Koelhouden.nl

Bosch koelkast

Bij Bosch kun je voor ieder huishouden de juiste koelkast vinden. Alle modellen zijn uitgerust met verschillende merkspecifieke technieken zoals Perfect Fit, VitaFresh en EasyAccess, waardoor jouw boodschappen optimaal bewaard kunnen worden. Houd er wel rekening mee dat er aan een koel vriescombinatie van Bosch wel een flink prijskaartje hangt, maar daar staat tegenover dat de apparaten een lange levensduur hebben. Op deze pagina vind je alles wat je over Bosch koelkasten moet weten en natuurlijk ook een lijst met de beste Bosch koelkasten van 2023.
1

Bosch KGE49AWCA

2

Bosch KGE39ALCA

3

Bosch KSV36AIDP

4

Bosch KTL15NWFA

5

Bosch KTR15NWFA

Laatste update: 28 september 2023

1

Bosch KGE49AWCA

2

Bosch KGE39ALCA

3

Bosch KSV36AIDP

4

Bosch KTL15NWFA

5

Bosch KTR15NWFA

Laatste update: 28 september 2023

Yannick
Yannick

Koel expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Koelkasten van Bosch onderscheiden zich door goede kwaliteit te leveren.
  • Bosch koelkasten zijn vaak uitgerust met de nieuwste technologieën.
  • Het assortiment koelkasten van Bosch is erg groot en uitgebreid.
  • De bosch koelkast is de Bosch KGE49AWCA

Wat is een Bosch koelkast

Het Duitse Bosch staat er ook in Nederland al jarenlang om bekend dat ze huishoudelijke apparatuur van hoge kwaliteit leveren. De koelkasten staan erom bekend dat ze een lange levensduur hebben en ook erg prettig in gebruik zijn. Consumenten bestempelen de koelkasten als betrouwbaar en ze worden gezien als een goede investering.

Een koel vriescombinatie van Bosch onderscheidt zich van de concurrentie door goede kwaliteit te leveren, zonder te opzichtig te zijn. Er zit weinig opsmuk aan en op het eerste gezicht is het een hele normale koel vriescombinatie, maar aan de binnenkant is deze van alle gemakken voorzien.

Beste Bosch koelkast van 2023    

Bij Bosch kun je erop rekenen dat je een koelkast aanschaft die van de beste kwaliteit is. Om je te helpen met het maken van een keuze uit het ruime assortiment, hebben wij een aantal koelkasten van Bosch uitgebreid getest en met elkaar vergeleken. Daarbij hebben we gekeken naar de energieklasse, het f geluidsniveau, de totale inhoud van de koelkast en de vriesruimte, extra functies voor het beter bewaren van etenswaren en natuurlijk de prijs inclusief btw.

Dit zijn de beste Bosch koelkasten van 2023:

Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Veel inhoud
Deze 70 centimeter brede Bosch KGE49AWCA is met 419 liter inhoud en een C label een ruime, zuinige koelkast. De VitaFresh lades houden je etenswaren langer vers. Hierdoor behouden je verse vis en paprika's is hun vitaminen en mineralen tot 3 keer langer. Heb je meer ruimte nodig voor een grote pan soep? Je verplaatst de plateaus gemakkelijk naar boven of beneden. In het vriesvak gebruik je de handige BigBox lade om een hele kalkoen te bewaren. Heb je een grote hoeveelheid boodschappen? Met de superkoelen functie koelt de koelkast tijdelijk zo koud mogelijk om al je nieuwe producten snel af te koelen. Zo blijft de koelkast op gelijke temperatuur en blijven je andere producten langer houdbaar.
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Open deur alarm
Met de Bosch KGE39ALCA bespaar je op je energierekening, dankzij zijn milieuvriendelijke energieklasse van C. Je vult deze vrijstaande koel-vriescombinatie met de wekelijkse boodschappen voor 3 tot 4 personen. Je etenswaren worden op constante temperatuur gehouden door de FreshSense sensoren, zodat alles zo lang mogelijk houdbaar blijft. Dit alles doet hij ook nog eens relatief stil: met een geluidsniveau van 38 decibel heb je geen last van vervelend geluid. Wanneer je de overgebleven curry in het koelgedeelte bewaart, komen de geurtjes hiervan niet in het vriesgedeelte. Deze heeft namelijk een aparte luchtstroom. Ga je een flinke ijstaart invriezen? Gebruik dan de BigBox lade met extra ruimte.
Voordelen Nadelen
Schuur-bestendig
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Veel inhoud
Met een koelinhoud van 346 liter heeft de Bosch KSV36AIDP plek voor de boodschappen van 5 personen of meer. Ondanks de ruime inhoud verbruikt deze D 1-deurs koelkast weinig energie. In de vershoudzone houd je je spitskool en veldsla langer vers. De FreshSense sensoren houden de rest van je boodschappen in de gaten, door de temperatuur constant te houden. Zo voorkom je dat je Griekse yoghurt bederft door temperatuurschommelingen. Je creëert vliegensvlug meer ruimte in de deur door de EasyLift deurvakken omhoog of omlaag te schuiven. Handig wanneer je veel flessen wijn voor een feest wilt koelen. Op de stevige, roestvrijstalen deur komen minder snel vingerafdrukken, zodat de koelkast mooi blijft.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Tafelmodel
Kleine afmeting
Schuur-bestendig
Niet zuinig
Geen no frost
Bouwkwaliteit -
Koelkwaliteit -
Geen alarm
Weinig inhoud
In de Bosch KTL15NWFA heb je een klein vriesvak voor je pizzabroodjes, ingevroren soep of diepvriesfruit. In het koelgedeelte bewaar je de wekelijkse boodschappen van maximaal 2 personen. De tafelmodel koelkast heeft een grote groentelade, zodat je gemakkelijk een groot stuk broccoli bewaart. Je plaatst de koelkast in kleine keukens of in de schuur. Let bij onverwarmde ruimtes wel op de minimale omgevingstemperatuur van 10 °C. Krijg je in de late avonduren trek? Met de led verlichting zie je direct waar de dipsauzen staan. En wanneer de deurrubbers versleten zijn, vervang je deze eenvoudig. Zo gaat deze Bosch koelkast langer mee.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Tafelmodel
Kleine afmeting
Schuur-bestendig
Niet zuinig
Bouwkwaliteit -
Koelkwaliteit -
Geen alarm
Weinig inhoud
Met de Bosch KTR15NWFA heb je dankzij de afgedekte condensor een hoop minder onderhoud. Je voorkomt hiermee dat stof op het rooster vormt, zodat de boel schoon blijft en de koelkast niet onnodig energie verbruikt. Je plaatst deze tafelmodel koelkast gemakkelijk in kleine keukens. Gebruik de transparante groentelade onder in de koelkast voor je broccoli. En krijg je laat op de avond trek? Dan zie je met de led verlichting gelijk waar de dipsauzen staan. Dankzij zijn middenklasse bouwkwaliteit gaat hij langer mee dan een basisklasse koelkast. Je hebt dus lang plezier van je aankoop.

Voor- en nadelen van een Bosch koelkast

Ondanks dat Bosch een uitstekende reputatie heeft, zijn er niet alleen maar voordelen aan de koelkasten te benoemen. Lees hier wat de meest genoemde voor- en nadelen van Bosch koelkasten zijn.

Voordelen

Het assortiment van Bosch is erg groot en uitgebreid, op dit moment kun je er voor alle soorten koelkasten terecht. Alleen Amerikaanse koelkasten zijn niet verkrijgbaar. Er zijn wel koelkast en vriezer sets verkrijgbaar, die zien er naast elkaar hetzelfde uit als een Amerikaanse koelkast.

Ook is een nieuwe koelkast van Bosch vaak uitgerust met de nieuwste technologieën, zo kun je er bijvoorbeeld op rekenen dat het geluidsniveau onder de 39 dB ligt, het energieverbruik laag is en er verschillende functies zijn om het gebruiksgemak te vergroten, zoals No Frost en Low Frost.

Daarbij zijn de koelkasten van Bosch uitgerust met verschillende technologieën die ervoor kunnen zorgen dat je levensmiddelen langer vers blijven. Groenten en fruit blijven langer vers door de speciale lades en daardoor hoef je minder snel producten weg te gooien.

Nadelen

Kwaliteit heeft helaas ook een prijskaartje en je moet er rekening mee houden dat je voor een koelkast van Bosch flink moet betalen. Een inbouw koel vriescombinatie met een hoogte van 102 cm kan je al meer dan €700 kosten. Voor een zuinig model komt daar al snel meer dan €200 bij. De minst luxe koelkast uit het assortiment, met energie efficiëntieklasse e, zal je tussen de €500 en €600 kosten. Alle prijzen zijn inclusief btw, maar soms moet je voor extra opties of eventueel een verlenging van de garantie nog extra betalen.

Online zijn er ook een aantal klachten te vinden van mensen die klagen over het geluidsniveau van de koelkast. Voornamelijk modellen die zijn uitgerust met No Frost of Low Frost maken bovengemiddeld veel geluid, omdat je het circuleren van de lucht goed kunt horen. Kijk daarom altijd naar het aantal decibel dat een koelkast produceert:

  1. c geluidsniveau – 38 db of lager – heel stil

  2. d geluidsniveau – 39 db of 40 db – normaal

  3. e geluidsniveau – 41 dB of 42 dB – luid

Waar moet je op letten bij het kopen van een Bosch koelkast?  

Ga je een Bosch koelkast kopen? Let dan goed op de eigenschappen die specifiek voor dit merk zijn. Er zijn namelijk een aantal functies die jouw gebruiksgemak flink kunnen verhogen en het is zeker de moeite waard om daar in te investeren.

Type koelkast

Denk van tevoren altijd heel goed na over of je een vrijstaande koelkast zoekt of juist een model dat kan worden ingebouwd. Bosch heeft beide opties in het assortiment en het is afhankelijk van je keuken welke het beste past. Een vrijstaand model kan bijvoorbeeld erg mooi zijn in een keuken met een industriële uitstraling, terwijl een strakke keuken beter tot zijn recht komt met een ingebouwd model.

VitaFresh

Je kunt heel gemakkelijk je producten langer vers houden met een Bosch koel vriescombinatie met VitaFresh. De twee afzonderlijke lades zijn uitgerust met klimaatregeling en zorgen ervoor dat dat je producten altijd op de juiste temperatuur worden bewaard. Zelf geef je aan wat er in de lade zit en het Bosch apparaat bepaalt op basis van die informatie de juiste instellingen.

SuperCooling

Voordat je boodschappen gaat doen, kun je alvast de SuperCooling functie aanzetten en dan zal de temperatuur van je koelkast voor een korte tijd dalen. Alles wat je vers koopt kan zo meteen op de juiste temperatuur worden bewaard. Energieverspilling? Nee, de functie schakelt na zes uur automatisch uit.

No Frost

Met No Frost hoef je je vriesvak nooit meer handmatig te ontdooien. Er wordt namelijk lucht gecirculeerd, waardoor ijsvorming onmogelijk wordt. Hierdoor bespaar je niet alleen tijd, maar je koelkast zal ook aanzienlijk minder energie verbruiken zonder ijslaag.

EasyAccess

Koel vriescombinaties met EasyAccess kunnen worden ingedeeld op een manier die voor jou handig is. De plateau’s met gegolfde bodem zijn bijvoorbeeld ideaal voor het opbergen van flessen en door de flexibiliteit van de indeling heb je altijd genoeg ruimte om al je boodschappen kwijt te kunnen.

Multi Box

Deze extra ruime groente- en fruitlades zijn extra groot, waardoor je altijd voldoende ruimte zal hebben om al je verse voedingsproducten op te bergen. Zo hoef je dus nooit meer iets te laten liggen of alvast op te snijden.

Perfect Fit

Voor kleine keukens is deze functie ideaal, want deze koelkasten hebben geen extra ruimte nodig om de lucht af te voeren. Je kunt deze koelkasten dus tegen een muur, in een dichte kast of tegen andere keukenapparaten plaatsen. Die paar centimeter kunnen echt een wereld van verschil maken, waardoor je bijvoorbeeld je keukenkastjes iets groter kunt maken.

MultiAirflow

Een open deur kan er al snel voor zorgen dat de temperatuur in de koelkast flink stijgt en dat is slecht voor de producten die erin liggen. Met MultiAirflow worden deze schommelingen tegen gegaan, waardoor alle producten veel langer goed blijven.

Bosch Home Connect

Met de app van Bosch kun je al je apparaten van dit merk met elkaar verbinden. Zo kun je bijvoorbeeld tips krijgen over hoe je je eten het beste kunt bewaren. Als je de cookie instellingen op de juiste manier afstelt, kun je in dezelfde app ook je apparaten van Siemens en Gaggenau in de gaten houden.

Veelgestelde vragen over een Bosch koelkast

Voordat je echt overgaat tot de aankoop van een Bosch koelkast, is het goed om je eens te verdiepen in de vragen die andere consumenten hebben. We hebben hier de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Welke stand koelkast Bosch?

Bosch zelf geeft het advies om koel vriescombinaties in te stellen op 4 graden Celsius. Als je ook een vershoudzone in de koelkast hebt, dan is het verstandig om hier de temperatuur op 0 graden Celsius in te stellen. Op het moment dat er een laagje ijs rondom de producten vormt, kun je de temperatuur weer naar boven aanpassen. Voor het vriesvak houd je een temperatuur van ten minste -18 graden Celsius aan.

Is Bosch een goed merk koelkast?

Bosch koelkasten staan erom bekend dat ze een lange levensduur hebben en daarnaast ook uitstekende service bieden. Als consument krijg je standaard 2 jaar garantie en voor een meerprijs kun je daar nog 6 jaar bij krijgen. Bosch heeft ook een ruim assortiment, waardoor er altijd een koelkast tussen zal zitten die past bij jou wensen en behoeftes.