Koelhouden.nl

Samsung koelkast

Samsung is een erg sterk merk als het aankomt op koelkasten, want het zorgt er altijd voor dat de nieuwste technologie wordt gebruikt. Als consument kun je ervan uitgaan dat je altijd een koelkast hebt waarin je je eten op de beste manier kunt bewaren en soms zijn er zelfs nog extra functies zoals een tablet met camera in de deur. Een koelkast is bij Samsung veel meer dan alleen een koelkast. Daar staat wel tegenover dat er aan de meest geavanceerde koelkasten ook een flink prijskaartje hangt. Op deze pagina lees je alles wat je over de koelkasten van Samsung wil weten en natuurlijk hebben wij ook weer een lijst met de beste Samsung koelkasten van 2023 voor je gemaakt.
1

Samsung RB36T602CSA

2

Samsung RB34T605CB1

3

Samsung RB34T672DWW

4

Samsung RB38A7B6BS9/EF

5

Samsung RB38A7B6BB1/EF

Laatste update: 25 september 2023

1

Samsung RB36T602CSA

2

Samsung RB34T605CB1

3

Samsung RB34T672DWW

4

Samsung RB38A7B6BS9/EF

5

Samsung RB38A7B6BB1/EF

Laatste update: 25 september 2023

Yannick
Yannick

Koel expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Samsung loopt voor op de concurrentie als het aankomt op technologie.
  • De meeste Samsung koelkasten zijn erg energiezuinig.
  • Een Samsung koelkast is iets duurder ten opzichte van andere modellen.
  • De samsung koelkast is de Samsung RB36T602CSA

Wat is een Samsung koelkast

Samsung is een van de meest bekende merken ter wereld en niet iedereen zal meteen aan de koelkasten denken. Op ieder vlak lopen ze ver voor op het grootste gedeelte van hun concurrentie, of het nu gaat om televisieschermen, telefoons of witgoed, bij Samsung kun je erop rekenen dat de nieuwe producten zijn uitgerust met de nieuwste technologie.

Voor koelkasten geldt hetzelfde. Vanuit het merk is er goed nagedacht over wat een consument nodig heeft en op welke manier ze daar het beste aan kunnen bijdragen.

Beste Samsung koelkasten van 2023    

Om er zeker van te zijn dat jij de beste keuze maakt als het aankomt op je Samsung koelkast hebben wij een grote selectie modellen met elkaar vergeleken. We hebben hierbij voornamelijk gelet op de energieklasse, het geluidsniveau, de verschillende technieken die het gebruiksgemak bevorderen en natuurlijk de prijs-kwaliteit verhouding.

Dit zijn de beste koelkasten van Samsung van 2023:

Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Open deur alarm
Groot vriesvak
Veel inhoud
De Samsung RB36T602CSA is een vrijstaande koelkast met voldoende koel- en vriesruimte voor huishoudens van 3 of 4 personen. Het koelgedeelte van 251 liter ruim je dankzij de 3 deurvakken en 2 plateaus naar eigen wens in. Op het wijnplateau leg je al je favoriete flessen. Door het vlakke oppervlakte passen alle vormen flessen hierop. De koelkast beschikt daarnaast ook over een vriesruimte van 114 liter met 3 vrieslades. Dankzij het No Frost-systeem ontstaat er geen ijsvorming. Het is daarom niet nodig om het vriesgedeelte te ontdooien. Dat scheelt jou weer een vervelend klusje.
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Groot vriesvak
De zwarte Samsung RB34T605CB1 heeft allerlei handige snufjes in huis om jouw boodschappen zo goed mogelijk te bewaren. De Optimal Fresh+ lade heeft 2 apart instelbare zones, zodat je zelf bepaalt of je meer ruimte voor gehakt of wortels maakt. Je kiest dan voor één of 2 temperaturen, zodat je zeker weet dat je vlees en groenten allebei de juiste temperatuur behouden. Je legt je mango's, druiven en bloemkool in de Humidity Fresh lade met instelbare luchtvochtigheid. Zo behouden je boodschappen hun vitamines en blijven ze langer vers. Dit alles doet de koelkast dankzij de inverter motor ook nog eens stil, zodat je geen last hebt van harde geluiden. Daarnaast betaal je met zijn C energieklasse weinig energiekosten per jaar.
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Open deur alarm
Groot vriesvak
De Samsung RB34T672DWW koelt alle boodschappen gelijkmatig. Door All Around Cooling maakt het niet uit waar je jouw product neerlegt. Het is overal even koel. Onder in de 230 liter koelruimte vind je een ruime groentelade met daarboven 4 plateaus en een flessenrek. Zo heb je altijd voldoende ruimte voor je flessen fris en water. Dankzij het geluidsniveau van 35 decibel heb je niet door dat de koelkast aanstaat. In het onderste, brede deurvak heb je genoeg ruimte voor al je grote pakken sap en melk. De vriesruimte is verdeeld over 3 lades. Dankzij No Frost is het ontdooien hiervan verleden tijd.
Voordelen Nadelen
Zuinig
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Groot vriesvak
Veel inhoud
Duur
Je gebruikt de Convertible Zone van de Samsung RB38A7B6BS9 koel-vriescombinatie als vries- of koelgedeelte. Handig, wanneer je een feestje organiseert en meer koelruimte nodig hebt. De vershoudzone gebruik je als één zone voor je paprika's en bleekselderij. Je deelt deze ook op in 2 zones, zodat je hamburgers in het koude gedeelte bewaart. Dankzij de ruime inhoud bewaar je de boodschappen van 5 gezinsleden of meer. De Metal Cool Plate houdt koude lucht vast wanneer je iets uit de koelkast past, zodat je etenswaren langer vers blijven. Dankzij Twin Cooling Plus komen de geuren uit het koelgedeelte niet bij je ingevroren soep. Hierdoor drogen je boodschappen niet uit. Dankzij energieklasse B betaal je weinig energiekosten per jaar.
Voordelen Nadelen
Zuinig
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Groot vriesvak
Veel inhoud
Duur
Je gebruikt de Convertible Zone van de Samsung RB38A7B6BB1 koel-vriescombinatie als vries- of koelgedeelte. Handig, wanneer je een feestje organiseert en meer koelruimte nodig hebt. De vershoudzone gebruik je als één zone voor je paprika's en bleekselderij. Je deelt deze ook op in 2 zones, zodat je hamburgers in het koude gedeelte bewaart. Dankzij de ruime inhoud bewaar je de boodschappen van 5 gezinsleden of meer. De Metal Cool Plate houdt koude lucht vast wanneer je iets uit de koelkast pakt, zodat je etenswaren langer vers blijven. Dankzij Twin Cooling Plus komen de geuren uit het koelgedeelte niet bij je ingevroren soep. Hierdoor drogen je boodschappen niet uit. Dankzij energieklasse B betaal je weinig energiekosten per jaar.

Voor en nadelen van Samsung koelkasten

Denk voordat je overgaat tot de aankoop van een Samsung koelkast altijd goed na over de voor- en nadelen van het merk. We hebben hier de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

Samsung loopt echt voor op de concurrentie als het aankomt op de technologie die ze in hun koelkasten stoppen. Bij andere merken mag je al blij zijn als er led verlichting aan de binnenkant van je koelkast zit, terwijl Samsung steeds er steeds weer voor zorgt dat het nieuwe product nog innovatiever is dan het vorige.

De meeste koelkasten zijn door het b energielabel enorm zuinig, waardoor je ook nog eens flink kunt besparen op je jaarlijks energieverbruik. Je hoeft hiervoor niet te besparen op de nettocapaciteit koelkast en nettocapaciteit vriezer, want zelfs de grotere modellen zijn in hun soort erg zuinig.

Nadelen

Als we een nadeel moeten noemen aan de koelkasten van Samsung, dan is het de prijs. Voor een simpele koel vriescombinatie met energieklasse D en een netto inhoud van 340 liter betaal je al snel minstens €550.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Samsung koelkast?    

Samsung heeft van alle fabrikanten van koelkasten misschien wel de meeste verschillende technologieën die het gebruiksgemak verhogen en die de ultieme versheid van je boodschappen garanderen. Hier onder hebben we voor je op een rijtje gezet wat je bij een koel vriescombinatie van Samsung kunt verwachten.

Samsung Bespoke

Een standaard witte of rvs-kleurige koelkast kan een doorn in het oog zijn in een keuken die verder helemaal gestyled is. Samsung Bespoke koelkasten worden gemaakt met de kleuren en materialen van jouw voorkeuren, waardoor je altijd een koelkast hebt die precies past in jouw interieur.

Smart Conversion

Als een Amerikaanse koelkast van Samsung deze functie heeft, kun je beide compartimenten naar jouw wens indelen. Zo kun je bijvoorbeeld het vriesgedeelte uitzetten als je het een tijdje niet gebruikt of instellen als extra koeling als je wat meer koelruimte nodig hebt.

Family hub

Een slimme koelkast met een Family Hub heeft een ingebouwde tablet waarop je tv kunt kijken, het weerbericht kunt opvragen of gewoon even het laatste nieuws kunt lezen. Aan de andere kant van de tablet zit een camera waarmee je altijd de binnenruimte kunt bekijken, erg handig als je in de supermarkt staat en niet zeker weet wat je allemaal in huis moet halen.

SpaceMax

Als je denkt dat je een grote koelkast nodig hebt om veel boodschappen op te bergen, dan zit je mis. Een Samsung koelvriescombinatie met SpaceMax is namelijk even groot als een normale koelkast, maar de binnenkant heeft een grote capaciteit. De isolatiewanden zijn iets dunner, waardoor je een grotere netto inhoud overhoudt. Dit is niet alleen heel voordelig voor de ruimte, maar ook voor je energiekosten.

Twin Cooling Plus

Koelkasten met Twin Cooling hebben twee onafhankelijke koelsystemen, een voor de koeling en een voor de vriezer. Geuren uit de koelkast en vriezer worden zo niet met elkaar gemixt en dat is beter voor het bewaren van verse producten. Ook zorgt het voor een ander vochtgehalte, waardoor etenswaren langer vers blijven.

Metal Cooling

Een open deur van je koelkast zorgt ervoor dat er koude lucht verloren gaat en dan moet je koelkast harder werken om de temperatuur constant te houden. Koelkasten met Metal Cooling zijn uitgerust met een metalen plaat die de kou langer vast kan houden, zodat de temperatuur zo min mogelijk schommelt. Ook dit helpt om je etenswaren langer vers te houden.

Veelgestelde vragen over een Samsung koelkast

We sluiten af met vragen over Samsung koelkasten die veel worden gesteld door andere consumenten. Zo weet je zeker dat je geen informatie mist!

Hoe reset ik mijn koelkast van Samsung?

Het verschilt per koel vriescombinatie hoe je het apparaat kunt resetten. Bij het ene model hoef je alleen de stekker voor een paar minuten uit het stopcontact te halen, maar bij een slimme koelkast kun je vaak veel regelen via de tablet. Je koelkast kan beschadigen als je het resetten niet op de juiste manier doet, dus onderneem geen actie voordat je de handleiding hebt gelezen.

Is Samsung Amerikaans?

Op de Nederlandse markt was Samsung een van de eerste fabrikanten die een Amerikaanse koelkast uitbracht en daarom denken veel mensen dat het merk uit Amerika komt. Dat is niet waar, want Samsung is in 1969 in Zuid-Korea opgericht. Natuurlijk is het bedrijf wel actief in Amerika, het is een van de grootste afzetmarkten van het merk.

Is Samsung een goed merk koelkast?

Als je op zoek bent naar een koel vriescombinatie die stevig is gebouwd en lang mee gaat, dan zit je bij Samsung aan het goede adres. Je kunt rekenen op veel verschillende technieken die een langere versheid van je boodschappen kan garanderen. Ook heeft Samsung een groot assortiment, van Amerikaanse koelkasten tot een een inbouw koel vriescombinatie, je kunt alle apparaten van topkwaliteit bij ze vinden.