Koelhouden.nl

No Frost Koelkast

Koel vriescombinaties met No Frost hebben een ingebouwd systeem dat voorkomt dat er ijsvorming aan de binnenkant van het apparaat ontstaat. Hierdoor hoef je je minder zorgen te maken over het onderhoud en het is ook veel beter voor de smaak, structuur en kwaliteit van je producten.

Op deze pagina lees je alles over No Frost en kun je meteen de beste koel vriescombinaties met No Frost vinden.

1

Samsung RB34C605CB1/EF

2

Samsung RB34C605CS9/EF

3

Samsung RB36T602CSA

4

Samsung RB34C605CWW/EF

5

Samsung RB38C705CB1/EF

Laatste update: 14 april 2024

1

Samsung RB34C605CB1/EF

2

Samsung RB34C605CS9/EF

3

Samsung RB36T602CSA

4

Samsung RB34C605CWW/EF

5

Samsung RB38C705CB1/EF

Laatste update: 14 april 2024

Yannick
Yannick

Wasmachine expert sinds 2017

Handig om te weten

  • Een no frost koelvriescombinaties voorkomt ijsvorming aan de binnenkant.
  • Een koelvriescombinatie met ijs aan de binnenkant verbruikt meer energie.
  • Je hoeft nooit meer de koelvriescombinatie te ontdooien.
  • De no frost koelkast is de Samsung RB34C605CB1/EF

Wat is een koelkast No Frost

Iedere koelkast moet een aantal keer per jaar ontdooit worden. Per 2 millimeter ijslaag kun je er namelijk op rekenen dat het energieverbruik van je koelkast met 10% omhoog gaat.

Ook is een ijslaag erg slecht voor de producten die in je koelkast en vriezer liggen. IJsvorming zorgt er namelijk voor dat etenswaren niet optimaal ingevroren worden en wanneer bijvoorbeeld je diepvriesfriet een ijslaagje heeft kan dit gaan spetteren wanneer je het in de hete frituur gooit.

Koelkasten die zijn uitgerust met een No Frost systeem hoef je niet handmatig te ontdooien. De koelkast heeft een ventilator die altijd vocht wegzuigt en droge lucht terugblaast, waardoor er geen ijskristallen kunnen ontstaan.

Beste koelkast met No Frost van 2024    

Om het voor jou wat gemakkelijker te maken om de juiste koelkast met No Frost systeem te vinden, hebben wij een aantal modellen getest en met elkaar vergeleken. Hierbij hebben we gekeken naar een aantal eigenschappen, waaronder het energielabel, de totale netto inhoud, het geluidsniveau, de extra functies en de prijs-kwaliteit verhouding.

Dit zijn de beste koel vriescombinaties met No Frost van 2024:

1

Beste no frost koelkast

De Samsung RB34C605CB1/EF is een energiezuinige koel-vriescombinatie met verschillende handige functies. Met de Optimal Fresh+ lade en de Humidity Fresh lade kun je de temperatuur en luchtvochtigheid naar wens instellen. Het apparaat heeft een laag geluidsniveau en is daarom geschikt voor een open keuken.De koel-vriescombinatie heeft een no-frost functie, waardoor ontdooien niet meer nodig is. Het energieverbruik is gemiddeld en de bouw- en koelkwaliteit zijn van topklasse. Met een netto inhoud van 344 liter is de koel-vriescombinatie geschikt voor een huishouden van 3 tot 4 personen. Het geluidsniveau is 35 dB, wat als stil kan worden beschouwd. De koel-vriescombinatie kan ook in de schuur of garage worden geplaatst, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Daarnaast heeft het apparaat een vershoudzone, waardoor etenswaren langer vers blijven.
2
De Samsung RB34C605CS9/EF is een vrijstaande koel-vriescombinatie met verschillende lades waarmee je de temperatuur en luchtvochtigheid afzonderlijk kunt instellen. Het lage geluidsniveau maakt hem geschikt voor een open keuken en de energieklasse C zorgt voor energiezuinigheid en besparing op de jaarlijkse energiekosten.Dankzij de No Frost technologie hoef je de vriezer nooit meer te ontdooien, wat je tijd en moeite bespaart. Met een netto inhoud van 344 liter is deze koel-vriescombinatie geschikt voor een huishouden van 5 personen of meer. Het geluidsniveau van 35 dB zorgt voor een rustige en stille omgeving. Daarnaast is deze koel-vriescombinatie geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.De vershoudzone zorgt ervoor dat je etenswaren langer vers blijven. Kortom, de Samsung RB34C605CS9/EF is een efficiënte en praktische oplossing voor het bewaren van jouw voedsel.
3
De Samsung RB36T602CSA is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een netto inhoud van 365 liter, geschikt voor huishoudens van 3-4 personen. Het koelgedeelte heeft 251 liter en beschikt over 3 deurvakken en 2 plateaus, terwijl het vriesgedeelte 114 liter en 3 vrieslades heeft. Met het No Frost-systeem hoef je de vriezer nooit meer te ontdooien.De koel-vriescombinatie heeft een energieklasse C met een gemiddeld energieverbruik van 166 kWh per jaar, wat neerkomt op ongeveer 66,4 euro aan energiekosten. De bouwkwaliteit is topklasse en de koelkwaliteit valt in de middenklasse. Het geluidsniveau is 35 dB, waardoor het apparaat als stil kan worden beschouwd. De koel-vriescombinatie is geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.Daarnaast heeft het apparaat een vershoudzone, waardoor verse producten langer vers blijven.
4
De Samsung RB34C605CWW/EF koel-vriescombinatie heeft verschillende functies om jouw etenswaren langer vers te houden. Je kunt de temperatuur afzonderlijk instellen en de luchtvochtigheid aanpassen. Met een geluidsniveau van 35 decibel is de koelkast stil en energiezuinig, wat kosten bespaart.Dankzij de No Frost technologie hoef je de koelkast nooit te ontdooien, wat tijd en moeite bespaart. De koel-vriescombinatie heeft een strak design dat in elke keuken past en biedt voldoende ruimte voor al jouw etenswaren. Met een energieklasse C heeft de koel-vriescombinatie een gemiddeld energieverbruik. De bouw- en koelkwaliteit zijn topklasse, wat betekent dat je kunt rekenen op betrouwbaarheid en een lange levensduur.Met een netto inhoud van 344 liter is de koel-vriescombinatie geschikt voor 3-4 personen. Het geluidsniveau van 35 dB zorgt voor een rustige en stille omgeving. De koel-vriescombinatie is geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. De vershoudzone zorgt ervoor dat jouw etenswaren langer vers blijven.
5
De Samsung RB38C705CB1/EF is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een netto inhoud van 390 liter. Het heeft aparte temperaturen in de Optimal Fresh+ zone en kan superkoelen en supervriezen. Dankzij No Frost hoef je het vriesgedeelte niet te ontdooien.Met een app op je smartphone kan je de vakantiestand eenvoudig inschakelen. De koel-vriescombinatie heeft een energieklasse C en een geluidsniveau van 35 dB, wat betekent dat het apparaat stil is. Het heeft een topklasse bouw- en koelkwaliteit, waardoor je kunt rekenen op betrouwbaarheid en een lange levensduur.De koel-vriescombinatie is geschikt voor 5 personen of meer en biedt voldoende ruimte voor het bewaren van voedsel en dranken. Het is ook geschikt om in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Daarnaast heeft het een vershoudzone, waardoor je jouw verse producten langer vers kunt houden.

Voor en nadelen van een koelkast No Frost

Het klinkt misschien heel aantrekkelijk om een koel vriescombinatie met een No Frost systeem aan te schaffen, maar je moet er altijd rekening mee houden dat er ook nadelen aan het apparaat verbonden zitten.

Hier vind je een overzicht van alle voor- en nadelen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

Voordelen

Het grootste voordeel van een koelkast met No Frost is natuurlijk dat je zelf nooit de koelkast handmatig hoeft te ontdooien. Afhankelijk van de koel vriescombinatie die je hebt, moet je dit zonder hulpsysteem tot wel zes keer per jaar handmatig doen. De tijd die je kwijt bent aan het onderhouden van je koel vriescombinatie wordt hierdoor aanzienlijk minder en je loopt ook niet het risico dat je het vergeet.

Producten die niet onder een enorme ijslaag zitten blijven over het algemeen langer vers. IJskristallen hebben namelijk veel invloed op hoe goed etenswaren als groenten en fruit worden ingevroren, maar ook op de smaak en de structuur. Dit herken je misschien wel van een bak ijs die je aangebroken terug in de vriezer zet, deze wordt na een tijdje heel ijzig.

Tot slot kun je een No Frost koelkast ook veel gemakkelijker openen. De deur en de lades blijven niet vastgevroren zitten en ook plastic verpakkingen zitten niet langer aan de lades vastgevroren. Je kunt in één oogopslag zien wat er allemaal in het vriesgedeelte zit, zonder dat je daar erg veel moeite voor moet doen.

Nadelen

Net als andere apparaten met de nieuwste technologie zijn ook de koelkasten met No Frost vaak iets duurder in de aanschaf. Daar moet je wel bij bedenken dat de producten in je koelkast en vriezer minder snel rijp zijn voor de prullenbak en dat je zonder ijsvorming ook veel energie kunt besparen. Aan het einde van de rit haal je de extra kosten voor de aanschaf er vaak uit.

Een ander nadeel is dat de technologie er ook voor kan zorgen dat de koelkast een hoger geluidsniveau heeft. De ventilator die de lucht laat doorstromen kan een zoemend geluid maken. Vind je dit echt irritant ? Ga dan op zoek naar een stille koelkast met No Frost en een geluidsniveau onder de 39 dB.

Waar moet je op letten bij het kopen van een koelkast met No Frost?

Een koel vriescombinatie kopen is ingewikkelder dan je misschien denkt, je moet namelijk altijd een model zoeken dat past bij jouw situatie en behoeftes op het gebied van koelen en vriezen. Hier hebben we voor je op een rijtje gezet waar je tijdens de aankoop op moet letten.

Het type koel vriescombinatie

Koel vriescombinaties met een No Frost systeem zijn beschikbaar in alle soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar een Amerikaanse koelkast of een tafelmodel, er is altijd een koel vriescombinatie die bij je past. Houd per persoon aan dat je ongeveer 50 liter inhoud koelruimte en 30 liter inhoud vriesruimte nodig hebt.

Energieklasse

Wanneer je op zoek bent naar een koel vriescombinatie met energielabel A, dan heb je iets minder uitzoek dan wanneer je in de klassen C,D en E zoekt. Ook zijn de modellen met een energiezuinig label vaak iets duurder in de aanschaf.

Nettocapaciteit vriezer

De grootte van je huishouden bepaalt hoe groot je vriesgedeelte moet zijn. Met 1 tot 2 personen heb je genoeg aan maximaal 110 liter netto inhoud, met 3 personen moet je opzoek naar een inhoud tussen de 110 en 250 liter en voor 3 tot 4 personen is een vriesgedeelte met een netto inhoud van 250 tot 350 liter het meest geschikt.

Afmetingen

Natuurlijk wil je dat een koel vriescombinatie mooi opgaat in het design van de rest van je keukenkasten en daar hoort de juiste lengte en diepte bij. Er is niet zoiets als een standaard diepte, maar de meeste koel vriescombinaties zijn tussen de 60 en 70 cm diep. Houd er ook rekening mee dat je tussen de muur en de achterkant van de koelkast altijd 5 centimeter ruimte moet bewaren.

Gebruiksgemak

Er zijn een aantal extra functies die ervoor kunnen zorgen dat je extra veel plezier haalt uit je koel vriescombinatie, zoals een dispenser voor ijsblokjes, vershoudzone, apart instelbare temperaturen, binnenverlichting en uitneembare plateaus. Denk goed na over wat voor boodschappen je hebt en welke functies het opslaan gemakkelijker kunnen maken.

Veelgestelde vragen over een koelkast met No Frost

Wil je een koelvriescombinatie kopen, maar wil je eerst echt alles alles weten over de No Frost functie? Lees dan hier welke vragen het meest gesteld worden.

Wat betekent No Frost bij koelkasten?

No Frost bij een koel vriescombinatie betekent dat er geen ijsvorming kan ontstaan aan de binnenkant van het apparaat. Dit geldt zowel voor het koelgedeelte als het vriesgedeelte. Je hoeft je dus nooit zorgen te maken over het handmatig ontdooien van het apparaat en een open deur zorgt er niet meteen voor dat er een ijslaag op al je diepvriesproducten zit.

Wat is de beste No Frost koelkast?

Welke No Frost koel vriescombinatie voor jou de juiste keuze is, hangt af van een aantal factoren. Populaire merken zoals Inventum, Samsung, Continental Edison, Siemens en Liebherr hebben koel vriescombinaties met No Frost in hun assortiment.

Je maakt een goede keuze als je niet alleen kijkt naar de stijlvolle look, maar ook naar de totale inhoud, de prijs-kwaliteitverhouding, de energieklasse, het geluidsniveau en eventuele andere extra functies. Die Samsung koelvriescombinatie is misschien wel de best verkochte optie, maar dat betekent niet automatisch dat deze ook het beste bij je past!