Koelhouden.nl

Tafelmodel koelkast

Er zitten een aantal verschillen tussen een tafelmodel koelkast en een vrijstaande koeler. Zo neemt de laatste bijvoorbeeld veel meer ruimte in en is deze minder gemakkelijk weg te werken in het design van de keuken. Daar staat wel tegenover dat je minder ruimte hebt en het soms ook zonder visevak moet doen. Op deze pagina lees je alles wat er over tafelmodel koelkasten te vinden is en vind je een overzicht van de beste tafelmodel koelkasten van 2023:
1

Liebherr TP 1720-22

2

Bosch KTL15NWFA

3

Bosch KTR15NWFA

4

AEG RTS414E1AW

5

Veripart VPTMKK852

Laatste update: 8 juni 2023

1

Liebherr TP 1720-22

2

Bosch KTL15NWFA

3

Bosch KTR15NWFA

4

AEG RTS414E1AW

5

Veripart VPTMKK852

Laatste update: 8 juni 2023

Yannick
Yannick

Koel expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Tafelmodel koelkasten hebben een hoogte van 85 centimeter.
  • Een tafelmodel koelkast heeft een netto inhoud van minder dan 150 liter.
  • Een tafelmodel koelkast is geschikt voor huishoudens van 1 tot 2 personen.
  • De tafelmodel koelkast is de Liebherr TP 1720-22

Wat is een tafelmodel koelkast

Tafelmodel koelkasten hebben een hoogte van 85 centimeter, waardoor ze precies onder je aanrechtblad passen. De modellen zijn iets kleiner, waardoor ze over het algemeen beter geschikt zijn voor huishoudens van 1 tot 2 personen.

De modellen zijn erg handig voor als je in de keuken niet zo veel ruimte hebt of als je weinig ruimte nodig hebt om te koelen. Er zijn tafelmodellen met een vriesvak, maar als je geen vriesvakje nodig hebt, kun je ervoor kiezen om voor meer koelruimte te kiezen.

Je moet er rekening mee houden dat je bij een compacte koelkast altijd een netto inhoud van minder dan 150 liter hebt, waardoor je misschien niet altijd alle boodschappen van een wat groter huishouden kwijt kunt.

Ook ligt de energieklasse van de de kleinere modellen vaal iets lager dan dan bij grotere koelkasten, je kunt rekenen op energieklasse E en soms energieklasse D en F.

Beste tafelmodel koelkast van 2023    

Alle bekende merken hebben wel een tafelmodel in hun assortiment, maar welke moet je dan kiezen? Om je alvast een beetje op weg te helpen, hebben we voor jou een groot aantal koelkasten voor kleine huishoudens getest en met elkaar vergeleken. Daarbij hebben we gelet op het geluidsniveau, het energieverbruik, de totale netto inhoud en natuurlijk de prijs-kwaliteit verhouding. Dit zijn de beste koelkasten van 2023:

1

Beste tafelmodel koelkast

Voordelen Nadelen
Tafelmodel
Kleine afmeting
Is stil
Schuur-bestendig
Niet zuinig
Bouwkwaliteit -
Koelkwaliteit -
Geen alarm
Weinig inhoud
Met de Liebherr TP-1720-22 bewaar je de boodschappen voor 1 tot 2 personen. Dankzij zijn compacte formaat plaats je hem gemakkelijk in een kleinere keuken of studio. Om een zoemend geluid hoef je je ook geen zorgen te maken. Met een geluidsniveau van 35 decibel hoor je nauwelijks dat de koelkast aan staat. Je deelt de koelkast in zoals jij het wil. De plateaus zijn in hoogte verstelbaar, zodat je eenvoudig ruimte creëert wanneer dit nodig is. Je groente en fruit plaats je in de onderste 2 groentelades.
2
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Tafelmodel
Kleine afmeting
Schuur-bestendig
Niet zuinig
Geen no frost
Bouwkwaliteit -
Koelkwaliteit -
Geen alarm
Weinig inhoud
In de Bosch KTL15NWFA heb je een klein vriesvak voor je pizzabroodjes, ingevroren soep of diepvriesfruit. In het koelgedeelte bewaar je de wekelijkse boodschappen van maximaal 2 personen. De tafelmodel koelkast heeft een grote groentelade, zodat je gemakkelijk een groot stuk broccoli bewaart. Je plaatst de koelkast in kleine keukens of in de schuur. Let bij onverwarmde ruimtes wel op de minimale omgevingstemperatuur van 10 °C. Krijg je in de late avonduren trek? Met de led verlichting zie je direct waar de dipsauzen staan. En wanneer de deurrubbers versleten zijn, vervang je deze eenvoudig. Zo gaat deze Bosch koelkast langer mee.
3
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Tafelmodel
Kleine afmeting
Schuur-bestendig
Niet zuinig
Bouwkwaliteit -
Koelkwaliteit -
Geen alarm
Weinig inhoud
Met de Bosch KTR15NWFA heb je dankzij de afgedekte condensor een hoop minder onderhoud. Je voorkomt hiermee dat stof op het rooster vormt, zodat de boel schoon blijft en de koelkast niet onnodig energie verbruikt. Je plaatst deze tafelmodel koelkast gemakkelijk in kleine keukens. Gebruik de transparante groentelade onder in de koelkast voor je broccoli. En krijg je laat op de avond trek? Dan zie je met de led verlichting gelijk waar de dipsauzen staan. Dankzij zijn middenklasse bouwkwaliteit gaat hij langer mee dan een basisklasse koelkast. Je hebt dus lang plezier van je aankoop.
4
Voordelen Nadelen
Tafelmodel
Kleine afmeting
Is stil
Schuur-bestendig
Niet zuinig
Bouwkwaliteit -
Koelkwaliteit -
Geen alarm
Weinig inhoud
De AEG RTS414E1AW heeft een roestvrijstalen deur, die prima tegen een stoot kan. Je haalt er ook gemakkelijk een doek langs wanneer deze vies is. Achter de deur zit een koelgedeelte van 134 liter. Je hebt hiermee genoeg ruimte voor de boodschappen van één of 2 personen. En met een geluidsniveau van 38 decibel heb je geen last van hard geluid tijdens het koken of je spannende serie. Met de ledverlichting vind je gemakkelijk je favoriete snack, ook 's avonds. Dankzij de afgedekte condensor hoef je het rooster niet te stoffen. Hierdoor gaat de koelkast ook geen extra energie verbruiken.
5
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Tafelmodel
Kleine afmeting
Niet zuinig
Veel geluid
Niet voor schuur
Bouwkwaliteit -
Koelkwaliteit -
Geen alarm
Weinig inhoud
De Veripart VPTMKK852 is een tafelmodel koelkast voor een huishouden van 1 tot 2 personen. Deel de koelkast in zoals jij dat wilt met 2 verstelbare plateaus en 3 deurvakken. Zo maak je gemakkelijk meer plek voor grote flessen saus of frisdrank. Ook kleinere producten bewaar je eenvoudig in de kleine deurvakken. In het bijgeleverde eierrekje berg je ook je eieren op. De groentela onder in de koelkast is ruim genoeg voor een berg spinazie of meerdere zakken macaronigroente. Bespaar jezelf schoonmaaktaken door de afgedekte condensor aan de achterkant van de koelkast. Zo hoef jij minder te stoffen.

Voor en nadelen van een tafelmodel koelkast

Net als iedere andere koelkast heeft ook een tafelmodel zijn eigen voor- en nadelen. We hebben ze hier voor je verzameld.

Voordelen

Natuurlijk is het grootste voordeel van een kleine koelkast dat je veel ruimte in je keuken kunt besparen. Ook als je bijvoorbeeld geen bovenste keukenkastjes hebt kun je met een tafelmodel het hele design lekker strak houden. Ook kun je bijvoorbeeld een afneembaar werkblad of een kookplaat erbovenop plaatsen.

Daarbij bespaar je niet alleen ruimte, je kunt een ruimte ook mooier maken. Een retro tafelmodel koelkast ziet er heel gezellig uit en kan echt dienst doen als een echte eye catcher in een kamer. De Maxxhome retro koelkast is de laatste tijd bijvoorbeeld erg populair.

Nadelen

Zelfs voor een klein huishouden kan de inhoud simpelweg niet toereikend zijn. Als je bijvoorbeeld een keer een feestje hebt en wat extra drankjes koud wil leggen is de kans groot dat je al snel te weinig ruimte hebt. Ook kliekjes invriezen is bij een kleiner model vaak niet heel handig. Een vrijstaande koelkast of een groter inbouwmodel is dan vaak een betere keuze.

Als je de tafelmodel koeler op de grond plaatst kan het ook erg vervelend zijn om bij de producten op de onderste plank te komen. Je moet altijd ver bukken om te zien wat er helemaal achterin ligt. Voor ouderen is deze koelkast niet altijd geschikt, tenzij deze op een verhoging wordt geplaatst.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tafelmodel koelkast?

Wil je een tafelmodel koelkast kopen? Dan zijn er een aantal eigenschappen waar je goed op moet letten. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet:

Vriesgedeelte

Als het om de enige in huis gaat, is het altijd verstandig om voor een koelkast met vriesvak te kiezen. Zo weet je zeker dat je altijd een plekje hebt om af en toe eens iets in te vriezen. Je hebt dan een iets meer bescheiden koelruimte, maar je kunt wel altijd alle soorten boodschappen kwijt. Let daarbij ook altijd op de netto inhoud vriesgedeelte.

Wanneer je op zoek bent naar een extra koelkat is een vriesgedeelte niet altijd nodig. Bedenk je daarvoor eerst goed of je ook een extra vriesvak nodig hebt of dat de ideale koelkast alleen meer ruimte om te koelen heeft.

Geluidsniveau

Kleinere koelkasten worden vaak geplaatst in ruimtes buiten de keuken, bijvoorbeeld een studentenkamer. Het is dan erg vervelend als het apparaat veel geluid maakt, waardoor je bijvoorbeeld niet zo goed kunt slapen.

Een geluidsniveau onder de 38 dB geeft aan dat het apparaat echt stil is, tussen de 39 dB en 40 dB is het geluidsniveau normaal en vanaf 41 dB valt het apparaat in de klasse luid.

Geschiktheid voor koude ruimtes

Veel huishoudens zijn op zoek naar compacte koelkasten zodat zij deze als extra koelkast in de schuur of garage kunnen plaatsen. Zo hebben ze net even wat extra ruimte om dingen koel te houden die ze niet altijd direct nodig hebben.

Houd er daarbij rekening mee dat niet alle modellen ook geschikt zijn voor ruimtes die kouder dan tien graden kunnen worden. Wanneer je een koelkast wel in zo’n ruimte plaatst, zal deze veel sneller stuk gaan of je etenswaren minder goed koelen.

De binnenkant

Wanneer je alleen een kleine koelkast hebt, moet je ervoor zorgen dat deze zo efficient mogelijk is. Je kunt je etenswaren netjes opbergen als je een transparante groentelade hebt en met verstelbare legplateaus kun je gemakkelijker boodschappen kwijt die afwijkende afmetingen hebben.

Ook led verlichting als binnenverlichting kan ervoor zorgen dat je altijd goed kunt zien wat er allemaal nog in de koelkast ligt. Zo voorkom je dat je producten zal vergeten.

Draairichting deur

Niet alle koelkasten hebben de mogelijkheid om de draairichting van de deur te vervangen en daarom is het belangrijk dat je daar van tevoren goed over nadenkt.

Je moet het apparaat namelijk neerzetten op een plek waar je ook toegang tot stroom hebt en daardoor wordt je vaak beperkt. Houd er rekening mee dat je de deur helemaal open kunt doen, zodat je ook gemakkelijk producten kunt pakken uit de deurvakken.

Veelgestelde vragen over een tafelmodel koelkast

Hierboven heb je al veel kunnen lezen over tafelmodel koelkasten en die informatie wordt hier aangevuld met vragen die het vaakst door andere consumenten worden gesteld.

Wat is de beste tafelmodel koelkast?

Wat voor jou de beste tafelmodel koelkast is hangt af van je wensen en behoeftes. Voor een extra koelkast heb je vaak geen vriesvak nodig en kun je bijvoorbeeld ook voor een tafelmodel flessenkoelkast kiezen. In het geval dat er geen andere koelkast is, kun je beter wel voor een model met een vriesvak kiezen.

Hoe breed is een tafelmodel koelkast?

De breedte koelkast varieert tussen de 50 en 60 centimeter. Voor de diepte moet je rekening houden met een afmeting tussen de 48 en 68 centimeter.