle koelkasten en zorgt ervoor dat je altijd kunt profiteren van de nieuwste technieken op het gebied van het koelen en vriezen van verse levensmiddelen. Inbouw koelkasten zijn altijd iets duurder dan vrijstaande koelkasten. Liebherr heeft een breed assortiment waarin het ook mogelijk is om een wat goedkoper model te vinden.

Is Liebherr hetzelfde als Miele?

Beide fabrikanten maken witgoed en zijn afkomstig uit Duitsland, maar verder hebben de twee bedrijven niks met elkaar te maken. Op internet gaan wilde geruchten rond dat Liebherr het B-merk van Miele is, maar dat is niet waar. Sterker nog, vaak zijn producten van Liebherr duurder dan van Miele, dus die theorie gaat helemaal niet op.

Hoe lang gaat een Liebherr koelkast mee?

Liebherr koelkasten staan erom bekend dat ze een lange levensduur hebben. Als je het apparaat goed onderhoudt, kun je er wel 15 jaar plezier van hebben. Maak je koelkast regelmatig schoon en vergeet daarbij niet om ook de achterkant vrij te maken van stof en haal een doekje langs de rubberen randen. Houd je koelkast ook altijd goed gevuld, zo voorkom je dat je koelkast harder moet werken om alle producten goed koud te houden.

Liebherr is zelf ook erg zelfverzekerd van de kwaliteit van de koelkasten, alle modellen die na 1 april 2021 zijn aangekocht komen automatisch in aanmerking voor een garantie van 7 jaar.