Koelhouden.nl

Inventum VR550B

Bekijk de goedkoopste Inventum VR550B

De Inventum VR550B is te koop bij

Review
Inventum VR550B

De Inventum VR550B is een tafelmodel vriezer ideaal voor kleinere huishoudens, met een netto inhoud van 88 liter en 3 transparante lades. Het is vrijstaand en de deur is aanpasbaar qua draairichting. Hoewel handig, is het een dubbelzijdige munt. Er is namelijk geen anti-ijsvormingstechnologie, wat betekent dat je de vriezer tot wel 6 keer per jaar moet ontdooien.

Wat energieverbruik betreft, is het apparaat minder indrukwekkend met een energieklasse E en jaarlijkse kosten van rond de 66 euro. Als je niet erg bezig bent met energie-efficiëntie, dan vormt dit geen groot probleem. Het apparaat zal op de lange termijn echter niet veel geld besparen op de energierekening.

Tot slot heeft de Inventum VR550B een basisklasse bouwkwaliteit. Dit wil zeggen dat je niet dezelfde duurzaamheid en levensduur moet verwachten als van een topklasse model, maar het is wel solide voor de prijs. De vriezer is ook geschikt voor plaatsing in een schuur of garage mits de temperatuur boven de 10 graden blijft, wat extra flexibiliteit biedt voor de plaatsing.

Inventum VR550B Review

De Inventum VR550B is een tafelmodel vriezer die in een notendop zowel zijn sterke als zwakke punten heeft. Met een bescheiden inhoud van 88 liter is het een geschikte keuze voor een huishouden van 1 of 2 personen. De vriezer is handig ingericht met 3 transparante lades en heeft achterkant die afgedekt is, wat het onderhoud vereenvoudigt. Maar niet alles is rozengeur en maneschijn. De energieklasse E is niet echt indrukwekkend en je moet de vriezer tot wel 6 keer per jaar ontdooien omdat er geen anti-ijsvorming technologie aan boord is. Voor de prijs is het echter een behoorlijke keuze, zeker als je niet al te hoge eisen hebt.

Type vriezer: Tafelmodel vriezer voor kleine huishoudens

De Inventum VR550B is een tafelmodel vriezer, wat betekent dat hij qua omvang en capaciteit is ontworpen voor kleinere huishoudens. Met 88 liter aan netto inhoud kun je er redelijk wat levensmiddelen in kwijt zonder dat je het gevoel krijgt dat de ruimte beperkt is. De 3 transparante lades maken het makkelijk om een overzicht te behouden van wat je in de vriezer hebt liggen. De plaatsing is vrijstaand, wat je flexibiliteit geeft in waar je de vriezer wilt neerzetten. Handig is de aanpasbare draairichting van de deur. Echter, dit model heeft geen anti-ijsvorming, dus je moet wel tot 6 keer per jaar ontdooien.

Stroomverbruik: Energieklasse E en jaarlijkse kosten van 66 euro

Op het gebied van energie-efficiëntie is de Inventum VR550B niet bijzonder indrukwekkend. Het apparaat valt onder energieklasse E en heeft een jaarlijks energieverbruik van 165 kWh. Dit resulteert in een geschatte jaarlijkse kostenpost van 66 euro. Het is dus geen vriezer die je op lange termijn veel geld zal besparen op energiekosten. Toch is het een degelijke keuze als je niet al te veel waarde hecht aan energie-efficiëntie.

Bouwkwaliteit: Basisklasse bouwkwaliteit

De Inventum VR550B heeft een basisklasse bouwkwaliteit, wat doorgaans inhoudt dat je niet dezelfde duurzaamheid en levensduur mag verwachten als van een topklasse model. Het is echter een solide constructie voor de prijs, en als je goed voor het apparaat zorgt, kun je er toch een aantal goede jaren plezier van hebben. De afgedekte achterkant is een pluspunt voor het onderhoud.

Inhoud: Netto inhoud van 88 liter

Met een netto inhoud van 88 liter valt de Inventum VR550B in de categorie 'klein' als we kijken naar het koelgedeelte. Dit maakt de vriezer geschikt voor kleinere huishoudens van 1 of 2 personen. De drie transparante lades bieden genoeg ruimte voor je basisbehoeften zoals brood, diepvriespizza en ijs. Het is dus een efficiënte keuze als je niet veel ruimte nodig hebt.

Geluidsniveau: Normaal geluidsniveau van 39 dB

Met een geluidsniveau van 39 dB is de Inventum VR550B niet fluisterstil, maar ook niet storend luid. Hij valt in de categorie 'normaal' qua geluidsniveau. Als je een open keuken hebt, is het geluid meestal niet storend genoeg om er last van te hebben. In een klein appartement kan het echter wel een aandachtspunt zijn.

Geschikt voor schuur of garage: Ja, mits boven 10 graden

De Inventum VR550B is ook geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, zolang de temperatuur boven de 10 graden blijft. Dit biedt extra flexibiliteit als je overweegt om een extra vriezer in een buitenshuis ruimte te plaatsen. Het is wel belangrijk om rekening te houden met het feit dat de vriezer mogelijk minder efficiënt werkt in een koudere omgeving. Toch biedt deze functie meer mogelijkheden voor de plaatsing van je vriezer.