Koelhouden.nl

Bauknecht GT 219 A3+

Bekijk de goedkoopste Bauknecht GT 219 A3+

De Bauknecht GT 219 A3+ is te koop bij

Review
Bauknecht GT 219 A3+

De Bauknecht GT 219 A3+ is een vriezer met een royale inhoud van 219 liter, ideaal voor wie graag in bulk inkoopt of maaltijden vooruit plant. Hoewel het apparaat een energieklasse C heeft, wat het redelijk energiezuinig maakt, moet je het wel 6 keer per jaar handmatig ontdooien. Het is een vrijstaand model, waardoor je flexibel bent in waar je het plaatst, en het is zelfs geschikt voor in de schuur, zolang de temperatuur boven de 10 graden Celsius blijft.

Qua stroomverbruik is de Bauknecht GT 219 A3+ vrij zuinig met een jaarlijkse energiekost van slechts 53 euro. Dit helpt je niet alleen geld te besparen, maar ook je ecologische voetafdruk te verkleinen. Toch valt de bouwkwaliteit in de middenklasse, wat betekent dat het apparaat betrouwbaar en duurzaam is, maar niet het hoogste niveau van vakmanschap biedt.

Wat je mogelijk als een minpunt zou kunnen zien, is het geluidsniveau van 42 dB. Dit is aan de hogere kant, dus als je van plan bent de vriezer in een stille omgeving te plaatsen, is dat iets om in overweging te nemen. Het apparaat is ook niet voorzien van anti-ijsvorming, wat betekent dat er wat onderhoudswerk aan zit, zoals het handmatig ontdooien.

Bauknecht GT 219 A3+ Review

In het brede landschap van vriezers is de Bauknecht GT 219 A3+ een interessante optie. Met een energielabel van klasse C is deze vriezer bijzonder energiezuinig. Je draagt dus niet alleen bij aan een lager energieverbruik, maar ook aan het milieu. Bovendien heeft de vriezer een royale inhoud van 219 liter. Zo kun je flink wat boodschappen in één keer invriezen. Echter, als je op zoek bent naar een vriezer met anti-ijsvorming, dan is dit model misschien niet voor jou, aangezien je deze 6x per jaar handmatig moet ontdooien. Ook het geluidsniveau van 42 dB is aan de hogere kant.

Type vriezer: Vrieskist met 219 liter inhoud

De Bauknecht GT 219 A3+ is een vrieskist met een behoorlijk grote inhoud van 219 liter. Voor mensen die graag vooruit koken of van aanbiedingen profiteren is dit model dus ideaal. De vriezer biedt voldoende ruimte voor zaken als brood, pizza, ingevroren maaltijden en zelfs ijsjes voor in de zomer. Het vrijstaande model maakt plaatsing flexibel. Daarnaast is de vrieskist ook geschikt voor plaatsing in de schuur, zolang de temperatuur daar boven de 10 graden Celsius blijft. Dit maakt de Bauknecht GT 219 A3+ veelzijdig in gebruik.

Stroomverbruik: Energieklasse C met jaarlijkse kosten van 53 euro

Met een energieklasse C is de Bauknecht GT 219 A3+ een van de meer energiezuinige modellen op de markt. Dit vertaalt zich in jaarlijkse energiekosten van slechts 53 euro. Het jaarlijkse energieverbruik ligt op 132 kWh, wat je helpt om je ecologische voetafdruk te minimaliseren. Kortom, dit is een goede keuze voor iedereen die zowel geld wil besparen als milieubewust wil zijn.

Bouwkwaliteit: Middenklasse bouwkwaliteit

Het apparaat valt in de categorie van middenklasse bouwkwaliteit. Dit betekent dat de Bauknecht GT 219 A3+ betrouwbaar en duurzaam is, maar niet de hoogste standaarden van vakmanschap heeft. Het ontbreken van anti-ijsvorming suggereert dat je wat onderhoudswerk kunt verwachten, zoals het 6x per jaar ontdooien van het apparaat. Hoewel het apparaat solide aanvoelt, moet je niet verwachten dat het een leven lang meegaat zoals sommige topklasse modellen.

Inhoud: Netto inhoud van 219 liter

Een van de sterke punten van dit model is zijn ruime inhoud van 219 liter. Dit valt binnen de 'normale' categorie (110 tot 250 liter) als het gaat om vriezercapaciteit. Hierdoor is het apparaat geschikt voor gemiddelde tot grote huishoudens. De grote opbergruimte maakt het mogelijk om een breed scala aan producten in te vriezen, van brood en pizza's tot ijsjes en snacks.

Geluidsniveau: 42 dB

Een punt waar je even bij moet stilstaan, is het geluidsniveau van de Bauknecht GT 219 A3+. Met 42 dB valt dit model in de categorie 'luid'. Dit betekent dat het apparaat duidelijk hoorbaar zal zijn, vooral als het in een stille omgeving wordt geplaatst. Als je van plan bent de vriezer in een woonruimte te plaatsen, kan het geluidsniveau een afweging zijn.

Geschikt voor schuur of garage: Ja, mits boven 10 graden

De Bauknecht GT 219 A3+ is geschikt voor plaatsing in een schuur of garage, mits de temperatuur daar boven de 10 graden Celsius blijft. Dit geeft je de flexibiliteit om het apparaat buiten de keuken te plaatsen als je daar ruimte wilt besparen. Het is echter belangrijk om de temperatuur in de gaten te houden, want bij temperaturen onder de 10 graden kan de vriezer minder efficiënt werken.