Koelhouden.nl

Samsung koelkast

Samsung is een erg sterk merk als het aankomt op koelkasten, want het zorgt er altijd voor dat de nieuwste technologie wordt gebruikt. Als consument kun je ervan uitgaan dat je altijd een koelkast hebt waarin je je eten op de beste manier kunt bewaren en soms zijn er zelfs nog extra functies zoals een tablet met camera in de deur. Een koelkast is bij Samsung veel meer dan alleen een koelkast. Daar staat wel tegenover dat er aan de meest geavanceerde koelkasten ook een flink prijskaartje hangt. Op deze pagina lees je alles wat je over de koelkasten van Samsung wil weten en natuurlijk hebben wij ook weer een lijst met de beste Samsung koelkasten van 2024 voor je gemaakt.
1

Samsung RB34C605CB1/EF

2

Samsung RB36T602CSA

3

Samsung RB34C605CS9/EF

4

Samsung RB34C605CWW/EF

5

Samsung RB38C705CB1/EF

Laatste update: 19 juli 2024

1

Samsung RB34C605CB1/EF

2

Samsung RB36T602CSA

3

Samsung RB34C605CS9/EF

4

Samsung RB34C605CWW/EF

5

Samsung RB38C705CB1/EF

Laatste update: 19 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Samsung loopt voor op de concurrentie als het aankomt op technologie.
  • De meeste Samsung koelkasten zijn erg energiezuinig.
  • Een Samsung koelkast is iets duurder ten opzichte van andere modellen.
  • De samsung koelkast is de Samsung RB34C605CB1/EF

Wat is een Samsung koelkast

Samsung is een van de meest bekende merken ter wereld en niet iedereen zal meteen aan de koelkasten denken. Op ieder vlak lopen ze ver voor op het grootste gedeelte van hun concurrentie, of het nu gaat om televisieschermen, telefoons of witgoed, bij Samsung kun je erop rekenen dat de nieuwe producten zijn uitgerust met de nieuwste technologie.

Voor koelkasten geldt hetzelfde. Vanuit het merk is er goed nagedacht over wat een consument nodig heeft en op welke manier ze daar het beste aan kunnen bijdragen.

Beste Samsung koelkasten van 2024    

Om er zeker van te zijn dat jij de beste keuze maakt als het aankomt op je Samsung koelkast hebben wij een grote selectie modellen met elkaar vergeleken. We hebben hierbij voornamelijk gelet op de energieklasse, het geluidsniveau, de verschillende technieken die het gebruiksgemak bevorderen en natuurlijk de prijs-kwaliteit verhouding.

Dit zijn de beste koelkasten van Samsung van 2024:

1

Beste samsung koelkast

De Samsung RB34C605CB1/EF is een energiezuinige koel-vriescombinatie met verschillende handige functies. Met de Optimal Fresh+ lade en de Humidity Fresh lade kun je de temperatuur en luchtvochtigheid naar wens instellen. Het apparaat heeft een laag geluidsniveau en is daarom geschikt voor een open keuken.De koel-vriescombinatie heeft een no-frost functie, waardoor ontdooien niet meer nodig is. Het energieverbruik is gemiddeld en de bouw- en koelkwaliteit zijn van topklasse. Met een netto inhoud van 344 liter is de koel-vriescombinatie geschikt voor een huishouden van 3 tot 4 personen. Het geluidsniveau is 35 dB, wat als stil kan worden beschouwd. De koel-vriescombinatie kan ook in de schuur of garage worden geplaatst, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Daarnaast heeft het apparaat een vershoudzone, waardoor etenswaren langer vers blijven.
2
De Samsung RB36T602CSA is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een netto inhoud van 365 liter, geschikt voor huishoudens van 3-4 personen. Het koelgedeelte heeft 251 liter en beschikt over 3 deurvakken en 2 plateaus, terwijl het vriesgedeelte 114 liter en 3 vrieslades heeft. Met het No Frost-systeem hoef je de vriezer nooit meer te ontdooien.De koel-vriescombinatie heeft een energieklasse C met een gemiddeld energieverbruik van 166 kWh per jaar, wat neerkomt op ongeveer 66,4 euro aan energiekosten. De bouwkwaliteit is topklasse en de koelkwaliteit valt in de middenklasse. Het geluidsniveau is 35 dB, waardoor het apparaat als stil kan worden beschouwd. De koel-vriescombinatie is geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Daarnaast heeft het apparaat een vershoudzone, waardoor verse producten langer vers blijven.
3
De Samsung RB34C605CS9/EF is een vrijstaande koel-vriescombinatie met verschillende lades waarmee je de temperatuur en luchtvochtigheid afzonderlijk kunt instellen. Het lage geluidsniveau maakt hem geschikt voor een open keuken en de energieklasse C zorgt voor energiezuinigheid en besparing op de jaarlijkse energiekosten.Dankzij de No Frost technologie hoef je de vriezer nooit meer te ontdooien, wat je tijd en moeite bespaart. Met een netto inhoud van 344 liter is deze koel-vriescombinatie geschikt voor een huishouden van 5 personen of meer. Het geluidsniveau van 35 dB zorgt voor een rustige en stille omgeving. Daarnaast is deze koel-vriescombinatie geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.De vershoudzone zorgt ervoor dat je etenswaren langer vers blijven. Kortom, de Samsung RB34C605CS9/EF is een efficiënte en praktische oplossing voor het bewaren van jouw voedsel.
4
De Samsung RB34C605CWW/EF koel-vriescombinatie heeft verschillende functies om jouw etenswaren langer vers te houden. Je kunt de temperatuur afzonderlijk instellen en de luchtvochtigheid aanpassen. Met een geluidsniveau van 35 decibel is de koelkast stil en energiezuinig, wat kosten bespaart.Dankzij de No Frost technologie hoef je de koelkast nooit te ontdooien, wat tijd en moeite bespaart. De koel-vriescombinatie heeft een strak design dat in elke keuken past en biedt voldoende ruimte voor al jouw etenswaren. Met een energieklasse C heeft de koel-vriescombinatie een gemiddeld energieverbruik. De bouw- en koelkwaliteit zijn topklasse, wat betekent dat je kunt rekenen op betrouwbaarheid en een lange levensduur.Met een netto inhoud van 344 liter is de koel-vriescombinatie geschikt voor 3-4 personen. Het geluidsniveau van 35 dB zorgt voor een rustige en stille omgeving. De koel-vriescombinatie is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. De vershoudzone zorgt ervoor dat jouw etenswaren langer vers blijven.
5
De Samsung RB38C705CB1/EF is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een netto inhoud van 390 liter. Het heeft aparte temperaturen in de Optimal Fresh+ zone en kan superkoelen en supervriezen. Dankzij No Frost hoef je het vriesgedeelte niet te ontdooien.Met een app op je smartphone kan je de vakantiestand eenvoudig inschakelen. De koel-vriescombinatie heeft een energieklasse C en een geluidsniveau van 35 dB, wat betekent dat het apparaat stil is. Het heeft een topklasse bouw- en koelkwaliteit, waardoor je kunt rekenen op betrouwbaarheid en een lange levensduur.De koel-vriescombinatie is geschikt voor 5 personen of meer en biedt voldoende ruimte voor het bewaren van voedsel en dranken. Het is ook geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Daarnaast heeft het een vershoudzone, waardoor je jouw verse producten langer vers kunt houden.

Voor en nadelen van Samsung koelkasten

Denk voordat je overgaat tot de aankoop van een Samsung koelkast altijd goed na over de voor- en nadelen van het merk. We hebben hier de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

Samsung loopt echt voor op de concurrentie als het aankomt op de technologie die ze in hun koelkasten stoppen. Bij andere merken mag je al blij zijn als er led verlichting aan de binnenkant van je koelkast zit, terwijl Samsung steeds er steeds weer voor zorgt dat het nieuwe product nog innovatiever is dan het vorige.

De meeste koelkasten zijn door het b energielabel enorm zuinig, waardoor je ook nog eens flink kunt besparen op je jaarlijks energieverbruik. Je hoeft hiervoor niet te besparen op de nettocapaciteit koelkast en nettocapaciteit vriezer, want zelfs de grotere modellen zijn in hun soort erg zuinig.

Nadelen

Als we een nadeel moeten noemen aan de koelkasten van Samsung, dan is het de prijs. Voor een simpele koel vriescombinatie met energieklasse D en een netto inhoud van 340 liter betaal je al snel minstens €550.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Samsung koelkast?    

Samsung heeft van alle fabrikanten van koelkasten misschien wel de meeste verschillende technologieën die het gebruiksgemak verhogen en die de ultieme versheid van je boodschappen garanderen. Hier onder hebben we voor je op een rijtje gezet wat je bij een koel vriescombinatie van Samsung kunt verwachten.

Samsung Bespoke

Een standaard witte of rvs-kleurige koelkast kan een doorn in het oog zijn in een keuken die verder helemaal gestyled is. Samsung Bespoke koelkasten worden gemaakt met de kleuren en materialen van jouw voorkeuren, waardoor je altijd een koelkast hebt die precies past in jouw interieur.

Smart Conversion

Als een Amerikaanse koelkast van Samsung deze functie heeft, kun je beide compartimenten naar jouw wens indelen. Zo kun je bijvoorbeeld het vriesgedeelte uitzetten als je het een tijdje niet gebruikt of instellen als extra koeling als je wat meer koelruimte nodig hebt.

Family hub

Een slimme koelkast met een Family Hub heeft een ingebouwde tablet waarop je tv kunt kijken, het weerbericht kunt opvragen of gewoon even het laatste nieuws kunt lezen. Aan de andere kant van de tablet zit een camera waarmee je altijd de binnenruimte kunt bekijken, erg handig als je in de supermarkt staat en niet zeker weet wat je allemaal in huis moet halen.

SpaceMax

Als je denkt dat je een grote koelkast nodig hebt om veel boodschappen op te bergen, dan zit je mis. Een Samsung koelvriescombinatie met SpaceMax is namelijk even groot als een normale koelkast, maar de binnenkant heeft een grote capaciteit. De isolatiewanden zijn iets dunner, waardoor je een grotere netto inhoud overhoudt. Dit is niet alleen heel voordelig voor de ruimte, maar ook voor je energiekosten.

Twin Cooling Plus

Koelkasten met Twin Cooling hebben twee onafhankelijke koelsystemen, een voor de koeling en een voor de vriezer. Geuren uit de koelkast en vriezer worden zo niet met elkaar gemixt en dat is beter voor het bewaren van verse producten. Ook zorgt het voor een ander vochtgehalte, waardoor etenswaren langer vers blijven.

Metal Cooling

Een open deur van je koelkast zorgt ervoor dat er koude lucht verloren gaat en dan moet je koelkast harder werken om de temperatuur constant te houden. Koelkasten met Metal Cooling zijn uitgerust met een metalen plaat die de kou langer vast kan houden, zodat de temperatuur zo min mogelijk schommelt. Ook dit helpt om je etenswaren langer vers te houden.

Veelgestelde vragen over een Samsung koelkast

We sluiten af met vragen over Samsung koelkasten die veel worden gesteld door andere consumenten. Zo weet je zeker dat je geen informatie mist!

Hoe reset ik mijn koelkast van Samsung?

Het verschilt per koel vriescombinatie hoe je het apparaat kunt resetten. Bij het ene model hoef je alleen de stekker voor een paar minuten uit het stopcontact te halen, maar bij een slimme koelkast kun je vaak veel regelen via de tablet. Je koelkast kan beschadigen als je het resetten niet op de juiste manier doet, dus onderneem geen actie voordat je de handleiding hebt gelezen.

Is Samsung Amerikaans?

Op de Nederlandse markt was Samsung een van de eerste fabrikanten die een Amerikaanse koelkast uitbracht en daarom denken veel mensen dat het merk uit Amerika komt. Dat is niet waar, want Samsung is in 1969 in Zuid-Korea opgericht. Natuurlijk is het bedrijf wel actief in Amerika, het is een van de grootste afzetmarkten van het merk.

Is Samsung een goed merk koelkast?

Als je op zoek bent naar een koel vriescombinatie die stevig is gebouwd en lang mee gaat, dan zit je bij Samsung aan het goede adres. Je kunt rekenen op veel verschillende technieken die een langere versheid van je boodschappen kan garanderen. Ook heeft Samsung een groot assortiment, van Amerikaanse koelkasten tot een een inbouw koel vriescombinatie, je kunt alle apparaten van topkwaliteit bij ze vinden.