Koelhouden.nl

SMEG koelkast

Iedereen die op zoek is naar een opvallende koelkast, zal al snel bij SMEG uitkomen. Deze modellen staan er namelijk om bekend dat ze zo anders zijn dan de modellen van de concurrentie. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat de koelkasten een hoge aanschafprijs hebben en dat je daarvoor niet een koelkast met de meeste technologie krijgt. Daar staat wel tegenover dat je een prachtig uitziende koelkast hebt, die ook nog eens heel lang mee zal gaan. Op deze pagina lees je alles over de koelkasten van SMEG, zodat je zeker weet dat je een goede keuze zal kunnen maken!
1

SMEG FAB30RCR5

2

SMEG FAB30LBL5

3

SMEG FAB30RRD5

4

SMEG FAB30LRD5

5

SMEG FAB30RBL5

Laatste update: 23 mei 2024

1

SMEG FAB30RCR5

2

SMEG FAB30LBL5

3

SMEG FAB30RRD5

4

SMEG FAB30LRD5

5

SMEG FAB30RBL5

Laatste update: 23 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • De koelkasten van SMEG staan bekend om hun prachtige design.
  • SMEG koelkasten hebben een lange levensduur.
  • De prijs van een SMEG koelkast ligt vaak hoger dan andere merken.
  • De smeg koelkast is de SMEG FAB30RCR5

Wat is een koelkast van SMEG

Sinds de oprichting in 1948 is het Italiaanse SMEG een van de meest toonaangevende fabrikanten voor keukenapparatuur met een opvallend design. Van origine begon het bedrijf met het maken van fornuizen, maar tegenwoordig zijn de koelkasten hun meest bekende product.

Het bedrijf is opgericht in een periode na de oorlog en speelde meteen in op de nieuwe behoeftes en wensen die er op dat moment ontstonden. Volgens de filosofie van het bedrijf moet een apparaat in de keuken niet alleen functioneel zijn, maar ook een mooi uiterlijk hebben.

Vandaag de dag wordt het bedrijf nog steeds gerund door de familie Bertazzoni, inmiddels staat de derde generatie aan het roer.

Beste SMEG koelkasten van 2024    

Een van de grootste voordelen van deze apparaten is dat de onderlinge verschillen minimaal zijn. Je hoeft als consument dus nooit de keuze te maken tussen het uiterlijk van de koelkast en de verschillende functies aan de binnenkant. Bij SMEG zijn er een aantal dingen waar je goed rekening mee moet houden en dat is de aanwezigheid van een vriesgedeelte, de netto inhoud en de technologie die het gebruiksgemak vergroot. Hier hebben we alvast voor je op een rijtje gezet welke koelkasten er wat ons betreft met kop en schouders bovenuit steken.

Dit zijn de beste SMEG koelkasten van 2024:

De SMEG FAB30RCR5 is een retro koel-vriescombinatie met een stijlvol jaren 50 design en genoeg ruimte voor 3 tot 4 personen. Het apparaat heeft een energieklasse D en een gemiddeld energieverbruik van 156 kWh per jaar. De bouw- en koelkwaliteit van de koel-vriescombinatie zijn middenklasse, wat betekent dat het betrouwbaarheid en een redelijke levensduur biedt.De netto inhoud van het koelgedeelte is 222 liter en het vriesgedeelte heeft een netto inhoud van 72 liter. Het geluidsniveau van de koel-vriescombinatie is 37 dB, wat als normaal wordt beschouwd. De koel-vriescombinatie is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Helaas heeft de koel-vriescombinatie geen vershoudzone, wat een nadeel kan zijn voor mensen die hun verse producten langer willen bewaren.
De SMEG FAB30LBL5 is een retro koel-vriescombinatie met een jaren 50 design. Hij heeft genoeg ruimte voor 3-4 personen en een Life Plus zone waarin je de temperatuur en luchtvochtigheid kunt bepalen. Het vriesgedeelte is geschikt voor het bewaren van patat en diepvriesfruit. Helaas heeft deze koelkast geen anti-ijsvorming functie, dus moet je het vriesgedeelte 6 keer per jaar ontdooien.Met een energieklasse D heeft deze koel-vriescombinatie een gemiddeld energieverbruik van 156 kWh per jaar, wat neerkomt op ongeveer 62,4 euro aan energiekosten. De bouw- en koelkwaliteit zijn middenklasse, dus betrouwbaar en duurzaam. De koelkast koelt gelijkmatig en houdt de temperatuur goed op peil. Met een netto inhoud van 222 liter voor het koelgedeelte en 72 liter voor het vriesgedeelte, is deze koel-vriescombinatie geschikt voor een huishouden van 3-4 personen. Het geluidsniveau is 37 dB, wat normaal is.De koelkast kan in de schuur of garage worden geplaatst, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. De vershoudzone zorgt ervoor dat je etenswaren langer vers blijven.
De SMEG FAB30RRD5 is een retro koel-vriescombinatie met een jaren 50 design. Hij biedt genoeg ruimte voor 3 tot 4 personen en heeft een Life Plus zone waarin je zelf de temperatuur en luchtvochtigheid kunt instellen. Het vriesgedeelte bovenin is ideaal voor patat en diepvriesfruit.Helaas heeft deze koelkast geen anti-ijsvorming functie, dus je moet het vriesgedeelte 6 keer per jaar ontdooien. Met een energieklasse D heeft deze koel-vriescombinatie een gemiddeld energieverbruik. De bouw- en koelkwaliteit zijn middenklasse, wat betekent dat het betrouwbaarheid en een redelijke levensduur biedt. De netto inhoud van het koelgedeelte is groot, met 222 liter, terwijl het vriesgedeelte normaal is met 72 liter. Het geluidsniveau is 37 dB, wat als luid wordt beschouwd.Deze koel-vriescombinatie is geschikt voor plaatsing in de schuur of garage, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Helaas heeft het geen vershoudzone, wat een nadeel kan zijn voor het langer bewaren van verse producten.
De SMEG FAB30LRD5 is een retro koel-vriescombinatie met een jaren 50 design. Het biedt genoeg ruimte voor 3-4 personen en heeft een Life Plus zone voor langere houdbaarheid van verse producten. Het vriesgedeelte bovenin is handig voor patat of diepvriesfruit.Helaas heeft deze koelkast geen anti-ijsvorming functie, dus je moet het vriesgedeelte 6 keer per jaar ontdooien. Het energieverbruik is gemiddeld, met een jaarlijks verbruik van 156 kWh en energiekosten van 62,4 euro. De bouw- en koelkwaliteit zijn middenklasse, wat betrouwbaarheid en een redelijke levensduur biedt. De netto inhoud is 294 liter, verdeeld over een koelgedeelte van 222 liter en een vriesgedeelte van 72 liter. Het geluidsniveau is normaal, met 37 dB.De koelkast is geschikt voor plaatsing in de schuur of garage, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Helaas heeft het geen vershoudzone, wat kan leiden tot sneller bederven van verse producten.
De SMEG FAB30RBL5 is een retro koel-vriescombinatie met een jaren 50 design. Hij biedt genoeg ruimte voor een huishouden van 3 tot 4 personen. In de Life Plus zone kun je verse aardbeien langer bewaren en zelf de temperatuur en luchtvochtigheid bepalen. Het vriesgedeelte bovenin is ideaal voor patat of diepvriesfruit.Helaas heeft deze koelkast geen anti-ijsvorming functie, dus moet je het vriesgedeelte 6 keer per jaar ontdooien. Met een energieklasse D heeft de koel-vriescombinatie een gemiddeld energieverbruik. De bouw- en koelkwaliteit zijn middenklasse, wat betekent dat het betrouwbaarheid en een redelijke levensduur biedt. De netto inhoud van het koelgedeelte is groot, met 222 liter, en het vriesgedeelte heeft een netto inhoud van 72 liter. Het geluidsniveau is normaal, met 37 dB.De koel-vriescombinatie is geschikt voor plaatsing in de schuur of garage, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. De vershoudzone zorgt ervoor dat jouw verse producten langer vers blijven.

Voor en nadelen van een koelkast van SMEG

Het is best een flinke investering om een koelkast van SMEG aan te schaffen en daarom is het verstandig dat je goed nadenkt over de voor- en nadelen die aan het apparaat verbonden zitten. Hier hebben we de meest genoemde alvast voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

De koelkasten van SMEG staan er natuurlijk om bekend dat ze een prachtig design hebben. Ander koelkasten hebben vaak een witte of RVS-kleurige buitenkant, maar de modellen van SMEG zijn verkrijgbaar in veel diverse kleuren. Het retro uiterlijk staat goed in bijna iedere keuken.

Ook staat het merk erom bekend dat de levensduur van de koelkasten zo lang is. Er zijn veel verhalen bekend van mensen die al decennia lang met veel plezier gebruik maken van hun SMEG koelkasten.

Nadelen

Koelkasten van SMEG zien er goed uit, maar daarvoor moet je ook flink betalen. Er zijn geen koelkasten van het merk te vinden onder het bedrag van €1500 en daarvoor krijg je niet bijzonder veel terug. De goedkoopste modellen hebben namelijk geen vriesgedeelte, waardoor je bijna €2000 moet betalen voor een koelkast waarin je ook nog producten kunt invriezen.

Voor deze prijs zou je als consument ook iets meer geavanceerde technologie mogen verwachten. Het geluidsniveau van de koelkasten is bovengemiddeld hoog, veel hoger dan 37 dB, en omdat het design het alleen toelaat om de apparaten vrijstaand neer te zetten, zijn er ook geen mogelijkheden om het geluid een beetje te dempen.

Alle koel vriescombinaties hebben niet hoger dan energieklasse d, sommige modellen hebben zelfs nog energieklasse e, waardoor je bij SMEG ook niet aan het goede adres zit als je op zoek bent naar een energiezuinige koel vriescombinatie. Op het gebied van gebruiksgemak kun je rekenen op een vershoudzone waarin je boodschappen op de juiste temperatuur kunt bewaren, led binnenverlichting en uitneembare plateaus.

Waar moet je op letten bij het kopen van een koelkast van SMEG?    

Een SMEG koelvriescombinatie is zeker een aanwinst voor iedere moderne keuken, maar voordat je overgaat tot de aankoop, zijn er een aantal dingen waar je je als consument in moet verdiepen.

Anti-ijsvorming

Een vrijstaande koel vriescombinatie met No Frost hoef je nooit handmatig te ontdooien en dat scheelt erg veel werk. Je hebt dan een No Frost vriesgedeelte en een koeling. De meeste koelkasten van SMEG hebben echter Low Frost, waarbij je ongeveer twee keer per jaar moet ontdooien. Een vrijstaande koelkast zonder anti-ijsvorming moet je zes keer per jaar ontdooien, waarbij je ook moet oppassen met een open deur. Een laagje ijs van 5 millimeter kan er namelijk al voor zorgen dat je energieverbruik met 10% omhoog gaat.

Draairichting deur

SMEG koelkasten draaien een bepaalde kant op en dat kun je niet veranderen. In dit geval gaat het om vrijstaande koelkasten, waarbij het erg belangrijk is dat de deur een kant op draait die past binnen de inrichting van je keuken. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is om de deur helemaal te openen.

Netto inhoud

De netto inhoud vriesgedeelte is bij een koel vriescombinatie van SMEG erg klein, waarbij je het met minder dan 60 liter moet zien te doen. Er zijn nog een aantal modellen waarbij je een netto inhoud van 60 tot 90 liter voor het vriesgedeelte hebt, dit wordt gezien als normaal. Slechts enkele modellen hebben een groot vriesgedeelte waarbij je 90 liter of meer kwijt kunt.

Voor de inhoud koelgedeelte geldt dat een gemiddelde koelkast een inhoud van 251 liter of meer heeft, waarin je boodschappen van 5 personen of meer kwijt kunt. De modellen met een groot vriesgedeelte hebben een inhoud tussen de 151 en 250 liter, wat voldoende is voor 3 á 4 personen.

Geluidsniveau

Een koel vriescombinatie van SMEG heeft een bovengemiddeld hoog d geluidsniveau. Het liefst zoek je een koelkast met een e geluidsniveau onder de 37 dB, wat wordt gezien als erg stil, maar de meeste modellen zitten toch iets hoger. De optimale prestaties van het apparaat hebben nu eenmaal veel kracht nodig en dat kun je horen, zeker ook omdat het model vrij staat.

Veelgestelde vragen over een een koelkast van SMEG

Keukenapparatuur van SMEG is prachtig, maar er hangt vaak ook een flink prijskaartje aan. Voordat je overgaat tot de aankoop van een koel vriescombinatie van dit merk, is het verstandig om je zo veel mogelijk te verdiepen in alles wat er over te weten valt. Hier hebben we de meest gestelde vragen over de apparatuur voor je verzameld.

Waarom kiezen voor een koelkast van SMEG?

Je kiest voor een koelkast van dit merk als je veel waarde hecht aan hoe je keukenapparatuur eruit ziet. Iedere saaie keuken krijgt meteen een betere uitstraling met een statement piece als deze.

Waar komt het merk SMEG vandaan?

De stijl en het design geven misschien al een beetje weg dat het merk afkomstig is uit Italië. Voluit staat het merk voor Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla.

Welk jaar SMEG koelkast?

Wanneer je op zoek bent naar een model met een retro look, zit je bij dit merk altijd goed. Alle modellen hebben namelijk een look die afkomstig is uit de jaren 50. Aan de buitenkant lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan, maar aan de binnenkant is de koelkast wel echt in de 21ste eeuw.

Is SMEG koelkast goed?

Met dit product kun je erop rekenen dat je een koelkast van hoge kwaliteit in huis haalt. Om te beginnen is het design natuurlijk prachtig en uniek, maar ook de levensduur staat erom bekend erg lang te zijn.

Hoe lang bestaat SMEG?

Het bedrijf achter de beroemde koelkast is opgericht in 1948. Naast de koelkasten maakt het bedrijf ook andere keukenapparatuur, zoals gasfornuizen en waterkokers.

Is SMEG een goed merk koelkast?

Mensen die een koelkast van dit merk in huis hebben, zijn er over het algemeen tevreden over. Het apparaat doet wat het moet doen en heeft niet te veel overbodige functies. Ook de levensduur van de koelkasten is erg lang, je zal er dus vele jaren plezier van hebben, waardoor je het relatief hoge aankoopbedrag kunt terugverdienen.