Koelhouden.nl

Inventum KV550B

Bekijk de goedkoopste Inventum KV550B

De Inventum KV550B is te koop bij

Review
Inventum KV550B

De Inventum KV550B is een compacte tafelmodel koelkast met genoeg ruimte voor 1 tot 2 personen. Het heeft een groentela, 2 plateaus en deurvakken voor je boodschappen. Daarnaast heeft het een 16 liter vriesvakje. Helaas heeft deze koelkast geen anti-ijsvorming functie, wat betekent dat je het vriesgedeelte 6 keer per jaar moet ontdooien.

Met een energieklasse E heeft deze koelkast een relatief hoog energieverbruik van 142 kWh per jaar, wat je energierekening met ongeveer 63,9 euro per jaar zal verhogen. De bouw- en koelkwaliteit van deze koelkast zijn in de basisklasse, wat invloed kan hebben op de betrouwbaarheid en efficiëntie van het koelsysteem.

Met een netto inhoud van 113 liter is deze koelkast geschikt voor 1-2 personen. Het geluidsniveau van 39 dB wordt als luid beschouwd. Deze koelkast is niet geschikt voor plaatsing in de schuur of garage en heeft geen vershoudzone.

De Inventum KV550B is een compacte tafelmodel koelkast met genoeg ruimte voor 1 tot 2 personen. Het heeft een groentela, 2 plateaus en deurvakken voor je boodschappen. Daarnaast heeft het een 16 liter vriesvakje voor brood, ijsjes en ingevroren maaltijden.

Vrijstaande tafelmodel koelkast met vriesgedeelte, zonder anti-ijsvorming.

De Inventum KV550B is een vrijstaand tafelmodel koelkast met een vriesgedeelte. Helaas heeft deze koelkast geen anti-ijsvorming functie, wat betekent dat je het vriesgedeelte 6 keer per jaar moet ontdooien.

Tafelmodel koelkast met hoog energieverbruik.

De Inventum KV550B tafelmodel koelkast heeft een energieklasse E, wat betekent dat het een relatief hoog energieverbruik heeft. Met een energieverbruik van 142 kWh per jaar, zal deze koelkast jouw energierekening met ongeveer 63,9 euro per jaar verhogen. Het is belangrijk om rekening te houden met deze hogere energiekosten bij het overwegen van de aanschaf van deze koelkast.

Tafelmodel koelkast met basisklasse bouwkwaliteit.

De Inventum KV550B tafelmodel koelkast heeft een bouwkwaliteit in de basisklasse. Dit betekent dat de betrouwbaarheid en levensduur van deze koelkast mogelijk minder lang zijn dan bij een model met een hogere bouwkwaliteit. De koelkwaliteit van deze koelkast is ook in de basisklasse. Dit kan invloed hebben op de efficiëntie en prestaties van het koelsysteem. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het maken van je aankoopbeslissing.

Kleine tafelmodel koelkast, geschikt voor 1-2 personen.

De Inventum KV550B tafelmodel koelkast heeft een netto inhoud van 113 liter, waarvan 97 liter voor het koelgedeelte en 16 liter voor het vriesgedeelte. Volgens de vuistregel valt deze koelkast in de categorie 'klein' voor het koelgedeelte en 'geen waarde' voor het vriesgedeelte, omdat er geen aparte vriesruimte aanwezig is. Met deze capaciteit is de koelkast geschikt voor 1-2 personen.

Luid geluidsniveau, rekening houden met omgeving.

Het geluidsniveau van de Inventum KV550B tafelmodel koelkast is 39 dB, wat volgens de vuistregel als luid wordt beschouwd. Dit betekent dat je het geluid van de koelkast duidelijk kunt horen wanneer deze in gebruik is. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden, vooral als je de koelkast in een rustige omgeving plaatst, zoals in de keuken van een appartement of een slaapkamer. Als je op zoek bent naar een stillere koelkast, is het wellicht verstandig om naar modellen te kijken met een geluidsniveau van 35 dB of lager.

Niet geschikt voor schuur of garage.

De Inventum KV550B tafelmodel koelkast is helaas niet geschikt om in de schuur of garage te plaatsen. Dit komt doordat de koelkast niet is ontworpen om te functioneren in omgevingen met extreme temperaturen. In de schuur of garage kunnen de temperaturen in de zomer erg hoog oplopen, wat de prestaties van de koelkast negatief kan beïnvloeden. Daarnaast kan de koelkast ook niet goed functioneren in koude omgevingen, zoals in de winter in de garage. Het is daarom aan te raden om deze koelkast binnenshuis te plaatsen voor optimale prestaties en duurzaamheid.

Tafelmodel koelkast zonder vershoudzone kan nadeel zijn.

De Inventum KV550B tafelmodel koelkast beschikt helaas niet over een vershoudzone. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die graag hun etenswaren langer vers willen houden. Een vershoudzone is namelijk ideaal voor het bewaren van bijvoorbeeld vlees, vis en groenten op een lagere temperatuur dan de rest van de koelkast. Hierdoor blijven deze producten langer vers en behouden ze hun smaak en kwaliteit. Het ontbreken van een vershoudzone kan dus een gemis zijn voor mensen die veel waarde hechten aan het vers houden van hun voedsel.