Koelhouden.nl

Liebherr GP 1496-20

Bekijk de goedkoopste Liebherr GP 1496-20

De Liebherr GP 1496-20 is te koop bij

Review
Liebherr GP 1496-20

De Liebherr GP 1496-20 is een compacte, vrijstaande vriezer die vooral handig is voor kleine tot middelgrote huishoudens. Het apparaat heeft een inhoud van 103 liter, genoeg voor 1 à 2 personen, en beschikt over het gemak van Low Frost technologie. Dit betekent dat je het maar twee keer per jaar hoeft te ontdooien. Bovendien is de vriezer voorzien van een “supervriezen” functie, wat helpt bij het behouden van voedingswaarden en smaak van producten.

Qua energiezuinigheid scoort deze vriezer een klasse C, met jaarlijkse kosten rond de 44 euro. Dit maakt het apparaat redelijk efficiënt, al is het niet de meest zuinige optie op de markt. Het heeft een middenklasse bouwkwaliteit, wat vragen kan oproepen over de duurzaamheid. Materialen zijn degelijk maar niet van topkwaliteit. Toch biedt het een goede balans tussen prijs en kwaliteit.

Op het vlak van geluid produceert de Liebherr GP 1496-20 een geluidsniveau van 39 dB, wat acceptabel is maar niet uitzonderlijk stil. Het apparaat is ook geschikt voor plaatsing in schuren of garages, mits de temperatuur niet onder de -15°C komt. Hierdoor is het een flexibele optie voor wie extra vriesruimte zoekt buiten de standaard woonruimte.

Liebherr GP 1496-20 Review

De Liebherr GP 1496-20 is een vrijstaande tafelmodel vriezer die perfect aansluit bij de behoeften van een klein tot middelgroot huishouden. Met een netto inhoud van 103 liter is de vriezer geschikt voor het bewaren van boodschappen voor 1 tot 2 personen. Een van de sterke punten van deze vriezer is de energieklasse C, wat het apparaat relatief zuinig maakt. De optie "supervriezen" is handig voor het behoud van vitamines en smaak wanneer je veel producten tegelijk invriest. Echter, de bouwkwaliteit valt in de middenklasse, wat mogelijk vragen oproept over de levensduur. Het geluidsniveau is met 39 dB aanvaardbaar maar niet uitzonderlijk stil.

Type vriezer: Vrijstaand tafelmodel met Low Frost

De Liebherr GP 1496-20 is een tafelmodel vriezer die je vrij kunt plaatsen waar je maar wilt. Wat het model bijzonder maakt, is de Low Frost technologie, waardoor je de vriezer slechts 2 keer per jaar hoeft te ontdooien. Dit is een handige feature, aangezien het je tijd en moeite bespaart in onderhoud. Door zijn compacte afmetingen en vrijstaande ontwerp is hij geschikt voor kleinere ruimtes zoals appartementen of keukens met beperkte ruimte. De bediening is eenvoudig, en de functie "supervriezen" is een mooie toevoeging. Kortom, als je op zoek bent naar een degelijke, functionele en compacte vriezer, dan is dit model een goede keuze.

Stroomverbruik: Energieklasse C en jaarlijkse kosten van 44 euro

Met een energieklasse van C en een jaarlijks energieverbruik van 110 kWh is de Liebherr GP 1496-20 redelijk zuinig te noemen. Deze energie-efficiëntie vertaalt zich in een jaarlijkse energiekost van ongeveer 44 euro, wat redelijk is voor een apparaat van deze grootte. Het is niet het meest zuinige model op de markt, maar gezien de overige functionaliteiten en prijs, biedt het toch een goede waarde.

Bouwkwaliteit: Middenklasse constructie

De bouwkwaliteit van de Liebherr GP 1496-20 wordt geclassificeerd als middenklasse. Dit betekent dat het apparaat degelijk is gebouwd, maar niet de topklasse bouwkwaliteit heeft die je bij duurdere modellen zou verwachten. De materialen zijn solide, maar niet uitzonderlijk hoogwaardig. Voor de prijs biedt het echter een goede balans tussen kost en kwaliteit.

Inhoud: Netto capaciteit van 103 liter

De Liebherr GP 1496-20 biedt een netto inhoud van 103 liter, wat het een goede keuze maakt voor huishoudens van 1 tot 2 personen. Het is niet de grootste vriezer op de markt, maar de ruimte is goed georganiseerd, waardoor je jouw boodschappen efficiënt kunt indelen.

Geluidsniveau: 39 dB, normaal maar niet stil

Het geluidsniveau van 39 dB maakt de Liebherr GP 1496-20 een normaal klinkende vriezer. Het is niet bijzonder stil, maar het geluidsniveau is ook niet storend. Dit maakt het een geschikte optie voor plaatsing in open keukens of in ruimtes waar het geluidsniveau een rol speelt.

Geschikt voor schuur of garage: Ja, bij temperaturen boven -15°C

Deze vriezer is geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, mits de temperatuur niet daalt onder de -15°C. Dit is een handige functie voor mensen die extra vriesruimte nodig hebben en deze buiten de standaard woonruimte willen plaatsen. De vriezer heeft een afgedekte condensor, wat betekent dat hij niet snel verstopt raakt met stof en daardoor zijn energieverbruik constant houdt, zelfs in een schuur of garage.