Koelhouden.nl

Wisberg koelkast

Er is een gloednieuwe en veelbelovende speler op de markt van koelkasten: Wisberg, het eigen merk van Coolblue. Wisberg heeft een tal aan koelkasten in de aanbieding en een zeer gevarieerd aanbod. Hierdoor kun je altijd wel een Wisberg koelkast vinden die aansluit bij de wensen en behoeften van jouw huishouden. Ontdek hier alles wat je moet weten over Wisberg koelkasten, inclusief wat de beste Wisberg koelkast van 2024 is!
1

Samsung RB34C605CB1/EF

2

Samsung RB34C605CS9/EF

3

Samsung RB36T602CSA

4

Samsung RB34C605CWW/EF

5

Samsung RB38C705CB1/EF

Laatste update: 19 juli 2024

1

Samsung RB34C605CB1/EF

2

Samsung RB34C605CS9/EF

3

Samsung RB36T602CSA

4

Samsung RB34C605CWW/EF

5

Samsung RB38C705CB1/EF

Laatste update: 19 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

 • Wisberg is het nieuwe eigen merk van e-commerce bedrijf Coolblue.
 • Ze hebben een groot assortiment aan koelkasten – voor ieder wat wils!
 • De meeste Wisberg koelkasten hebben energieklasse C of beter en zijn daarom energiezuinig.
 • De wisberg koelkast is de Samsung RB34C605CB1/EF

Over het merk Wisberg

Wisberg is een relatief nieuw merk, met hun lancering in 2024. Maar over een gebrek aan ervaring kun je bij Wisberg niet spreken, aangezien het merk is opgericht door e-commercebedrijf Coolblue. Coolblue kent huishoudelijke apparatuur als geen ander, dus het mag geen verassing zijn dat ze een eigen merk zijn gestart met veelbelovende wasmachines, drogers, vriezers en natuurlijk ook koelkasten. Bij alle Wisberg apparaten is het overduidelijk dat Coolblue haar expertise, oog voor kwaliteit en klantgerichtheid heeft meegenomen in het ontwerp.

Wisberg koelkasten zijn er is alle vormen en maten; van simpele 1-deurs koelkasten, tot 2-deurs Amerikaanse koelkasten en koelvriescombinaties. Wisberg heeft overal aan gedacht.

Dit zijn de beste Wisberg koelkasten van 2024

Maar wat is de beste Wisberg koelkast? Bij een nieuwer merk met weinig online reviews kan dat moeilijk te bepalen zijn. Daarom hebben wij hun hele assortiment aan koelkasten uitgebreid met elkaar vergeleken op basis van onder andere de energieklasse, het geluidsniveau, de netto inhoud, de bouwkwaliteit, het gebruiksgemak en de prijs-kwaliteitverhouding. Dit zijn de beste Wisberg koelkasten van 2024!

1

Beste wisberg koelkast

De Samsung RB34C605CB1/EF is een energiezuinige koel-vriescombinatie met verschillende handige functies. Met de Optimal Fresh+ lade en de Humidity Fresh lade kun je de temperatuur en luchtvochtigheid naar wens instellen. Het apparaat heeft een laag geluidsniveau en is daarom geschikt voor een open keuken.De koel-vriescombinatie heeft een no-frost functie, waardoor ontdooien niet meer nodig is. Het energieverbruik is gemiddeld en de bouw- en koelkwaliteit zijn van topklasse. Met een netto inhoud van 344 liter is de koel-vriescombinatie geschikt voor een huishouden van 3 tot 4 personen. Het geluidsniveau is 35 dB, wat als stil kan worden beschouwd. De koel-vriescombinatie kan ook in de schuur of garage worden geplaatst, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Daarnaast heeft het apparaat een vershoudzone, waardoor etenswaren langer vers blijven.
2
De Samsung RB34C605CS9/EF is een vrijstaande koel-vriescombinatie met verschillende lades waarmee je de temperatuur en luchtvochtigheid afzonderlijk kunt instellen. Het lage geluidsniveau maakt hem geschikt voor een open keuken en de energieklasse C zorgt voor energiezuinigheid en besparing op de jaarlijkse energiekosten.Dankzij de No Frost technologie hoef je de vriezer nooit meer te ontdooien, wat je tijd en moeite bespaart. Met een netto inhoud van 344 liter is deze koel-vriescombinatie geschikt voor een huishouden van 5 personen of meer. Het geluidsniveau van 35 dB zorgt voor een rustige en stille omgeving. Daarnaast is deze koel-vriescombinatie geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.De vershoudzone zorgt ervoor dat je etenswaren langer vers blijven. Kortom, de Samsung RB34C605CS9/EF is een efficiënte en praktische oplossing voor het bewaren van jouw voedsel.
3
De Samsung RB36T602CSA is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een netto inhoud van 365 liter, geschikt voor huishoudens van 3-4 personen. Het koelgedeelte heeft 251 liter en beschikt over 3 deurvakken en 2 plateaus, terwijl het vriesgedeelte 114 liter en 3 vrieslades heeft. Met het No Frost-systeem hoef je de vriezer nooit meer te ontdooien.De koel-vriescombinatie heeft een energieklasse C met een gemiddeld energieverbruik van 166 kWh per jaar, wat neerkomt op ongeveer 66,4 euro aan energiekosten. De bouwkwaliteit is topklasse en de koelkwaliteit valt in de middenklasse. Het geluidsniveau is 35 dB, waardoor het apparaat als stil kan worden beschouwd. De koel-vriescombinatie is geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Daarnaast heeft het apparaat een vershoudzone, waardoor verse producten langer vers blijven.
4
De Samsung RB34C605CWW/EF koel-vriescombinatie heeft verschillende functies om jouw etenswaren langer vers te houden. Je kunt de temperatuur afzonderlijk instellen en de luchtvochtigheid aanpassen. Met een geluidsniveau van 35 decibel is de koelkast stil en energiezuinig, wat kosten bespaart.Dankzij de No Frost technologie hoef je de koelkast nooit te ontdooien, wat tijd en moeite bespaart. De koel-vriescombinatie heeft een strak design dat in elke keuken past en biedt voldoende ruimte voor al jouw etenswaren. Met een energieklasse C heeft de koel-vriescombinatie een gemiddeld energieverbruik. De bouw- en koelkwaliteit zijn topklasse, wat betekent dat je kunt rekenen op betrouwbaarheid en een lange levensduur.Met een netto inhoud van 344 liter is de koel-vriescombinatie geschikt voor 3-4 personen. Het geluidsniveau van 35 dB zorgt voor een rustige en stille omgeving. De koel-vriescombinatie is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. De vershoudzone zorgt ervoor dat jouw etenswaren langer vers blijven.
5
De Samsung RB38C705CB1/EF is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een netto inhoud van 390 liter. Het heeft aparte temperaturen in de Optimal Fresh+ zone en kan superkoelen en supervriezen. Dankzij No Frost hoef je het vriesgedeelte niet te ontdooien.Met een app op je smartphone kan je de vakantiestand eenvoudig inschakelen. De koel-vriescombinatie heeft een energieklasse C en een geluidsniveau van 35 dB, wat betekent dat het apparaat stil is. Het heeft een topklasse bouw- en koelkwaliteit, waardoor je kunt rekenen op betrouwbaarheid en een lange levensduur.De koel-vriescombinatie is geschikt voor 5 personen of meer en biedt voldoende ruimte voor het bewaren van voedsel en dranken. Het is ook geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Daarnaast heeft het een vershoudzone, waardoor je jouw verse producten langer vers kunt houden.

De unieke eigenschappen van een Wisberg koelkast

Er zijn verschillende manieren waarmee Wisberg koelkasten zich onderscheiden van de koelkasten van andere merken. Hieronder hebben we de belangrijkste eigenschappen en functies voor je op een rijtje gezet. Maar let op! Niet ieder model beschikt over al deze specificaties.

Anti-ijsvorming

De anti-ijsvorming techniek van een wasmachine of vriezer bepaalt hoe vaak je het vriesgedeelte moet ontdooien. Alle Wisberg koelkasten met een vriesvak beschikken over ‘No Frost’, wat inhoudt dat al het vocht uit het vriesgedeelte onttrokken wordt, zodat er geen ijsvorming ontstaat in de vriezer. Hierdoor hoef je de vriezer nooit te ontdooien, en blijft je eten beter van structuur en smaak.

Uitneembare plateaus

Alle Wisberg koelkasten beschikken over uitneembare plateaus. Hierdoor kun je de binnenkant van je koelkast gemakkelijker schoonmaken, en kun je de koelkast ook volledig naar jouw smaak en behoefte indelen.

Super koelen

Het grootste deel van Wisberg koelkasten beschikt over de functie ‘super koelen’, wat ideaal is al je een grote hoeveelheid wil koelen. De algehele temperatuur in de koelkast wordt dan tijdelijk verlaagd en gaat automatisch terug naar de normale koeltemperatuur wanneer de inhoud van je koelkast genoeg gekoeld is.

Vershoudzones

Een aantal Wisberg koelkasten hebben vershoudzones. Hierbij stel je in wat de gewenste temperatuur van dit gedeelte van de koelkast is, zodat het met uitstek geschikt is voor specifieke producten, zoals vlees, vis, groente en fruit. Hierdoor blijft je eten langer vers en vertraag je de bacteriegroei bij vis en vlees.

Water- en ijsdispensers

Sommige Amerikaanse (tweedeurs) koelkasten van Wisberg beschikken over een dispenser zodat je altijd een koud glas water kunt tappen. Andere modellen beschikken zelfs over een dispenser voor zowel water áls ijsblokjes. Ideaal voor de zomer!

De voor- en nadelen van een Wisberg koelkast

Net zoals alles in het leven, hebben ook de koelkasten van Wisberg zowel voor- als nadelen. Om jou te helpen bepalen of Wisberg het juiste merk in voor jouw nieuwe koelkast, hebben we alle voors en tegens voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

 1. Uitgebreid assortiment: Door een groot en gevarieerd aanbod, qua kleur, model, formaat, luxe, prijs, ect. heeft Wisberg een passende koelkast voor iedereen.
 2. Milieuvriendelijk: Het grootste deel van het Wisberg koelkasten aanbod is gekenmerkt als een goede keuze voor het milieu.
 3. Energiezuinig: Je mag een koelkast energiezuinig noemen vanaf energieklasse C. Wisberg heeft slechts enkele modellen die niet zuinig zijn.
 4. No Frost: Alle Wisberg koelkasten met vriesvak hebben een uitstekende anti-ijsvorming techniek, waardoor je deze nooit hoeft te ontdooien.
 5. Gebruiksvriendelijk: Door eigenschappen zoals ‘super koelen’, een water- en ijsdispenser, vershoudzones, display en uitneembare plateaus.

Nadelen

 1. Weinig reviews: Omdat het een relatief nieuw merk is, hebben nog maar weinig mensen recensies over deze apparaten achtergelaten.
 2. Geen kleine koelkasten: Als je opzoek bent naar een tafelmodel koelkast, heeft Wisberg (op het moment) helaas geen opties voor je.

Waar let je op bij het kopen van een Wisberg koelkast?

Een koelkast is niet zomaar een aankoop; ze kosten honderden, soms duizenden euro’s en je hoopt natuurlijk dat ze jarenlang meegaan. Daarom is het o-zo belangrijk om een koelkast te kiezen die goed aansluit op jouw wensen en behoeften. Om je op weg te helpen in jouw zoektocht naar de perfectie koelkast, hebben we hieronder uitgelegd waar je allemaal rekening mee moet houden.

Koelkast model

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is, ‘wil ik een inbouwkoelkast of een vrijstaande koelkast?’ En als je dat weet, zijn er nog veel meer modellen om uit te kiezen: simpele 1-deurs koelkasten, Amerikaanse koelkasten met twee deuren, koel-vriescombinaties, kleine tafelmodel koelkasten, en mini’s, voor bijvoorbeeld op de camping of een studentenkamer.

Formaat

Koelkasten komen in erg veel verschillende maten, en als je je keuken aan het indelen bent, kan één centimeter soms het verschil maken! Meet daarom altijd heel goed op hoeveel ruimte je hebt voor een koelkast (hoogte, breedte en diepte), en controleer in de specificaties of het model dat jij op het oog hebt hier past – vooral als je een inbouwkoelkast koopt.

Energieklasse

De energieklasse van een koelkast geeft aan hoeveel energie het apparaat verbruikt. Een koelkast mag gekenmerkt worden als energiezuinig vanaf energieklasse C, maar energieklasse A is het beste. Over het algemeen zijn energiezuinige koelkasten in aanschaf iets duurder. Maar omdat ze minder stroom verbruiken, houden ze je energierekening laag. Om die reden is een energiezuinige koelkast op de lange termijn juist goedkoper. Daarom is een koelkast met energieklasse A, B of C niet alleen een goede keuze voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Wisberg heeft koelkasten in elke energieklasse, en het grootste deel van hun aanbod is energiezuinig.

Kleur

Als je niet kiest voor een inbouwkoelkast maar een vrijstaande, kan de kleur van het apparaat een groot verschil maken in de look and feel van je keuken. Het gros van de koelkasten is nog steeds wit, maar er zijn ook steeds meer modellen, ook van Wisberg, die andere kleuren hebben. Wisberg heeft bijvoorbeeld ook zilveren en zwarte koelkasten.

Anti-ijsvorming

Bij vriezers, en dus ook bij koelkasten met een vriesvak, kan er na verloop van tijd ijsvorming ontstaan. Dit kan erg vervelend zijn omdat dit ruimte wegneemt en de ijskristallen de structuur en smaak van je eten kunnen aantasten. In dat geval moet je de vriezer ontdooien en dat is een hoop werk. Tegenwoordig hebben vriezers echter steeds vaker een anti-ijsvorming techniek; Low Frost, waarmee je de vriezer alsnog 2 keer per jaar moet ontdooien, en No Frost, waarmee je nooit hoeft te ontdooien. Alle Wisberg koelkasten met een vriezer beschikken over No Frost.

Geluidsniveau

Sommige koelkasten maker meer geluid dan anderen. Als je baat hebt bij een stille koelkast, raden we daarom aan om naar het geluidsniveau te kijken voor je je aankoop doet. Koelkasten kunnen worden bestempeld als ‘luid’, en produceren dan 39 decibel (dB) aan geluid of meer. Koelkasten met geluidsniveau ‘normaal’, maken tussen 36 en 38 dB aan geluid. En ‘stille’ koelkasten maken 35 dB aan geluid om minder.

Veelgestelde vragen over Wisberg koelkasten

Van werk bedrijf is Wisberg?

Het merk Wisberg is het eigen merk van e-commerce bedrijf Coolblue.

Is Wisberg een goed merk voor een koelkast?

Omdat Wisberg een relatief nieuw merk is, zijn er nog maar weinig recensies over hun koelkasten te vinden. Wij verwachten echter dat Coolblue, het moederbedrijf van Wisberg, haar klantvriendelijkheid, oog voor kwaliteit en expertise op het gebied van huishoudelijke apparaten inzet om drogers te creëren die aan onze verwachtingen voldoen.

Van werk bedrijf is Wisberg?

Het merk Wisberg is het eigen merk van e-commerce bedrijf Coolblue.