Koelhouden.nl

Beko B3RMFNE314W

Bekijk de goedkoopste Beko B3RMFNE314W

De Beko B3RMFNE314W is te koop bij

Review
Beko B3RMFNE314W

De Beko B3RMFNE314W is een vrijstaande vrieskast met een capaciteit van 286 liter, ideaal voor een gezin van 3 tot 4 personen. Met No Frost-technologie en ruime, doorzichtige Max Store-lades hoef je niet te ontdooien en heb je een goed overzicht van jouw bevroren producten. De vriezer heeft zelfs een laag geluidsniveau van 34 dB, wat het tot een van de stillere modellen maakt. Maar er zijn ook minpunten zoals het energielabel E en de basisklasse bouwkwaliteit.

Qua energieverbruik is dit model niet het meest efficiënt met een jaarlijks verbruik van 250 kWh, resulterend in ongeveer €100 aan energiekosten per jaar. Als je een groenere levensstijl nastreeft of je maandelijkse energierekening laag wilt houden, is dit iets om rekening mee te houden. Desondanks biedt de vriezer veel opslagruimte, die goed georganiseerd is.

Bouwkwaliteit is gemiddeld; de behuizing en lades voelen degelijk aan, maar de afwerking en materiaalkeuze zijn niet van topkwaliteit. Daarnaast is de vriezer geschikt voor gebruik in een schuur of garage, zolang de temperatuur boven de 10 graden blijft. Maar let op: het energieverbruik kan stijgen als de vriezer in een ongeïsoleerde ruimte staat.

Beko B3RMFNE314W review

In de wereld van vriezers en koelkasten, komt de Beko B3RMFNE314W als een aangename verrassing. Deze vrijstaande vriezer valt op door zijn ruime capaciteit van 286 liter, wat ideaal is voor een gezin van 3 tot 4 personen. De vriezer beschikt over meerdere lades en plateaus, waardoor je een verscheidenheid aan producten kunt opslaan, van grote zakken friet tot kleine pakjes kip. De No Frost-technologie zorgt ervoor dat je niet hoeft te ontdooien, wat een hoop tijd en moeite scheelt. Echter, er zijn ook enkele minpunten, zoals het energielabel E en de basisklasse bouwkwaliteit. Deze factoren zouden je keuze kunnen beïnvloeden als je op zoek bent naar een duurzaam en energiezuinig model.

Type vriezer: Vrijstaande vrieskast met No Frost

De Beko B3RMFNE314W is een vrijstaande vrieskast, wat betekent dat je 'm overal in huis kunt plaatsen. Dit geeft je meer flexibiliteit in vergelijking met inbouwmodellen. Het apparaat beschikt over de No Frost-technologie, waardoor je nooit meer hoeft te ontdooien. Dit is een groot voordeel, want het ontdooien van een vriezer kan een tijdrovende en vervelende taak zijn. Bovendien zijn de Max Store vrieslades bijzonder ruim en doorzichtig, waardoor je altijd een goed overzicht hebt van je bevroren producten. De lades zijn diep genoeg om grote producten zoals hele kippen of grote zakken groenten te bewaren.

Stroomverbruik: Energieklasse E met jaarlijks verbruik van 250 kWh

Deze vriezer heeft een energieklasse E-label, wat niet het meest efficiënt is als je kijkt naar de huidige standaarden. Het jaarlijkse energieverbruik ligt op ongeveer 250 kWh, wat resulteert in kosten van ongeveer €100 per jaar. Hoewel de vriezer veel opslagruimte biedt, moet je dit afwegen tegen de hogere energiekosten. Dit is vooral belangrijk als je streeft naar een groenere levensstijl of als je jouw maandelijkse energierekening laag wilt houden.

Bouwkwaliteit: Basisklasse bouwkwaliteit

De Beko B3RMFNE314W valt in de basisklasse als het gaat om bouwkwaliteit. Dit wil zeggen dat de betrouwbaarheid en levensduur gemiddeld zijn. Als je een vriezer wilt die jaren meegaat zonder problemen, dan zou je wellicht willen kijken naar modellen met een betere bouwkwaliteit. De behuizing en lades voelen degelijk aan, maar de afwerking en materiaalkeuze zijn niet van topkwaliteit. Toch krijg je wel waar voor je geld, vooral als je kijkt naar de beschikbare ruimte en functies zoals No Frost.

Inhoud: 286 liter capaciteit

Met een totale netto inhoud van 286 liter, valt deze Beko vriezer in de categorie 'Groot'. Dit is ruim voldoende voor een gemiddeld gezin van 3 tot 4 personen. De vriezer is zo ontworpen dat je optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare ruimte. De Max Store vrieslades zijn speciaal gemaakt voor grote artikelen, terwijl de plateaus ideaal zijn voor kleinere producten. In de deurvakken kun je nog extra kleine verpakkingen kwijt. Dus als opslagruimte bovenaan je prioriteitenlijst staat, dan zit je goed met dit model.

Geluidsniveau: 34 dB

De Beko B3RMFNE314W heeft een geluidsniveau van 34 dB, wat het tot een van de stillere modellen op de markt maakt. Dit is vooral handig als je de vriezer in een open keuken of in de buurt van een leefruimte wilt plaatsen. Met dit lage geluidsniveau zul je nauwelijks merken dat de vriezer aan staat. De compressor en de ventilator zijn goed geïsoleerd, waardoor er weinig trillingen en geluid worden geproduceerd. Dus als je gesteld bent op je rust, dan is deze vriezer een goede optie.

Geschikt voor schuur of garage: Ja, mits boven 10 graden

De Beko B3RMFNE314W is geschikt voor gebruik in een schuur of garage, mits de temperatuur boven de 10 graden blijft. Dit biedt extra flexibiliteit als je overweegt het apparaat buiten de keuken te plaatsen. Het kan een goede oplossing zijn als je extra vriesruimte nodig hebt tijdens feestjes of als je grote hoeveelheden voedsel wilt opslaan. Echter, houd er rekening mee dat het energieverbruik kan stijgen als de vriezer in een ongeïsoleerde ruimte staat, vooral tijdens de wintermaanden.