Koelhouden.nl

Exquisit koelkast

Als je op zoek bent naar een Exquisit koelkast moet je er rekening mee houden dat het merk weliswaar erg goedkoop is, maar dat niet alle koelkasten ook kostenbesparend zijn. Het energieverbruik is vaak relatief hoog en daarbij kunnen de koelkasten ook meer geluid maken dan prettig is. Op deze pagina lees je alles wat je over koelkasten van Exquisit moet weten en vind je natuurlijk de beste Exquisit koelkasten van 2023!
1

Samsung RB36T602CSA

2

Samsung RB34T605CB1

3

Samsung RB34T672DWW

4

Samsung RB38A7B6BS9/EF

5

Samsung RB38A7B6BB1/EF

Laatste update: 25 september 2023

1

Samsung RB36T602CSA

2

Samsung RB34T605CB1

3

Samsung RB34T672DWW

4

Samsung RB38A7B6BS9/EF

5

Samsung RB38A7B6BB1/EF

Laatste update: 25 september 2023

Yannick
Yannick

Koel expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Exquisit is een Duits merk dat is opgericht in 1989, sinds 1994 zijn ze ook actief in Nederland.
  • Exquisit koelkasten zijn over het algemeen goedkoper dan de concurrenten.
  • Het energieverbruik van Exquisit koelkasten ligt over het algemeen iets hoger.
  • De exquisit koelkast is de Samsung RB36T602CSA

Wat is een Exquisit koelkast

Van origine is Exquisit een Duits merk dat is opgericht in 1989 en sinds 1994 zijn ze ook actief in Nederland. In het begin richtte het bedrijf zich voornamelijk op huishoudelijke apparaten, maar tegenwoordig staat het vooral bekend om de apparaten die bedoeld zijn voor gebruik in de horeca.

Het motto van Exquisit is ‘Value for money’ en als je naar de prijzen van de koelkasten kijkt zie je meteen dat dat in ieder geval voor de helft is gelukt. Duitse kwaliteit voor een prijs die niet te vergelijken is met die van de directe concurrentie.

Beste Exquisit koelkast van 2023    

Vind je het moeilijk om in het ruime aanbod van Exquisit de koelkast te vinden die het beste bij je past? Maak je geen zorgen! Wij hebben een aantal koelkasten voor je getest en met elkaar vergeleken. Op basis van eigenschappen zoals het geluidsniveau, het energielabel, de prijs-kwaliteitverhouding en totale netto inhoud hebben wij de beste Exquisit koelkasten van 2023 voor je gevonden!

Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Open deur alarm
Groot vriesvak
Veel inhoud
De Samsung RB36T602CSA is een vrijstaande koelkast met voldoende koel- en vriesruimte voor huishoudens van 3 of 4 personen. Het koelgedeelte van 251 liter ruim je dankzij de 3 deurvakken en 2 plateaus naar eigen wens in. Op het wijnplateau leg je al je favoriete flessen. Door het vlakke oppervlakte passen alle vormen flessen hierop. De koelkast beschikt daarnaast ook over een vriesruimte van 114 liter met 3 vrieslades. Dankzij het No Frost-systeem ontstaat er geen ijsvorming. Het is daarom niet nodig om het vriesgedeelte te ontdooien. Dat scheelt jou weer een vervelend klusje.
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Groot vriesvak
De zwarte Samsung RB34T605CB1 heeft allerlei handige snufjes in huis om jouw boodschappen zo goed mogelijk te bewaren. De Optimal Fresh+ lade heeft 2 apart instelbare zones, zodat je zelf bepaalt of je meer ruimte voor gehakt of wortels maakt. Je kiest dan voor één of 2 temperaturen, zodat je zeker weet dat je vlees en groenten allebei de juiste temperatuur behouden. Je legt je mango's, druiven en bloemkool in de Humidity Fresh lade met instelbare luchtvochtigheid. Zo behouden je boodschappen hun vitamines en blijven ze langer vers. Dit alles doet de koelkast dankzij de inverter motor ook nog eens stil, zodat je geen last hebt van harde geluiden. Daarnaast betaal je met zijn C energieklasse weinig energiekosten per jaar.
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Open deur alarm
Groot vriesvak
De Samsung RB34T672DWW koelt alle boodschappen gelijkmatig. Door All Around Cooling maakt het niet uit waar je jouw product neerlegt. Het is overal even koel. Onder in de 230 liter koelruimte vind je een ruime groentelade met daarboven 4 plateaus en een flessenrek. Zo heb je altijd voldoende ruimte voor je flessen fris en water. Dankzij het geluidsniveau van 35 decibel heb je niet door dat de koelkast aanstaat. In het onderste, brede deurvak heb je genoeg ruimte voor al je grote pakken sap en melk. De vriesruimte is verdeeld over 3 lades. Dankzij No Frost is het ontdooien hiervan verleden tijd.
Voordelen Nadelen
Zuinig
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Groot vriesvak
Veel inhoud
Duur
Je gebruikt de Convertible Zone van de Samsung RB38A7B6BS9 koel-vriescombinatie als vries- of koelgedeelte. Handig, wanneer je een feestje organiseert en meer koelruimte nodig hebt. De vershoudzone gebruik je als één zone voor je paprika's en bleekselderij. Je deelt deze ook op in 2 zones, zodat je hamburgers in het koude gedeelte bewaart. Dankzij de ruime inhoud bewaar je de boodschappen van 5 gezinsleden of meer. De Metal Cool Plate houdt koude lucht vast wanneer je iets uit de koelkast past, zodat je etenswaren langer vers blijven. Dankzij Twin Cooling Plus komen de geuren uit het koelgedeelte niet bij je ingevroren soep. Hierdoor drogen je boodschappen niet uit. Dankzij energieklasse B betaal je weinig energiekosten per jaar.
Voordelen Nadelen
Zuinig
Is stil
Schuur-bestendig
Bouwkwaliteit ++
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Groot vriesvak
Veel inhoud
Duur
Je gebruikt de Convertible Zone van de Samsung RB38A7B6BB1 koel-vriescombinatie als vries- of koelgedeelte. Handig, wanneer je een feestje organiseert en meer koelruimte nodig hebt. De vershoudzone gebruik je als één zone voor je paprika's en bleekselderij. Je deelt deze ook op in 2 zones, zodat je hamburgers in het koude gedeelte bewaart. Dankzij de ruime inhoud bewaar je de boodschappen van 5 gezinsleden of meer. De Metal Cool Plate houdt koude lucht vast wanneer je iets uit de koelkast pakt, zodat je etenswaren langer vers blijven. Dankzij Twin Cooling Plus komen de geuren uit het koelgedeelte niet bij je ingevroren soep. Hierdoor drogen je boodschappen niet uit. Dankzij energieklasse B betaal je weinig energiekosten per jaar.

Voor en nadelen van een Exquisit koelkast

Net als bij alle andere merken moet je voor de aanschaf van je koelkast altijd goed nadenken over de voor- en nadelen die specifiek voor het merk vaak genoemd worden. Om te voorkomen dat je een verkeerde beslissing maakt, hebben we hier alvast de meest genoemde voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

De prijs is zeker een veel genoemd voordeel van de Exquisit koelkast, je kunt voor een lage prijs een mini koelkast, een tafelmodel koelkast, vrijstaande koelkast of zelfs een Amerikaanse koelkast vinden. Ongeacht je budget zal er altijd een model zijn dat past bij jouw wensen en behoeftes.

Let bij de kleine koelkasten ook op of ze geschikt zijn om overal geplaatst te worden. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een goedkope tafelmodel koelkast om in de schuur of garage te plaatsen moet je eerst goed uitzoeken of de Exquisit koelkast van jouw keuze daarvoor wel geschikt is, sommige koelkasten gaan stuk bij temperaturen onder de 10 graden Celsius. De exquisit ks16 v h is daar een goed voorbeeld van.

Nadelen

Vooral bij de goedkopere modellen moet je goed opletten op het geluidsniveau en het energieverbruik van de koelast. Dit staat vaak gewoon in de advertentie wanneer je de website bezoekt. Houd een rekening mee dat een Exqusit koelkast met een geluidsniveau boven de 39 dB kan worden gezien als te luid voor bijvoorbeeld op en studentenkamer. Bekijk ook altijd of de jaarlijkse energiekosten evenredig zijn met de hoeveelheid boodschappen die je in de koelkast kwijt kunt. Kosten boven de €50 voor minder dan 150 liter inhoud is bijvoorbeeld echt te veel, voor dat geld kun je ook een grote koelkast laten draaien.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Exquisit koelkast?    

Wanneer je specifiek op zoek bent naar een Exquisit koelkast zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten, zo voorkom je dat je de verkeerde keuze maakt. Hier vind je de belangrijkste punten:

Het type koelkast

Een inbouw koeler van Exquisit is vaak een stuk duurder dan een vrijstaande koelkast, maar past niet in iedere keuken. Houd er rekening mee dat je voor een inbouw koelkast altijd een of meerdere keukenkastjes moet opofferen.

De energieklasse

Helaas hebben veel koelkasten van Exquisit nog energielabel E of zelfs energielabel F, wat betekent dat het apparaat uitzonderlijk veel energie verbruikt. Je jaarlijkse energiekosten zullen dus veel hoger zijn dan wanneer je een koelkast met energielabel A, B, C of D aanschaft. Reken altijd uit hoeveel je kunt besparen met een koelkast die zuiniger is, soms is het namelijk echt de moeite waard om in een duurder, maar zuiniger model te investeren.

De netto inhoud

De aller goedkoopste mini koelkast van Exquisit is uitermate geschikt om een paar producten koud te houden of om bijvoorbeeld op een studentenkamer te zetten, maar is minder handig voor een huishouden van 2 personen. Een tafelmodel koelkast met 150 liter netto inhoud past beter bij een huishouden waar 2 personen hun boodschappen kwijt moeten.

Anti-ijsvorming

Wat betreft technologie hoef je bij een Exquisit koelkast niet heel veel te verwachten, een kleine barmodel koelkast heeft vaak geen extra’s, maar de grotere modellen kunnen No Frost technologie hebben. Dit houdt in dat de inhoud koelruimte niet langer gevoelig is voor ijsvorming, waardoor handmatig ontdooien niet langer nodig is.

Veelgestelde vragen over een Exquisit koelkast

We sluiten af met de antwoorden op de vragen die het vaakst gesteld worden over Exquisit koelkasten, zo weet je zeker dat je echt alles over dit merk weet!

Is Exquisit een goed merk koelkast?

Exquisiet koelkasten staan erom bekend dat ze van hoge kwaliteit zijn, maar ook een scherpe prijs hebben. Vergeleken met de directe concurrentie zijn ze een stuk goedkoper, zonder daarbij in te leveren op kwaliteit. Met een koelkast van dit merk weet je dus dat je kunt rekenen op een lange levensduur.

Ook is er binnen het assortiment van Exquisit voldoende keuze, van een mini koelkast tot aan een vrijstaande koelkast en zelfs een Amerikaanse koelkast, bij Exquisit vind je altijd het koelkast model waar je naar op zoek bent.

Welke stand koelkast Exquisit?

Koelkasten van Exquisit hebben een draaiknop met de standen 1 tot en met 5 of 7, waarbij het laagste getal ook de laagste temperatuur is. Idealiter is je koelkast aan de binnenkant 4 graden Celsius, maar het kan geen kwaad om dit af en toe te controleren. Dit doe je door een thermometer in een glas water in je koelkast te zetten.

Houd er rekening mee dat verschillende plekken in je koelkast een andere temperatuur hebben, de onderste lades zijn bijvoorbeeld al snel twee graden kouder dan de plekken in de deur van de koelkast. Ook als je koelkast in de zomer in de zon staat is het verstandig om te kijken of de binnenkant met dezelfde stand nog steeds dezelfde temperatuur heeft.