Koelhouden.nl

Liebherr SFNe 5227-20

Bekijk de goedkoopste Liebherr SFNe 5227-20

De Liebherr SFNe 5227-20 is te koop bij

Review
Liebherr SFNe 5227-20

De Liebherr SFNe 5227-20 is een ruime en betrouwbare vrieskast, ideaal voor grotere huishoudens van 3 tot 4 personen. Met een netto inhoud van 278 liter en zeven lades is er meer dan genoeg ruimte voor allerlei soorten bevroren etenswaren. Daarnaast is de No Frost-technologie een groot pluspunt, omdat het je het gedoe van handmatig ontdooien bespaart. Ook bevat de vriezer een extra diepe ‘SpaceBox’, perfect voor het stapelen van vijf pizzadozen. De vriezer is echter niet heel energiezuinig met een E-energielabel en jaarlijkse stroomkosten van ongeveer €99,2.

Qua bouwkwaliteit en ontwerp zit je met deze vriezer goed. De materialen zijn van hoge kwaliteit en de constructie is robuust, waardoor je kunt rekenen op een lange levensduur. Een leuke feature is de hevelgreep, die bijdraagt aan het gemakkelijk openen van de deur en minder slijtage van de deurrubbers.

Op het gebied van energieverbruik en geluidsniveau zijn er echter wat kanttekeningen. Het apparaat heeft een energieklasse E-label, wat niet het meest energiezuinig is. Met een geluidsniveau van 38 dB is het ook niet de stilste optie op de markt, maar voor de meeste mensen zal dit acceptabel zijn. De vriezer kan overigens ook in een schuur of garage geplaatst worden, zolang de temperatuur maar boven de 0 graden blijft.

Liebherr SFNe 5227-20 Review

Als je op zoek bent naar een diepvrieskast die ruim, betrouwbaar en energiezuinig is, dan zou de Liebherr SFNe 5227-20 weleens jouw match kunnen zijn. Met een netto inhoud van 278 liter en No Frost-technologie biedt dit apparaat een zorgeloze manier om je bevroren etenswaren op te slaan. De vriezer heeft een energieklasse E-label en kost je jaarlijks ongeveer 99,2 euro aan stroom. Het geluidsniveau van 38 dB valt in de 'normale' range, en het apparaat is geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, mits de temperatuur boven 0 graden blijft. Echter, zoals elk product, heeft deze vriezer ook zijn minpunten. De energieklasse E is niet de meest efficiënte, en de vriezer is misschien wat te ruim voor kleinere huishoudens.

Model en type: Vrieskast met No Frost en extra diepe lades

De Liebherr SFNe 5227-20 is een vrieskastmodel, wat betekent dat het een verticale unit is met lades om je voedingswaren te ordenen. Wat meteen opvalt, zijn de 7 lades die meer dan genoeg ruimte bieden voor de boodschappen van 3 tot 4 personen. Een van de belangrijkste features is de No Frost-technologie, die je het gedoe van het handmatig ontdooien bespaart. Bovendien komt de vriezer met een handige extra diepe 'SpaceBox', waarin je gemakkelijk vijf pizzadozen kunt stapelen. Het apparaat is vrijstaand, dus je hebt flexibiliteit in waar je het wilt plaatsen. Een kleine maar fijne toevoeging is de hevelgreep, die het openen van de vriezerdeur vergemakkelijkt en bijdraagt aan een langere levensduur van de deurrubbers.

Stroomverbruik: Energieklasse E met een jaarlijks verbruik van 248 kWh

De Liebherr SFNe 5227-20 heeft een energieklasse E, wat niet het meest energiezuinig is, maar ook niet extreem inefficiënt. Het jaarlijkse energieverbruik is 248 kWh, wat je op jaarbasis ongeveer 99,2 euro zal kosten. Hoewel er energiezuinigere modellen beschikbaar zijn, levert dit model redelijke prestaties voor zijn grootte en functies. De No Frost-technologie kan bijdragen aan een lager energieverbruik door het verminderen van ijsvorming, wat de vriezer efficiënter maakt.

Bouwkwaliteit: Topklasse constructie voor langdurig gebruik

De Liebherr SFNe 5227-20 wordt beschreven als een vriezer met een topklasse bouwkwaliteit. Dit betekent dat je kunt rekenen op een betrouwbare en duurzame constructie. Het ontwerp is robuust en de gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit. Bijzonder is de hevelgreep, waardoor de deur makkelijk te openen is en de deurrubbers minder snel slijten. In de praktijk betekent dit dat je langer plezier zult hebben van je aankoop.

Inhoud: Netto inhoud van 278 liter voor ruime opslag

Met een netto inhoud van 278 liter valt deze vriezer in de categorie 'groot'. De zeven lades bieden veel ruimte om je bevroren goederen te bewaren. De extra diepe SpaceBox is bijvoorbeeld een uitstekende plek voor het stapelen van pizzadozen of andere grote artikelen. Als je vaak groot inkoopt of een huishouden van 3 tot 4 personen hebt, dan biedt deze vriezer je meer dan voldoende ruimte.

Geluidsniveau: Normaal geluidsniveau van 38 dB

Met een geluidsniveau van 38 dB zit de Liebherr SFNe 5227-20 in het 'normale' bereik. Hoewel het niet de stilste vriezer op de markt is, zal het geluidsniveau voor de meeste mensen acceptabel zijn. Als je erg gevoelig bent voor geluid, zijn er stillere opties beschikbaar. Maar voor de gemiddelde gebruiker zal dit geluidsniveau niet storend zijn.

Geschikt voor schuur of garage: Ja, bij temperaturen boven 0 graden

De Liebherr SFNe 5227-20 is geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, op voorwaarde dat de temperatuur daar boven de 0 graden blijft. Dit biedt extra flexibiliteit voor mensen die extra opslagruimte nodig hebben en de vriezer niet per se in de keuken willen of kunnen plaatsen. Hou er echter rekening mee dat in zeer koude omstandigheden de prestaties kunnen afnemen.