Koelhouden.nl

Liebherr koelkast

Een Liebherr koelkast is iets duurder dan bij de concurrentie, maar daar krijg je veel voor terug. Zo kun je bijvoorbeeld rekenen op technieken die ervoor zorgen dat jij je eten zo lang mogelijk vers kunt houden en technieken die het gebruiksgemak flink verhogen. Let daarbij wel altijd goed op het energielabel, want er zijn nog veel modellen in het huidige assortiment die een relatief hoog energieverbruik hebben.

Op deze pagina lees je alles wat je over koelkasten van Liebherr moet weten en natuurlijk hebben we ook de beste Liebherr koelkasten van 2024 voor je op een rijtje gezet.

1

Liebherr TP 1760-23

2

Liebherr TP 1720-22

3

Liebherr CBNbda 5723-20

4

Liebherr CNd 5703-20

5

Liebherr CNsfd 5203-20

Laatste update: 19 juli 2024

1

Liebherr TP 1760-23

2

Liebherr TP 1720-22

3

Liebherr CBNbda 5723-20

4

Liebherr CNd 5703-20

5

Liebherr CNsfd 5203-20

Laatste update: 19 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Liebherr heeft een ruim assortiment met verschillende koelkasten.
  • Liebherr koelkasten zijn stevig gebouwd, waardoor je er heel lang plezier van zal hebben.
  • Liebherr koelkasten zijn iets duurder dan gemiddeld.
  • De liebherr koelkast is de Liebherr TP 1760-23

Wat is een Liebherr koelkast

In 1949 is Liebherr ooit begonnen met de productie van hijskranen, telescoopkranen, bouwvoertuigen, graafmachines, kiepwagens en materialen en onderdelen voor de luchtvaart. De gemiddelde consument zal Liebherr echter kennen van het witgoed. Naast de koelkasten voor huishoudens is Liebherr ook actief in de horeca en food- en detailhandel. Voor een grote nettocapaciteit vriezer of een tafelmodel flessenkoelkast zitten ondernemers bij Liebherr aan het juiste adres.

De prijs voor een Liebherr koelkast ligt iets boven het gemiddelde, maar voor dat geld mag je wel rekenen op een model dat stevig gebouwd is en jarenlang mee kan gaan. Ook is de fabrikant de laatste jaren veel bezig geweest met technieken die ervoor zorgen dat je je boodschappen veel langer kunt bewaren dan in iedere andere koelkast.

Beste Liebherr koelkast van 2024    

Wat de beste Liebherr koelkast is, is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke wensen. Hier vind je koelkasten in verschillende prijsklassen die door ons uitvoerig zijn getest en met elkaar vergeleken. We keken daarbij naar de inhoud koelgedeelte, de energieklasse, het geluidsniveau en de aanwezige technieken voor het vers houden van jouw levensmiddelen.

Dit zijn de beste Liebherr koelkasten van 2024:

De Liebherr TP 1760-23 is een ruime tafelmodel koelkast met 155 liter koelruimte verdeeld over 3 plateaus. Het heeft 2 groentelades en één deelbaar glasplateau voor grote flessen of verpakkingen. Deze koelkast koelt heel stil met een geluidsniveau van 34 decibel.Het is een vrijstaand tafelmodel koelkast zonder vriesgedeelte, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers die behoefte hebben aan een koel-vriescombinatie. Voor mensen die alleen een koelkast nodig hebben, kan dit juist een voordeel zijn omdat het extra ruimte biedt voor het koelen van verse producten. Het heeft een energieklasse E, wat betekent dat het een relatief hoog energieverbruik heeft. De bouw- en koelkwaliteit zijn gemiddeld, maar je kunt er nog steeds lang plezier van hebben.De netto inhoud van 155 liter is geschikt voor 3-4 personen, maar er is mogelijk geen vriesruimte aanwezig. Het geluidsniveau is stil, wat zorgt voor een aangename en rustige omgeving. Het is geschikt voor plaatsing in de schuur of garage, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Het heeft ook een vershoudzone, waardoor je jouw etenswaren langer vers kunt houden.
De Liebherr TP-1720-22 is een compacte tafelmodel koelkast zonder vriesgedeelte, geschikt voor 1-2 personen. Met een geluidsniveau van slechts 35 decibel is de koelkast bijna niet hoorbaar. De plateaus zijn verstelbaar en er zijn 2 groentelades voor groente en fruit. De koelkast heeft een energieklasse E, wat betekent dat het een relatief hoog energieverbruik heeft. Met een netto inhoud van 145 liter biedt de koelkast voldoende ruimte voor etenswaren.De bouw- en koelkwaliteit zijn gemiddeld, dus de koelkast zal goed functioneren maar heeft geen hoge kwaliteit. Het geluidsniveau is 35 dB, waardoor de koelkast stil is. De koelkast kan in de schuur of garage geplaatst worden, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Helaas heeft de koelkast geen vershoudzone, wat een nadeel kan zijn voor het langer vers houden van etenswaren.
De Liebherr CBNbda 5723-20 is een energiezuinige koel-vriescombinatie met een geluidsniveau van 33 decibel. Het model biedt ruimte voor de boodschappen van 5 personen of meer en heeft 2 BioFresh vershoudzones voor vlees, vis en kaas. Met de EasyTwist Ice dispenser maak je snel ijsblokjes en het PowerCooling systeem zorgt ervoor dat je boodschappen langer vers blijven.De koelkast heeft een vrijstaand design en hoeft dankzij de No Frost technologie nooit te worden ontdooid. Met een energieklasse A en een jaarlijks energieverbruik van 116 kWh is deze koel-vriescombinatie energiezuinig en bespaart het op de energierekening. De bouw- en koelkwaliteit zijn topklasse, waardoor de koelkast betrouwbaar en duurzaam is.Met een netto inhoud van 361 liter en een geluidsniveau van 33 dB is de Liebherr CBNbda 5723-20 geschikt voor 5 personen of meer en kan het in de schuur of garage worden geplaatst. De vershoudzone zorgt ervoor dat je groenten, fruit en andere verse etenswaren langer vers blijven.
De Liebherr CNd 5703-20 is een vrijstaande koel-vriescombinatie met genoeg ruimte voor 5 personen. Het koel- en vriesgedeelte hebben gescheiden luchtstromen, waardoor je boodschappen niet uitdrogen of naar elkaar gaan ruiken. Met een flessenrek en 3 vrieslades hoef je nooit te ontdooien. Dankzij de No Frost technologie hoef je het apparaat nooit te ontdooien.De koelkast biedt voldoende ruimte voor al je etenswaren en heeft handige functies zoals een temperatuurregeling en een alarmsysteem bij een te hoge temperatuur. Met een energieklasse D heeft deze koel-vriescombinatie een gemiddeld energieverbruik. Met een netto inhoud van 371 liter is deze koel-vriescombinatie geschikt voor een huishouden van 5 personen of meer. Het geluidsniveau van 36 dB valt binnen de normale categorie en de koel-vriescombinatie is geschikt om in een schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven 0 graden Celsius blijft.De vershoudzone zorgt ervoor dat je voedsel langer vers blijft en dat je minder snel producten hoeft weg te gooien.
De Liebherr CNsfd 5203-20 is een vrijstaande koel-vriescombinatie met genoeg ruimte voor 3 tot 4 personen. Het apparaat heeft een ruime inhoud en biedt voldoende opslagruimte voor al je etenswaren. Dankzij de No Frost technologie hoef je nooit meer te ontdooien en blijft de vriezer ijsvrij.Met een energieklasse D heeft deze koel-vriescombinatie een gemiddeld energieverbruik van 201 kWh per jaar, wat neerkomt op ongeveer 80,4 euro aan energiekosten. De bouwkwaliteit is betrouwbaar en duurzaam, terwijl de koelkwaliteit van topklasse is. Met een netto inhoud van 330 liter is deze koel-vriescombinatie geschikt voor een huishouden van 3 tot 4 personen. Het geluidsniveau van 36 dB is normaal en niet storend. De koel-vriescombinatie kan ook in de schuur of garage geplaatst worden, zolang de temperatuur boven 0 graden Celsius blijft.Daarnaast heeft het apparaat een vershoudzone waarin je groenten, fruit en vlees langer vers kunt houden.

Voor en nadelen van een Liebherr koelkast

Ieder merk heeft zo zijn eigen voor- en nadelen die je moet overwegen voordat je overgaat tot de aankoop. Hier hebben we voor je op een rijtje gezet waar je goed over na moet denken als je op zoek bent naar een Liebherr koelkast.

Voordelen

Liebherr heeft een ruim assortiment met verschillende koelkasten die zijn uitgerust met de beste technieken om jouw boodschappen zo lang mogelijk vers te houden. Dit is erg handig voor mensen die graag eens in de week veel boodschappen doen en zich daarbij niet te druk willen maken over welke producten ze als eerste moeten opmaken.

Daarbij zijn de apparaten stevig gebouwd, waardoor je er heel lang plezier van zal hebben. De aankoopprijs van een Liebherr koelkast is misschien iets hoger dan bij andere merken, maar op de lange termijn betaalt het verschil zich vanzelf terug, want je hoeft heel lang geen nieuwe koelkast aan te schaffen.

Nadelen

Op dit moment is het meest zuinige energielabel binnen het assortiment van Liebherr energielabel D en dat is niet bijzonder energie efficiënt. Als je op zoek bent naar een energiezuinige koelkast met energielabel C, B of A dan kun je voor hetzelfde geld bij een ander merk een betere optie vinden. Je jaarlijks energieverbruik kan met een koelkast met energielabel A tot de helft lager zijn.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Liebherr koelkast?    

Bij iedere nieuwe koelkast let je natuurlijk op de draairichting deur en de aanwezigheid van led verlichting, maar we hebben al eerder aangegeven dat je bij Liebherr kunt rekenen op handige technologische extraatjes. Hier kun je lezen welke technieken je kunt terugvinden in een koelkast van Liebherr.

BioFresh

Koelkasten met BioFresh hebben twee afzonderlijke zones, waarbij je altijd de optimale temperatuur hebt voor verschillende producten. In de DrySafe bewaar je vis, vlees en zuivelproducten en in de HydroSafe blijft groente en fruit langer vers. Op de lange termijn kun je met deze technologie veel geld besparen, omdat je minder vaak eten weg hoeft te gooien. In de speciale app voor deze functie kun je per product vinden over waar in de koelkast het het best bewaard wordt.

SmartFrost

Een open deur kan ervoor zorgen dat er aan de binnenkant van de koeling of vriezer een laagje ontstaat en daardoor moet je koelkast harder werken om de temperatuur gelijk te houden. Met SmartFrost wordt dit proces afgeremd, waardoor handmatig ontdooien minder vaak nodig zal zijn. Koelkasten met No Frost hoeven helemaal nooit handmatig ontdooit te worden.

InfinitySpring

Een waterdispenser van InfinitySpring zorgt ervoor dat je altijd koud water tot je beschikking hebt. Deze functie zit op de meeste Amerikaanse koelkasten van Liebherr. Je sluit de dispenser aan op een watertoevoer en de machine zorgt ervoor dat het koud wordt geserveerd. De dispenser zit aan de binnenkant van de koelkast geïntegreerd.

DuoCooling

Bij deze koelkasten wordt het koel- en vriesgedeelte los van elkaar gekoeld. De droge lucht uit het vriesgedeelte komt zo niet terecht bij je koeling en dat is beter voor de kwaliteit van je producten. Deze apparaten zijn ook vaak geschikt om in een andere ruimte te plaatsen, bijvoorbeeld een schuur of garage, want ze blijven ook functioneren onder een temperatuur van 0 graden Celsius.

Liebherr Comfort

Dit is de luxere variant van de DuoCooling. Je profiteert niet alleen van de twee koelsystemen, maar je hebt ook een handige gevelgreep, de BioFresh technologie en No Frost.

BluPerformance

Dit zijn de koelkasten in de meest luxe uitvoering, waarbij voorop staat dat de modellen erg stil zijn, ze hebben een c geluidsniveau of d geluidsniveau:

  1. c geluidsniveau: 37 dB of lager

  2. d geluidsniveau: 38 dB tot 39 dB

  3. e geluidsniveau: 40 dB tot 41 dB

  4. f geluidsniveau: 41 dB of hoger

Ook zit er in deze koelkasten een filter die ervoor zorgt dat er geen nare geurtjes in je koelkast achterblijven. De dynamische koeling zorgt ervoor dat de temperatuur in de koelkast altijd gelijk blijft.

Veelgestelde vragen over een Liebherr koelkast

We sluiten af met de antwoorden op de vragen die het vaakst worden gesteld over Liebherr koelkasten. Lees ze goed door en dan weet je zeker dat je alles over dit merk weet.

Is Liebherr een goed merk koelkast?

Duitse merken staan er vaak om bekend dat ze producten van hoge kwaliteit leveren en ook Liebherr koelkasten hebben een goede reputatie. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een tafelmodel koeler of een koelkast en vriezer set, bij Liebherr hebben ze het allemaal.

Waar komt het merk Liebherr vandaan?

Van origine is het merk Liebherr Duits, in 1949 is het opgericht door Hans Liebherr. Inmiddels heeft het merk meer dan 120 vestigingen over de hele wereld.

Waarom zijn Liebherr koelkasten zo duur?

Een koel vriescombinatie van Liebherr is iets duurder dan je misschien gewend bent van andere merken, maar daar krijg je wel veel voor terug. Het merk stelt hoge eisen aan alle koelkasten en zorgt ervoor dat je altijd kunt profiteren van de nieuwste technieken op het gebied van het koelen en vriezen van verse levensmiddelen. Inbouw koelkasten zijn altijd iets duurder dan vrijstaande koelkasten. Liebherr heeft een breed assortiment waarin het ook mogelijk is om een wat goedkoper model te vinden.

Is Liebherr hetzelfde als Miele?

Beide fabrikanten maken witgoed en zijn afkomstig uit Duitsland, maar verder hebben de twee bedrijven niks met elkaar te maken. Op internet gaan wilde geruchten rond dat Liebherr het B-merk van Miele is, maar dat is niet waar. Sterker nog, vaak zijn producten van Liebherr duurder dan van Miele, dus die theorie gaat helemaal niet op.

Hoe lang gaat een Liebherr koelkast mee?

Liebherr koelkasten staan erom bekend dat ze een lange levensduur hebben. Als je het apparaat goed onderhoudt, kun je er wel 15 jaar plezier van hebben. Maak je koelkast regelmatig schoon en vergeet daarbij niet om ook de achterkant vrij te maken van stof en haal een doekje langs de rubberen randen. Houd je koelkast ook altijd goed gevuld, zo voorkom je dat je koelkast harder moet werken om alle producten goed koud te houden.

Liebherr is zelf ook erg zelfverzekerd van de kwaliteit van de koelkasten, alle modellen die na 1 april 2021 zijn aangekocht komen automatisch in aanmerking voor een garantie van 7 jaar.