Koelhouden.nl

ETNA VV6169NWIT

Bekijk de goedkoopste ETNA VV6169NWIT

De ETNA VV6169NWIT is te koop bij

Review
ETNA VV6169NWIT

De ETNA VV6169NWIT is een vrijstaande vrieskast met genoeg ruimte voor een huishouden van drie personen. Het apparaat heeft vijf doorzichtige lades en een extra opbergvak met klep. De No Frost en FastFreeze functies zijn de hoogtepunten. Met No Frost hoef je nooit meer te ontdooien en FastFreeze helpt om eten snel in te vriezen. De vriezer is flexibel qua plaatsing, maar is niet geschikt voor een schuur of garage.

Op het gebied van energieverbruik scoort de vriezer minder goed, met een E-energielabel en een jaarlijks energieverbruik van 219 kWh. De jaarlijkse kosten voor energie worden geschat op ongeveer 88 euro. De No Frost functie kan wel wat energie besparen op de lange termijn, omdat er geen ijsvorming ontstaat die de vriezer harder laat werken.

De bouwkwaliteit valt in de middenklasse, wat betekent dat het apparaat betrouwbaar is, maar niet de beste duurzaamheid biedt. Het geluidsniveau van 41 dB wordt als ‘luid’ beschouwd, dus houd hier rekening mee als je een stille omgeving prefereert. Over het algemeen is het een solide keuze als je op zoek bent naar gemak en flexibiliteit, maar minder ideaal als energie-efficiëntie en geluidsniveau hoog op je prioriteitenlijst staan.

ETNA VV6169NWIT review

In deze review bespreken we de ETNA VV6169NWIT vrieskast. Deze vriezer van het merk ETNA heeft voldoende ruimte voor drie personen en beschikt over vijf transparante lades en een opbergvak met klep. Een belangrijk voordeel is de No Frost functie, waardoor je het apparaat nooit hoeft te ontdooien. Daarnaast heeft het een FastFreeze functie om eten snel in te vriezen. Het energieverbruik ligt echter aan de hogere kant met een E-energielabel, en de vriezer is niet geschikt voor plaatsing in een schuur of garage.

Type vriezer: Vrieskast met No Frost en FastFreeze functie

De ETNA VV6169NWIT is een vrieskast, wat betekent dat het een verticaal, vrijstaand model is. Het grote voordeel van deze vrieskast is de No Frost functie. Hierdoor hoef je je nooit meer zorgen te maken over het ontdooien van de vriezer, omdat ijsvorming voorkomen wordt. Ook heeft deze vrieskast een FastFreeze functie. Als je bijvoorbeeld een zelfgemaakt gerecht snel wilt invriezen, kun je deze functie gebruiken om de temperatuur tijdelijk te verlagen. Dit helpt om de kwaliteit van het eten te behouden. Het model is vrijstaand, waardoor je flexibel bent in de plaatsing.

Stroomverbruik: Energielabel E met jaarlijks verbruik van 219 kWh

Het energieverbruik van de ETNA VV6169NWIT is een punt van aandacht. Met een energielabel E en een jaarlijks energieverbruik van 219 kWh ligt het verbruik aan de hogere kant. Dit betekent dat je jaarlijkse energiekosten rond de 88 euro zullen liggen. Hoewel het apparaat op het gebied van energiezuinigheid niet de beste keuze is, kan de No Frost functie op de lange termijn wel wat energie besparen, omdat er geen ijsvorming ontstaat die het apparaat harder laat werken.

Bouwkwaliteit: Middenklasse bouwkwaliteit

De ETNA VV6169NWIT is ingedeeld in de middenklasse als het gaat om bouwkwaliteit. Dit geeft aan dat de vriezer betrouwbaar is en een redelijke levensduur heeft, maar niet uitblinkt op dit gebied. De materialen en afwerking zijn degelijk, maar verwacht geen topklasse duurzaamheid. De vriezer zal dus een aantal jaar meegaan, maar als je op zoek bent naar een apparaat voor de lange termijn, zijn er betere opties.

Inhoud: Netto inhoud van 194 liter

De ETNA VV6169NWIT heeft een netto inhoud van 194 liter, wat valt in de categorie 'Normaal' (110 tot 250 liter). Dit biedt genoeg ruimte voor de boodschappen van een huishouden van ongeveer drie personen. De vijf transparante lades en het extra opbergvak met klep zorgen ervoor dat je gemakkelijk overzicht kunt houden over jouw bevroren producten. Dit is vooral handig als je graag op voorhand kookt of veel diepvriesproducten in huis hebt.

Geluidsniveau: 41 dB, wat als luid wordt beschouwd

Het geluidsniveau van de ETNA VV6169NWIT is 41 dB, wat als 'luid' wordt beschouwd. Hoewel dit niet extreem hoog is, kan het in een stille omgeving wel als storend worden ervaren. Als de vriezer in een open keuken of dichtbij leefruimtes wordt geplaatst, is het verstandig om dit in overweging te nemen. Voor sommige mensen is een lager geluidsniveau een belangrijk aandachtspunt bij de keuze van een vriezer.

Geschikt voor schuur of garage: Niet geschikt

De ETNA VV6169NWIT is niet geschikt voor plaatsing in een schuur of garage. Dit is iets om rekening mee te houden als je van plan bent om extra opslagruimte te creëren buiten de keuken. Omdat het apparaat niet ontworpen is voor omgevingen met mogelijk grote temperatuurschommelingen, kan dit de efficiëntie en levensduur negatief beïnvloeden als je het toch in een schuur of garage plaatst.