Koelhouden.nl

Beko RFSA210K30WN

Bekijk de goedkoopste Beko RFSA210K30WN

De Beko RFSA210K30WN is te koop bij

Review
Beko RFSA210K30WN

De Beko RFSA210K30WN vrieskast biedt met zijn 168 liter verdeeld over zes lades voldoende ruimte voor een gemiddeld huishouden van 2 tot 3 personen. De vriezer beschikt over Low Frost-technologie, wat ijsvorming vermindert en je maar twee keer per jaar hoeft te ontdooien. Daarnaast heeft hij een stille werking met een geluidsniveau van 37 dB, wat het een goede optie maakt voor plaatsing in open keukens of kleinere woningen. Verder is het apparaat geschikt om in een schuur of garage te plaatsen, zolang de temperatuur boven de 10 graden blijft.

Aan de andere kant is de vriezer minder energiezuinig met een energielabel van F en een jaarlijks verbruik van 238 kWh. Dit resulteert in hogere energiekosten op de lange termijn, rond de €95 per jaar. Daarnaast valt de vriezer in de ‘basisklasse’ wat betreft bouwkwaliteit, wat inhoudt dat het apparaat is gemaakt met minder duurzame componenten en materialen.

Over het algemeen is de Beko RFSA210K30WN een prima keuze als je op zoek bent naar een vriezer met voldoende ruimte en handige functies zoals Low Frost en ‘supervriezen’. Echter, als energiezuinigheid en duurzaamheid hoog op jouw lijstje staan, kan het verstandig zijn om verder te kijken naar modellen die beter scoren op deze punten.

Beko RFSA210K30WN Vrieskast review

De Beko RFSA210K30WN is een vrieskast die zich richt op het middensegment van de markt. Hij biedt een goede hoeveelheid ruimte, met een totale netto inhoud van 168 liter verdeeld over zes lades. De vriezer heeft een Low Frost-technologie, wat betekent dat je slechts twee keer per jaar hoeft te ontdooien. Maar het energieverbruik is een punt van zorg, met een energielabel van F en een jaarlijks verbruik van 238 kWh. Op het gebied van bouwkwaliteit zit deze vriezer in de basisklasse, wat betekent dat het niet de meest duurzame optie is op de lange termijn. Het geluidsniveau van 37 dB is vrij stil, en het apparaat is geschikt om in een schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 10 graden blijft.

Type vriezer: Vrijstaande vrieskast met Low Frost technologie

De Beko RFSA210K30WN is een vrijstaande vrieskast, wat betekent dat je meer flexibiliteit hebt bij het plaatsen ervan in je huis. Het model komt met Low Frost-technologie, die ijsvorming minimaliseert. Dit is een mooie toevoeging omdat je hierdoor maar twee keer per jaar hoeft te ontdooien. De zes vrieslades zijn behoorlijk ruim, waardoor je gemakkelijk eten kunt sorteren en opslaan. Dankzij de luchtcirculatie is de temperatuur in de hele vrieskast constant, wat de bewaartijd van je eten verlengt. De functie 'supervriezen' is ook handig als je veel boodschappen in één keer doet; het versnelt het invriesproces, wat de kwaliteit van het voedsel ten goede komt.

Stroomverbruik: Energielabel F met jaarlijks verbruik van 238 kWh

Op het gebied van energie-efficiëntie scoort de Beko RFSA210K30WN niet bijzonder hoog. Met een energielabel F en een jaarlijks verbruik van 238 kWh, is het niet het meest zuinige model op de markt. Dit zal zeker invloed hebben op je maandelijkse energierekening, met jaarlijkse kosten van ongeveer €95. Als je van plan bent deze vriezer op de lange termijn te gebruiken, kan het financieel minder aantrekkelijk zijn. Er zijn energiezuinigere modellen beschikbaar als je bereid bent om meer te investeren.

Bouwkwaliteit: Basisklasse met minder duurzame componenten

De bouwkwaliteit van de Beko RFSA210K30WN is gecategoriseerd als 'basisklasse', wat doorgaans betekent dat het model is gemaakt met minder duurzame materialen en componenten. Dit kan invloed hebben op de levensduur van het apparaat. Als je van plan bent om een vriezer te kopen voor langdurig gebruik, is het misschien verstandig om naar een model te zoeken met een betere bouwkwaliteit. Het positieve aspect is echter dat deze vriezer wel goedkoper is dan modellen met een 'topklasse' bouwkwaliteit.

Inhoud: Netto inhoud van 168 liter verdeeld over zes lades

Met een netto inhoud van 168 liter biedt de Beko RFSA210K30WN genoeg ruimte voor een gemiddeld huishouden van 2 tot 3 personen. De zes vrieslades zijn een groot pluspunt, omdat je hierdoor je eten goed kunt ordenen en sorteren. Het systeem voor luchtcirculatie zorgt ervoor dat de temperatuur gelijkmatig is verdeeld, wat helpt bij het bewaren van verschillende soorten voedsel. De capaciteit valt in de categorie 'Normaal', wat betekent dat het een goede middenweg is tussen te klein en onnodig groot.

Geluidsniveau: Stille werking met 37 dB

Met een geluidsniveau van 37 dB valt de Beko RFSA210K30WN in de categorie 'Stil'. Dit is een positief punt als je gevoelig bent voor geluid of als je de vriezer in een open keuken wilt plaatsen. De stille werking zorgt voor een prettiger leefomgeving en maakt deze vriezer ook geschikt voor kleinere woningen waar geluidsniveaus snel kunnen oplopen.

Geschikt voor schuur of garage: Ja, maar alleen boven 10 graden

De Beko RFSA210K30WN is geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, wat een mooie bonus is als je extra vriesruimte buiten je keuken nodig hebt. Echter, het is belangrijk om op te merken dat de vriezer alleen functioneert bij temperaturen boven de 10 graden. Als je van plan bent om de vriezer in een onverwarmde ruimte te plaatsen, houd dan rekening met de temperatuurschommelingen gedurende het jaar.