Koelhouden.nl

Lg koelkast

Een LG koelkast is zonder meer een van de beste in zijn soort. Je kunt erop rekenen dat de nieuwste modellen zijn uitgerust met technologieën die het gebruiksgemak optimaliseren en je etenswaren op de best mogelijke manier bewaard worden. Op deze pagina kun je alles vinden over het merk zelf en vertellen we je op welke eigenschappen je goed moet letten. Na het bespreken van de voor- en nadelen, kun je ook de beste LG koelkasten van 2024 bekijken!
1

LG GBB72MCUGN

2

LG GSXV90MCDE

3

LG GBP61DSPGC DoorCooling

4

LG GLM71MCCSF DoorCooling

5

LG GBB61PZGCN1

Laatste update: 13 april 2024

1

LG GBB72MCUGN

2

LG GSXV90MCDE

3

LG GBP61DSPGC DoorCooling

4

LG GLM71MCCSF DoorCooling

5

LG GBB61PZGCN1

Laatste update: 13 april 2024

Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • LG is een Zuid-Koreaans A-merk die ook koelkasten maakt.
  • LG koelkasten zitten vol met de nieuwste technologieën
  • LG heeft een heel groot aanbod koelkasten.
  • De lg koelkast is de LG GBB72MCUGN

Wat is een LG koelkast

Het Zuid-Koreaanse LG maakt veel meer dan alleen koelkasten, in Nederland kennen de meeste mensen het bedrijf van de televisies en mobiele telefoons.

De visie van het bedrijf richt zich voornamelijk op het gebruiksgemak en het integreren van zo veel mogelijk technologie. Je kunt er dus altijd op rekenen dat je veel plezier van je LG koelkast zal hebben, omdat het gebruiksgemak erg hoog is.

Op de markt voor koelkasten heeft LG veel aanzien, het merk kan zich meten met andere A-merken zoals een koelkast van LG, Inventum, Liebherr, Siemens, ETNA en Miele.

Beste LG koelkast van 2024    

Een LG koelkast zit vol met de nieuwste technologieën op het gebied van gebruiksgemak en voedsel optimaal bewaren, het is gegarandeerd dat je plezier zal hebben van je aankoop. Wil je ook zeker weten dat je de beste LG koelkast in huis haalt? Kijk dan naar deze modellen die we hebben getest en vergeleken op basis van de prijs, het geluidsniveau, de energieklasse, de netto inhoud en extra functies.

Hier vind je de beste LG koelkasten van 2024:

De LG GBB72MCUGN is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een vershoudzone en No Frost technologie. Het heeft een energieklasse D en een netto inhoud van 384 liter, geschikt voor 3-4 personen. Met een geluidsniveau van 35 dB is het apparaat stil en geschikt voor in een open keuken.De bouwkwaliteit is middenklasse, maar de koelkwaliteit is van topklasse. De koel-vriescombinatie houdt voedsel op de juiste temperatuur en blijft langer vers. Het is geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. De vershoudzone zorgt voor optimale temperatuur en luchtvochtigheid, waardoor verse producten langer vers blijven.Al met al is de LG GBB72MCUGN een praktische en efficiënte keuze voor jouw keuken, met handige opbergmogelijkheden en energiezuinigheid.
De LG GSXV90MCDE Amerikaanse koelkast is een vrijstaand model met handige functies zoals een klopsensor om te zien wat erin zit zonder de deur te openen, een zone om de luchtvochtigheid aan te passen en DoorCooling om de koude lucht binnen te houden. Met No Frost technologie hoef je de koelkast nooit te ontdooien. Het heeft een energieklasse E en verbruikt ongeveer 350 kWh per jaar, wat kan leiden tot hogere energiekosten van ongeveer 140 euro per jaar.De bouw- en koelkwaliteit zijn van middenklasse niveau, betrouwbaar maar niet de meest geavanceerde technologieën. De netto inhoud is 635 liter, geschikt voor 5 personen of meer. Het geluidsniveau is normaal met 36 dB. De koelkast is niet geschikt voor extreme temperaturen in de schuur of garage. Helaas heeft het geen vershoudzone, wat een nadeel kan zijn voor het langer vers houden van verse producten.
Voordelen Nadelen
Is stil
Schuur-bestendig
Koelkwaliteit ++
Open deur alarm
Groot vriesvak
De deurkoeling van de LG GBP61DSPGC DoorCooling houdt je boodschappen goed gekoeld, ook wanneer je de deur opent. Kleine luchtopeningen blazen lucht door de openingen, zodat je etenswaren geen last krijgen van temperatuurschommelingen. In totaal bewaar je de boodschappen van 3 of 4 personen in deze koel-vriescombinatie. Met de FreshConverter creëer je het ideale klimaat voor je paprika's of je vlees. Gebruik hiervoor de schuifregelaar. Zodra je de roestvrijstalen deur sluit, merk je amper dat de koelkast aanstaat. Met een geluidsniveau van 35 decibel is deze koelkast relatief stil, zodat je ongestoord thuiswerkt.
De LG GLM71MCCSF DoorCooling is een vrijstaande 1-deurs koelkast van topkwaliteit. Het heeft een strak en modern ontwerp dat in elke keuken past. Met een netto inhoud van 386 liter is er voldoende ruimte voor boodschappen van 5 personen of meer. De koelkast heeft een energieklasse D, wat betekent dat het energieverbruik relatief hoog is. Het geluidsniveau van 37 dB valt binnen de normale categorie.Helaas heeft de koelkast geen vriesgedeelte en vershoudzone. Het is belangrijk om te overwegen of de extra functies en het ontwerp van de koelkast opwegen tegen de hogere energiekosten die ermee gepaard gaan. De bouw- en koelkwaliteit zijn topklasse, wat betekent dat de koelkast betrouwbaar en duurzaam is en het voedsel optimaal gekoeld wordt.De koelkast is niet geschikt om in de schuur of garage te plaatsen vanwege de fluctuerende temperaturen.
De LG GBB61PZGCN1 koel-vriescombinatie is een vrijstaande koelkast met verschillende handige functies. Het heeft instelbare temperatuur, luchtvochtigheidsregeling en luchtcirculatie, waardoor jouw boodschappen langer vers blijven. De koelkast heeft een no frost functie, waardoor je nooit meer hoeft te ontdooien.Het heeft een energieklasse C, wat betekent dat het energieverbruik relatief hoog is. De bouw- en koelkwaliteit van deze koelkast zijn topklasse, waardoor het betrouwbaar en duurzaam is. Met een netto inhoud van 341 liter is er voldoende ruimte om al je etenswaren op te slaan. Het geluidsniveau is laag, waardoor je nauwelijks merkt dat de koelkast aan staat.De koel-vriescombinatie is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Het heeft ook een vershoudzone, waardoor je jouw verse producten langer vers kunt houden. Al met al is de LG GBB61PZGCN1 een veelzijdige en praktische keuze voor verschillende ruimtes in huis.

Voor en nadelen van een LG koelkast

Ieder merk heeft weer zo zijn eigen voor- en nadelen. Voor je aankoop is het verstandig om je daar goed over in te lezen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Hier hebben we de voor- en nadelen van LG koelkasten voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

LG koelkasten staan erom bekend dat ze zo veel verschillende soorten technologie hebben die het voor jou extra gemakkelijk maakt om je etenswaren zo goed mogelijk te bewaren.

Van de Amerikaanse koelkast onderdelen is de Door-in-Door het populairst. Hierbij kun je twee keer op het spiegelglas tikken en dan zie je precies waar je favoriete producten liggen. Zo bespaar je veel energie, omdat je de deur niet open hoeft te doen. Alle kou blijft zo goed in de koelkast zitten. Dat is ook beter voor de houdbaarheid van ieder afzonderlijk product.

Daarbij heeft LG een heel groot aanbod Amerikaanse koelkasten met een enorme inhoud. Met de water en ijsdispenser heb je altijd de juiste middelen voor een ijskoud drankje in huis. Over gebruiksgemak gesproken!

Verder zijn zo goed als alle koelkasten van LG uitgerust met No Frost, deze techniek zorgt ervoor dat je het vriesgedeelte nooit hoeft te ontdooien en het is ook beter voor de houdbaarheid van je producten.

Nadelen

Al die snufjes zijn natuurlijk heel leuk, maar op het moment dat er iets stuk gaat, blijkt dat de LG koelkast onderdelen behoorlijk prijzig zijn. Een vervanging of reparatie valt vaak behoorlijk duur uit.

Ook wordt er veel geklaagd dat de koelkasten van LG geen lange levensduur hebben. Gemiddeld gaan koelkasten tussen de 8 en 10 jaar mee, maar LG zit daar vaak net iets onder. Gezien de relatief hoge prijs van de koelkasten is dat voor veel consumenten een tegenvaller.

Waar moet je op letten bij het kopen van een LG koelkast?    

Door het grote aanbod van LG is het soms moeilijk om te kiezen welke koelkast nu echt goed bij je past. Om je daar alvast een beetje bij te helpen, hebben we hier een aantal belangrijke eigenschappen van het merk voor je op een rijtje gezet:

Het model

Een Amerikaanse koelkast van LG is weer heel anders dan een koel vriescombinatie en daarom is het goed dat je er altijd op let wat voor model je hebt. Kijk naar het design van je keuken en het soort dat daar het beste bij past.

LG Door cooling

De meeste koelkasten van LG hebben een koeltechniek die ervoor zorgt dat er constant een koude luchtstroom door het apparaat wordt geblazen, waardoor de temperatuur overal gelijk blijft. Hierdoor bespaar je energie en blijven je etenswaren veel langer goed.

Energieklasse

Vooral door de Amerikaanse koelkasten ligt de gemiddelde energieklasse bij LG iets lager. De meeste modellen hebben energieklasse D, E of F, wat niet erg zuinig is. Zoek je een model dat weinig verbruikt? Dan heb je een beperktere keuze.

De totale nettocapaciteit

Denk altijd goed na over wat voor soort koelkast er bij jou en je huishouden past. Een grote Amerikaanse koelkast ziet er misschien heel mooi uit, maar is veel te groot voor twee personen. Andersom geldt natuurlijk precies hetzelfde, een tafelmodel koelkast is heel praktisch, maar niet groot genoeg voor alle boodschappen van 5 personen.

Het geluidsniveau

Grotere koelkasten maken vaak ook meer geluid, waardoor ze niet altijd geschikt zijn om in iedere ruimte te plaatsen. Het lage geluidsniveau ligt onder de 37 dB, een stille koelkast heeft een geluidsniveau van maximaal 39 dB. Alle niveau’s daar boven zijn absoluut niet geschikt voor kleine of open keukens.

Veelgestelde vragen over een LG koelkast

Voordat je overgaat tot de aankoop van een nieuwe koelkast is het altijd verstandig om eens te bekijken wat andere mensen er over willen weten. Zo weet je zeker dat je zelf ook alle beschikbare informatie hebt.

Is LG een goed merk koelkast?

LG is een merk dat erom bekend staat dat ze producten van hoge kwaliteit maken en dat geldt ook voor de koelkasten. Je kunt er zeker op rekenen dat het een A-merk is, waarbij je veel meer functies hebt dan bij koelkasten van merken die minder hoog aangeschreven staan.

Hoelang gaat een LG koelkast mee?

De levensduur van een LG koelkast is wat minder lang dan gemiddeld. Modellen gaan tussen de 6 en 8 jaar mee, maar het kan ook heel goed dat jouw aankoop dat ver overstijgt. Zorg ervoor dat je je koelkast altijd goed onderhoudt, zo kun je de levensduur zelf zo lang mogelijk rekken.