Koelhouden.nl

Siemens koelkast

Siemens koelkasten zijn al jarenlang populair onder consumenten en dat is niet zo vreemd. Met een Siemens koel vriescombinatie haal je namelijk kwaliteit van hoog niveau in huis en je kunt rekenen op een lange levensduur. Op deze pagina kun je lezen wat je van een koel vriescombinatie van Siemens mag verwachten en waar je op moet letten tijdens de aanschaf. Natuurlijk hebben we ook een overzicht van de beste Siemens koelkasten van 2023 voor je gemaakt!
1

Siemens KG49NXXEA

2

Siemens KS36VAXEP

3

Siemens KI86NAFF0

4

Siemens KG36VVLEA

5

Siemens KS29VVWEP

Laatste update: 28 september 2023

1

Siemens KG49NXXEA

2

Siemens KS36VAXEP

3

Siemens KI86NAFF0

4

Siemens KG36VVLEA

5

Siemens KS29VVWEP

Laatste update: 28 september 2023

Yannick
Yannick

Koel expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Siemens heeft een groot assortiment met koelkasten
  • Je hebt bij Siemens heel veel keuze uit verschillende opties.
  • De koelkasten van Siemens zijn niet altijd even zuinig.
  • De siemens koelkast is de Siemens KG49NXXEA

Wat is een Siemens koelkast

Het Duitse Siemens is in opgericht 1847 door Werner von Siemens en sinds die tijd heeft het bedrijf zich bemoeid met ontzettend veel innovatieve technologieën. Van stofzuigers tot aan telefoons en zelfs treinen, Siemens maakt al jarenlang allerlei soorten producten.

Op het gebied van koelkasten kun je bij Siemens terecht voor veel verschillende modellen. In het assortiment vind je vrijstaande koelkasten, inbouw koelkasten en de Amerikaanse koelkasten. Binnen de markt voor huishoudelijke apparaten heeft Siemens een gedegen reputatie opgebouwd. Als je op zoek bent naar een nieuwe koelkast weet je bij Siemens dat je kunt rekenen op een model met de laatste technologie en een lange levensduur.

Beste Siemens koelkast van 2023    

Door het grote aanbod van Siemens is het soms lastig om de juiste keuze te maken, de koel vriescombinaties zijn namelijk allemaal weer anders en hebben allemaal hun eigen pluspunten. Siemens biedt voor ieder wat wils, of je nu op zoek bent naar een inbouw koelkast of juist een vrijstaande Siemens koelkast, de kans is groot dat je zal vinden waar je naar op zoek bent. Wij hebben de populairste modellen van dit moment voor je getest en met elkaar vergeleken, waarbij we hebben gekeken naar de energie efficiëntieklasse, de totale inhoud, extra functies voor het gebruiksgemak, het geluidsniveau en natuurlijk de prijs-kwaliteit verhouding.

Dit zijn de beste Siemens koelkasten van 2023:

Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Open deur alarm
Veel inhoud
Duur
Niet zuinig
De Siemens KG49NXXEA is een koel-vriescombinatie van 70 centimeter breed, die verse aardbeien en paprika's langer bewaart. Leg je abrikozen en broccoli in de hyperFresh-lade, waar je de luchtvochtigheid eenvoudig instelt met de schuifregelaar. Hierdoor geniet je langer van de vitamines. De freshSensor meet de temperatuur in de koelkast continu en voorkomt schommelingen. Zo blijft je eten vers. Heb je iets achterin de koelkast staan? Schuif dan de easyAccess plateaus uit, zodat je gemakkelijk de slagroom pakt. De Siemens koelkast heeft ruimte voor de wekelijkse boodschappen van 5 personen of meer. En dankzij de No Frost technologie heb je geen last van ijsvorming in de vrieslades of op de verpakkingen.
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Veel inhoud
Niet zuinig
Koelkwaliteit -
De Siemens KS36VAXEP is door de ruime inhoud van 346 liter geschikt voor een huishouden van 5 personen of meer. Je slaat gemakkelijk veel eten in één keer in en bespaart jezelf ritjes naar de supermarkt. In de hyperFresh plus lade met vochtigheidsregeling blijven groente en fruit tot wel 2 keer langer vers. De buitenkant van de 1-deurs koelkast is van roestvrijstaal waar je geen vingerafdrukken op ziet. Hierdoor ziet hij er altijd netjes uit.
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Veel inhoud
Duur
Niet zuinig
Bewaar groente en fruit tot 2 keer langer in de Siemens KI86NAFF0. In de hyperFresh Plus lade stel je zelf eenvoudig de luchtvochtigheid in. Doe jij je grote boodschappen in één keer? Zet dan de superCooling functie aan voor je naar de winkel gaat. De koelkast verlaagt dan tijdelijk de temperatuur in het koelgedeelte naar 2 graden Celsius. Wanneer jij je nieuwe, nog niet gekoelde, boodschappen in de koelkast legt, koelen deze gelijk goed. Ook voorkom je een temperatuurstijging in het koelgedeelte. In de 3 vriesvakken plaats je al je diepvriesproducten. In de grote bigBox lade heb je genoeg ruimte voor grote en hoge dozen. Dankzij No Frost is het ontdooien van het vriesgedeelte verleden tijd.
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Niet zuinig
Koelkwaliteit -
Geen alarm
De Siemens KG36VVLEA is een ruime vrijstaande koel-vriescombinatie met genoeg plaats voor de boodschappen voor de boodschappen voor een huishouden van 5 of meer personen. In de vershoudzone stel je zelf de vochtigheid van de ruimte in. Bij een hoge luchtvochtigheid blijven groente en fruit langer vers en een lage luchtvochtigheid is beter voor vlees, vis en kaas. Gebruik de supervries functie als je graag in één keer al je boodschappen invriest. De smaak en vitamines in je boodschappen blijven hierdoor gelijk. Ook blijven etenswaren die al in je vriezer liggen goed gekoeld waardoor je ze langer bewaart.
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Veel inhoud
Niet zuinig
De Siemens KS29VVWEP vul je gemakkelijk dankzij het glazen easyAccess-plateau. Je schuift het plateau uit op de rails zodat je eenvoudig ziet wat er allemaal op ligt. Je hoeft dus niet je hele arm in de koelkast te steken. Heb je veel boodschappen gedaan? Met de superCooling-knop wordt de temperatuur tijdelijk verlaagd, zodat nieuwe boodschappen snel afkoelen en de inhoud van de koelkast niet opwarmt. De standaard draairichting van de deur is links. Heeft dit niet jouw voorkeur? Pas de draairichting dan aan, zodat de koelkast altijd goed in je keuken past.

Voor en nadelen van een Siemens koelkast

Natuurlijk heeft ook een stabiel merk als Siemens een aantal voor- en nadelen waar je als consument rekening mee moet houden. Hier hebben we voor je op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden als je naar Siemens koelkasten gaat kijken:

Voordelen

Als je op zoek bent naar een model met veel inhoud, dan zit je met een Siemens koelkast goed. De meeste koelkasten hebben namelijk een koel- en vriesgedeelte met een normale tot grote inhoud. Voor het koelgedeelte betekent dit 150 tot 250 liter inhoud voor koelkasten met een normale inhoud en 250 liter of meer voor koelkasten met een grote inhoud. Een normaal vriesgedeelte heeft een netto inhoud tussen de 60 en 90 liter, terwijl 90 liter of meer wordt gezien als groot.

Daarbij heb je bij Siemens heel veel keuze uit opties die het gebruiksgemak verhogen. Zo hebben bijvoorbeeld veel koelkasten een fresh lade of een hyperfresh plus lade waarbij je etenswaren tot wel drie keer langer vers blijven. Voornamelijk voor groente en fruit is zo’n hyperfresh lade bijzonder handig. Ook het gebruik van de softclose deursluiting en open deur alarm is bij veel modellen standaard.

Door het grote assortiment is het gemakkelijk om bij Siemens een koelkast te vinden die echt bij je past. Stel bijvoorbeeld dat je een een koel vriescombinatie met deur op deur, energieklasse E, geluidsniveau tussen de 38 dB en 40 DB en een grote totale netto inhoud zoekt, dan is de kans groot dat je bij Siemens de koelkast zal vinden waar je naar op zoek bent.

Het allergrootste voordeel is misschien wel dat je voor een koel vriescombinatie van Siemens niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Je kunt al vrijstaande koelkasten van Siemens vinden vanaf €550.

Nadelen

Op dit moment heeft Siemens nog veel koelkasten in het assortiment die worden geclassificeerd als gemiddeld of niet milieuvriendelijk. Dit betekent dat je energiekosten tussen de €50 en €70 per jaar zullen liggen. Bij een groot deel van de modellen liggen de kosten zelfs nog hoger. Je doet er dus goed aan om altijd naar de energieklasse van Siemens koelvriescombinaties te kijken, je kunt per jaar tientallen euro’s besparen door voor het meest zuinige model te gaan.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Siemens koelkast?    

Als je op zoek bent naar een Siemens koelkast zal je er al snel achter komen dat je veel verschillende keuzes zal moeten maken. Hier hebben we voor je uitgelicht waar je echt op moet letten.

Hyperfresh

Bij de koelkasten van Siemens kun je een Hyperfresh lade vinden in de uitvoering Plus of Premium. Deze lades zijn speciaal ontworpen om verse producten zoals groente, fruit, vlees en vis op de juiste manier te koelen, waardoor ze langer bewaard kunnen blijven.

iSensoric

Koel vriescombinaties van Siemens met iSensoric zijn uitgerust met een systeem waarbij er een constante temperatuur wordt behouden. Sensoren meten continu wat de binnentemperatuur van de koel vriescombinatie is en deze wordt meteen aangepast aan eventuele veranderingen. Als je koelkast bijvoorbeeld in de zon staat wordt deze extra hitte meteen gecompenseerd.

Home connect

Een Siemens koelkast met home connect app kan ook op een afstand worden in- en afgesteld. Als je bijvoorbeeld boodschappen aan het doen bent, kun je thuis alvast de koelkast lager zetten, zodat je tijdens het inruimen niet te veel koude lucht verliest. Ook kun je op een afstand zien welke levensmiddelen er nog in e koelkast zitten, zodat je nooit te veel of te weinig koopt.

Het type koelkast

In het grote assortiment is het altijd mogelijk om een koelkast te vinden die goed bij je huishouden past. Een Amerikaanse koelkast is bijvoorbeeld geschikt voor huishoudens met veel boodschappen en daar zit ook vaak een dispenser voor koud water en ijsblokjes in. Kleinere huishoudens hebben vaak genoeg aan een tafelmodel of een koel vriescombinatie met een inhoud van minder dan 250 liter.

Veelgestelde vragen over een Siemens koelkast

Wil je zeker weten dat je alles weet over de koel vriescombinatie van Siemens? Lees dan hier de vragen die het vaakst worden gesteld door andere consumenten.

Is Siemens een goed merk koelkast?

Als je een Siemens koelkast in huis haalt, weet je dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Het bedrijf staat er al jarenlang om bekend dat er alleen maar producten van hoge kwaliteit worden gemaakt. Ook kun je rekenen op leuke extra’s die ervoor zorgen dat jouw keuken nog mooier en efficiënter wordt, zoals de antifingerprint coating.