Koelhouden.nl

Siemens koelkast

Siemens koelkasten zijn al jarenlang populair onder consumenten en dat is niet zo vreemd. Met een Siemens koel vriescombinatie haal je namelijk kwaliteit van hoog niveau in huis en je kunt rekenen op een lange levensduur. Op deze pagina kun je lezen wat je van een koel vriescombinatie van Siemens mag verwachten en waar je op moet letten tijdens de aanschaf. Natuurlijk hebben we ook een overzicht van de beste Siemens koelkasten van 2024 voor je gemaakt!
1

Siemens KI41RNSE0

2

Siemens KS29VVWEP

3

Siemens KS36VAXEP

4

Siemens KI86NAFF0

5

Siemens KI21RVFE0

Laatste update: 25 juni 2024

1

Siemens KI41RNSE0

2

Siemens KS29VVWEP

3

Siemens KS36VAXEP

4

Siemens KI86NAFF0

5

Siemens KI21RVFE0

Laatste update: 25 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Siemens heeft een groot assortiment met koelkasten
  • Je hebt bij Siemens heel veel keuze uit verschillende opties.
  • De koelkasten van Siemens zijn niet altijd even zuinig.
  • De siemens koelkast is de Siemens KI41RNSE0

Wat is een Siemens koelkast

Het Duitse Siemens is in opgericht 1847 door Werner von Siemens en sinds die tijd heeft het bedrijf zich bemoeid met ontzettend veel innovatieve technologieën. Van stofzuigers tot aan telefoons en zelfs treinen, Siemens maakt al jarenlang allerlei soorten producten.

Op het gebied van koelkasten kun je bij Siemens terecht voor veel verschillende modellen. In het assortiment vind je vrijstaande koelkasten, inbouw koelkasten en de Amerikaanse koelkasten. Binnen de markt voor huishoudelijke apparaten heeft Siemens een gedegen reputatie opgebouwd. Als je op zoek bent naar een nieuwe koelkast weet je bij Siemens dat je kunt rekenen op een model met de laatste technologie en een lange levensduur.

Beste Siemens koelkast van 2024    

Door het grote aanbod van Siemens is het soms lastig om de juiste keuze te maken, de koel vriescombinaties zijn namelijk allemaal weer anders en hebben allemaal hun eigen pluspunten. Siemens biedt voor ieder wat wils, of je nu op zoek bent naar een inbouw koelkast of juist een vrijstaande Siemens koelkast, de kans is groot dat je zal vinden waar je naar op zoek bent. Wij hebben de populairste modellen van dit moment voor je getest en met elkaar vergeleken, waarbij we hebben gekeken naar de energie efficiëntieklasse, de totale inhoud, extra functies voor het gebruiksgemak, het geluidsniveau en natuurlijk de prijs-kwaliteit verhouding.

Dit zijn de beste Siemens koelkasten van 2024:

De Siemens KI41RNSE0 is een inbouw 1-deurs koelkast zonder vriesgedeelte. Het heeft verstelbare plateaus, een doorzichtige lade en deurvakken voor een optimale indeling. Met een netto inhoud van 204 liter is het geschikt voor een huishouden van 3-4 personen. Het geluidsniveau van 35 dB maakt het een stille koelkast.Het is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Helaas heeft het geen vershoudzone, wat een nadeel kan zijn voor mensen die hun etenswaren langer vers willen houden. Het energieverbruik is relatief hoog met een energieklasse E. De bouw- en koelkwaliteit zijn middenklasse, wat betrouwbaarheid en duurzaamheid biedt.Over het algemeen is de Siemens KI41RNSE0 een praktische keuze voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige en efficiënte inbouwkoelkast, maar het is belangrijk om rekening te houden met het energieverbruik en het ontbreken van een vershoudzone.
De Siemens KS29VVWEP is een vrijstaande 1-deurs koelkast met een glazen easyAccess-plateau. Het plateau kan worden uitgeschoven op rails, waardoor je gemakkelijk kunt zien wat er op ligt zonder je hele arm in de koelkast te steken. Met de superCooling-knop kun je de temperatuur tijdelijk verlagen om nieuwe boodschappen snel af te koelen en de inhoud niet op te warmen.Deze koelkast heeft geen vriesgedeelte en is ideaal voor gebruikers die alleen behoefte hebben aan koelopslag. Het heeft een energieklasse E, wat betekent dat het een relatief hoog energieverbruik heeft. De bouwkwaliteit is middenklasse, maar de koelkwaliteit is topklasse. Met een netto inhoud van 290 liter is er voldoende ruimte om al je verse producten op te slaan. Het geluidsniveau is 39 dB, wat als luid wordt beschouwd. Deze koelkast is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Het heeft ook een vershoudzone om voedsel langer vers te houden.
De Siemens KS36VAXEP koelkast is geschikt voor een groot huishouden en heeft een inhoud van 346 liter. Het heeft een hyperFresh plus lade om groente en fruit langer vers te houden. De koelkast heeft een roestvrijstalen buitenkant zonder vingerafdrukken.Het is een vrijstaande koelkast met een enkele deur en heeft geen vriesgedeelte. Het heeft een energie-efficiëntieklasse van A++ en een energieverbruik van 116 kWh per jaar. De bouw- en koelkwaliteit zijn middenklasse, betrouwbaar en duurzaam. De netto inhoud van de koelkast is 346 liter, maar er is geen informatie over de netto inhoud van het vriesgedeelte.Het geluidsniveau is 39 dB, wat als luid wordt beschouwd. Het is geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Het heeft ook een vershoudzone om etenswaren langer vers te houden.
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Veel inhoud
Duur
Niet zuinig
Bewaar groente en fruit tot 2 keer langer in de Siemens KI86NAFF0. In de hyperFresh Plus lade stel je zelf eenvoudig de luchtvochtigheid in. Doe jij je grote boodschappen in één keer? Zet dan de superCooling functie aan voor je naar de winkel gaat. De koelkast verlaagt dan tijdelijk de temperatuur in het koelgedeelte naar 2 graden Celsius. Wanneer jij je nieuwe, nog niet gekoelde, boodschappen in de koelkast legt, koelen deze gelijk goed. Ook voorkom je een temperatuurstijging in het koelgedeelte. In de 3 vriesvakken plaats je al je diepvriesproducten. In de grote bigBox lade heb je genoeg ruimte voor grote en hoge dozen. Dankzij No Frost is het ontdooien van het vriesgedeelte verleden tijd.
De Siemens KI21RVFE0 is een inbouw koelkast zonder vriesgedeelte, geschikt voor 2 personen. Het heeft 2 plateaus, 2 deurvakken en een ruime groentelade. De lucht wordt gelijkmatig verspreid, waardoor het overal in de koelkast even koud is. De groentelade heeft een gegolfde bodem waardoor vocht beter wegloopt en etenswaren langer bewaard kunnen worden.Met de superkoelen functie koelt je eten sneller af en het geluidsniveau is laag. De koelkast heeft een energieklasse E, wat betekent dat het energieverbruik relatief hoog is. De bouw- en koelkwaliteit zijn middenklasse, betrouwbaar en duurzaam. De netto inhoud van de koelkast is 136 liter, geschikt voor 1-2 personen. Het geluidsniveau is 35 dB, wat als stil wordt beschouwd. De koelkast kan in de schuur of garage geplaatst worden, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Helaas heeft de koelkast geen vershoudzone, waardoor etenswaren sneller kunnen bederven.

Voor en nadelen van een Siemens koelkast

Natuurlijk heeft ook een stabiel merk als Siemens een aantal voor- en nadelen waar je als consument rekening mee moet houden. Hier hebben we voor je op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden als je naar Siemens koelkasten gaat kijken:

Voordelen

Als je op zoek bent naar een model met veel inhoud, dan zit je met een Siemens koelkast goed. De meeste koelkasten hebben namelijk een koel- en vriesgedeelte met een normale tot grote inhoud. Voor het koelgedeelte betekent dit 150 tot 250 liter inhoud voor koelkasten met een normale inhoud en 250 liter of meer voor koelkasten met een grote inhoud. Een normaal vriesgedeelte heeft een netto inhoud tussen de 60 en 90 liter, terwijl 90 liter of meer wordt gezien als groot.

Daarbij heb je bij Siemens heel veel keuze uit opties die het gebruiksgemak verhogen. Zo hebben bijvoorbeeld veel koelkasten een fresh lade of een hyperfresh plus lade waarbij je etenswaren tot wel drie keer langer vers blijven. Voornamelijk voor groente en fruit is zo’n hyperfresh lade bijzonder handig. Ook het gebruik van de softclose deursluiting en open deur alarm is bij veel modellen standaard.

Door het grote assortiment is het gemakkelijk om bij Siemens een koelkast te vinden die echt bij je past. Stel bijvoorbeeld dat je een een koel vriescombinatie met deur op deur, energieklasse E, geluidsniveau tussen de 38 dB en 40 DB en een grote totale netto inhoud zoekt, dan is de kans groot dat je bij Siemens de koelkast zal vinden waar je naar op zoek bent.

Het allergrootste voordeel is misschien wel dat je voor een koel vriescombinatie van Siemens niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Je kunt al vrijstaande koelkasten van Siemens vinden vanaf €550.

Nadelen

Op dit moment heeft Siemens nog veel koelkasten in het assortiment die worden geclassificeerd als gemiddeld of niet milieuvriendelijk. Dit betekent dat je energiekosten tussen de €50 en €70 per jaar zullen liggen. Bij een groot deel van de modellen liggen de kosten zelfs nog hoger. Je doet er dus goed aan om altijd naar de energieklasse van Siemens koelvriescombinaties te kijken, je kunt per jaar tientallen euro’s besparen door voor het meest zuinige model te gaan.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Siemens koelkast?    

Als je op zoek bent naar een Siemens koelkast zal je er al snel achter komen dat je veel verschillende keuzes zal moeten maken. Hier hebben we voor je uitgelicht waar je echt op moet letten.

Hyperfresh

Bij de koelkasten van Siemens kun je een Hyperfresh lade vinden in de uitvoering Plus of Premium. Deze lades zijn speciaal ontworpen om verse producten zoals groente, fruit, vlees en vis op de juiste manier te koelen, waardoor ze langer bewaard kunnen blijven.

iSensoric

Koel vriescombinaties van Siemens met iSensoric zijn uitgerust met een systeem waarbij er een constante temperatuur wordt behouden. Sensoren meten continu wat de binnentemperatuur van de koel vriescombinatie is en deze wordt meteen aangepast aan eventuele veranderingen. Als je koelkast bijvoorbeeld in de zon staat wordt deze extra hitte meteen gecompenseerd.

Home connect

Een Siemens koelkast met home connect app kan ook op een afstand worden in- en afgesteld. Als je bijvoorbeeld boodschappen aan het doen bent, kun je thuis alvast de koelkast lager zetten, zodat je tijdens het inruimen niet te veel koude lucht verliest. Ook kun je op een afstand zien welke levensmiddelen er nog in e koelkast zitten, zodat je nooit te veel of te weinig koopt.

Het type koelkast

In het grote assortiment is het altijd mogelijk om een koelkast te vinden die goed bij je huishouden past. Een Amerikaanse koelkast is bijvoorbeeld geschikt voor huishoudens met veel boodschappen en daar zit ook vaak een dispenser voor koud water en ijsblokjes in. Kleinere huishoudens hebben vaak genoeg aan een tafelmodel of een koel vriescombinatie met een inhoud van minder dan 250 liter.

Veelgestelde vragen over een Siemens koelkast

Wil je zeker weten dat je alles weet over de koel vriescombinatie van Siemens? Lees dan hier de vragen die het vaakst worden gesteld door andere consumenten.

Is Siemens een goed merk koelkast?

Als je een Siemens koelkast in huis haalt, weet je dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Het bedrijf staat er al jarenlang om bekend dat er alleen maar producten van hoge kwaliteit worden gemaakt. Ook kun je rekenen op leuke extra’s die ervoor zorgen dat jouw keuken nog mooier en efficiënter wordt, zoals de antifingerprint coating.