Koelhouden.nl

Exquisit koelkast

Als je op zoek bent naar een Exquisit koelkast moet je er rekening mee houden dat het merk weliswaar erg goedkoop is, maar dat niet alle koelkasten ook kostenbesparend zijn. Het energieverbruik is vaak relatief hoog en daarbij kunnen de koelkasten ook meer geluid maken dan prettig is. Op deze pagina lees je alles wat je over koelkasten van Exquisit moet weten en vind je natuurlijk de beste Exquisit koelkasten van 2024!
1

Samsung RB34C605CB1/EF

2

Samsung RB34C605CS9/EF

3

Samsung RB36T602CSA

4

Samsung RB34C605CWW/EF

5

Samsung RB38C705CB1/EF

Laatste update: 25 juni 2024

1

Samsung RB34C605CB1/EF

2

Samsung RB34C605CS9/EF

3

Samsung RB36T602CSA

4

Samsung RB34C605CWW/EF

5

Samsung RB38C705CB1/EF

Laatste update: 25 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Exquisit is een Duits merk dat is opgericht in 1989, sinds 1994 zijn ze ook actief in Nederland.
  • Exquisit koelkasten zijn over het algemeen goedkoper dan de concurrenten.
  • Het energieverbruik van Exquisit koelkasten ligt over het algemeen iets hoger.
  • De exquisit koelkast is de Samsung RB34C605CB1/EF

Wat is een Exquisit koelkast

Van origine is Exquisit een Duits merk dat is opgericht in 1989 en sinds 1994 zijn ze ook actief in Nederland. In het begin richtte het bedrijf zich voornamelijk op huishoudelijke apparaten, maar tegenwoordig staat het vooral bekend om de apparaten die bedoeld zijn voor gebruik in de horeca.

Het motto van Exquisit is ‘Value for money’ en als je naar de prijzen van de koelkasten kijkt zie je meteen dat dat in ieder geval voor de helft is gelukt. Duitse kwaliteit voor een prijs die niet te vergelijken is met die van de directe concurrentie.

Beste Exquisit koelkast van 2024    

Vind je het moeilijk om in het ruime aanbod van Exquisit de koelkast te vinden die het beste bij je past? Maak je geen zorgen! Wij hebben een aantal koelkasten voor je getest en met elkaar vergeleken. Op basis van eigenschappen zoals het geluidsniveau, het energielabel, de prijs-kwaliteitverhouding en totale netto inhoud hebben wij de beste Exquisit koelkasten van 2024 voor je gevonden!

De Samsung RB34C605CB1/EF is een energiezuinige koel-vriescombinatie met verschillende handige functies. Met de Optimal Fresh+ lade en de Humidity Fresh lade kun je de temperatuur en luchtvochtigheid naar wens instellen. Het apparaat heeft een laag geluidsniveau en is daarom geschikt voor een open keuken.De koel-vriescombinatie heeft een no-frost functie, waardoor ontdooien niet meer nodig is. Het energieverbruik is gemiddeld en de bouw- en koelkwaliteit zijn van topklasse. Met een netto inhoud van 344 liter is de koel-vriescombinatie geschikt voor een huishouden van 3 tot 4 personen. Het geluidsniveau is 35 dB, wat als stil kan worden beschouwd. De koel-vriescombinatie kan ook in de schuur of garage worden geplaatst, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Daarnaast heeft het apparaat een vershoudzone, waardoor etenswaren langer vers blijven.
De Samsung RB34C605CS9/EF is een vrijstaande koel-vriescombinatie met verschillende lades waarmee je de temperatuur en luchtvochtigheid afzonderlijk kunt instellen. Het lage geluidsniveau maakt hem geschikt voor een open keuken en de energieklasse C zorgt voor energiezuinigheid en besparing op de jaarlijkse energiekosten.Dankzij de No Frost technologie hoef je de vriezer nooit meer te ontdooien, wat je tijd en moeite bespaart. Met een netto inhoud van 344 liter is deze koel-vriescombinatie geschikt voor een huishouden van 5 personen of meer. Het geluidsniveau van 35 dB zorgt voor een rustige en stille omgeving. Daarnaast is deze koel-vriescombinatie geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.De vershoudzone zorgt ervoor dat je etenswaren langer vers blijven. Kortom, de Samsung RB34C605CS9/EF is een efficiënte en praktische oplossing voor het bewaren van jouw voedsel.
De Samsung RB36T602CSA is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een netto inhoud van 365 liter, geschikt voor huishoudens van 3-4 personen. Het koelgedeelte heeft 251 liter en beschikt over 3 deurvakken en 2 plateaus, terwijl het vriesgedeelte 114 liter en 3 vrieslades heeft. Met het No Frost-systeem hoef je de vriezer nooit meer te ontdooien.De koel-vriescombinatie heeft een energieklasse C met een gemiddeld energieverbruik van 166 kWh per jaar, wat neerkomt op ongeveer 66,4 euro aan energiekosten. De bouwkwaliteit is topklasse en de koelkwaliteit valt in de middenklasse. Het geluidsniveau is 35 dB, waardoor het apparaat als stil kan worden beschouwd. De koel-vriescombinatie is geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Daarnaast heeft het apparaat een vershoudzone, waardoor verse producten langer vers blijven.
De Samsung RB34C605CWW/EF koel-vriescombinatie heeft verschillende functies om jouw etenswaren langer vers te houden. Je kunt de temperatuur afzonderlijk instellen en de luchtvochtigheid aanpassen. Met een geluidsniveau van 35 decibel is de koelkast stil en energiezuinig, wat kosten bespaart.Dankzij de No Frost technologie hoef je de koelkast nooit te ontdooien, wat tijd en moeite bespaart. De koel-vriescombinatie heeft een strak design dat in elke keuken past en biedt voldoende ruimte voor al jouw etenswaren. Met een energieklasse C heeft de koel-vriescombinatie een gemiddeld energieverbruik. De bouw- en koelkwaliteit zijn topklasse, wat betekent dat je kunt rekenen op betrouwbaarheid en een lange levensduur.Met een netto inhoud van 344 liter is de koel-vriescombinatie geschikt voor 3-4 personen. Het geluidsniveau van 35 dB zorgt voor een rustige en stille omgeving. De koel-vriescombinatie is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. De vershoudzone zorgt ervoor dat jouw etenswaren langer vers blijven.
De Samsung RB38C705CB1/EF is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een netto inhoud van 390 liter. Het heeft aparte temperaturen in de Optimal Fresh+ zone en kan superkoelen en supervriezen. Dankzij No Frost hoef je het vriesgedeelte niet te ontdooien.Met een app op je smartphone kan je de vakantiestand eenvoudig inschakelen. De koel-vriescombinatie heeft een energieklasse C en een geluidsniveau van 35 dB, wat betekent dat het apparaat stil is. Het heeft een topklasse bouw- en koelkwaliteit, waardoor je kunt rekenen op betrouwbaarheid en een lange levensduur.De koel-vriescombinatie is geschikt voor 5 personen of meer en biedt voldoende ruimte voor het bewaren van voedsel en dranken. Het is ook geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Daarnaast heeft het een vershoudzone, waardoor je jouw verse producten langer vers kunt houden.

Voor en nadelen van een Exquisit koelkast

Net als bij alle andere merken moet je voor de aanschaf van je koelkast altijd goed nadenken over de voor- en nadelen die specifiek voor het merk vaak genoemd worden. Om te voorkomen dat je een verkeerde beslissing maakt, hebben we hier alvast de meest genoemde voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

De prijs is zeker een veel genoemd voordeel van de Exquisit koelkast, je kunt voor een lage prijs een mini koelkast, een tafelmodel koelkast, vrijstaande koelkast of zelfs een Amerikaanse koelkast vinden. Ongeacht je budget zal er altijd een model zijn dat past bij jouw wensen en behoeftes.

Let bij de kleine koelkasten ook op of ze geschikt zijn om overal geplaatst te worden. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een goedkope tafelmodel koelkast om in de schuur of garage te plaatsen moet je eerst goed uitzoeken of de Exquisit koelkast van jouw keuze daarvoor wel geschikt is, sommige koelkasten gaan stuk bij temperaturen onder de 10 graden Celsius. De exquisit ks16 v h is daar een goed voorbeeld van.

Nadelen

Vooral bij de goedkopere modellen moet je goed opletten op het geluidsniveau en het energieverbruik van de koelast. Dit staat vaak gewoon in de advertentie wanneer je de website bezoekt. Houd een rekening mee dat een Exqusit koelkast met een geluidsniveau boven de 39 dB kan worden gezien als te luid voor bijvoorbeeld op en studentenkamer. Bekijk ook altijd of de jaarlijkse energiekosten evenredig zijn met de hoeveelheid boodschappen die je in de koelkast kwijt kunt. Kosten boven de €50 voor minder dan 150 liter inhoud is bijvoorbeeld echt te veel, voor dat geld kun je ook een grote koelkast laten draaien.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Exquisit koelkast?    

Wanneer je specifiek op zoek bent naar een Exquisit koelkast zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten, zo voorkom je dat je de verkeerde keuze maakt. Hier vind je de belangrijkste punten:

Het type koelkast

Een inbouw koeler van Exquisit is vaak een stuk duurder dan een vrijstaande koelkast, maar past niet in iedere keuken. Houd er rekening mee dat je voor een inbouw koelkast altijd een of meerdere keukenkastjes moet opofferen.

De energieklasse

Helaas hebben veel koelkasten van Exquisit nog energielabel E of zelfs energielabel F, wat betekent dat het apparaat uitzonderlijk veel energie verbruikt. Je jaarlijkse energiekosten zullen dus veel hoger zijn dan wanneer je een koelkast met energielabel A, B, C of D aanschaft. Reken altijd uit hoeveel je kunt besparen met een koelkast die zuiniger is, soms is het namelijk echt de moeite waard om in een duurder, maar zuiniger model te investeren.

De netto inhoud

De aller goedkoopste mini koelkast van Exquisit is uitermate geschikt om een paar producten koud te houden of om bijvoorbeeld op een studentenkamer te zetten, maar is minder handig voor een huishouden van 2 personen. Een tafelmodel koelkast met 150 liter netto inhoud past beter bij een huishouden waar 2 personen hun boodschappen kwijt moeten.

Anti-ijsvorming

Wat betreft technologie hoef je bij een Exquisit koelkast niet heel veel te verwachten, een kleine barmodel koelkast heeft vaak geen extra’s, maar de grotere modellen kunnen No Frost technologie hebben. Dit houdt in dat de inhoud koelruimte niet langer gevoelig is voor ijsvorming, waardoor handmatig ontdooien niet langer nodig is.

Veelgestelde vragen over een Exquisit koelkast

We sluiten af met de antwoorden op de vragen die het vaakst gesteld worden over Exquisit koelkasten, zo weet je zeker dat je echt alles over dit merk weet!

Is Exquisit een goed merk koelkast?

Exquisiet koelkasten staan erom bekend dat ze van hoge kwaliteit zijn, maar ook een scherpe prijs hebben. Vergeleken met de directe concurrentie zijn ze een stuk goedkoper, zonder daarbij in te leveren op kwaliteit. Met een koelkast van dit merk weet je dus dat je kunt rekenen op een lange levensduur.

Ook is er binnen het assortiment van Exquisit voldoende keuze, van een mini koelkast tot aan een vrijstaande koelkast en zelfs een Amerikaanse koelkast, bij Exquisit vind je altijd het koelkast model waar je naar op zoek bent.

Welke stand koelkast Exquisit?

Koelkasten van Exquisit hebben een draaiknop met de standen 1 tot en met 5 of 7, waarbij het laagste getal ook de laagste temperatuur is. Idealiter is je koelkast aan de binnenkant 4 graden Celsius, maar het kan geen kwaad om dit af en toe te controleren. Dit doe je door een thermometer in een glas water in je koelkast te zetten.

Houd er rekening mee dat verschillende plekken in je koelkast een andere temperatuur hebben, de onderste lades zijn bijvoorbeeld al snel twee graden kouder dan de plekken in de deur van de koelkast. Ook als je koelkast in de zomer in de zon staat is het verstandig om te kijken of de binnenkant met dezelfde stand nog steeds dezelfde temperatuur heeft.