Koelhouden.nl

Liebherr FNf 5006-20

Bekijk de goedkoopste Liebherr FNf 5006-20

De Liebherr FNf 5006-20 is te koop bij

Review
Liebherr FNf 5006-20

De Liebherr FNf 5006-20 is een vrieskast die verschillende pluspunten biedt. Met een netto inhoud van 239 liter, zes transparante vrieslades en No Frost technologie, is deze vrieskast zowel ruim als handig in gebruik. De anti-vacuüm hevelgreep maakt het ook eenvoudig om de vriezerdeur met één hand te openen. Het apparaat is geschikt voor plaatsing in een verwarmde schuur of garage, wat extra flexibiliteit geeft.

Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Het grootste minpunt van deze vriezer is het energielabel F. Het apparaat verbruikt jaarlijks 293 kWh, wat leidt tot een geschatte jaarlijkse energierekening van €117. Als je prioriteit geeft aan energiezuinigheid, is dit model waarschijnlijk niet de beste optie voor je.

Op het gebied van bouwkwaliteit scoort de Liebherr hoog; het is gemaakt van duurzame, hoogwaardige materialen en wordt beschreven als ’topklasse’. Dit betekent dat je een betrouwbaar en langdurig product in huis haalt. Ook het geluidsniveau van 38 dB is acceptabel. Als je dus op zoek bent naar een duurzame, ruime vriezer en energieverbruik geen doorslaggevende factor is, dan is dit model een goede keuze.

Liebherr FNf 5006-20 Review

In deze review nemen we de Liebherr FNf 5006-20 vrieskast onder de loep. Deze vrieskast komt met een aantal voordelen, zoals een ruime inhoud van 239 liter, No Frost technologie die ontdooien overbodig maakt, en de mogelijkheid om het apparaat in een verwarmde schuur of garage te plaatsen. Echter, er zijn ook nadelen. Het grootste struikelblok is het energielabel F, wat niet bepaald efficiënt is. Daarnaast zit je vast aan een jaarlijkse energierekening van ongeveer €117. Laten we elk aspect eens grondig bekijken.

Type vriezer: Vrieskast met zes transparante lades

De Liebherr FNf 5006-20 is een vrieskastmodel, wat inhoudt dat het om een verticaal georiënteerd apparaat gaat. Het beschikt over zes transparante vrieslades, waardoor je meteen ziet wat er in elke lade zit. Dat is vooral handig als je meerdere soorten voedsel wilt opslaan. De anti-vacuüm hevelgreep is een fijne toevoeging; hiermee kun je de vriezerdeur gemakkelijk met één hand openen. Als je veel vriesruimte nodig hebt en een goed overzicht wilt houden, is dit model absoluut een goede keuze.

Stroomverbruik: Energielabel F met jaarlijks verbruik van 293 kWh

Het energielabel F geeft aan dat deze vrieskast niet bijzonder energie-efficiënt is. Met een jaarlijks verbruik van 293 kWh en geschatte energiekosten van €117, is dit niet de meest zuinige optie op de markt. Als je op zoek bent naar een energiezuinige vriezer, kan dit een dealbreaker zijn. Houd er rekening mee dat de hogere energiekosten gedurende de levensduur van de vriezer kunnen oplopen.

Bouwkwaliteit: Topklasse constructie voor langdurige betrouwbaarheid

De bouwkwaliteit van de Liebherr FNf 5006-20 wordt beschreven als 'topklasse'. Dit betekent dat het apparaat betrouwbaar en duurzaam is. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen die bedoeld zijn om een lange levensduur te garanderen. Als je op zoek bent naar een vriezer die jaren meegaat zonder problemen, dan is deze Liebherr een uitstekende keuze.

Inhoud: 239 liter capaciteit geschikt voor 2 tot 3 personen

Deze vrieskast heeft een netto inhoud van 239 liter, wat het geschikt maakt voor huishoudens van 2 tot 3 personen. Met deze capaciteit kun je een behoorlijke hoeveelheid voedsel opslaan. Dit is vooral handig voor mensen die graag in bulk kopen of veel zelfgemaakte maaltijden willen invriezen. De zes lades bieden voldoende organisatiemogelijkheden.

Geluidsniveau: Een acceptabele 38 dB

Met een geluidsniveau van 38 dB zit de Liebherr FNf 5006-20 in de categorie 'normaal'. Dit betekent dat je tijdens normaal gebruik geen last zou moeten hebben van het geluid. Het is niet fluisterstil, maar ook niet hinderlijk luid. Dit is een belangrijk punt om te overwegen als de vriezer in een open keuken of dichtbij leefruimtes komt te staan.

Geschikt voor schuur of garage: Ja, maar alleen boven 10 graden Celsius

De Liebherr FNf 5006-20 is geschikt voor plaatsing in een verwarmde schuur of garage, mits de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft. Dit biedt extra flexibiliteit voor de plaatsing van het apparaat. Echter, houd er rekening mee dat het apparaat niet is ontworpen om te werken in zeer koude omstandigheden. Dus als je van plan bent het in een onverwarmde ruimte te plaatsen, is dit model misschien niet de juiste keuze.