Koelhouden.nl

Inventum VR470B

Bekijk de goedkoopste Inventum VR470B

De Inventum VR470B is te koop bij

Review
Inventum VR470B

De Inventum VR470B is een compacte mini-vriezer met een inhoud van 31 liter, verdeeld over twee plateaus. Dit apparaat is dus ideaal als je beperkte ruimte hebt maar toch wat extra vriesruimte wilt. De extra ijsblokjeshouder is een leuke bonus. Toch zijn er ook wat kanttekeningen: de vriezer heeft een energieklasse E-label en is niet geschikt voor plaatsing in een schuur of garage. Ook mist het apparaat een anti-ijsvorming functie, waardoor je het een aantal keer per jaar zult moeten ontdooien.

Op het gebied van energieverbruik is de Inventum VR470B niet de meest efficiënte keuze met een jaarverbruik van 147 kWh en geschatte jaarlijkse kosten van 41,16 euro. Desondanks blijft het energieverbruik stabiel dankzij een afgedekte condensor. Voor wie echt energie wil besparen, zijn er betere opties beschikbaar.

Qua bouwkwaliteit valt de Inventum VR470B in de basisklasse. Dat betekent dat het apparaat wel enkele jaren mee zal gaan, maar niet gemaakt is van materialen van topkwaliteit. Het geluidsniveau van 41 dB is ook aan de hoge kant, dus als je een stil apparaat wilt, is dit waarschijnlijk niet de beste keuze. Het apparaat is ook niet geschikt voor onverwarmde ruimtes zoals een schuur of garage.

Inventum VR470B Review

Inventum VR470B, een mini-vriezer, is een compacte oplossing voor wie wat extra vriesruimte zoekt zonder een groot apparaat aan te schaffen. Het apparaat beschikt over 31 liter inhoud, handig verdeeld over twee plateaus. Inbegrepen is ook een ijsblokjeshouder, een aangename extra. Aan de andere kant heeft het apparaat een energieklasse E-label en is het niet geschikt voor plaatsing in een schuur of garage. Bovendien heeft het geen anti-ijsvorming functie, dus je moet het zes keer per jaar ontdooien. Een mix van voor- en nadelen dus.

Type vriezer: Mini model met 31 liter inhoud en twee plateaus

De Inventum VR470B is een mini-vriezer en dat heeft zijn eigen set van voor- en nadelen. Een mini-vriezer is vooral handig als je niet veel ruimte hebt, maar wel extra vriesruimte wilt. Met een netto-inhoud van 31 liter is deze vriezer geschikt voor het bewaren van een aantal basisingrediënten, zoals een extra zak patat, twee bakken ijs, of een brood. De twee plateaus helpen om jouw voedsel netjes geordend te houden, wat vrij cruciaal is bij zo'n kleine ruimte. De bijgeleverde ijsblokjeshouder is een leuke toevoeging voor wie snel wat ijsblokjes wil maken.

Stroomverbruik: Energieklasse E met een jaarverbruik van 147 kWh

De Inventum VR470B heeft een energielabel E, wat niet echt indrukwekkend is als je naar energie-efficiëntie kijkt. Met een jaarlijks energieverbruik van 147 kWh en geschatte jaarlijkse energiekosten van 41,16 euro, is dit model niet de meest zuinige optie. Aan de positieve kant heeft het apparaat een afgedekte condensor, waardoor er minder stof op komt en het energieverbruik stabiel blijft. Maar als je echt op zoek bent naar een energiezuinige vriezer, zijn er betere opties.

Bouwkwaliteit: Basisklasse kwaliteit

De Inventum VR470B valt onder de categorie 'basisklasse' als het gaat om bouwkwaliteit. Dit betekent dat je niet moet verwachten dat het apparaat decennia meegaat. Het is redelijk gemaakt en zal voor een paar jaar prima functioneren, maar de materialen en bouwkwaliteit zijn niet van topniveau. Kortom, verwacht niet dat deze vriezer net zo lang meegaat als een topklasse model.

Inhoud: 31 liter netto inhoud verdeeld over twee plateaus

De Inventum VR470B heeft een netto-inhoud van 31 liter, wat voldoende is voor het opslaan van een kleine hoeveelheid voedsel. De twee plateaus zorgen voor een beetje organisatie in deze kleine ruimte. Maar als je een groot gezin hebt of de neiging om veel in te slaan, dan zal deze vriezer waarschijnlijk niet voldoen. Het is een aanvullende opslagoplossing, niet een vervanging voor een volwaardige vriezer.

Geluidsniveau: 41 dB, wat aan de luide kant is

Met een geluidsniveau van 41 dB is de Inventum VR470B niet echt stil te noemen. Het valt onder de categorie 'luid', wat betekent dat je het apparaat zeker zult horen als het in een kleine ruimte of dicht bij een leefruimte staat. Als een stil apparaat belangrijk voor je is, dan is dit waarschijnlijk niet de beste keuze.

Geschikt voor schuur of garage: Niet geschikt

De Inventum VR470B is niet geschikt voor plaatsing in een schuur of garage. Dit is belangrijk om te weten als je overweegt het apparaat in een dergelijke ruimte te plaatsen om extra ruimte in huis te besparen. Niet alle vriezers kunnen goed functioneren in onverwarmde ruimtes, en deze vriezer is daar een voorbeeld van. Zorg er dus voor dat je een plek in je huis vindt waar de temperatuur constant blijft.