Koelhouden.nl

Inventum VK1122W

Bekijk de goedkoopste Inventum VK1122W

De Inventum VK1122W is te koop bij

Review
Inventum VK1122W

De Inventum VK1122W is een veelzijdige vrieskist die je zowel in de keuken als in een schuur of garage kunt plaatsen. Het apparaat heeft een minimale temperatuur van -15 graden Celsius en een intuïtief display voor eenvoudige bediening. Het is vooral handig voor grotere huishoudens of evenementen dankzij de grote open ruimte en instelbare temperatuur. Echter, het is relatief luid en niet energiezuinig.

Qua stroomverbruik scoort de vrieskist niet goed met een energieklasse van E en een jaarlijkse energierekening van ongeveer €91,60. Dit kan op de lange termijn oplopen, dus hou daar rekening mee bij de aanschaf. De bouwkwaliteit is gecategoriseerd als ‘basisklasse’, wat betekent dat het apparaat betrouwbaar is maar niet de duurzaamheid en robuustheid van een topklasse model biedt.

De vriezer heeft een netto inhoud van 290 liter, wat hem ideaal maakt voor grote gezinnen of bulkinkopen. Hij heeft ook twee voorraadkorven voor snelle toegang tot veelgebruikte items. Echter, met een geluidsniveau van 43 dB is hij relatief luid, dus als een stille omgeving voor je belangrijk is, is dit misschien niet de beste keuze.

Inventum VK1122W Review

De Inventum VK1122W is een vrieskist die zowel in je keuken als in een schuur of garage kan worden geplaatst. Dit apparaat heeft een minimale temperatuur van -15 graden Celsius, waardoor het prima tegen de kou kan. Een van de sterke punten is de gebruiksvriendelijkheid, dankzij een intuïtief display waarop je de temperatuur eenvoudig instelt. Echter, het energieverbruik en geluidsniveau zijn punten van aandacht. Het apparaat is niet de zuinigste in zijn klasse en is relatief luid met een geluidsniveau van 43 dB.

Type vriezer: vrieskist met instelbare temperatuur

De Inventum VK1122W is een vrieskist, wat betekent dat je toegang hebt tot een grote open ruimte in plaats van verschillende compartimenten zoals in een vrieskast. Dit is ideaal voor het bewaren van grote hoeveelheden voedsel. Je kunt de temperatuur instellen tussen de -30 en 10 graden Celsius. Vooral handig als je meer koelruimte nodig hebt voor bijvoorbeeld een barbecue of feestje. De twee voorraadkorven maken het eenvoudig om je meestgebruikte of kleine vriesproducten snel te pakken.

Stroomverbruik: energieklasse E en jaarlijkse kosten van €91,60

De Inventum VK1122W is niet bepaald een zuinig apparaat met een energieklasse van E. Het jaarlijkse energieverbruik is 229 kWh, wat zich vertaalt naar een jaarlijkse energierekening van ongeveer €91,60. Hoewel het apparaat redelijk betaalbaar is in aanschaf, moet je er rekening mee houden dat je op de lange termijn meer aan energiekosten kwijt bent.

Bouwkwaliteit: basisklasse constructie

De bouwkwaliteit van de Inventum VK1122W is gecategoriseerd als 'basisklasse'. Dat betekent dat het apparaat betrouwbaar is, maar niet beschikt over de duurzaamheid en robuustheid die je van een topklasse model zou verwachten. Hierdoor zal de levensduur waarschijnlijk wat beperkter zijn dan bij modellen in een hogere klasse.

Inhoud: netto inhoud van 290 liter

Met een netto inhoud van 290 liter valt deze vriezer in de categorie 'Groot', wat betekent dat hij ideaal is voor huishoudens die veel opslagruimte nodig hebben. Voor een vrieskist biedt het apparaat veel ruimte, wat het zeer geschikt maakt voor grote gezinnen of voor mensen die graag in bulk inkopen.

Geluidsniveau: 43 dB, dus relatief luid

De Inventum VK1122W heeft een geluidsniveau van 43 dB, wat het een relatief luid apparaat maakt. Als je een stille omgeving belangrijk vindt, is dit misschien niet de beste keuze voor je. Vooral als je overweegt om de vriezer in een open keuken of dichtbij je woonruimte te plaatsen, kan het geluid als storend worden ervaren.

Geschikt voor schuur of garage: ja, bij temperaturen boven -15 graden

De Inventum VK1122W is geschikt om in een schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur daar boven de -15 graden Celsius blijft. Dit maakt de vriezer flexibel inzetbaar en is vooral handig als je in je keuken geen ruimte hebt voor een groot vriesapparaat. Omdat het apparaat goed tegen kou kan, hoef je je geen zorgen te maken over de effectiviteit van het vriezen in een minder geïsoleerde ruimte.