Koelhouden.nl

Bosch koelkast

Bij Bosch kun je voor ieder huishouden de juiste koelkast vinden. Alle modellen zijn uitgerust met verschillende merkspecifieke technieken zoals Perfect Fit, VitaFresh en EasyAccess, waardoor jouw boodschappen optimaal bewaard kunnen worden. Houd er wel rekening mee dat er aan een koel vriescombinatie van Bosch wel een flink prijskaartje hangt, maar daar staat tegenover dat de apparaten een lange levensduur hebben. Op deze pagina vind je alles wat je over Bosch koelkasten moet weten en natuurlijk ook een lijst met de beste Bosch koelkasten van 2024.
1

Bosch KGE49AICA

2

Bosch KGN362ICF

3

Bosch KGN39VLCT

4

Bosch KGE39ALCA

5

Bosch KGE39AWCA

Laatste update: 25 juni 2024

1

Bosch KGE49AICA

2

Bosch KGN362ICF

3

Bosch KGN39VLCT

4

Bosch KGE39ALCA

5

Bosch KGE39AWCA

Laatste update: 25 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Koelkasten van Bosch onderscheiden zich door goede kwaliteit te leveren.
  • Bosch koelkasten zijn vaak uitgerust met de nieuwste technologieën.
  • Het assortiment koelkasten van Bosch is erg groot en uitgebreid.
  • De bosch koelkast is de Bosch KGE49AICA

Wat is een Bosch koelkast

Het Duitse Bosch staat er ook in Nederland al jarenlang om bekend dat ze huishoudelijke apparatuur van hoge kwaliteit leveren. De koelkasten staan erom bekend dat ze een lange levensduur hebben en ook erg prettig in gebruik zijn. Consumenten bestempelen de koelkasten als betrouwbaar en ze worden gezien als een goede investering.

Een koel vriescombinatie van Bosch onderscheidt zich van de concurrentie door goede kwaliteit te leveren, zonder te opzichtig te zijn. Er zit weinig opsmuk aan en op het eerste gezicht is het een hele normale koel vriescombinatie, maar aan de binnenkant is deze van alle gemakken voorzien.

Beste Bosch koelkast van 2024    

Bij Bosch kun je erop rekenen dat je een koelkast aanschaft die van de beste kwaliteit is. Om je te helpen met het maken van een keuze uit het ruime assortiment, hebben wij een aantal koelkasten van Bosch uitgebreid getest en met elkaar vergeleken. Daarbij hebben we gekeken naar de energieklasse, het f geluidsniveau, de totale inhoud van de koelkast en de vriesruimte, extra functies voor het beter bewaren van etenswaren en natuurlijk de prijs inclusief btw.

Dit zijn de beste Bosch koelkasten van 2024:

1

Beste bosch koelkast

De Bosch KGE49AICA is een ruime en zuinige koel-vriescombinatie met een inhoud van 419 liter en een C label. De VitaFresh lades zorgen ervoor dat etenswaren langer vers blijven. De koelkast heeft een handige BigBox lade in het vriesvak en een superkoelen functie om andere producten langer houdbaar te houden.Het apparaat hoeft slechts twee keer per jaar te worden ontdooid dankzij de Low Frost technologie. Met een energieklasse C heeft de koel-vriescombinatie een gemiddeld energieverbruik van 163 kWh per jaar, wat neerkomt op ongeveer 65,2 euro aan energiekosten. De bouw- en koelkwaliteit zijn betrouwbaar en duurzaam, met optimale koelprestaties. Met een netto inhoud van 419 liter biedt de koel-vriescombinatie voldoende ruimte voor een huishouden van 5 personen of meer. Het geluidsniveau van 38 dB is normaal en acceptabel.De koel-vriescombinatie is geschikt voor plaatsing in de schuur of garage, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. De vershoudzone zorgt ervoor dat groenten, fruit en andere verse producten langer vers blijven.
2
De Bosch KGN362ICF is een energiezuinige koel-vriescombinatie met 2 vershoudzones, VitaFresh XXL lade en apart koel- en vriesgedeelte. Het heeft een energieklasse C en een geluidsniveau van 35 dB, waardoor het geschikt is voor ongestoord werken aan de keukentafel.De koel-vriescombinatie heeft een netto inhoud van 321 liter, verdeeld over een koelgedeelte van 218 liter en een vriesgedeelte van 103 liter, wat geschikt is voor een huishouden van 3-4 personen. Het apparaat heeft een topklasse bouw- en koelkwaliteit, waardoor het betrouwbaar en duurzaam is. Daarnaast is het ook geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.De koel-vriescombinatie is voorzien van een vershoudzone, waardoor je jouw verse producten langer vers kunt houden en geld kunt besparen door minder voedsel weg te gooien.
3
De Bosch KGN39VLCT is een energiezuinige en stille koel-vriescombinatie met verschillende handige functies. De VitaFresh lade zorgt ervoor dat groenten langer vers blijven en de 0-gradenzone voorkomt uitdroging van vlees en vis. Met genoeg ruimte voor 5 personen of meer en luchtcirculatie is het overal even koel.Het vriesgedeelte hoeft nooit ontdooid te worden dankzij No Frost en de Big Box vrieslade is geschikt voor grote ijstaarten. De koelkast is vrijstaand en heeft verstelbare planken en deurvakken voor handige opbergmogelijkheden. Met een energieklasse van A+++ is het ook nog eens energiezuinig. Hoewel het energieverbruik gemiddeld is, heeft de koel-vriescombinatie een topklasse bouw- en koelkwaliteit, waardoor het betrouwbaar en duurzaam is.Met een netto inhoud van 363 liter is er voldoende ruimte voor voedsel en dranken. Het geluidsniveau is laag, waardoor het apparaat als stil kan worden beschouwd. De koel-vriescombinatie is geschikt voor plaatsing in de schuur of garage, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Helaas heeft het geen vershoudzone, wat een nadeel kan zijn voor het langer bewaren van verse producten.
4
De Bosch KGE39ALCA is een milieuvriendelijke koel-vriescombinatie met energieklasse C. Hij is geschikt voor 3-4 personen en houdt je etenswaren op constante temperatuur met behulp van FreshSense sensoren. De aparte luchtstroom voorkomt dat geurtjes van etenswaren in het koelgedeelte in het vriesgedeelte terechtkomen. Met de BigBox lade heb je extra ruimte voor het invriezen van grote ijstaarten.Deze vrijstaande koel-vriescombinatie heeft een vriesgedeelte en hoeft slechts twee keer per jaar ontdooid te worden dankzij de Low Frost technologie. Met een energieklasse C heeft het een gemiddeld energieverbruik van 149 kWh per jaar. De bouw- en koelkwaliteit zijn middenklasse, wat voldoende is voor dagelijks gebruik. Met een netto inhoud van 343 liter is het geschikt voor 3-4 personen. Het geluidsniveau van 38 dB is normaal en niet storend luid.De koel-vriescombinatie is geschikt voor plaatsing in de schuur of garage, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Het heeft ook een vershoudzone om groente, fruit en vleeswaren langer vers te houden.
5
De Bosch KGE39AWCA is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een netto inhoud van 343 liter, wat voldoende is voor een huishouden van 3-4 personen. Het apparaat heeft een energieklasse C en een geluidsniveau van 38 dB, wat binnen de normale categorie valt.Met VitaFresh kan je de luchtvochtigheid instellen om groente en fruit langer vers te houden. De koel-vriescombinatie heeft een handige uitschuifbare plank en herkent temperatuurverschillen in de vriesvakken, waardoor automatisch supervriezen kan worden ingeschakeld. Het apparaat is uitgerust met Low Frost technologie, wat betekent dat je het slechts twee keer per jaar hoeft te ontdooien.De bouw- en koelkwaliteit van de koel-vriescombinatie zijn van goede kwaliteit. Het apparaat is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. De koel-vriescombinatie heeft ook een vershoudzone, waardoor groente, fruit en vleeswaren langer vers blijven.

Voor- en nadelen van een Bosch koelkast

Ondanks dat Bosch een uitstekende reputatie heeft, zijn er niet alleen maar voordelen aan de koelkasten te benoemen. Lees hier wat de meest genoemde voor- en nadelen van Bosch koelkasten zijn.

Voordelen

Het assortiment van Bosch is erg groot en uitgebreid, op dit moment kun je er voor alle soorten koelkasten terecht. Alleen Amerikaanse koelkasten zijn niet verkrijgbaar. Er zijn wel koelkast en vriezer sets verkrijgbaar, die zien er naast elkaar hetzelfde uit als een Amerikaanse koelkast.

Ook is een nieuwe koelkast van Bosch vaak uitgerust met de nieuwste technologieën, zo kun je er bijvoorbeeld op rekenen dat het geluidsniveau onder de 39 dB ligt, het energieverbruik laag is en er verschillende functies zijn om het gebruiksgemak te vergroten, zoals No Frost en Low Frost.

Daarbij zijn de koelkasten van Bosch uitgerust met verschillende technologieën die ervoor kunnen zorgen dat je levensmiddelen langer vers blijven. Groenten en fruit blijven langer vers door de speciale lades en daardoor hoef je minder snel producten weg te gooien.

Nadelen

Kwaliteit heeft helaas ook een prijskaartje en je moet er rekening mee houden dat je voor een koelkast van Bosch flink moet betalen. Een inbouw koel vriescombinatie met een hoogte van 102 cm kan je al meer dan €700 kosten. Voor een zuinig model komt daar al snel meer dan €200 bij. De minst luxe koelkast uit het assortiment, met energie efficiëntieklasse e, zal je tussen de €500 en €600 kosten. Alle prijzen zijn inclusief btw, maar soms moet je voor extra opties of eventueel een verlenging van de garantie nog extra betalen.

Online zijn er ook een aantal klachten te vinden van mensen die klagen over het geluidsniveau van de koelkast. Voornamelijk modellen die zijn uitgerust met No Frost of Low Frost maken bovengemiddeld veel geluid, omdat je het circuleren van de lucht goed kunt horen. Kijk daarom altijd naar het aantal decibel dat een koelkast produceert:

  1. c geluidsniveau – 38 db of lager – heel stil

  2. d geluidsniveau – 39 db of 40 db – normaal

  3. e geluidsniveau – 41 dB of 42 dB – luid

Waar moet je op letten bij het kopen van een Bosch koelkast?  

Ga je een Bosch koelkast kopen? Let dan goed op de eigenschappen die specifiek voor dit merk zijn. Er zijn namelijk een aantal functies die jouw gebruiksgemak flink kunnen verhogen en het is zeker de moeite waard om daar in te investeren.

Type koelkast

Denk van tevoren altijd heel goed na over of je een vrijstaande koelkast zoekt of juist een model dat kan worden ingebouwd. Bosch heeft beide opties in het assortiment en het is afhankelijk van je keuken welke het beste past. Een vrijstaand model kan bijvoorbeeld erg mooi zijn in een keuken met een industriële uitstraling, terwijl een strakke keuken beter tot zijn recht komt met een ingebouwd model.

VitaFresh

Je kunt heel gemakkelijk je producten langer vers houden met een Bosch koel vriescombinatie met VitaFresh. De twee afzonderlijke lades zijn uitgerust met klimaatregeling en zorgen ervoor dat dat je producten altijd op de juiste temperatuur worden bewaard. Zelf geef je aan wat er in de lade zit en het Bosch apparaat bepaalt op basis van die informatie de juiste instellingen.

SuperCooling

Voordat je boodschappen gaat doen, kun je alvast de SuperCooling functie aanzetten en dan zal de temperatuur van je koelkast voor een korte tijd dalen. Alles wat je vers koopt kan zo meteen op de juiste temperatuur worden bewaard. Energieverspilling? Nee, de functie schakelt na zes uur automatisch uit.

No Frost

Met No Frost hoef je je vriesvak nooit meer handmatig te ontdooien. Er wordt namelijk lucht gecirculeerd, waardoor ijsvorming onmogelijk wordt. Hierdoor bespaar je niet alleen tijd, maar je koelkast zal ook aanzienlijk minder energie verbruiken zonder ijslaag.

EasyAccess

Koel vriescombinaties met EasyAccess kunnen worden ingedeeld op een manier die voor jou handig is. De plateau’s met gegolfde bodem zijn bijvoorbeeld ideaal voor het opbergen van flessen en door de flexibiliteit van de indeling heb je altijd genoeg ruimte om al je boodschappen kwijt te kunnen.

Multi Box

Deze extra ruime groente- en fruitlades zijn extra groot, waardoor je altijd voldoende ruimte zal hebben om al je verse voedingsproducten op te bergen. Zo hoef je dus nooit meer iets te laten liggen of alvast op te snijden.

Perfect Fit

Voor kleine keukens is deze functie ideaal, want deze koelkasten hebben geen extra ruimte nodig om de lucht af te voeren. Je kunt deze koelkasten dus tegen een muur, in een dichte kast of tegen andere keukenapparaten plaatsen. Die paar centimeter kunnen echt een wereld van verschil maken, waardoor je bijvoorbeeld je keukenkastjes iets groter kunt maken.

MultiAirflow

Een open deur kan er al snel voor zorgen dat de temperatuur in de koelkast flink stijgt en dat is slecht voor de producten die erin liggen. Met MultiAirflow worden deze schommelingen tegen gegaan, waardoor alle producten veel langer goed blijven.

Bosch Home Connect

Met de app van Bosch kun je al je apparaten van dit merk met elkaar verbinden. Zo kun je bijvoorbeeld tips krijgen over hoe je je eten het beste kunt bewaren. Als je de cookie instellingen op de juiste manier afstelt, kun je in dezelfde app ook je apparaten van Siemens en Gaggenau in de gaten houden.

Veelgestelde vragen over een Bosch koelkast

Voordat je echt overgaat tot de aankoop van een Bosch koelkast, is het goed om je eens te verdiepen in de vragen die andere consumenten hebben. We hebben hier de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Welke stand koelkast Bosch?

Bosch zelf geeft het advies om koel vriescombinaties in te stellen op 4 graden Celsius. Als je ook een vershoudzone in de koelkast hebt, dan is het verstandig om hier de temperatuur op 0 graden Celsius in te stellen. Op het moment dat er een laagje ijs rondom de producten vormt, kun je de temperatuur weer naar boven aanpassen. Voor het vriesvak houd je een temperatuur van ten minste -18 graden Celsius aan.

Is Bosch een goed merk koelkast?

Bosch koelkasten staan erom bekend dat ze een lange levensduur hebben en daarnaast ook uitstekende service bieden. Als consument krijg je standaard 2 jaar garantie en voor een meerprijs kun je daar nog 6 jaar bij krijgen. Bosch heeft ook een ruim assortiment, waardoor er altijd een koelkast tussen zal zitten die past bij jou wensen en behoeftes.