Koelhouden.nl

Inventum VR1420B

Bekijk de goedkoopste Inventum VR1420B

De Inventum VR1420B is te koop bij

Review
Inventum VR1420B

De Inventum VR1420B is een vrijstaande vrieskast die prima geschikt is voor twee personen. De vriezer biedt een fijne indeling met meerdere lades en compartimenten. Dit maakt het organiseren van je bevroren eten makkelijk. Een nadeel is dat het apparaat geen anti-ijsvorming heeft, waardoor je het een paar keer per jaar moet ontdooien. Bovendien is het ook te gebruiken in een schuur of bijkeuken, wat extra flexibiliteit biedt.

Op het gebied van energiezuinigheid scoort het apparaat minder goed. Met energielabel E en een jaarlijks energieverbruik van 183 kWh is dit geen milieuvriendelijke keuze. Daarnaast zijn de jaarlijkse energiekosten zo’n €51,24. Als je op zoek bent naar een zuiniger model, dan zijn er betere alternatieven.

In termen van bouwkwaliteit zit je met de Inventum VR1420B in de middenklasse. De vriezer is relatief onderhoudsarm en biedt een redelijke levensduur. Het geluidsniveau is 42 dB, wat aan de luidere kant is. Als je een rustige omgeving belangrijk vindt, is dit iets om rekening mee te houden. De vriezer kan ook buiten de keuken geplaatst worden, zolang de temperatuur boven 0 graden blijft voor optimale prestaties.

Inventum VR1420B review

Vandaag gaan we het hebben over de Inventum VR1420B vrieskast. Deze vriezer wordt aangeprezen als een middelgrote, vrijstaande vrieskast die ideaal is voor het bewaren van de diepvriesproducten van ongeveer twee personen. De Inventum VR1420B heeft enkele sterke punten, zoals de verschillende lades en compartimenten voor verschillende soorten voedsel. Het apparaat is ook geschikt voor gebruik in een schuur of bijkeuken. Aan de andere kant, het apparaat heeft geen anti-ijsvorming en valt onder energieklasse E, wat het minder energiezuinig maakt dan andere modellen. Verder kost het jaarlijks ongeveer €51,24 aan energiekosten.

Type vriezer: Vrieskast, vrijstaand, geen anti-ijsvorming

De Inventum VR1420B is een vrieskast die vrijstaand geplaatst kan worden. Dit biedt een groot voordeel, omdat je niet gebonden bent aan een bepaalde ruimte of inbouwafmetingen. De vriezer heeft drie middelste uitschuiflades en zowel een onderste als bovenste vak met klep, waardoor het inrichten van je bevroren goederen eenvoudig is. Dit maakt het gemakkelijk om bakjes met resten, diepvriespizza's, en zelfs een ijstaart te bewaren. Een minpuntje is dat het apparaat geen anti-ijsvorming heeft. Dit betekent dat je het 6 keer per jaar moet ontdooien, wat extra werk kan zijn.

Stroomverbruik: Energieklasse E, jaarlijks verbruik 183 kWh

Op het gebied van energie-efficiëntie laat de Inventum VR1420B te wensen over. Het apparaat valt onder energieklasse E, wat betekent dat het niet bijzonder energiezuinig is. Met een jaarlijks energieverbruik van 183 kWh, komt dat neer op ongeveer €51,24 aan energiekosten per jaar. Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke en kostenbesparende keuze, dan zijn er betere opties op de markt. Maar als energie-efficiëntie niet jouw hoogste prioriteit heeft, dan is dit misschien een minder belangrijk punt voor je.

Bouwkwaliteit: Middenklasse kwaliteit, vereist minimaal onderhoud

De Inventum VR1420B valt in de middenklasse als het gaat om bouwkwaliteit. Dit is een degelijke vriezer die een redelijke levensduur kan hebben. De achterkant van de vriezer is afgedekt, wat voorkomt dat er stof op de condensor komt. Dit maakt het apparaat relatief onderhoudsarm en helpt het energiezuinig te blijven. Het feit dat de deur omkeerbaar is, geeft je ook flexibiliteit bij het plaatsen.

Inhoud: Netto inhoud van 160 liter, geschikt voor twee personen

Met een netto inhoud van 160 liter valt de Inventum VR1420B in de categorie 'Normaal' als we kijken naar de vuistregel voor inhoud. Deze capaciteit is ideaal voor een huishouden van twee personen. De vriezer biedt voldoende ruimte om een redelijke hoeveelheid voedsel op te slaan, zonder dat het te veel ruimte in beslag neemt. De drie middelste uitschuiflades en de extra vakken met klep boven en onder zorgen ervoor dat het organiseren van je voedsel een fluitje van een cent is.

Geluidsniveau: 42 dB, valt onder de categorie 'Luid'

Als we het hebben over het geluidsniveau van deze vriezer, dan valt de Inventum VR1420B onder de categorie 'Luid' met een geluidsniveau van 42 dB. Dit is iets om rekening mee te houden als je een rustige omgeving belangrijk vindt. Een geluidsniveau van 42 dB is niet extreem luid, maar als je gevoelig bent voor geluid, kan het storend zijn.

Geschikt voor schuur of garage: Ja, maar alleen als de temperatuur boven de 0 graden blijft

Goed nieuws voor iedereen die overweegt deze vriezer in een schuur of garage te plaatsen: het kan! De minimale omgevingstemperatuur voor de Inventum VR1420B is -10 graden Celsius. Dit maakt het een geschikte keuze voor plaatsing buiten de keuken. Echter, het is wel belangrijk om in gedachten te houden dat de temperatuur boven de 0 graden moet blijven voor optimale prestaties.